Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
28
Favori
280.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün rapid 1.4 tdı dsg styl modelini ikame araç olarak gün boyu kullanma fırsatı buldum. Araç uzun ama asla geniş değil omuz mesafesi b sınıf aracım diye bağırıyor. Malzeme kalitesi de b sınıf standartlarında. Tüketim düşük. Bagaj emsalsiz. Motor özellikle ısınana kadar traktör. Son derece sesli çalışıyor ve araçta sürekli bir vibrasyon var. Isınınca biraz düzeliyor ancak ses ve titreşim hep hissediliyor. DSG Performanslı kullanımda tatmin etmedi. Sanırım motorla uyumu iyi değil. Bu arada kullandığım aracın sadece 300 km de olduğunu belirtmeliyim. Daha önce bu grubun 1.6 tdı versiyonunu birçok modelde kullanmış biri olarak bu motoru beğenmediğimi söyleyebilirim. Katalogda yazan beygir tork vs performans değerlerinin de gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Tork değeri 1.6 motora çok yakın olmasına rağmen sürüşte çok daha güçsüzmüş hissi veriyor. Sonuç olarak fiyatını yüksek buldum. 1.6 110 HP DSG olsaydı bu fiyatı hak edebilirdi. Benim düşünceme göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantikbeyaz -- 21 Şubat 2016; 21:55:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlantikbeyaz

    Bugün rapid 1.4 tdı dsg styl modelini ikame araç olarak gün boyu kullanma fırsatı buldum. Araç uzun ama asla geniş değil omuz mesafesi b sınıf aracım diye bağırıyor. Malzeme kalitesi de b sınıf standartlarında. Tüketim düşük. Bagaj emsalsiz. Motor özellikle ısınana kadar traktör. Son derece sesli çalışıyor ve araçta sürekli bir vibrasyon var. Isınınca biraz düzeliyor ancak ses ve titreşim hep hissediliyor. DSG Performanslı kullanımda tatmin etmedi. Sanırım motorla uyumlu iyi değil. Bu arada kullandığım aracın sadece 300 km de olduğunu belirtmeliyim. Daha önce bu grubun 1.6 tdı versiyonunu birçok modelde kullanmış biri olarak bu motoru beğenmediğimi söyleyebilirim. Katalogda yazan beygir tork vs performans değerlerinin de gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Tork değeri 1.6 motora çok yakın olmasına rağmen sürüşte çok daha güçsüzmüş hissi veriyor. Sonuç olarak fiyatını yüksek buldum. 1.6 110 HP DSG olsaydı bu fiyatı hak edebilirdi. Benim düşünceme göre

    1.4 3 silindirli tdi motor skoda nın son zamanlarda yaptığı en kötü is belki de. Genel olarak çok olumsuz yorumlar aldı. Kesinlikle titreşim çok fazla. Ben de kağıt üzerindeki değerleri vermediğini düşünmüyorum. Araba soğukken kesinlikle bir arkadaşınızı araca yaklaştırmayın. Yoksa , "hayırdır, Massey Ferguson traktör mü aldın" diye dalga geçebilir. Ayrıca aracın içindeki sürekli devam eden titreşim, uzun yolda extra yorgunluğa sepep olacaktır. Skoda bu aracında neden 1.6 tdi dan vazgeçti kimse anlam veremedi zaten. Belki de bu gidişle tekrar geri dönüş yapabilir. Rapid alacaklara tavsiyem kesinlikle 1.6 tdi dsg olmalı, gerisi yalan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • selamlar,

