Şimdi Ara

Sizce mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elimde olan 2010 model Ford focus titanium aracımı satıp 2002-2004 arası 320,325,330 E46 kasa bmw almayı düşünüyorum. Amaç hevesimi almak arkadan itişli araç kullanmak o zevki tatmak. E46 kasaların kronik bi sıkıntısı var mıdır uzun vadede masraf çıkarır mı bilgi verirseniz sevinirim.



  • Temizini bulmak zordur sanırım hocam :)
  • Buraakdmr B kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-320i-m-2004-efsane-kasanin-nadirlerinden-264301441/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-makyajli-topaz-mavi-e46-3.20i-recaro-harman-kardon-262353423/detay/

    Bu iki aracı buldum hocam ama 6 yaşında arabadan inip 12-13 yaşında arabalara binmek doğru olur mu bilmiyorum.




  • sanayide çok iyi bir ustanız ve çok miktarda harcayabileceğiniz paranız varsa mantıklı.Bu araçlar hor kullanılmış araçlar.Bmw masraf açtımı 1000-2000 lirayla kurtaramazsınız.Siz bilirsiniz ama bence aracınız çok güzel.
  • BallantinesFinest kullanıcısına yanıt
    Bu bir tutkudur bence. Para sizin yaşamak istediğiniz hayat sizin :)

    Bende ileride kesinlikle Bmw bineyim diyorum ama 5 kasasına:)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-hatasiz-boyasiz-kazasiz-kayitsiz-borusan-cikisli-m-paket-266722657/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2004-bmw-520ia-e60-otomatik-deri-perde-lpg-li-cok-temiz-arac-261663691/detay




  • kronik sıkıntısı hevesini almak isteyen sürücülerin araçları çok hırpalamış olmalarıdır. Eğer ilk sahibinden temiz bir araç bulabiliyorsunuz 3-5 fazla verin alın yoksa kenarda 3-5 lira olası masrafları için para ayırın.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Hocam şuanki focus a ettiğim masrafında haddi hesabı yok. Şuanda baskı balata+Volant değişmesi lazım 1000-1500 lira para demek bu. Geçen hafta kızdırma bujilerinden motor arızası dedi parça fiyatı ucuz işçiliği pahalı ve aklıma gelmeyen sıkıntıları daha var.Bugüne kadar ettiğim en az masraf 600 TL partikül filtresi iptal edildi + yazılım atıldı. Araç 3000 deviri geçmiyordu partikül filtresinin yeniside 3000 lira civarında İşin özü şu şuanki bindiğim arabaya zaten masraf ediyorum yüksek rakamlarda aynı masrafları bmw ye yapsam çok koymaz gibi sanki
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Yukarda iki tane link attım hocam bakarsanız sevinirim araçlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BallantinesFinest

    Yukarda iki tane link attım hocam bakarsanız sevinirim araçlara.

    baktım ama bakmayla anlaşılacak şeyler değil ki
    bu tür araçların satın alınmasın,ı ben kazanma olasılığı düşük olan bir kumar masasına otrumaya benzetirim.
    keyif alırmısınız evet alırsınız ama para kaybetme olasılığınızda fazladır.
    dolaysıyla bu keyfi almak için para kaybetmeyi göze alıyormusunuz? almıyormusunuz? buna karar verirseniz gerisi kolay
  • 6 silindirli ve magnezyum alaşımlı motorlara dikkat edilmeli. Bazılarının o yıllarda sekman kırma problemi vardı. BMW, 5W-30 motor yağı tavsiyesini, 10W-60'la değiştirmişti ( hatta SAE 60, bu motorlarla standarda girdi). Tam olarak hangi kodlu, hangi motor bloğu hatırlamıyorum. 6 silindirli bir model beğenirseniz, bir araştırın.
  • Bu tarz keyif arabalarinin eskisi cok yorar hem maddi hem manevi. Bunun yerine bir yolculuga cikarken bu araclardan kiralayip heves atmak daha masrafsiz ve daha keyifli.

    Araciniza duzenli olarak masraf ediyorsaniz bu masraf tutarinda kredi cekip araci 0 lamak daha mantikli geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BallantinesFinest kullanıcısına yanıt
    hevesiniz geçtiğinizde herşeyin farkına varırsınız.Sizin aracını sizin paranız benimki sadece tavsiye.
  • Yorum atan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Eğer ki alırsam bi E46 açıcam konusunu
  • 3.16i ya da 3.30i' nin temizini bulabilirsin bu araçlara fazla dokunulmuyor fakat ci yani coupe kasaya hiç bulaşmayın hepsi leş durumda ayrıca 100bin km'de olanlarında çoğu km düşürülmüştür, bizim buradan biri 170 bin km'de sattığı 3.30ci'yi 1 yıl sonra 120bin km'de görmüş ayrıca ci kasada motor parçaları ve aktarma farklı biraz daha biliyorum
  • Hocam 3.16 3.18 istemiyorum 6 silindir olacak 2002 ve yukarısı olacak söylemeyi unutmuşum sedan olacak araç fakat 330İ Yok denecek kadar az malum sitede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BallantinesFinest

