Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Donanım Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Kullanmakta olduğum donanımlarım aşağıdaki gibidir Thermaltake Armor Jr kullanıyordum onu dün kardeşimin sistemine taktım ve bu gün Vatan dan full tower bir kasa almaya gideceğim,
    fikir almak istediğim esas konu sıvı soğutma sistemi kurmak istiyorum, ancak çok bir bilgim sıvı soğutma hakkında, Forumdaki uzman arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var..
    Thermaltake ve bir kaç markanın kit olarak satılan ürünlerini inceledim ancak çok beğenmedim doğrusu.
    Donanımları tek tek kendim seçmek istiyorum (Yardıma ihtiyaç duyduğum konu).
    İşlemcimin durumu şu anda iyi O/C şu anda düşünmüyorum ileriki dönemlerde yapabilirim yüksek ihtimal.
    Ekran kartımı değiştirmeyi planlıyorum ancak şu anda değil bir süre daha kullanacağım, o yüzden ekran kartı için blok istemiyorum şu anda, değiştirdiğim zaman yeni karta uygun bir blok alırım.

    Bu doğrultuda izlemem gereken yolları ve ürün tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Tamam donanım fiyatları çok yüksek rakamlara çıkabilir en üst seviye donanımları istemiyorum ama fiyat performansta en iyi ürünleri seçmek isterim ( Sessizlik çok önemli).

    Şimdiden bilgi ve açıklamalar için çok teşekkürler.

    Donanımlar
    CPU : Amd Phenom II x4 955
    Board : DFI LanParty UT 790FX-M2R
    Ram : Kingston HyperX 2 x 2 Gb 1066Mhz CL5
    Vga : Zotac 8800Gts ( G92 )
    Disk : WD 500Gb Chaviar Black 32mb Cache
    Psu : SilverStone 1000w







  • help me :)
  • 1- En iyisi (Hem elde ettiği dereceler hemde akışkanlığı bakımından ) : HEATKILLER® CPU Rev3.0 754/939/AM2 Tık Arka plate yok ama AMD nin kendi arka plate i modifiye edilip takılabilir.
    2- Ondan sonra en iyilerinden birisi : Swiftech Apogee GTZ Extreme Performance Waterblock Tık
    3- Yukarıdaki 2 nolu seçenekteki Swiftech Apogee GTZ takmak için AMD aparatını ayrıca almanız lazım (çoğu blok lga 775 intel olarak fabrikasyon geliyor) Apogee™GTX / Apogee GTZ Hold down plate and hardware for AMD® Socket AM2 : Tık

    Ekran kartınız için firebal da yada forumun 2 inci el bölümünde ilgili alanlarda oldukça güzel fiyatlara bloklar olabiliyor bir bakın.

    - Radyatör : Min almanız gereken : Tık. İleriyede dönük olsun isterseniz : Tık

    Sessiz fanlarda seçinizi zevkinize göre yapabilirsiniz.Gerekirse fan kontrolü için bir modülde alabilirsiniz.

    Alacağınız rakorlara uygun hortumda (En az 2/2.5 metre) alırsanız geriye bir tek pompa ve isterseniz de rezervuar kalıyor.

    Rezervuar ve pompanın combo olarak kullanıldığı performanslı bir ikili var tavsiye ederim :

    Direkt pompanın üstüne takılan razervuar : XSPC Acrylic Reservoir for Laing DDC Tık
    Buda pompa : Swiftech MCP355 12v DC Pump Tık

    Şu anda : 3/8 hortum (Ve ona göre EK rakorlar ile ) AMD Phenom 940 BE /Sapphire 4870x2 (EK Blok)/Aynı pompa ve rezervuar ile aynı radyatörü kullanıyorum şu sıralar hava ısındığından 3.6 ghz yaklaşık 36c masa üstü tam yüktede 42 c ler arasında oynuyor.Ekran kartı da 45-50c ler arasında (70c hiç olmadı tam yükte dahi ve bildiğiniz gibi 4870x2 ciddi 'sıcak' bir karttır)
    HAF 932 kasa ile. Kuzey köprüsü vb su soğutmaya ihtiyaç duymadı (En fazla 42-43c lerde oluyor güney köprüsüde ondan 5-6 c aşağılarda genelde).Tavsiyem kasanın arkasındaki egozst fanını ters çevirip takınki oradna gelen taze hava mosfet vs yardımcı olsun.