    egea ile rapid gerçekten kafa kafaya gibi duruyor, ancak motor seçenekleri çok farklı. ikisi de Türkiye için uygun görünüyor. kullananlar karşılaştırırsa iyi olur.
  • Merhaba. Öncelikle belirtmeliyim ki, kesinlikle yorumlara saygı duyuyorum, adı üstünde "kişisel yorum" bunlar, ki benim yorumlarım da öyle elbette.
    Görüyorum ki Rapid 1.4 TDI DSG biraz sanki "fazlaca" yerden yere vurulmuş. Hani bu aracı sıfır almayıp ve 6 ayı aşkın bir süredir de bizzat kullanmasam tamam diyeceğim, ama sanki biraz ağır olmuş bu yazılanlar. Bir şeyler yazma gereği hissettim.
    Öncelikle, genişlik (bence omuz genişlikleri de gayet iyi) ve özellikle de diz mesafesi ve bagaj (ki siz de yazmışsınız) anlamında efsane boyutlara sahip ve çoğu "ben C sınıfıyım" diyen araca da bu anlamda nal toplatır. Gerek kendi kullandığım araçlarda gerekse de arkadaşlarımın C sınıfı araçlarında bunları bizzat tespit ettim. Her gören çok beğeniyor Rapid'i.
    Diğer taraftan, motor için "traktör" gibi demişsiniz ikiniz de. Tüm samimiyetimle belirtmeliyim ki bugüne kadar birçok markanın birçok motor (TDI, CDTI, DCI, TDCI, Multijet, TSI, atmosferik motorlar, vb daha birçok)ve şanzıman çeşidini kullanmış biri olarak söylemeliyim ki, asla bu yeni nesil Euro 6 1.4 TDI ünite onlardan sesli değil, hatta özellikle 90 - 110 km/h bandında neredeyse TSI motor edasında seyrediyor araç ve özellikle vurgulamak isterim ki "titreşimli" hiç değil. Bilmiyorum, kullandığınız araçta mı bir sorun vardı acaba.
    Şanzıman ile motor hakikaten çok uyumlu, DSG zaten sarsıntısız çalışıyor. Neredeyse şanzımanın varlığını unutuyor insan, yağ gibi akıyor araç. Performans konusuna gelince, S-modunda denediniz mi bilemiyorum ama bir de öyle deneseydiniz bir nebze de olsa performans yaşatıyor daha yüksek devir çevirtmesi sayesinde. Performanslı kullanımda da bir sorun göremedim ben.
    Son olarak, artık neredeyse tüm firmalar 3 silindirli motorlara geçiş yapıyor, bunun öncülerindendir VW grubu. Hem 1.0 TSI motorlarında hem daha önceki 1.2 TDI motorlarında hem de şu anki 1.4 TDI motorlarında 3 silindiri kullanıyor. Örneğin, BMW'nin yeni 1.5 L dizel motoru 3 silindirli. Yine, Peugeot , Ford, vb. birçok marka 1.0 ve 1.2 turbo benzinli motorlarında 3 silindiri kullanmakta.Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bir başka örnek vermek gerekirse, şu an 4 silindirli bazı araçlar aktif silindir yönetimi teknolojileri sayesinde uygun sürüş koşulları sağlandığında 2 silindiri devre dışı bırakıp 4 silindirden 2 silindire geçerek yoluna devam ediyor. Bir de bu açıdan bakarsak bir problem olmadığını görebiliriz. Teknoloji baş döndürücü bir biçimde ilerliyor, gelişiyor. Çok uzun yıllardır ağırlıklı olarak 4 silindirli araçlar kullanılıyor. Bu kadar teknolojik ilerleme ile birlikte 3 silindirli araçlara geçişte herhangi bir problem olmadığını düşünüyorum ve bizzat da kullanıyor ve şahit oluyorum hali hazırda. Eğer bir problem olsaydı VW ve BMW gibi çok büyük otomotiv devleri bu işe hiç girişmezdi ve risk almazlardı diye düşünüyorum.
    Birçok markanın benzer sınıfta birçok modelini kullanmış ve /veya görmüş olarak, Skoda Rapid'in fiyatının bir miktar farklı olmasına hak veriyorum ve bence ülkemizde Skoda markası şu an hak ettiği değeri görmüyor ama sanırım 5 yıla kalmadan bu algılar yerle bir olacak ve hak ettiği değeri elde edecektir. Trafikteki Skoda markalı yeni araçların sayısının her geçen gün artması bunun en iyi ispatıdır.
    Tekrar belirtmem de yarar vardır ki tüm yorumları saygıyla karşılıyorum.