    Hocam 3.16 3.18 istemiyorum 6 silindir olacak 2002 ve yukarısı olacak söylemeyi unutmuşum sedan olacak araç fakat 330İ Yok denecek kadar az malum sitede

    şimdi baktım da fiyatlar uçmuş geçen yıl 1 parça boyalı 80 bin kmde 330 50 bin liraya satılmıştı, bekleyin hocam bulunur elbet
  • Acelemiz yok hocam ama yüksek olan fiyatlar yaza girerken daha artacak gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    kronik sıkıntısı hevesini almak isteyen sürücülerin araçları çok hırpalamış olmalarıdır. Eğer ilk sahibinden temiz bir araç bulabiliyorsunuz 3-5 fazla verin alın yoksa kenarda 3-5 lira olası masrafları için para ayırın.

    aynısını yazmaya girdim baktım yazmışsınız.

    linkteki araçlara baktım siz üzerinde oynanmış araçlara değilde 2. 3. sahibi olan orjinal m paket olanlara bakın km değil motorda yağ yakma üfleme vites aralıklarında duman atma motor contalarından yağ kaçırma kazasız olması boya olabilir bu gibi kriterlere bakın sonradan m yaptım jant taktım onlardan uzak durun üzerinden çıkarıp attıkları jantlar 12 bin tl. yazdıklarıma dikkat ederseniz alırken buna ek olarak 4-5 bin kenara bakımmaliyeti diye ayırırsanız diyeceğiniz söz şu olur ben bu focusla neden vakit kaybetmişim. prins lpg olanlarına bakın acele etmeyin.
    Aldığınız aracın triger seti yeni değişti deseler dahi kesinlikle değiştirin.

    size muhtemel açacağı masraflar

    akü
    konjektör
    v kayışı ve gergiler
    triger set
    motor conta set
    yağ ve filitre değişimi
    şanzıman yağ değişimi
    bujiler
    fren disk ve balata
    lastik
    ufak tefek sensör arızaları kablo sorunu
    park sensörü sorunu
    klima gazı
    alt takım değişimi
    lpg filitre bakımı
    benzin pompası değişimi (benzin pompasına role taktırın vede sarı ışık yanmasın aracınızda benzini ona göre alın)
    ustalık işçilik ücreti

    bu gibi masrafları mutlaka yapacaksınız sonuçta ikinci el alıyorsunuz bunun içinse 4-5 bin tl yeterli oluyor e46 kullanıyorum merak ettiğiniz varsa sorun.

    şunu unutmayın alacağınız araç prins lpg, kazasız ve orjinal olsun. sigortacı tanıdığınız varsa baktırın kaç el değiştirmiş. bu tür araçlara biraz fazla isterler ama unutmayın 50-55 e d segment efsane araç alıyorsunuz. 2015 te çoğu olmayan donanımları size sunması sürüş zevki performans hacmine göre düşük yakıt tüketimi ucuz bakın maliyetleri.




  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ama attığım linkteki topaz mavi olan orjinal m paket sanırım ve özellikle bebek yüz istiyorum ama bu M54 kodlu motorlar magnezyum alaşımlı motor sanırım bu konuda var mı bi bilginiz ? Birde otomatik alıcam şanzımanı sıkıntı çıkarır mı var mıdır bi sorunu merak ettiğim şeyler bunlar. Benzin pompasına neden role taktırayım sarı ışıktan kastınız sanırım benzin yokken yanan ışık.
  • röle taktırmanız lpg ye geçtiğinde benzin pompasına giden elektriği kesiyor ve pompa boş yere çalışmıyor buda benzin pompasının ömrünü uzatıyor 400 lira gibi maliyeti oluyor pompa değişiminin. sarı ışık evet yakıt azaldığında yanan ışık. magnezyum sübap olması sorun değil lpg 93 oktanda yanıyor artık eskiden kalma hurafeler onlar. şanzımanda vurultu ve geçmelerde takılma gibi sorunlar yoksa sorunsuz kullanılır ama bugün sıfır arabada alsanız hangi parçanın en zaman bozulacağının garantisi yoktur. bak mesela dsg lere patlayıp durdular sıfır olmalarına rağmen ben böyle patlayanbmw şanzımanı hiç duymadım bana göre dsg den daha sağlam şanzıman alacaksınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.