Şimdi Ara

Sizce macera mı arıyorum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Yazdığınız bazı şeyler bana ilginç geldi, birkaç sorum olacaktı,


    Kaç adet BMW sahibi tanıdığınız oldu? Bu kişiler araçları ile ilgili ne tür sorunlar yaşadı? Tanıdığınız BMW kullanıcılarının yaş grubu nedir? Araçlarına bakımları düzenli olarak yapıldı mı?


    Daha önce hiç herhangi bir model BMW sahibi oldunuz mu?


    Mesleğiniz nedir? Mühendis misiniz mesela? Otomobil hakkında genel bilginiz nedir, forumda takılmaktan ibaret mi?


    'Sanayiden çıkmayan BMW' tabiri 3-5 serseri aracı olarak dar çevrede isimlendirirsek, ben size sorunsuz diye satılan honda toyota gibi markaların sanayilerden çıkmayan tayfasını da gösterebilirim dar çevremde.


    Adac 2020 verilerine baktığımızda,


    Alman premium markalar Audi, BMW, Mercedes’in oldukça güvenilir. Özellikle, Audi A3 ve Q3, BMW 1 ve 2 serisi ve BMW X1 olumlu bir şekilde ayrışıyor. Mercedes, A ve B Sınıfı ve CLA ve GLA serisi sorunsuzluk mazisi temiz. Hyundai Tucson, Mitsubishi ASX, Skoda Rapid ve VW Beetle da güvenilir. Bununla birlikte önceki yıllarda olduğu gibi, Nissan Qashqai özellikle kötüdür. Tespit edilen arızalarının yıllarca giderilememiş olması da şaşırtıcı. Kia Ceed de model yılına göre farklı sorunlar çıkarmaktadır.


    Sorunsuz Araçlar

    Audi A3 , Audi Q3, BMW 1 Serisi, BMW 2 Serisi (Grand ve Active-Tourer dahil),BMW X1, Hyundai Tucson, Mercedes A-Klasse, Mercedes B-Klasse, Mercedes CLA, Mercedes GLA ,Mitsubishi ASX , Skoda Rapid, VW Beetle



    Sizce macera mı arıyorum?



    Dar çevremizde olan 2-3 münferit olaydan, ya da kulaktan dolma bilgiler ile yanıltıcı olmayalım. Bakım yapılmayan, tepesine hunharca binilen her araç (birkaç marka model dışında örn. mazda gibi) sorun çıkarmaya meyillidir.





  • Dostum Almanya'da yapılan Adac testlerinde en güvenilir markanın BMW çıkmasıyla CHP tarafından yapılan kamuoyu anketlerinde iktidarı açık ara kazanmaları ölümüne kapışır.


    Adac testlerini takip ediyorsan çok büyük oranda Alman malları en güvenilir, en sağlam, en en en çıkıyor. Öyle güvenilir bir kurumdur.


    Abd tarafından her sene yayınlanan en çok arıza çıkaran araçlar listesinde Alman markaları kafaya oynuyor. Tek tek paylaşıp burada kalabalık yapmaya gerek yok iki dakika ararsanız bulursunuz.


    Hiçbir şey yapamıyorsanız sanayiye gittiğinizde sağa sola bir bakın 15-20 yaşından eski araçları saymazsak genelde Alman araçları ağırlıklı olarak görürsünüz. Ustaların en sevdiği markalar ne diye youtube da arasanız adamlar ilk önce vw ve bmw diyor.


    Kimin daha çok parası var, kim hangi arabaya biniyor şeklinde sidik yarıştırma kısmında ise malesef size yardımcı olamayacağım. Böyle tatmin oluyorsanız kendi aranızda kapışabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Soruları sorma amacım para zenginlik gibi bir konu değil, bu araçların sorunlu olduğuna dair verilere nereden ulaşıyorsunuz? Bu sorulardan bunu anlamamanız sizin hüsnü kuruntunuz. Yanıtlarsanız bu engin bilgilere nereden ulaştığınızı öğrenebiliriz. Ona göre de pozisyon alırız



    'sanayide gördüğüm arabalar' verileriniz ise mesela ben de 10 yıllık bir bmw kullanıcısı olara arada benim aracımı da sanayide görebilirsiniz. Yağ değişimi için 10.000 km de bir sanayi etrafında görebilirsiniz.


    Yani adac verilerini almayalım sizin sanayi gözlemlerinizi alalım, bayağı mantıklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 12 Aralık 2023; 15:9:37 >
  • Macera arıyorsun, macera aramak kötü bir şey değil ama

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    Dostum ben endüstriyel otomasyon eğitimi aldım ve arabalar özel ilgi alanıma giriyor. Yıllardır forumdayım ve eğitimin de etkisi ile genelde teknik veri ve dökümanlar üzerinden konuşurum.


