Şimdi Ara

Sizce hangi anakart ve neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdiden tavsiye ve yorumlarınız için teşekkürler.

    Anakart ve işlemci almak istiyorum,

    işlemci olarak

    INTEL CORE I7 3770 SOKET 1155 3,4GHZ 8MB CACHE 22NM düşünüyorum,

    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-bx80637i73770-core-i7-3770-soket-1155-3,4ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60088

    anakart olarak ikisinin arasında kara veremiyorum

    GIGABYTE GA-Z77X-UD5H INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-z77x-ud5h-ga-z77x-ud5h-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhz(oc)sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=60856

    ASUS P8Z77-V DELUXE INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8z77-v-deluxe-p8z77-v-deluxe-intel-z77-soket-1155-ddr3-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59604

    sizce hangisi...







  • Msi z77 gd55 olmazmi yada 65



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Haziran 2012; 19:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus rampage 4

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus veya gigabyte almayı düşünüyodum, ama msi da olabilir artıları eksileri nedir ona bakarak alabilirim. asus daha cazip geliyor bana sanırım marka bağımlılığı olsa gerek,

    asus rampage 4 biraz bütçemi aşıyor.
  • http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gm-usb3rev_31/

    özellikleri iyi ve ucuz :D kullanıyorum memnunum
  • yazdıklarının ikisi de gereğinden pahalı

    deluxe yerine pro seçebilirsin, ciddi farkları yok, hatta asus da marka güveni dışında extra özellik yok koyduğu fiyata göre

    ama bios update falan ciddi sıkıntı yaşayan bilmiyorum.

    Msi z77a-gd65 çok iyi gözüküyor ama onda da bios update, teknik servis sorunu var, en azından forumda öyle gözüküyor genel olarak

    Asrock extreme 4-6 modelleri var fiyatları gayet uygun testlerde de sorunsuz geçmişler bayağı bir araştırdım,

    ama işte piyasaya üst düzeyde yeni girdiği için tam güvenemiyor insanlar almışken iyi alayım kafam rahat olsun diyorlar

    durum bu, kısaca seçmek çok zor ben de şu sıralar bilgisayar topluyorum fakat o kadar araştırmalarıma rağmen hala karar kılamadım.
  • Merhaba arkadaşlar ben kendimce makul bir fiyatta sistem toplamaya çalışıyorm,yanlız anakart hakkında hiç bi bilgim yok.Acilen yardımlarınızı bekliyorm.Öncelikle sistemin bileşşenlerini veriyim.

    AMD FX Series 6100 (3.3 GHz) 14MB 32nm AM3+ 321TL
    HI-LEVEL 4 GB 1600 MHz DDR3 RAM (Soğutuculu) 56TL
    Xigmatek Asgard T45UB-T61 600W ATX Kasa / Siyah 230TL
    Sapphire HD6870 1 GB 256Bit GDDR5 16X 420TL


    uygun anakart için yardımlarınızı bekliyorm.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • z77x-ud5h al asusa o kadar para verilmez. Msidan uzak dur teknik servisi iyi değil ayrıca garantisi 2 yıl gigabyteın 3 yıl.Msida pci kart yuvası yok hani olurda tv kartı alacaksan kullanamazsın.
  • MSI veya Asus'u savunmak için demiyorum ama Gigabyte'ın bozulan parçaları da Arena'ya gittiğinde 1 aydan önce gelmiyor, hatta 2 ayı bile bulabiliyor kimi zaman. Benim bir arkadaşım yaklaşık 5 ay uğraştı o şekilde. 2 sefer geri gönderdiler kartı sağlam diye ama arkadaş üçüncüye de itiraz edince fatura bedeli karşılığında kartı geri aldılar.

    Yoksa ben de X58A-UD5 kullandım ve gayette memnundum. Hatta bu anakartlarda olupta diğer anakartlarda olmayan özeliklerden biri olan X1 slotunun ilk sıraya yerleştirilmesi bence büyük artı. Diğerlerinde X16 slotu ilk sırada olduğundan, ekran kartını taktığınızda X1 slotlarının üzeri kapanıyor mesela.

    Son zamanlarda Çizgi'nin de artık eskisi kadar müşteri odaklı hizmet vermemeye başladığını duymaya başladığımız için, marka tercihinden ziyade, aradığınız özellikler ve F/P'a göre tercih yapılması daha doğru olacak gibi. Yakın arkadaşlarımdan GD65 kullananlar var ve hepsi de memnunlar. Yeni nesil UD5 kullanan tanıdığım yok ancak kendi kullandığım X58A'dan kıyasla, onun da gayet iyi bir anakart olduğunu düşünüyorum. Zaten artık bu orta-üst seviye anakartlar için de kalitesiz üretilen artık yok. Bu segmentte hangi anakartı alırsanız alın, iki ekran kartı kullanmadıktan sonra, hangisini seçtiğinizin pek önemi yok açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Haziran 2012; 15:31:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    MSI veya Asus'u savunmak için demiyorum ama Gigabyte'ın bozulan parçaları da Arena'ya gittiğinde 1 aydan önce gelmiyor, hatta 2 ayı bile bulabiliyor kimi zaman. Benim bir arkadaşım yaklaşık 5 ay uğraştı o şekilde. 2 sefer geri gönderdiler kartı sağlam diye ama arkadaş üçüncüye de itiraz edince fatura bedeli karşılığında kartı geri aldılar.

