Şimdi Ara

Siz de benim gibi yurt dışına göç etmeyi düşünüyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar. Durumlar malum, anlatmaya gerek bile yok. Ben ülkemi seven bir gençtim, ama artık ülkeme bir inancım kalmadı. Artık sıkıldım şu durumlardan. Geleceğe karşı umutsuz olmaktan bıktım. Yaşanan hiçbir olumsuzluk beni yıldırmamıştı şu zamana kadar. Hep düzeleceğini düşündüm ve "ülkemde yaşayacağım ölene kadar" dedim. Ama artık yıldım. Hiçbir şey düzelmiyor. Türkiye'nin düzeleceğini düşünmek sadece bir hayal artık benim için.

    Ben kendimi kurtarmaya karar verdim. Görsel İletişim Tasarımı öğrencisiyim. 23 yaşındayım. Okulu bitirmeme daha 2 yıl var. Garfik Tasarım ve Web Tasarımı alanlarına yönelmek istiyorum. Belki Ses Teknisyeni de olabilirim. (bölümüm itibariyle hepsinde kendimi geliştirebilme imkanım var)

    Bu ve benzeri mesleklere sahip olup, benim gibi hayatının geri kalanını yurtdışında geçirmeyi düşünen var mı? ABD, Kanada, Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda gibi İngilizce konuşan ülkeleri düşünüyorum öncelikle. Ama Macaristan, Fransa vb. ülkelere de hayır demem. (hedefim gittiğim yerin vatandaşlığını da er ya da geç alabilmek)

    Düşünceniz, tavsiyeleriniz neler? Bir Grafik Tasarımcı nasıl bunu başarabilir? (İş ilanı veren siteler buldum, orada ilanlara bakıyorum. Ama merak ettiğim konu, benim gibi bir yabancıyı, başvurduğum taktirde kabul ederler mi?)

    Gitmek ve bir daha arkama dönüp bakmamak istiyorum.







  • burada güzel para kazansam asla gitmem türkiye > bütün yabancı ülkeler çok net
  • Gürcistan'da yasiyorum çok türk var buralarda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %80 üniye almanyaya gidecem gibi



    ama şunu diyeyim ekonomi ve insan zekası düzgün olsa tr daha iyi



    ben orda bitirip mühendis olsam min 5.000 euro maaşım olacak e kendi ayarımda karıyla evlensem 3.000 euroda min o alır 8-10 bin euro gelir yapar aylık. oda mühendislikte illa yükselecen



    8.000 euro orda 3.000 euro ile qerez geçinirsin

    2.500 euro x 120 ay 300.000 euro evini alırsın qerezinden villa

    1500 x 36 60 bin euro arabanı çekersin bi yeni kasa x5 yada gle falan tamamdır





    + olarak aylık 1.000 euro tr ye ayırsan emeklilik için 6.000 tl yapar 120 ayda 720.000 tl buraya 30 sene sonra dönsem geldiğimde bi dünya malım kira gelirim olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Green Card'a başvuracağım olmadı. Ama onun için de bankada 10.000 dolar civarı para göstermek gerekiyormuş. Önce onu bulmak lazım. O da yükselen kurla çok fazla para yapıyor. Nereden baksan 45.000 bin Türk Lirası.

    Burada internet üzerinden iş ilanlarına başvurmak yerine, New York'a turist olarak gidip, orada işlere yüz yüze mi başvursam diyorum. Benim iş alanımın en bol olduğu yer orasıymış. Ama orada da ilk gittiğimde hemen iş bulmam lazım çünkü her şey ateş pahası.
  • FindikEzmesi F kullanıcısına yanıt
    ya allahın ezmesi ezme heryerde ezmedir



    dedemin bir lafı vardır kadına altın yaprak taksanda kadın yine kadındır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FindikEzmesi

    Green Card'a başvuracağım olmadı. Ama onun için de bankada 10.000 dolar civarı para göstermek gerekiyormuş. Önce onu bulmak lazım. O da yükselen kurla çok fazla para yapıyor. Nereden baksan 45.000 bin Türk Lirası.

    Burada internet üzerinden iş ilanlarına başvurmak yerine, New York'a turist olarak gidip, orada işlere yüz yüze mi başvursam diyorum. Benim iş alanımın en bol olduğu yer orasıymış. Ama orada da ilk gittiğimde hemen iş bulmam lazım çünkü her şey ateş pahası.
    Ha green carta hemen çıkıyordu. 3 yıldır başvuru yapıyorum bişey çıktığı yok. O şans işi umut bağlamayın fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasamak5656 K kullanıcısına yanıt
    Hiç belli olmaz. İlk başvurusunda tutturan da var, 10 yıl uğraşıp tutturamayan da. Ben ona umut bağlamıyorum zaten. Bir çok yere iş başvurusunda bulunacağım. Bir yandan da Green Carda başvururum. Hangisi olursa. Maksat, ihtimalleri artırmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.