    Yukarıdaki mesajımda da yeteri kadar örnek verdim. Ancak nasıl olduysa o kadar yazı ve örnekten sonra "benim sanayi gözlemlerim" anlamı çıkarabilmişsin.


    Okuduğunu anlayamayan biri ile tartışmanın manası yok. Sana sorunsuzluk abidesi bmw aracınla mutluluklar diliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    'Hiçbir şey yapamıyorsanız sanayiye gittiğinizde sağa sola bir bakın 15-20 yaşından eski araçları saymazsak genelde Alman araçları ağırlıklı olarak görürsünüz. Ustaların en sevdiği markalar ne diye youtube da arasanız adamlar ilk önce vw ve bmw diyor. '


    Ustalar, alman araçları görmek, hmm


    evet okuduğumu anlayamayan birisiyim ben Sizce macera mı arıyorum? 


    Endüstriyel otomasyon, arabalar, yıllardır forumda olmak, özel ilgi alanı güzel dikkate alınması gereken ünvanlar. Ayrıca okuduğunu anlayamayan ben değilim, araç sorunsuzdur müthiştir de demedim memnun olduğum noktalar var olmadığım da noktalar var sonuçta ortalama bir araç. Ben birkaç basit soru sordum, bu bilgilere nereden ulaşıyorsunuz bir tecrübeniz var mı diye, hala tatmin edici bir cevap alabilmiş değilim. Güzel bir cevap geleceğini de sanmıyorum.



    Peki ben bu konuda nereden bilgiye sahibim,


    1 - Direkt kullanıcıyım

    2 - Karşılaştırabileceğim başka araçlar mevcut

    3 - 19 yıllık forum üyesiyim (sanırım önemli bir konu)

    4 - Mühendisim, yaklaşık 12 yıldır Bursa'da yurt dışı ve yurt içi olmak üzere OEM Tier1 Tier2 firmalara üretim ve prototip yapan bir sanayiciyim. Direkt üretim yapıyorum, çalışan değilim.


    Sizin iddia ettiğiniz şey fıstık yemek insan öldürür gibi bir şey. Evet boğazınıza kaçarsa alerjiniz var ise olabilir. Ancak sizin bahsettiğiniz gözlem ve oradan buradan duyma sanrılar forumda insanları yanlış yönlendiriyor.


    Benim tavsiyem forumu bilgi almak için kullanın, bilmediğiniz konularda fikir belirtmeyin.


    Kolay gelsin.





  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şey yapamıyorsanız sanayiye gittiğinizde sağa sola bir bakın 15-20 yaşından eski araçları saymazsak genelde Alman araçları ağırlıklı olarak görürsünüz. Ustaların en sevdiği markalar ne diye youtube da arasanız adamlar ilk önce vw ve bmw diyor. '


    Yukarida yazdım size bir daha yazayım siz sanayii gidebilirsiniz ben gitmiyorum

    Vizyonsuz diyince egoya bak diyorsunuz ama sanayii nedir? Bir otomobili tamir ettirecekseniz o arabadan anlayan birine gidersin ki verdiğin para ile sorunun çözülsün


    Özel Ford servisinde geçen sene 1.6 TDCİ 110 HP motor rektefe oldu 53 bin TL verdik

    Hatta blok , piston , piston kolu , segman ve krank vs sıfır aldım bir üst kapak yenilendi

    Sanayii sorduğunuzda 70 bin TL kapı açtılar artık ne kaptırırsa 80-90 bin belki ve sorununuz çözülmeyebilir


    Lan BMW X5 rektefe yaptırmaya çalışan adam gördüm Ford transit servisinde sonra BMW şöyle böyle


    Opel aracım için EA özel Opel servise giderdim mesela gözün kapalı bırak arabanı adamlar Opel profesörü


    Kafa basmıyor bunların hala sanayii diyor ya :) 300 liralık şanzıman orta rulmanı ses yapıyor diye şanzıman inecek açılacak diyordu geçen sanayide bir tamirci siz gitmeye devam edin sanayiiye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Şu güne kadar ikinci el araç kullanmadım veya sanayide aracıma ne bakım ne de tamir yaptırmadım.


    Ego işte tam olarak bu oluyor. Kendiniz hariç herkesi kafasız, cahil, fakir görüyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Ben megane diyorum adam clio'dan ornek veriyor hey allahim. Daha okudugu anlamiyorsun. Insallah ikisi arasinda kalite farki yok vb diyerek sacmalamazsin.


    Amacin ust segment premium bir arabaya binmekse sat volvoyu eski kasa 95 model mercedes s kasa, audi a8 falan al samimiyetini gorelim. Psa grubuyla ortak uretim araba almissin konusuyorsun.


