Şimdi Ara

Sizce nasıl olur SSD+HDD ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sistemimde 6 adet sata ve 1 adet express sata var iki adet CORSAIR SSD Force 240GB Sata3 CSSD-F240GB3-BK 550Mb-520Mb satın aldım bu iki SSD diski RAID 0 Stripibg Disk Volume (RAID 0 Şeritleme Disk Birimi) olarak yapıp sata 1 ve 2 portlarına takıp toplamda 480GB yapmak ve buna sistem ve programlarımı kurmak masaüstüm dekstop sık kullananları vb.. D sürücüsüne konumuna değiştirmek kalan 4 port sata kullanmak sistemim imzamda mevcut steam ve origin de hesaplarım var bunları D sürücüsüne kurulumunu yapsam oyunlarım D üzerinde çalışır diye düşünüyorum perfonmans konusunda baya iyileştirmiş olurum kendimi MAYIZ TEMMUZ 2013 arasıda intel i7 ivy bridge nin ikinci nesli çıkınca mevcut depolamalarımı yeni sistem aktarmak ssd+hdd lerimi arkadaşlar umarım kendimi ifade etmişimdir







  • Hocam bilgilerin onemliyse ssdlerini raid 10 yapmani oneririm hard diskinin yarisini kullanirsin ama saglikli olur.
  • Anakartınızın markası nedir?

    SSD-HDD RAID yapmanız durumunda Trim özelliği devre dışı kalır, AHCI özelliğini seçemeyecek olmanızdan dolayı bu da SSD de performans kaybına yol açar.

    Eğer ki Intel ise Intel Rapid Storage teknolojisi ile Trim özelliği SSD'nin RAID arrayına uygulanabilmektedir.
  • anakartım ASUSTEK M2N32-SLI DELUXE bu ikisini şeritleme ile birleştirim sistemim 480 gb kurulu olacak C sürücüsü olacak önemli bilgi olmayacak sistemim programlarım olacak o kadar
  • Sistemimdeki gibi tek SSD ile HDD birlikte kullanıncada performans olarak tatmin edici oluyor. Arkadaşın yazdığı gibi dezavantajlar varsa 2. SSD olmasada olur, sonuçta sistem yeterince hızlanıyor.
  • anladım peki oyunları steam ve origini ikinic hdd ye kursam perfonmasın iyi olurmu ?
  • Hddler sadece yükleme süresini kısaltabilir, onun dışında görüntü kalitesine faydası olmaz. Oyunları 2. hdd ye kurmak iyi olur, bende yaklaşık 550 GB oyun 2. Hdd de yüklü, sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Besaaa

    Hocam bilgilerin onemliyse ssdlerini raid 10 yapmani oneririm hard diskinin yarisini kullanirsin ama saglikli olur.

    +1
  • anladım arkadaşlar şuan sistemi kurdum program files taki steam klasörümü d de games adında oluşturduğum klasöre atıyorum oyunlarda sıkıntım yokta sistem hızlı çalışsın bana yeter imzamdaki sistemimi kısmetse mayıs temmuz 2013 arası değiştirecem o zamana kadar idare edeyim yeterli böyle yaptım çünkü sistemim 1,5 tb seagate hdd kuruluydu yavaştı kasmalar yapıyordu arada hazır 2 tane ssd almışken böyle yapmak istedim 2013 gelsin elimdeki ssd leri başka şekilde değerlendiririm cevaplarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim :)

    iyi forumlar
  • ssd de sistem kurulu olsun ve mümkün olduğunca boş tutalım

    hdd de ise sadece oyun ve arşiv olsun

    Peki burda hdd yine ulaşım süreleri artmıyor mu ?

    Yani sistemin açılması kapanması hızlanıyor ve ssd üzerindeki dosyalara ulaşma süremiz azalıyor ama hdd deki dosyalara bir faydası varmı raid filan olmadan
  • Sistem dosyaları küçük boyutlu ve yeri geldiğinde kullanımı yoğun olan dosyalardır, ayrıca sanal bellekte sistemin kurulu olduğu bölümde olduğu için bilgisayarı çok yavaşlatıyor. Bu yükler SSD ye atıldığında mekanik harddiske sadece program veya oyun dosyalarını okumak kalıyor, saniyede 150 mb a varan hızlarda yeterli oluyor.
    Yani şu anda fiyat performans olarak SSD + HDD önde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.