Şimdi Ara

Snapdragon 810 mercek altında: 64-bit, 8 çekirdek, Adreno 430 ve dahası... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arm işlemciler Windows bile çalıştırıyor ise intel işlemciler den ne farkı var

    ilerleyen zamanlarda android windowsu arm da inteli bitirecek gibi tabi ciddi bir atak yapmazlar ise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En performanslı ürünleri çıkaran firmanın hangisi olduğunu düşünüyorsunuz ?

    Oy kullanabilirsiniz.

    http://anket.uludagsozluk.com/s/9220/i/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackjack8696

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Batarya tarafında gelişmeler var mı??

    Bir de Marvell falan var bunlar ne yapıyor??

    Marvell 'i intel kendi grubuna kattı bildiğim kadarıyla.

    Su an Intel'in ne gibi urunleri var ARM karsisinda??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel 'in arm mimarisi karşısında kendi x86 mimarisinin düşük güç tüketimi sağlayan atom mimarisi var. intel bu konuda yakın yıllarda marvell gibi değişik firmaları içine kattı. Kısacası İntel atom mimarisi düşük güç tüketimli x86 yapısıyla arm karşısında ciddi bir rakip olmaya başlıyor.
  • Teşekkürler hocam verdiğiniz değerli bilgiler için :)

  • Düşünsenize bu işlemcinin 720p veya 1080p çözünürlükte geldiğini?





    (Buda düşünemedi capsinin olduğunu düşünün :S )

  • Android'in zaten 64 bit işlemciye geçmesş gerekiyordu yakında 4gb ve üstü ramlerde telefonlar çıkaracaklardır. İşlemci yapısı gereği 32 bit ile bu ram desteği sunulamaz. Ama halen 1 gb ram kullanan iphone'lar da bu sisteme geçilmesi tamamen pazarlama stratejisi. İnovasyon da öncüyüz mesajı veriyorlar ama tüketiciyi doğrudan etkileyen bir yönü yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz hala 32 bit :D apple ı hep geriden takip ediyorlar.

  • 8 çekirdek ile 64 bitten önce, telefonlardaki ısınma ve batarya sorunlarına çözümler üretin. Benim bataryam akşamı çıkarmadıktan sonra ne yapayım 64 biti 8 çekirdeği. Bana telefonun prize takmadan kendi kendine bataryasını sarj edebilecek teknolojiler ile gelin. Artık ekranın altına güneş enerjisi paneli mi yaparsınız, sürtünme yolu ile sarj mı yaparsınız bilmem ama artık yapın bişeler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightny

    Laptoplarda bile Full HD varken küçücük ekranlarda 2K sevdası nedir anlamıyorum.

    +1. Telefonlara konulan abidik gubidik (yok işte tokuştur arkadaş ol vs gibi) şeylerden farksız bu konuda benim gözümde. 720p-1080p bence gayet yeterli 4-6'' arası telefonlar için. Biraz şusu var busu var demek için sanırsam.

    Ayrıca Quallcommun bu durumu MTK'ya gün doğurdu anladığım kadarıyla.
  • Hocam aynen katılıyorum

    1080p bence sınır olmalı artık yoksacep telefonu değil priz telefonuna dönecek piller aynı kalırsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agibat

    Ben bu konularda biraz cahilim de bir şey sormak istiyorum madem bu işlemcileri arm tasarlıyor niye snapdragon üretiyor? Hepsini arm üretse ya daha çok kar etmez mi?

    Senin dediğini ARM yöneticisi neden Intel'e rakip olduklarını açıklarken yanıtladı. Birden çok rakibe kendi çözümlerini lisanslayarak, hem aralarında oluşan rekabetten, hem de birbiriyle uyumlu mimari kullanıyor olmalarından faydalanıyor ARM. Şu gün, "Quallcomm enerji verimliliği en iyi arm işlemcilerini yapıyor" derken, sadece Quallcomm kendi rakibi olan Nvidia'ya değil, aynı zamanda Intel'e de ARM üstünlük sağlamış oluyor bu sayede. Bu dediklerim hakikaten oldu, Nvidia tüketici tablet piyasasında rekabetini farklı yönlere çevireceğini söyledi. Google, Snapdragon'lu Asus üretimi Nexus 7'yi tanıttığından beri 10 ay geçti, halen en kaliteli tablet ekranı almak için seçeneğiniz yegane Nexus 7. Kaynak
    Nerede rekabet, orada ilerleme...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightny

    Hocam aynen katılıyorum

    1080p bence sınır olmalı artık yoksacep telefonu değil priz telefonuna dönecek piller aynı kalırsa.

    Hocam işin garibi eyvallah tamam anladık 2k ekran yapıyorsunuz felan bari pilinide güçlü yapın şunların demi. İşte Samsung Alpha... 720p tamam düşükte 1860mAh pil nedir arakdaş. Gelişmemek için hergün şarja taksınlar telefonu yahut yedekten pil satalım düşüncesi var herhalde bunlarda.