  • Teşekkürler ürünleri inceledim şimdi gayet güzel donanımlar.

    üç fan takılabilen radyatörü seçeceğim dediğiniz gibi ileriye dönük olması için.
    sizin ısı değerleriniz gayet güzel, gerçi HAF kasanın baya büyük fanları var mofsetleri chipsetleri falan onunla soğutuyorsunuz sanırım.

    ben dün bayağı bakındım cosmos s 1100 ü çok beğendim yüksek ihtimal ondan alacağım. sıvı soğutma önerileriniz içinde teşekkürler,
    ancak ben chip setleri falanda bu sistem ile soğutabilir miyim yani pompanın özellikleri bunları kaldırırmı yada diğer donanımlar bunun için yeterli mi ?

    ekran kartımı ağustosta değiştireceğim o yüzden ona şu anda blok almayacağım yeni karta uygun bir blok almayı düşünüyorum.

    Edit: sıvı deposu 200 Ml sanırım bu yeter li mi ? daha büyük bir depo olsa kötü mü olur ?

    teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impulse -- 24 Mayıs 2009; 14:27:33 >




  • Baştan masarafı yaparken az bir fark ödiyerek o radyatörü almak çok daha akılcı.Zararı yok faydası var.
    Cosmos S su soğutma için güzel bir kasa.Yeni V2 versiyonu Firebal da satılıyor (Ön kapakları problem yaratmayan versiyon).Ayrıca Cosmos S in tavan kısmında fabrikasyon 360mm radyatör için yer hazır hiç bir şey kesmeye vs gereğiniz yok aynen yerine vidalıyorsunuz içten.Üst kapaktaki tel pancur gibi olan yer arkadaki tek parmak vida ile sökülüncede oraya 3 adet 120mm fan takılıyor.Direkt radyatörün üstüne.

    Evet chip seti soğutabilirsiniz.Pompada yeterli radyatörde.Depo yeterli fazlasının bir yararı yok.(Büyüklüğüne bağlı olarak biraz daha geç ısınır kabların içindeki su o kadar.)
    Eğer elinizdeki anakart DFI LanParty UT 790FX-M2R nin heap pipelı modeli olsaydı mosfeti ayrıca soğutmanıza gerek kalmazdı (Zira mosfet ısı borusu ile kuzey köprüsüne bağlı) Benim tavsiyem ısınmayan güney köprüsünü ya kendi başına bırakmanız yada üstünde ufak bir fan bulunan Enzotech SLF-1 türevi bir şey almanız.Bu Enzotech i bende kullanıyorum imzamdaki sistemde gayet memnunum.Sizin anakartınızada uyar Buraya tık

    Ek nın chipset bloklarını tavsiye ederim.Burada uyumlu blokların pdf listesi var (Sizin anakartta mevcut ) : Tık

    Ek ve Sidewinder ülkemize gönderi yapıyorlar.Sidewinders için ups Exress mail international seçeneği dışında bir tercih yapmayın hava alanı gümrüğüne takılmasın(%300 ün üzerine çıkabilir maliyet ve bir kaç gün ciddi uğraşırsınız. Exress mail ile en en kötü ihtimal ile posta gümrüğüne gider ki ondada korkulacak bir şey yok 20 dk da fatura bedelinin %10 nu öder malınız alır çıkar gidersiniz)fatura bedelinide düşük göstertmeyi isterseniz (Bununla ilgili çok konu var forumda) her iki firmada anlayış gösteriyor.Ek direkt Avrupadan gönderiyor malzemeleri 2-3 günde gelir Sidewindersta 1 hafta civarında gelir.Radyatör ve sıvılar fiyatlarına rağmen ağırlıkları fazla olduğundan (yol parasına direkt etki eder) buradan almak daha mantıklı.
    Avrupadan gelen mallar için (yol parası içinde) 100 euro ABD için ise 100$ fatura limiti var.Bunun üstündeki bedeller seçmiş olduğunuz nakliye opsiyonuna göre hava alanı gümrüğü yada posta gümrüğüne gider (Dediğim gibi posta gümrüğü problemsiz bir yer).EK storedan alış veriş için bir üyelik almanız lazım (Basit).Sidewindersta ise üyeliğe gerek yok.Her iki firmada paypal ile ödeme kabul ediyor.

