Şimdi Ara

Sitelerin Anasayfalarındaki Flash Haberler / Ürün Tanıtım Scripti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Muhtemelen biliyorsunuzdur, haber ya da alışveriş sitelerinin anasayfalarında genellikle en üstte ve ortada sürekli olarak döngü yapan flash animasyonlar oluyor. Haber sitelerinde manşetteki haberler, alışveriş sitelerinde ise indirimde olan ürünler falan sırayla ve sürekli bir döngüyle, görsel açıdan güzel bir animasyonla sunuluyor. Bu animasyonun altında ya da sağında-solunda istediğimiz haber ya da ürünü görüntüleyebilmemiz için rakamlar, ileri-geri butonu ya da küçük ikonlar bulunuyor. Sanırım kasttettiğim flash animasyonlar anlaşılmıştır. Bu türden flash scriptlere ihtiyacım var. Ancak flashı çok bilmiyorum ve üstünde düzenleme yapmam zor, bu animasyonun içeriğini ve görüntülenecek resimleri düzenleyebildiğim XML dosyasıyla beraber olursa tam istediğim gibi olur, tadından yenmez. Bu tür flash scriptleri nerden bulabilirim? Ya da internette araştırırken hangi sözcükle aratmalıyım, bu tür flash animasyonların benim bilmediğim özel bir adı var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevineceğim, teşekkürler..







  • Eğer bahsettiğin sey burdaki gibi birseyse kendisi altaki javascriptin oynanmış hali.

    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/stepcarousel.htm

    Bu sekilde flash olan slidebar'larda mevcüt ama birazda olsa flash bilgin olması gerekiyor.
  • t3 teşekkür ederim, evet buna benzer birşey ama aradığım tam olarak bu değil. Ben bunların flash olanını ve içerdiği ögelerin döngüsü için mouse ile tıklamamıza gerek olmayıp kendi kendine döngü yapanını arıyorum. Evet bahsettiğim flash animasyonu yapmak, hatta düzenlemek için bile flash bilgisine ihtiyacım var. Zaten ben de yeterli düzeyde flash bilgim olmadığı için script halindeki animasyonları arıyorum. Bu şekilde bazı scriptler var, XML dosyasından notepad ile düzenleyerek resim yolunu gösteriyorsun, yazıları yazıyorsun ve istediğin içeriğin görüntülenmesini sağlayabiliyorsun. Doğrusu elimde birkaç tane var ama istediğim gibi değiller, o yüzden foruma sormak ve çeşitli scriptler indirebileceğim ya da satın alabileceğim bir adres varsa öğrenmek istedim. Umarım bana kaynak gösterecek bir arkadaşımız vardır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Eğer bahsettiğin sey burdaki gibi birseyse kendisi altaki javascriptin oynanmış hali.

    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/stepcarousel.htm

    Bu sekilde flash olan slidebar'larda mevcüt ama birazda olsa flash bilgin olması gerekiyor.


    banada yardım edermisiniz. elimde bir web site var ama ben hiç birşey site düzenlemesi konusunda.ftp programı var bide şifresi var başka birşey bilmiyorm :(




  • Artialarko kusura bakmayın ama sorununuzla iilgili ayrı bir başlık açar mısınız? Sizin sorununuzun bu konuyla uzaktan yakından alakası yok..
  • açtım da ilgilenen olmadı :(
  • Böyle genel bir soruyla kimse size yardımcı olamaz, sorunuzun yanıtıyla ilgilenmez. Kimse tek yanıtta size neyi nasıl yapacağınızı açıklayamaz ki. Üstelik de yardım istediğiniz konunun ne olduğu bile belli değil. Lütfen sorunuzu daha özele indirgeyerek sorun, ama sizin sorununuzla ilgili olmayan bu başlıkta değil..
  • Arkadaşlar aradığım gibi scripterden elinde olan hiç kimse yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.