Şimdi Ara

mantar yama güvenlimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar;
    bir ay kadar önce kapandan düz halde geçmeme rağmen lastik patladı. bende tamirciye götürdüm mantar yama yaptı usta, ekstra içten yamanın üstüne tekrar bişey yapıştırdı sağlam oldu buna bişey olmaz dedi ama bugün arkadaşlar ona güvenilip yola çıkılmaz patlar değiştir lastiği dediler.

    sizce sağlam olmamış mıdır tehlikeli bi durummu bu?

    mantar yama güvenlimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 12 Ağustos 2017; 19:8:54 >







  • Yeni lastik alın buna güven olmaz.

    Bu arada ben de geçen hafta kapana tersten girdim birley olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bahsettiğin şey fitilse eğer tellere zarar verdiğini söylüyorlar.
  • Hep mantar tapa yaptirdim. Oncesinde de fitil kullaniyordum. Cok memnunum bi sikintim olmadi yillardir. Ama saglam bir yerde yaptir. Yani lastigin takildiktan sonra balansi onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende daha önce eski aracıma yaptırmıştım, hiç bir sorun çıkmamıştı.
  • Guvenilir diye biliyorum mantar yamayi ve tek bir lastikcide gordum simdiye kadar. Fitil kismi icten disa dogru takildigi icin lastigin delinen dış kısmından su giremiyor ve dolayisiyla lastik telleri su ile temas edemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çivi deliği olsa bu mantar yama iş görür ama, tuzak demiri lastiğe , çivi ile kıyaslanamayacak kadar fazla hasar verir kanımca. Ben olsam lastiği değiştirirdim.
  • qnedim Q kullanıcısına yanıt
    serçe parmak kadar delik vardı usta dremel gibi bişeyle biraz daha genişletti düzeltti yamayı yaptı.

    canım sıkıldı iyice
    lastiği değiştirince ön iki lastiğimi yenilemem gerekir?
  • highflyeer H kullanıcısına yanıt
    Çivi deldi normal yama yapıldı ardından kaldırıma çıktım jant falan yamuldu yamada bozulmuş mantar yama yaptılar biraz genişletip 200 kilometredir o şekilde kullanıyorum ve çok sıkıştırıyorum aracı şuanlık bir şey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • strafor dübeline benziyor ilk defa gördüm.normalde fitil yada içten bant gibi bişey yapıştırıyorlar.



    okadar geniş delik varsa güvenmezdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi olan makbul yontem mantar yamadir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1 hafta 10 gün gözlemle , birşey olacağını zannetmiyorum çünkü lastiğin içinde yüksek basınç var ve tıpanın geniş kısmı içerde.Yani siz elinize tornavida alıp o tıpaya dışardan var gücünüzle bastırsanız bile birşey olmaz ( lastik hava ile doluyken )

    Delik çok geniş değilse lastiği değiştirmeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamyon tekerleği olsa mantar tapa iş götürür. Lastik dayanmasa bile hemen yanında bir lastik daha var. Tuzak demiri, lastiğin içindeki telleri de koparmıştır. Lastik ,elastik yapıda olduğundan; delik ilk başta olandan daha küçük gözükür. Bir de, lastiği onaran kişinin zeka ve bilgi seviyesi de önemli. Youtube'dan lastik yamasının nasıl yapılmasını seyrettiğimde, nasıl yapılmaması gerektiğini de öğrendim. Aracımın ön lastiğine, büyük ambalaj kutularında kullanılan büyük zımba teli batmıştı. Yetkili servisin tavsiye ettiği lastikçiye götürdüm. Lastiği söktü, dremel ile taşladı ve biraz önce yemek yerken ekmek ile tencerenin dibini sıyırdığı yağlı elleri ile, oluşan tozu silmeye çalıştı ve özel kimyasalı sürüp biraz bekledikten sonra yamayı yapıştırdı.Çelik rulo ile üzerinden geçti vs. Yamanın arkasındaki mavi bandı da çıkarmadı. Youtub daki videolarda ise adamlar ,taşlamadan sonra özel solüsyonlar ile yıkayıp bir aletle sıyıyorlar. Böylece ne yağ ne toz kalıyor. Yani buradaki ustamsılara güvenmeyin.
    Lastiği değiştirecekseniz, fazla kilometre yapmamışsa değiştirmeye gerek yok. Ancak patlak lastik öndeyse arkadakilerle yer değiştirin ve balans yaptırın.