    Tavsiyem : rakor ve chipset bloklarını direkt EK dan alın.Sidewinderstanda pompa,kap ve cpu bloğu ile hortum alın.Firebal danda radyatör istiyorsanız renkli sıvı vs alın.




  • Bilgilendirmeler için gerçekten çok teşekkürler.

    Önerdiğiniz ürünleri abd den arkadaşıma aldıracağım buraya gelicek yaz tatili için kargo falan hiç gerek olmayacak onun newyork taki evine alıcam onun adına gelirkende faturalı olarak çantasında getirir problem olacağını zannetmiyorum.

    evet güney köprüsü kuzeyköprüsü ile birbirine bağlılar. çok ısınmıyor dediğiniz gibi. güney köprüsü için bir şey almayı düşünmüyorum anakartla birlikte büyükçene bir pasif soğutma geldi. onu şu anda kuzey köprüsünde kullanıyorum. ama sıvı soğutmaya geçtiğimde güney köprüsüne takacağım o yüzden yeterli soğuklukta kalacaktır diye düşünüyorum.

    aslında büyük depo dediğiniz gibi uzun sürede ısınır, ama büyük depo ısındığı zamanda zor soğur o yüzden vaz geçtim 200ml yeterli olacaktır kanımca.

    evet cosmos s çok güzel kasa ilk tercihim şu anda. yarın mecidiyeköyde bakınacağım, uygun olursa ilk tercihim cosmos s. eğer olmassa thermaltake armor + düşünüyorum..

    çok teşekkürler..




  • Estağfurullah.Yok hiç sorun olmaz yanında getirmesinde.Hatta 360mm Feser radyatör dahi alabilirsiniz ABD den (bavul içinde gelicekse zaten taşıma sorunu olmaz) Armor+ kesinlik ile su soğutma için tavsiye etmem.Sorunlu bir kasa bu konuda (Bir çok şeyi iptal&modifiye etmeniz lazım )
  • @impulse

    TT Armor + alırsanız 360 lık radyatörü içine monte edemezsiniz.Ama Armor'a alta 240 lık arkaya da 120 lik rad takabilirsiniz.Ayrıca üstüne ve önede radyatör takanlar var.Ama onlarda sanırım 240 lık oluyordu en fazla.Bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
  • @Vipracing

    Sizin yaptığınız kasayı daha önce görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti, çekilen resimlerden de fotoğrafçı olduğunuz anlaşılıyor zaten ;)
    verdiğiniz bilgiler banada yardımcı oldu tesekkur etmek isterim.


    Şimdi ki sistemimde TT 760i kiti bulunmakta kasam ufak oldugu için şuan olmasada ilerde İMPULSE arkadasım gibi sistemimi yeniden yapılandırıcam.

    Sormak istediğim bir başka konuda sogutma sistemindeki hortumların çapları sogutmayı ve basıncı ne şekilde ne kadar etkiler.
    kendi kullandıgım TT 760i için konusmak istiyorum,sadece CPU değilde Ekran Kartınada bağlantı yapsam acaba yetersiz mi kalır...
    Komple sistemin yukunu kaldıramaz biliyorum ama sadece işlemcide sogutmasın istiyorum HD4850 kullanıyorum ve bilirsiniz ki soba gibi tabiri caizse,
    eğer görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCe_Sky -- 25 Mayıs 2009; 12:09:35 >
  • Teşekkürler,

    Farketmez şimdilik 360mm yi dışarıya yada isterseniz kasanın arka egzost bölümüne dikey olarak aparat ilede takabilirsiniz.Seçim sizin.