    Yani Thl5000 örneğin. 5000mAh pil koyarak piyasaya FHD sunacaklar. Onlar 2k koysa hadi derim tamam adamlar 5000mAh pil koyuyorlar da Samsung vs. yaptığına hiç anlam veremiyor.

    Qualcomm bu kadar yükselmişken bu enerji tüketimi konusuna çözümle gelir. Yoksa biraz düşüşe geçmesi muhtemel. Mtk 6595'in söylenen 47k'lık Antutu puanı üzerine birde güç yönetimi konusunda birşeyler eklenirse (baktım güç tüketimi konusunda ancak bir bilgi bulamadım ) . Ciddi Rakip tehtidi teşkil eder. Snap810 için 6595 olmasa bile bir sonraki Mtk işlemcisi olabilir.




  • +1 Eline sağlık hocam özet geçmişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEYLER SONY XPERİA Z-3 snap dragon 810 kulanıyor hatırlatıyım

  • Masaüstü sınıfı işlemci masaüstü sınıfı elektrik tüketir 5000 mah piller de üretilir artık. gelsin tabak gibi telefonlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü sınıfı işlemci masaüstü sınıfı elektrik tüketir 5000 mah piller de üretilir artık. gelsin tabak gibi telefonlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    Android'in zaten 64 bit işlemciye geçmesş gerekiyordu yakında 4gb ve üstü ramlerde telefonlar çıkaracaklardır. İşlemci yapısı gereği 32 bit ile bu ram desteği sunulamaz. Ama halen 1 gb ram kullanan iphone'lar da bu sisteme geçilmesi tamamen pazarlama stratejisi. İnovasyon da öncüyüz mesajı veriyorlar ama tüketiciyi doğrudan etkileyen bir yönü yok.

    Dostum pazarlama stratejisiyle alâkası yok. O konuya ikinci paragrafta değineceğim. Apple A7 duyurulduktan sonra Qualcomm hemen 64-bit gereksiz bla bla bla ötmeye başladı. Her zamanki çirkefliği. Biri ondan daha daha iyi ya da elinde henüz olmayan bir teknoloji geliştirdiğinde hemen bok atmaya başlar. Şimdi ise alelacele kendisi çıkartıyor. Snapdragon 810 tamamen A7'ye cevap olarak çıkarılmış bir işlemci. Apple A7'yi çıkarmasaydı Qualcomm daha 64-bit falan çıkarmazdı. Zira Krait bunun için hazır değil. 2015 sonlarında falan anca çıkar. Qualcomm ne zamandan beri tepe seviyesi işlemcilerinde doğrudan ARM mimarisi kullanmış? Adamlar yıllardır ARM'dan aldığı mimariyi lisanslayıp kendi tasarımlarını yapıyorlar. Apple cihazlarında 64-bit işlemci kullanırken Qualcomm eğer Krait kullansa mecburen 32-bit'lik işlemciler kullanacaktı. Kendisi de şu an henüz yapamadığından mecburen ARM'ın elindeki 64-bit'e razı geldi. O yüzden gördüğümüz işlemci gerçek Snapdragon değil. S810 alelacele ve sırf geride kalmamak adına çıkarılmış bir işlemci. Ki Apple'dan geride oldukları da bir gerçek.

    Ayrıca 64-bit'in temel amacı bellek artışından ziyade performanstır. iPhone 5S'te sistem ve uygulamalar 32-bit olmasına rağmen uygulamaların açılış hızlarına ve performanslarına etki ediyor. iOS 8 ile sistem ve uygulamalar da 64-bit desteği sunacaklar. Asıl fark o zaman ortaya çıkacak. 64-bit işlemci olması 3-4 GB RAM olmasını gerektirmez. Ya da 64-bit işlemci olup da 1 GB RAM olması o işlemcinin performansını etkilemez. O başka bir konu. O sadece daha yüksek miktarda bellek kullanımının yolunu açıyor yoksa sisteme yettikten sonra 2 GB RAM'de de aynı performansı verir 3 GB RAM'de de. Ama iOS'ta buna ihtiyaç yok. Çünkü iOS'ta kaynakların verimli kullanımı Android'den kat be kat daha iyidir. iOS o kadar RAM'e ihtiyaç duymaz. Çünkü Android gibi sistem kaynaklarını sonuna kadar sömüren donanım canavarı bir sistem değil. Dolayısıyla 64-bit işlemcinin olması iOS'ta 4 GB RAM olsa da performans bağlamında bir şey farkettirmeyecektir. Zira 1 GB onun işini hâlâ görüyor ve yetiyor. Fazlası şu an için gereksiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekranların full hd kalması gerekirdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    apple 64biti gercek olmadigini cakma oldugunu defalarca soylemistim.Hala 64bir kullandigini sanan apple kullanicilari var.64bit icin gercek anlamda minimum 4gb ram ve 4 cekirdekli islemci sart.Zaten teknik olarak cift cekirdek ve 2gb ram ile 64bir kullanamassaniz , anca issta apple gibi cakma yaparsaniz millet 64bit kullandigini sanir.

    Kesin olan ise su sartlarda telefonlar icin ne 2k ekran ne de 64bit gereklilik degil sadece luks ve goz boyamadir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.