Şimdi Ara

SJ-GC700V-SL Buzdolabı hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır 15 yıllık VESTEL buzdolabımı değiştirmeye kafama koymuştum.15 yıldır hiç bir sorun çıkarmadı ve buzdolabımdan çok memnundum ,fakat son zamanlar fazla gürültülü çalışıyordu ve elektrik sarfiyatınında yüksek olma ihtimalinede dayanarak buzdolabımı değiştirmeye karar verdim.Yaklaşık 25 gün önce Sharp SJ-GC700V-SL buzdolabı satın aldım.
    buzdolabı ararken benim için önemli olan birkaç kriter vardı
    1.yüksek hacimli olması gerekiyordu,önceki buzdolabım 540 litreydi ve daha yüksek hacimli buzdolabı almak istiyordum.
    2.elektrik sarfiyatı az olması gerekiyordu yani A+ sınıfı olmalıydı.
    3.kesinlikle sessiz olmalıydı.
    4.en önemlisi: buzdolabını koyacağım yerin genişliği 84 cm olduğu için en fazla 80 cm geniş olmalıydı.

    araştırmalarım sonucunda samsung rt5962,vestel BZA-XXL3405 ve sharpın bu modelini beğenmiştim.fiyat ve özellik olarak samsung en öndeydi fakat genişliği 84 cm olması onu elemek durumunda bıraktı beni.vesteli 2000 tl civarı fiyata,sharpı 2800 tl fiyata buldum.ikisi arasında seçim yaparken,iki marka hakkındaki yorumlara baktım.ben VESTELden memnundum fakat vestel hakkındaki çok olumsuz yorum olması beni SHARPa yöneltti.Neyse, buzdolabını aldım.malzeme kalitesi gerçekten üst seviyede,üst kapaktaki dokunmatik ayar tuşları pek bir işe yaramıyor.ön kapı cam olması çok hoş.yalnız kapı kenarları ve kolların olduğu bölüm plastik malzeme ile kaplanmış.bu plastik malzeme siyah modelde çok ucuz ve kötü bir görüntü veriyor.tam tersine gri modelde bu plastik malzemenin çok daha kaliteli ve alımlı görüntüsü var.maalesef buzdolabı hakkında daha fazla iyi bir şey söyleyemiyorum.daha yeni aldım ve elektrik sarfiyatı hakkında aslında birşey söylememem gerekiyor fakat yinede belirteyim,buzdolabı 15 günlükken elektik faturası geldi ve maalesef şimdiye kadar ödemediğim kadar yüksek fatura ile karşılaştım.bunu tabi buzdolabına bağlamak istemiyorum ama yinede kafamda soru işareti oluşturdu.
    beni daha çok üzen aslında en emin olacağım özelliği oldu.buzdolabı çok gürültülü çalışıyor.verilerinde 39db yazıyordu ve ben gerçekten bu değerin doğru olabileceğine güvendim.maalesef sessiz bir buzdolabı beklerken eski vestelimden biraz daha tis sesli fakat en az onun kadar rahatsız edici bir gürültüyle karşılaştım.bunun için servise başvurdum.ben gebzede oturuyorum ve burada sharp beyaz eşyaya samsung servisi bakıyor.iki haftadır cumartesi günü için randevu alıyorum fakat maalesef beyefendiler lütfetmediler.yarın yine arayıp hesap sormayı düşünüyorum,fakat nekadar gayriciddi bir kuruluş ulduklarını gördüğümden çok fazla bir şey beklemiyorum.benim sorunuma çözüm bulacaklarınıda zannetmiyorum.yinede sonuna kadar hakkımı aramayı düşünüyorum.kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.40 lt fazla hacim için ve daha yeni bir dış görünüm için 2800 tl para verdim.







