Şimdi Ara

Sizce hangisi; Panasonic ft5, olympus tg4, nikon aw130

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar, mutluluk dolu yeni yıllar dilerim.
    Hafta sonları trekink yürüyüşlere katılıyorum. Slr makinemle gitmek bayağı yoruyor beni ( pentax olduğu için yağmur toz pek etkilemiyor). Bende düşmelere ve suya dayanıklı kompakt makine arayışına girdim. Başlangıçta pentax wg-5 araştırmaya başladım. Bir kaç olumsuz yorum okuyunca başka markalara yöneldim ve bu üç model arasında kararsız kaldım. Almanyadanda alma ihtimalim var ama gördümki türkiyedeki fiyatlarla pek farkı yok.
    Olympus tg4 raw formatında çekim yapıyormuş, panasonic lecia lens kullanıyor, nikon 5x zoom gibi ufak ayrıntılar dışında hepsi birbirinin aynısı. Gps hepsinde mevcut sanırım. Sadece panadonicte gps haritalarda mevcut sanırım ama tam emin değilim.
    Sizce hangisini neden tercih etmeliyim.şimdiden ilgilenip yorum yapan herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • abazakus A kullanıcısına yanıt
    hem hafif hem çekimleri iyi olan bir makine istiyorsan aynasız apc-s sensörlü makinelere bakabilirsin.
    veyahut senin yerinde olsam şimdiki moda vlog çekmek, bir vlog kamerası alabilirsin gezilerini çekip youtuba atarsın.
    sony a5000,sony nex-5,samsung nx mini gibi lcd ekranı ön tarafa bakabilen bir makine ile vlog çek,hem trekking yapmış olursun,hem geziyi videoya almış olursun.
  • Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ama aynalı makine hem pahalı hemde alım amacımı karşılıyormu bilemiyorum. Su ve düşmelere dayanıklı bir model arıyorum. Aynı zamandada hafif olacak çok ağır olmayacak. Bende pentax k5 var çok ağır geliyor yürüyüşlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abazakus A kullanıcısına yanıt
    senin örneklerde verdiğin makineler su altı makineleri, ama aynasız makine sualtı kabı alırsın gene aynı işi görür. hatta çok çok daha küçük alet olan aksiyon kameralarından alsana. hem çok küçükler hem darbeye suya dananıklıyor. hem video çekersin hem fotoğraf. balık gözü tarzında çekim yapıyorlar,ama programlarla falan düzeltilebiliyor. Xiaomi yi alabilirsin 250tl cik. yurt dışından alırsan daha ucuz.
    veya pentax wg m1 aksiyon kamerası da su altı kabı olmadan su altı çekimi yapabiliyormuş.
  • Özbey bey merhaba,
    benim önceliğim fotoğraf o yüzden aksiyon kamerası düşünmüyorum. Aynasız fikri pahalı gelmişti bana ama bakınca onlardan daha da ucuz olduğunu gördüm. Teşekkür ederim özbey bey aynasız makinelerinide gündeime aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abazakus -- 4 Ocak 2016; 15:40:26 >
  • Panasonic'in birçok serisini kullanmış birisi olarak söyleyeceğim hem sağlam cihazlar hem de en eski modellerinin bile fotoğraf kalitesi neredeyse günümüzün giriş seviyesi dslr makinelerine yakın ve fotoğraflar çok keskin. Sanırım bunun nedeni de leica lens kullanmaları ve iyi bir fotoğraf işleme yazılımına sahip olmaları. FT serisi de tahminimce aynıdır. Sonuç olarak benim tavsiyem Panasonic'ten yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung nx mini ve 17mm f1.8 en iyi tercih olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

    Panasonic'in birçok serisini kullanmış birisi olarak söyleyeceğim hem sağlam cihazlar hem de en eski modellerinin bile fotoğraf kalitesi neredeyse günümüzün giriş seviyesi dslr makinelerine yakın ve fotoğraflar çok keskin. Sanırım bunun nedeni de leica lens kullanmaları ve iyi bir fotoğraf işleme yazılımına sahip olmaları. FT serisi de tahminimce aynıdır. Sonuç olarak benim tavsiyem Panasonic'ten yana.

    Yorumunuz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thediskavrici

    Samsung nx mini ve 17mm f1.8 en iyi tercih olur.


    Valla alternatif yelpazemi biraz daha genişlettim. 1000-2000 tl arası maknelere bakmaya başladım. Aynasızlar içinde hava şartlarına dayanıklı makineler varmış. kompactmı aynasızmı şimdide bunun ikilimini yaşıyorum cidi ciddi. Bakalım araştırmalarıma devam ediyorum. Cevabınız için teşekkürler.
  • abazakus A kullanıcısına yanıt
    Olympus e-m5 var hava sartlarina dayankli ama onemli olan istediginiz lensin de yalitimli olmasi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon AW130 ile ilgili detaylı bir inceleme okumak istersen.

    Nikon Coolpix AW130 Su Altı Fotoğraf Makinesi İncelemesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.