Şimdi Ara

No Frost ve Klasik Buzdolabları Arasındaki Farklar Nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Candoğan bey,

    Yakında evleniyorum, bulaşık makinesi ve buzdolabı dışında bütün beyaz eşyaları aldık. Nişanlım inox istediğinden Profilo BM6284 almayı düşünüyoruz bulaşık makinesi olarak fiyat/performans adına.

    Buzdolabı konusunda ise kafamda hiçbir şey yok. Yine inox istiyor nişanlım ve forumu incelediğimde, tavsiye edilen inox nofrost buzdolabları genelde 2000 lira üstü oluyor ve bütçemi zorluyor. Ama 1500 lira altı nofrost olmayan buzdolapları da görüyorum.

    Nofrost olmayan dolaplarda buzlukta uzun süreli depolama yapılamadığı, besinlerin daha erken bozulduğu söylenmekte, bu doğru mudur? Nofrost dolablarla buzlanma yapan dolapların arasındaki fiyat farkına sebep olacak fonksiyon farkları nelerdir?

    Sağolun şimdiden.



  • Nofrost özelliği standart dolapların aksine buzluğun dış çeperinde soğutulmuş gazı dolaştırmaz. Buzluğun arka tarafında bulunan bir radyatör sayesinde soğutulmuş gazın serinliği pervane ile buzluğun içine üflenir. Böylelikle doğrudan soğuk gazın metale teması ile yapılan ısı transferinde meydana gelen buzlanma etkisi önlenir. (Bazı nofrost olmayan dolaplarda buzluk içi metal olmayabiliyor ama sadece soğutulmuş gazın metal borularda dolaştırılmasıyla soğutma yapmak aynı sonuca çıkıyor) Ayrıca nofrost ile homojen bir soğutma sağlanır ve buzluk kenarına uzak içte kalan gıdalar ile kenarda olan gıdalar ortalama aynı derecede soğur (buzluğu tıka basa doldurursanız bu kısım pek olmuyor). Buzlukta bulunan gıdalar doğrudan soğuk gazla elde edilen soğutmaya maruz kalmaz hava ile daha dengeli bir soğutma sağlanır verim artar.

    Sonuç olarak kaliteli bir nofrost dolapta daha homojen bir soğutma olur ve karlanma-buzlanma olmaz. Homojen soğutma ile kenardakiler aşırı soğutulumaz yada ortadakiler daha az soğutulmaz.




  • sagolasin hocam. buzdolabinin ici esit olarak sogumuyorsa az soguyan taraftaki besinlerin bozulmasi gercekten olasi demektir.

    fark sadece elle buz kirmanin gerekmesi ise ekstra o kadar parayi vermiyelim diye dusunuyordum ama bu durumda nofrost sart.
  • Bide bişey sorayım bende buzdolabı alacagımda. No Frost lar yiyecekleri kurutuyor diyorlar gerçekmi bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saigo

    Bide bişey sorayım bende buzdolabı alacagımda. No Frost lar yiyecekleri kurutuyor diyorlar gerçekmi bu.

    No frostta soğuk kuru hava dolaştığından ağzı açık yiyecek yerleştirirseniz kurur.
  • Ağzı açık dedigimiz gıdalar zaten tabakta durur. No frost almayayım o zaman he.
  • Streç filmle kaplayıp saklamanız gerekir, bende alışkanlık. Kendi dolabımda da öyle yapıyorum no frost olmamasına rağmen
  • dolabınız no frost da olsa, olmasa da, yiyecekleri bir şekilde ağzı kapalı olarak saklamanız doğru olur. aksi takdirde dolabın içi kokar, kokular birbirine karışır ve bu karışık iğrenç koku, ağzı açık yiyeceklerinize siner...o yüzden ister stretch filmle, ister hava almaz mümkünce cam kaplarda saklamak en doğrusudur yiyecekleri. hem bu şekilde tazeliklerini de uzun süre korurlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: Saigo

    Bide bişey sorayım bende buzdolabı alacagımda. No Frost lar yiyecekleri kurutuyor diyorlar gerçekmi bu.

    No frostta soğuk kuru hava dolaştığından ağzı açık yiyecek yerleştirirseniz kurur.

    no frost yararli mi zararli mi kafam karisti simdi candogan hocam.

    bugun mediamarktta satis gorevlisi liebherr buzdolabini tanitirken fresh frost teknolojisi var bunda, henuz bosch bunu uretemedi , nofrostun gelismis hali, yeni bi teknoloji dedi. tabi hangi acilardan daha ustun onu aciklayamadi.

    nofrost besinleri kurutuyor. static buzdolablarinda isi dagilimi esit degil ve buz kirilmasi lazim. liebherrin kullandigi teknoloji bunlarin hicbirine sebep olmuyor mu?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.