Şimdi Ara

Sizin de Akrabalariniz Kötülüğünüzü İstiyor Mu ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
8
Favori
44.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
207 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteyi bitirdim sonra 3 sene KPSS'ye hazırlandım. Bu süreçte akrabalar sürekli laf soktular. Bu evde mi oturacak böyle, işsiz mi duracak, bak iktisat işletme okuyanların durumu böyle....diye diye beynimi düdüklediler. Annemi de bana karşı doldurdular. Onlara giren çıkan neyse...Çocuklarına beni kötü örnek olarak göstermişler, açıkça da dediler bunu. Ben de hırs yaptım kamuda iyi bir işe girdim. Şimdi de kıskançlıktan çatlıyorlar.
  • Ya 2000 kasimlı kuzenim var bu yil 12 oldu 2001 Ocaklı tanıdıklar var onlar kaybetmiyor ben nasil kaybetcem deyince susuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akraba zarardan başka bir şey değildir. iyiliğinizi isteyen tek kişi annenizdir. babanız bile sizi kıskanır. en basitinden örnek verecek olursak siz ders çalışıyorsunuz ve anneniz bunu görüp size meyve tabağı getiriyor. babanız da bana da getir diyor. anneniz de kalk kendin al diyor ve bunun üstüne babanız delleniyor ona getirdin bana neden getirmedin, ben it gibi işte çalıştım o tüm gün evdeydi... tarzı muhabbetlere giriyor. bir de bunların "biz gördük mü ki ?" "biz süründük o da sürünsün" "ben gidiyor muyum x yere o da gitmeyiversin" tarzı söylemleri olur. en iyisi kendi paranızı kazanacak seviyeye gelmek ve o muhtaçlıktan kurtulmak galiba.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece akrabalar değil, neredeyse bütün çevremde gözlemlediğim bir olay. Sen pahalı bir şey alırsın o falan filan bir imrenme bir yerme çabası içine girmeler falan filan. İnsanlara çok takılı kalmamak lazım, gülüp geçeceksin.
  • Of Of Of akraba gömmece mi alırım bir dal :) şakası bir yana arkadaşım emin ol herkesin mutlaka bu tarz akrabaları mevcuttur. liseyi bitirememiş bir akrabanız doktoranızı derece ile tamamlasanız bile mutlaka afedersiniz ama 'BOK'layacak bir şey bulur. O yüzdendir ki hiç bir zaman kâle alınmaması gereken kişilerdir.

    Ne kadar uzak durulursa o kadar mutlu olunan insancık tipleridir.
  • Akraba pişmanlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce mezunuyum, neyse kasiyer olursun diyeni gördüm . Ciddiye almamak lazım .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim durum farklı, ben ilk 5kya girmediğim sürece başarısız sayılacağım.bir insanın bütün akrabaları mı ilk 10kda olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin tanidiği vardır böyle insanlar çekememezlik kötüleme vs hertürlü pisliği yapacak insanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Sürekli evlen diye baskı yapıp, kötülüğümü istiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sendeki de birşey mi bana teknik eğitim fakültesini kazandığımda, "okuyacaksında ne olacak, öğretmen olacaksında ne işe yarayacak" diye her gördüklerinde söylediler hala söylüyorlar. Staj sonunda mesleği yapmak istemediğimi aileme söyledim. Kendime daha iyi iş bulup iki öğretmen maaşı kazanırkende "ne oldu yıllarını verdin bak ne iş yapıyorsun " dediler ki aylık kazançları benim kazancımın yarısı bile değildi. Geçen ay 2. lisans diplamamı aldım terfi bekliyorum. Aynı kişiler hala diyorlar ki "ne oldu? ilki ne işe yaradı ki ikinci bir işe yarayacak" ama hayatın cilvesi işte bu kişiler çocuklarımıza iyi bir iş bul diye yılda birkaç kez bana yada babama söylerler.

    O yüzden aziz kardeşim eskilerin dediği gibi "İt ulur, kervan yürür." Sen yoluna bak. Senin için neyin iyi olacağına tam olarak karar verdiysen seni bu yoldan hiç kimsenin vazgeçirmesine yada seni sendeletmesine yük olmasına izin verme.
    Yolun açık, başarıların daim olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 19 Temmuz 2018; 13:53:46 >




  • 15k dan hatırı sayılır bir teknik üniversitede mühendislik okuyorum. beni kıyasladıkları akrabalarım 50k görememiş, hatta ve hatta baba parası ile okuyon tipler. gel gör gi bu kulaklar şu lafı duydu "özel üniversite benim üniversitemden daha zormuş çünkü daha çok para yolmak için bırakıyorlarmış". madem daha zorunu başarıyorsun gir sınava git devlete. Benim için kayış din kültürü öğretmeni ile kıyaslandığımda koptu zaten. neymiş efendim uzatmadan bitirip maaşına kavuşmuş. sorsak müslüman bir ülkedeyiz, milletin dini imanı para olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotaszkorsn -- 19 Temmuz 2018; 14:4:36 >
  • Kıskançlıktan kudurmuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akraba akrep gibidir
  • Millette ne akrabalar varmış. Bilmiyorum biz zaten çoğuyla konuşmayıp bir kısmıyla konuştuğumuz için mi ama muhatap olduklarım -hele teyzem- şeker gibi insanlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smnytmglu

    Sadece sınav için değil ki bu gülmeler etmeler çekememezlikler.Hayatının her bir adımında mutlaka bir çelmeye dayalı tebessüm yiyeceksin o sözde kandaş olan akrabalarından. En güzeli ne biliyormusun?Az olsun öz olsun ya okuyacaksın yada çalışıp kendi hayatını düzenini kuracaksın ve bu tiplerle direk ilişkini keseceksin.
    en temizi. yalnız bitmiyor birde evlenince eşin akrabaları var. onlar seninkiler x2 . eşinde anam-babam akrabam kafasındaysa yandı gülüm keten helva. yangın vaar diye bağırasın gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekoroglu

    Üniversiteyi bitirdim sonra 3 sene KPSS'ye hazırlandım. Bu süreçte akrabalar sürekli laf soktular. Bu evde mi oturacak böyle, işsiz mi duracak, bak iktisat işletme okuyanların durumu böyle....diye diye beynimi düdüklediler. Annemi de bana karşı doldurdular. Onlara giren çıkan neyse...Çocuklarına beni kötü örnek olarak göstermişler, açıkça da dediler bunu. Ben de hırs yaptım kamuda iyi bir işe girdim. Şimdi de kıskançlıktan çatlıyorlar.
    iyi valla sövmeden durmuşsun.peygamber sabrı varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2019ayt

    bizimkiler 3 sene baraj geçemediği için, god's hand gözüyle bakıyorlar bana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var olmaz olur mu sidik yarıştırır gibi çocuk yatıştıran var. Bunların hepsini çocukluk zamanından bir köşeye not ediyorsun sonra zamanı gelince selamı sabahı kesiyorsun kafan rahat oluyor. İnsanlara oldukları değerden fazla önem vermeyin dediklerini dikkate almayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.