    İç çaptan bahsediyorsak büyük sayılan ölçüler : 3/8 ve 1/2 dir.(1/2 daha büyüktür) bir de arada 7/16 var 3/8 ile 1/2 arasında (1/2 nin rakoruna ısıtıp takabiliyorsunuz sökmesi işkence olabiliyor)Bende kendi çapımda referans testleri örnek alıp bir kaç deneme yapmıştım ama kayda değer çalışmalar değil.Öteki bilgisayarımda bir yerlerde ciddi çalışmaların chartları var.
    Uzun lafın kısası 3/8 ile 1/2 arasında çoğu yerde hemen hiç bir fark yok.Tamamen zevk&renk meselesi.Ben 3/8 daha çok seviyorum&tercih ediyorum zira :
    Yeteri kadar büyük ve kasa içinde hortumu kıvırmak&şekillendirmek kırmadan takmak vb çok daha rahatıma geliyor ek olarak (Dediğim gibi tamamen zevk renk)1/2 gözüme gereksiz büyük / iri bahçe hortumu takmışım gibi görünüyor .(Arada 1c bile oynamamıştı)
    Size yazdığım pompa (Markası aslında Laing dir sadece etiketi değiştirilmiştir) bahsi geçen top ile beraber Laing D5 den daha fazla ( D5 için tık ) head pressurea sahiptir dolayısı ile multi blok kullanımında daha iyi performans veriyor.Yeni yaptığım sistemde boş vakit buldukça son bir aydır tüm varyasyonları denedim (Debisi daha az olsa bile basıncı&su atım yüksekliği daha fazla)
    TT 760i kullanmadım ama gördüğüm/okuduğum kadarı ile bahsettiğiniz iş için tasarlanmamış (özellik ile pompa ve radyatörü) ama deneseniz ne kaybedersiniz?Bence üstündeki hava soğutmadan kötü olmama şansı oldukça yüksek.Eğer zaten ekran kartına blok vb alıcaksanız ilk önce TT 760i ile denemenizde bir zarar yok gibi görünüyor bana .Yinede işin doğrusu yazdığım gibi.




  • Bende armor + kullanıyorum ve @Vipracing arkadaşımızın dediği gibi bu kasalarda su soğutma olayına girerseniz biraz el mahareti etmeniz gerekiyor,bu anlamda ben kasa dışına takılan radyatörlü sistemleri sevmiyorum,bunun yerine alt kısıma çifli radyatör ile arka egsoz yerine tekli bir radyatör takmak daha cazip bu kasalar için ve görünüm açısındanda kasayı kötü göstermiyor.

    http://www.sidewindercomputers.com/hwlablicegtb1.html
    http://www.sidewindercomputers.com/fex24xtpera.html
    bu radyatörleri düşünüyorum bende acaba performans bakımından hangisi daha iyidir ve Alphacool NexXxoS Xtreme II bu ürünlere tercih edilebilirmi?
    Ben sene sonunda çıkacak yeni nesil nvidia su soğutma bloklu kartlardan alacağım dolayısı ile ekran kartı için blok düşünmüyorum.Aldığım zamanda tekli bir radyatör edinip egzos kısmına monte ederek ekran kartının yükünü azaltmayı düşünüyorum.
    Pompa liang v eişlemci bloğuda gtz olacak ama rad konusunda bu ürünler arasında kaldım..




  • Feser bir parça daha iyi özellik ile 1500 rpm ve daha düşü fanlar ile kullanıcaksanız.Malzeme kalitesi vb de Feser de daha iyi.Tek sorun : O aradaki farka değermi? Yeni yaptığım sistemde Feser 480 var Alphacool (Ve türevleri) ile arasında 1-2 derece oynar oynamaz.Karar sizin (Aynı boyut vb de olan ürünleri kast ediyorum) .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.