    Arenadan alırsan durum öyle o yüzden ben kartımı alırken dikkat ettim endeks bilgisayardan aldım. Arena iyice kurumsallaşmış muhatap bile olmuyor nerdeyse son kullanıcılarla.O yüzden gigabyte marka bir ürün alırsanız dikkat edin arena olmasın endeks iyidir.
  • Bunu bilmiyordum; öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.
    Endeks'in müşteri memnuniyeti durumu nedir peki bu konuda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bunu bilmiyordum; öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.
    Endeks'in müşteri memnuniyeti durumu nedir peki bu konuda?

    Arenada problem yaşadım zamanında dediğiniz gibi gigabyte radeon 2600xt kartım vardı 2 ayda kartı yollamadılar sonra tabi vatan bilgisayarda bağırış çağırış en sonunda nasıl olduysa bana asus marka hd3650 kart geldi ben de aynı ayardalar diye ses etmedim sonra sattım çok kullanmadım onuda.Benim tecrübe ettiğim kadarıyla müşteriyle muhatab oluyorlar ve ilgililer zaten exa bilgisayarın kardeş kuruluşu sahipleri aynı forumun tecrübelilerinden biri de zaten bana öyle demişti endeks iyidir diye. Şimdiye kadar da endeksle ilgili de kötü birşey duymadım.




  • Bahsettiğin ve sanırım kullandığın anakartta da öyle bir özellik var mı bilmiyorum ama benim kullandığım X58A-UD5 rev. 2'nin kendi minik lambaları vardı ve işlemciye yaptığım hız aşırtma oranında bu lambaları yanıyordu. Öyle ki, kasanın içine sanki minik minik neon lamba koymuşum gibi oluyordu ve ben de bunu çok beğeniyordum.

    Çok net değil ama şöyle görünüyordu.

     Sizce hangi anakart ve neden ?
  • Bildiğim kadarıyla yok ama benim ekran kartının altında anakartın üstünde kırmızı bir ışık var onun ne olduğunu bilmiyorum. Varmı yok mu diye kitapçığa bakmam lazım.

     Sizce hangi anakart ve neden ?
  • Anakartın ışığına ihtiyacın kalmamış. Çünkü o açığı fanlar fazlasıyla kapatmışlar. Çok güzel görünüyor. PSU'nu beğenmedim, söyiyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Anakartın ışığına ihtiyacın kalmamış. Çünkü o açığı fanlar fazlasıyla kapatmışlar. Çok güzel görünüyor. PSU'nu beğenmedim, söyiyim.

    Xilence diyince insanlar bir durup düşünüyor.Markaya karşı bir önyargı var.Bence gayet güzel ürünler çıkartıyor şu aralar.Hem ithalatçısı corsairi,ocz ithalat eden firma böyle kaliteli ürünler getiren bir firma xilence ithal ederek hata yapmış olamaz dimi.
  • Tabii ki bütün modelleri için demiyorum ama birçok modeli, üzerinde yazan değerleri veremediği için testlerde olumsuz notlar alıyordu. Yeni yeni böyle sorunu olmayan modeller üretmeye başladılarsa bilmiyorum tabi. Önyargım yok yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Tabii ki bütün modelleri için demiyorum ama birçok modeli, üzerinde yazan değerleri veremediği için testlerde olumsuz notlar alıyordu. Yeni yeni böyle sorunu olmayan modeller üretmeye başladılarsa bilmiyorum tabi. Önyargım yok yoksa.

    Eski seriler öyle.En azından şöyle diyeyim 3 sene önceki xilence ürünleri açıkçası pek iyi değil dediğiniz gibi üzerindeki değeleri vermiyorlar. Bu arada o ışıklar parlak gözükyor ama öyle parlak değiller zaten kasam duvarlar masamın arasında duruyor üst taraftaki ızgarlardan ışık gözüküyor loş bir şekilde onun fotoğrafınıda koyayım akşam öyle daha güzel gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 18 Haziran 2012; 16:44:18 >








  • anakart ASUS P8Z77-V PRO aldım arkadaşlar :)
    işlemciye karar verme aşamasına geldim :)

    vatandan almam sebebime gelince ödemenin bir kısmını kredi kartlarımdaki puanlarımla yaptım anakartın % 30'u beleşe geldi

    işlemci için
    INTEL CORE I7 3770K
    INTEL CORE I7 3770

    ikisinden birini almayı düşünüyorum şimdilik tam karar vermedim tabii...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.