    Ben aracımdan şu an için çok memnunum ve dostlarıma ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. İnşallah da hep öyle olur.

    Herkese kazasız, belasız, cezasız şürüşler dilerim.




  • gokhan5942 G kullanıcısına yanıt
    3 silindirli olanini kullanmadim yorum yapamayacagim acikcasi. Fakat 1.6 tdi E5 eski atmosferik benzinli aracima gore baya traktor gibi calisiyor :) ama cevremdeki diger dizellere bakinca onlarinda oyle oldugunu duyuyorum, dizelin kaderi bu sanirim.

    genislik olarak soylediklerinize katkim, bu aracta genislik adina tek eksi yon saft tuneli bence. masallah sanki everest tepesi gibi duruyor ve onden cekisli bir aracta bu cok gereksiz ve abartili geliyor bana.
    Bagaj konusunda sedan focus, corolla gibi araclarin sahipleri gipta ile bakiyor. golf vs gibi araci olan arkadaslar ise direk kucuk dilini yutuyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapid beğenmediğim, yerden yere vurduğum bi araç değil , yanlış anlaşılmasın. Hatta bir süre ben de rapid arayışına girdim. Aracın, ölçülerine, donanımına, görüntüsüne diyecek lafım yok. Ben de beğeniyorum aracı. Ancak 3 silindir motor konusunda aynı fikirde değilim. Tamam, yeni teknoloji motor eskilere göre çok farklı. Ancak, rapidin şase teknolojisi, altyapısı ve izolasyonu ortada. Bu durum 3 silindir motorun bazı olumsuz yönlerini açığa çıkartıyor maalesef. Aynı motoru alıp golfe koysalar belki de bu sorunlardan kimse bahsetmez. Çünkü altyapı ve izolasyon kalitesi bambaşka. Tabi çok kaliteli olmasını da bekleyemeyiz, rapidin sınıfı belli. Rapid güzel araç. Önümüzdeki bir iki yıl daha yenileme çalışması da yok sanırım. Rapid kullanıcılarına mutlu , keyifli sürüşler dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha önce skoda roomster'da kullanılan 1.4 tdi'yi kullandım ve o da traktör gibiydi. Kısa bir süre önce fiesta'mı sattım ve hiç öyle değildi. Yine chevrolet aveo dizel ve linea da traktör gibi çalışıyor. Yeni symbol nasıl bilmiyorum ama fiesta bunların yanında on numara araba onu anladım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler
    Özellikle 2015 lerde trim sesleri ne durumda ? Öncekilere göre iyileştirme var mı ? Bir de 1.6 tdi larda sabahları çalışmama veya geç çalışma durumu varmış. Buna çözüm bulundu mu acaba ?
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    Roomster'deki 1.4 TDI, eski nesil 80 HP olan motor. Evet, bak ona katılıyorum, çok gürültülüydü onlar, hatta o motorlar eski Polo'da, eski Ibiza'da ve eski Fabia'da da kullanılmıştı. Şu anki Euro 6 1.4 TDI ile alakası yok o motorunk
    Diğer taraftan, Rapid ile Linea'yı, Aveo'yu, Symbol'ü yan yana koymak, Rapid'in hakkını teslim etmemektir. Rapid B sınıfı geçiyor olabilir, ama Kimse kusura bakmasın onlardan çok farklı, arada o kadar çok fark var ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan5942

    Roomster'deki 1.4 TDI, eski nesil 80 HP olan motor. Evet, bak ona katılıyorum, çok gürültülüydü onlar, hatta o motorlar eski Polo'da, eski Ibiza'da ve eski Fabia'da da kullanılmıştı. Şu anki Euro 6 1.4 TDI ile alakası yok o motorunk
    Diğer taraftan, Rapid ile Linea'yı, Aveo'yu, Symbol'ü yan yana koymak, Rapid'in hakkını teslim etmemektir. Rapid B sınıfı geçiyor olabilir, ama Kimse kusura bakmasın onlardan çok farklı, arada o kadar çok fark var ki.