  • Dolabınız hayırlı olsun, sorun yaşamanıza üzüldüm. Sharp'ın yeni serileri hakkında hiçbir fikrim yok, hatta görmedim bile Ama eski seri gibi kaliteli olacağını tahmin ediyorum. Forumda kullanıp memnun kalan arkadaşlar vardı, konusu da vardı hatta. Bizim dolap neredeyse 4 yıl olacak maşallah ne sesinde ne de soğutmasında bir sıkıntı yok. Ses problemi dolabın dengede durmamasıyla da alakalı olabilir diye düşünüyorum, yine de servise göstermekte yarar var ki, siz de öyle yapmışsınız. Umarım büyük bir problem yoktur. Fiyatı da epey yüksekmiş. Aslında yer probleminiz olmasaydı lg'nin 86 cm'lik modelleri harika ötesi, onu almanızı önerirdim. (zamanında ben de lg almak için anneme çok dil döktüm ama kandıramadım çok büyük, mutfağa girmez diye istememişti)




  • Bu konunun samimiyetine inanmıyorum

    15 günde yeni A sınıfı bir buzdolabı elektrik faturasını ne kadar farkettirebilirki? Çok saçma

    Ayrıca Sharp dolaplardan herkes övgüyle bahsederken.
  • geçmiş yıllarda açılan sharp başlıklarına baktığınızda, her kullanıcının memnun olmadığını okuyabilirsiniz.

    ne gibi mesela?

    1. bosch grubunda da çok eleştirilen buz kırma sesi
    2. kapı lastiklerinin çok çabuk aşınması
    3. alt kapıyı kapattığınızda üst kapının; üst kapıyı kapattığınızda da alt kapının yerinden oynayarak açılıp-kapanması.

    ben şunu farkettim bu forumda. genelde eleştiren ve övenlerin büyük çoğunluğu, bahsettikleri ürünleri kullananlar değil. forumda başka kullanıcıların yorumlarına göre, ya da birilerinin "evet bu mal çok iyi" ya da "çok kötü" demelerini referans alan kişiler. dolayısıyla birisi iyi dedi mi, ir bakıyorsunuz 3-5 ay sonra herkes iyi der olmuş...ya da tam tersi.

    elbette istisnalar, ustalar, üstadlar var. ama çoğunluk böyle.

    burada kullanıcı yorumları çok önemli. ama o zaman da büyük çoğunluk kendi kullandığı malın kötü yanlarını yazmak, söylemek istemiyor. hatta biri eleştirince sanki ailesine küfretmiş gibi davranıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 26 Ağustos 2013; 15:57:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: F0rtress

    Bu konunun samimiyetine inanmıyorum

    15 günde yeni A sınıfı bir buzdolabı elektrik faturasını ne kadar farkettirebilirki? Çok saçma

    Ayrıca Sharp dolaplardan herkes övgüyle bahsederken.

    maalesef uzun zamandır işlerim nedeniyle foruma ugrayamadım.samsung servisi geldi ve buzdolabına ses ölçümü yaptı.ses seviyesi 35-37 db arası değişiklik gösterdi!!!??? buzdolabı kapalıyken ortam sesi 30 db civarı çıktı.şaşırdım!bu kadar yüksek bir sesin,böyle düşük değer göstermesini anlayamadım.hemen yanındaki bulaşık makinasının kağıt üzerinde ses seviyesi daha yüksek olmasına rağmen çalıştığını sadece önündeki ekran ışıklarından anlayabiliyorum.

    üstte alıntı yaptığım arkadaşada şunu söylemek istiyorum.bu forumlara insanlar ya yardım almak,ya da birşeyler paylaşmak için gelip yazı yazıyorlar.bilmediğiniz tanımadığınız kişileri yalancılıkla itham etmek çok yalnış bir davranış.farkındaysanız benim şikayetim tamamen beklentimin karşılanmaması ile ilgili.bu buzdolabı tabi ki iyi bir buzdolabı.zaaten görsel olarak,iç malzeme kalitesi olarak veya soğutma görevini yerine getirememe gibi bir durumu şikayet etmiyorum.benim zaaten çalışan ve ses seviyesi dışında şikayet edebileceğim bir kusuru olmayan bir buzdolabım vardı.elektrik sarfiyatı konusundaki açıklamalarımı tam okumadığınız veya anlayamadınız herhalde.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.