    Burada bmw onermek kolay. 10 sene yan vermis surekli ariza veren, parcasi ve isciligi pahali arabayla sanayiye gir bakalim, renault mu daha konforlu yoksa seni çakal ustalarin eline dusurmus bmw mi?


    Bilip bilmeden de milletin araba bilgisine laf atma. O kadar insanin kafasi basmiyor da yeni kasa araba aliyorlar bmw audi yerine bi sen akillisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne için konu açtım siz bir birinizi yediniz beyler ya... 🤷🏻‍♂️🤦

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt

    Senin soru çoktan cevaplandı zaten azizim, önce kafayı netleştir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-10 yaşındaki araçları ilk sahibinden satılanları bulmaya çalışın. mümkün olduğu kadar servis kayıtlı boyasız olsun km yaş önemli değil. önemli olan ürünün nasıl kullanıldığı, markanın ne olduğu değil.

  • SayınOzi kullanıcısına yanıt

    @SayınOzi adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    Amacin ust segment premium bir arabaya binmekse sat volvoyu eski kasa 95 model mercedes s kasa, audi a8 falan al samimiyetini gorelim. Psa grubuyla ortak uretim araba almissin konusuyorsun.


    Burada bmw onermek kolay. 10 sene yan vermis surekli ariza veren, parcasi ve isciligi pahali arabayla sanayiye gir bakalim, renault mu daha konforlu yoksa seni çakal ustalarin eline dusurmus bmw mi?


    Bilip bilmeden de milletin araba bilgisine laf atma. O kadar insanin kafasi basmiyor da yeni kasa araba aliyorlar bmw audi yerine bi sen akillisin


    Instagram vs var mı senin özelden bir at ne tür bir kekosun görmek istiyorum


    Adam BMW 116i alacağım diyor sen 10 sene yanlamış BMW diyorsun o kadar vizyonsuz bir insansın ki BMW denince aklına hemen yan geliyor , lan BMW 116i yanlar mi kaç beygir o araba?


    Ve hala sanayii gir bakalım yazıyor bu kekolar sanayii girmiyoruz biz özel servislere gidiyoruz , sen Tofaş Şahin arabanı götür sanayii tamam ama biz girmiyoruz


    Özel Ford özel Opel özel BMW servislerine gidiyoruz , çakal usta yok bizde senin kötü leş ucuz arabana sanayiden başka yerde bakmıyorlar seni anlıyorum bizde yok o


    95 S kasa almam çürüdüler artık bir sonra ki kasası alınır atmosferik motor buji bobin değiştir yürü bmw E60 aracımız oldu kullandık sıkıntısız parçası tabiki pahalı senin arabanın alt takımı ile e serisi bir değil iki katı malzeme var orada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Macera aramak kötü bir şey mi?
    Ne kadar abarttığına bağlı bence

    Ben de 2018 Tucson satıp 2012 Evoque almak için uğraşıyorum şu günlerde. 2020 Ds7 de göz kırpıyor ama Evoque bir komşum satıyor emlakçı, çok hoşuma gidiyor araç.

    Foruma sorsan Ds7 tereddütsüz!


    Bence de BMW en azından 3 olsaydı... F30 lar daha yorgun olabilir ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 24 Aralık 2023; 10:9:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 kasa çok daha yorgun ama ya. Yolda düz gittiklerini görmedim 🤷🏻‍♂️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu soruyu soruyorsanız macera arıyorsunuz derim. Egea, Mercedes ve bmw modellerine göre zevksiz ve kalitesiz bir araç. Güvenli, zevkli, konforlu bir sürüş istiyorsanız 20 yaşında premium bir araç bile sizi fazlasıyla mutlu eder.

    Kararsız kaldıysanız bu araçları iyi tanımıyorsunuz. Premium bir aracı yürütmesi maliyetlidir. En küçük parçası bile orijinal olmalı. En önemlisi ustası uzman olmalı. Ucuz diye 1000 liraya bakım yapan birine giderseniz yanilirsiniz. Kaliteli usta bulup 3000 vereceksiniz, adam işini iyi yapacak ve arıza oluşmadan araca müdahale edebilecek.

    Egea için yıllık 3000 harcarsın ama premium bir araç için 10.000 göze almalısın. Sanayiyi iyi tanimalisin işini bilmeyen birine gidersen maddi manevi çok üzer.

    Ülkemizde Almanın sorunlu görünme nedeni ucuza kaçma sevdasidir. Civic, corolla motor karaduzen çalışır herhangi bir yağ filtresi tak sorun olmaz. Bmw ye gidip ucuz filtre takarsan civic motoru parasını harcarsın.

    Özetle premium bambaşka bir zevk egea veya japona göre ama bakımda arızada ucuza kaçmamamak lazım. Tabiki en önemli konu ucuza yurutulmus bir araç alırsanız belayı bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.