    Yazdıkların doğru lakin fiyat da uçuk onların yanında. Yani mantık sınırı mesafesinde değil. İkinci elde rapid dizel mi focus dizel mi dersen tereddütsüz focus dizel alırım ki daha ucuza bulunuyor. Absürt olan kısmı burada bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 26 Şubat 2016; 11:14:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Dizelde, maalesef benzinli araca göre gürültü ve bir miktar titreşim farkı var tabi. Benim TSI motorlu Ibiza'mdan sonra yeniden TDI'ya geçince fark çok belli oluyor. Zaten bunu kabulleniyoruz ama ben rahatsız da olmuyorum şahsen.
    Arkadaşımda yeni Corolla var, onların şaft tüneli sanırım aşağıya yerleştirilmiş. En ufacık bir yükseltide bile altı sürtüyor. O da garip geldi bana biraz. Ama evet, önden çekişli bir araçta neden böyle yapılıyor anlamak güç.
    Geçen gün Focus sedan ve Leon sahibi olan arkadaşlarım bagajı görünce hayran kaldılar. Arkaya da oturunca "Benim araçtan daha geniş diz mesafesi var" deyip şaşırıyorlar. Hatchback araç olan diğer arkadaşları söylemeye gerek bile yok zaten :)
  • gokhan5942 G kullanıcısına yanıt
    10 sene escort kullandım bir kez altını sürtmüştüm. 6 aylık rapidde kaç sefer oldu bilmiyorum işin ilginç yanı teknik verilere bakarsak rapid 1 cm daha yüksek olmalı escorta göre (birde 20 yaşındaki escortun çökme payı var). velhasıl sürtme işinden ben hiçbir şey anlamadım...

    sedan focus un arkasına bindim geçen ilk defa, diz mesafesi diye bir şey yokömuş onlarda
    sonra arkası böyleyken önü ne durumda, belkide koltuk çok geridedir diye kullandım biraz, önde çok dar geldi bana anlam veremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 26 Şubat 2016; 12:34:54 >
  • konu ölmüş. canlandırın... nerede rapid sedan kullanıcıları .????
  • Arkadaşlarlar, yeni fabia Rapid den 3cm daha mı geniş benmi yanlış okuyorum??
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    evet genişlik olarak 3 cm kadar fabia geniş sanırım kısa aks mesafesini kurtarmak için, ancak uzunluk ve yükseklikte fark var. hele uzunluk neredeyse 50 cm ki bu da arka diz mesafesinde fark ediliyor..

    fabia Uzun./Geniş. / Yük. (mm) 3,992/1,732/1,400

    rapid Uzun./Geniş. / Yük. (mm) 4.483/1.706/1.461
  • Buna rağmen, fabia nın için Rapid den daha ferah diyebiliyormuyuz??
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    hayır daha ferah diyemem.... zira uzunluk ve yükseklik olarak bariz fark var.. rapid, dışarıdan göründüğünden daha geniş ve ferah bana göre...
  • Teşekkürler dostum.Siz rapid sahibisiniz sanırım.Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ve memnuniyetiniz ne düzeyde acaba rapid den?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CUMHUR45 -- 23 Mart 2016; 18:46:16 >
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    henüz sahip olamadım. :( inceledim ve arkadaşımda var o çok memnun.. umuyorum en kısa zamanda bende alabileceğim.. 1.6 dizel manuel düşünüyorum..
  • cumhur45 kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel manueli var 11 ay 13000km dir. Açıkçası genel olarak memnunum, konsol hadi neysede kapi icleri plastik olmasa daha iyi olurmus. birde soguk havalarda fitillerden geldigini tahmin ettigim gicirti sesi var malesef.

    yakitindan, yol tutusundan memnunum. parasina gore yalitimida idare eder. Ozellikle merak ettiginiz bir sey varsa sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.