Şimdi Ara

Sıvı Soğutucu Montajı? Hangisi Doğru? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,



    Aynı kasaya sahibim bendeki soğutma arctic marka 240 mm. Kablo düzeninde büyük katkısı olduğunu düşündüğüm anakartin yanındaki metal parça push/pull kurulumunu engelliyor. Ben montajı 3 fanli olacak şekilde yaptım radyatörün önüne standart 2 fan radyatörün arkasinda alt tarafta (metal parçanın düz olduğu bölüm) tek fan takılı zaten istesenizde yukarı takamiyorsunuz engel oluyor. 3. fanin bir etkisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası ancak usengeclikten sokmedim henüz.On tarafa takılacak 2 fanin yeterli olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam o parca cift fana izin vermiyor bende enermax 120s vardi on tarafda alta oldu sadece o zamanda ekran kartina sicak hava ufluyor olacakti arka egzosu sokup oraya taktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    sanırım arctic 4 fanlı olanı aldınız ben de onu almayı dusunmustum ama kasaya sığmayacagını tahmn ettim çünkü benim ekran kartı da biraz uzun asus strix 1070 yani 3. fanı da takamazdım o yüzden 2 fan yeter diyerek Lepa almaya karar verdim :)
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Bu arada bişey sorucam hocam, soğutucunun işlemcinin üstüne montajını anakartı kasaya yerleştirdikten sonra mı yaptınız yoksa önce mi? Ben anakartı kasaya yerleştirdikten sonra montajın daha kolay olacagını dusundum ama anakartın arkasına yerleştirilen aparatı takacak kadar bosluk var mı acaba kasanın arka kısmında ? (not: kasa henüz gelmedi amazondan aldım gelmesini bekliyorum)
  • osmanyksel06 O kullanıcısına yanıt
    çok bir zorluğu yok bence önce anakartı yerleştirin zaten 4 tane vida olacak altı üstü
  • Benim kasanin ön fanlarini sokmek gerekmeden radyator takilabiliyor arkasina. Bu yuzden ön fanla ayni yone yani iceri uflemelerini sagladim cift fanla sogutmayi artirmak icin. Belki bu 120 lik olmasina ragmen 240 liga yakin calismasini saglamistir. Ayrica 2 tane yukarida 1 tane arkada 3 egzoz fan var. Kurtariyorlar herhalde iceri alinan sicak havayi. Ekran karti 67 dereceyi gecmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa radyatör üste fanlar da radyatörün altına, yani içten dışa şeklinde takılmalı. Malum ısınan hava yükselir.



    Siz kasanın içine yeterli hava akışını sağlayın yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanın üst kısmı sadece 140 mm fan montajına imkan tanıyor bu yüzden 140 mm üzeri tüm radyatörler sadece ön tarafa takılabiliyor.

    @osmanyksel06 hocam sizin sorunuza gelirsek tam olarak kestiremediğim için anakart dışarıda iken sıvı soğutucuyu işlemci üzerine monte ettim ardından anakartı kasaya yerleştirdim ancak radyatörle çok fazla boğuşmak zorunda kaldım benim acemiliğimde olabilir ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum. Kasanın anakart penceresi oldukça büyük gözüktü gözüme daha sonradan pişman oldum bana kalırsa anakart montajından sonra sıvı soğutmayı monte edebilirsiniz.
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de anakart dışarı da iken soğutucuyu işlemci üzerine monte edersem anakartı yerleştirirken radyatörün zorluk çıkaracagını tahmin ettim, o yüzden kasanın arkasında yeteri kadar boşluk varsa anakartı kasaya monte ettikten sonra soğutucu takmak daha kolay olur diye düşündüm ve öyle yapıcam sanırım, teşekkürler :)
  • osmanyksel06 O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hayırlı olsun uzun süre sorunsuz kullanırsınız inşallah.
  • Benim kasanında bir hava cıkışı önde 3 hava girişi var üstede işlemci sıvı soğutma takılı fanı üste bakıyo yani havayı içeri alıyor bu durumda çıkış tek olduğu için aceba işlemci fanınıda içerden dışarı atmalı mı yapmalıyım..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.