  • Dostum sen olayi biraz karistirmissin galiba. Benim bildigim mantar yama lastigin içinden yapiliyor ve deligi genişletme vs yapilmiyor. Fitil ise lastigin dışından ve deligi genişleterek yapiliyor. Fitile daha saglam deniyor ama ben yapilirken gördüm saçma geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm arkadaşlar;

    Mantar yama en güvenli onarım şeklidir. Çivi giren yer 3 kez içerden dışarıya, 3 kez dışarıdan içeriye uygun çapta (6mm'den büyük olmayan) freze ile 2500d/dk dönüş hızında frezelenir. Böylece lastik içi çelik tellerin ucu güzelce yuvarlatılmış olur, pas ve pislik oluşumları kazınmış olur. Yani delik büyütülmez sadece düzenli ve temiz hale getirilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=fUB1zGwwOMo

    Yukarıdaki video birçok soruya cevap verebilecek, doğru lastik tamirini gösteren bir videodur.

    ayrıca aşağıdaki yazıda detaylı tamir bilgileri verilmiştir.
    https://www.tireindustry.org/tire-maintenance/tire-repair (orjinal metin linki)



    Bir lastiği tamir etmenin en iyi yolu, lastiğin janttan sökülmesi iç yüzeyinin incelenmesi, lastik kesitindeki hasar gören kısmın yuvarlak eğe ile iyice temizlenmesi, bu boşluğun (örneğin çivinin girdiği boşluğun) lastikle doldurulması ve lastik iç yüzeyinin yama ile kapatılmasıdır.

    İçeri giren nesne, dışarından görülmeyecek şekilde yan duvarlara zarar vermiş olabilir. Bu sebeple lastiği söküp içini incelemeden yapılacak tüm tamiratlar güvenliği tehdit edecektir. Bu sebeple fitil uygulaması en yakın lastikçiye gidene kadar idare etmesi amacıyla yapılmalıdır.

    Yukarıdaki bakış açısı ile acil durum spreyleride en yakın lastikçiye gidebilmek amacıyla kullanmalıdır.

    Tek başına fitil yada tek başına yama kabul edilebilir bir tamir yöntemi değildir. Çünkü sadece fitil yapıldığında hava kaçağı tam olarak engellenmiş olmaz. (Lastiği söküp içine bakmadığımız için, içeri giren vida vb. gibi unsurların iç yüzeyde neye sebep olduğunu bilemeyiz. Diğer taraftan sadece yama yapıldığında ve delik plastik ile doldurulmadığında buradan giren su lastik içindeki çelik telleri paslandırır ve lastiğin yük taşıma kapasitesini ciddi oranda azaltır. Bu sebeple tek başına yapıldığında her iki uygulama da yetersizdir, güvenliği tehdit edecektir.

    Üst üste aynı yerdeki delinmeler ve birbirine yakın karşıdan karşıya olan delinmelerde lastik yenisi ile değiştirilmelidir.

    http://www.ismakinasiehliyeti.org/lastik-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html bu adrestende detaylı bilgi alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 8 Şubat 2018; 16:12:34 >




  • Fitil , klasik yama, mantar yama

    Bunlar arasında en iyisi ve en doğrusu mantar yamadır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civi girmis lastikci mantar yamahi onerdi 50 tl dedi bisi diyemedim baska lastikci yoktu yarinda is guc var ugrasmak istemedim . Diger yamada 30 tl idi. Civi giren yeri genisletmedi yeri duzeltio mantari uygalari umarim guzel bisidir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.