Şimdi Ara

Site tasarım yorumunuzu bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlarwww.tolgaungur.com adında bi site yaptım. fakat tasarım hakkında ve gorsellik acısından bi takım eksiklerim var. silmem ya da eklemem gerekenler hkkında fikirlere ihtiyacım var. ilginiz iin smdiden tesekkurler.



  • Hocam Dreamweaver'da yapılmış gibi valla , çok basit olmuş..
  • Üstteki flash çok göz yoruyo ve fontlar kötü sanki
  • Merhaba;

    Öncelikle merak ettiğim kodlama işlemini yaparken herhangi bir editör veya program kullanıp kulllanmadığınız.Kullandıysanız Hangisi ?
    Siteniz Firefox ve Safari de patates oluyor.Tahminimce Front Page , yanılıyorsam düzeltin


    Bunun dışında sitenizdeki renk geçişlerine ve font tipine özen göstermelisiniz.İçerik kısmında sağ ve sol kısmı ayakta tutan sadece iki çizgi var , bunlarda olmasa belli bir düzen sağlanamazdı.Sadece color (renk) kısımları ile ilgilenseniz ve background(arkaplan) seçimlerine önem verseniz geçişler daha belirgin ve ayırıcı olabilir.


    Örneğin eskiden benimde, şu başıma gelirdi. Aslında kimi zaman hâlâ gelebiliyor.
    Kodlamaya göre arayüz(tema)' ü şekillendirme.
    Siz bir tasarım yapıyorsunuz ve bitirdiğinizde bunun "kodlamasını nasıl yapacağım! " gibi bir endişe yaşıyorsunuz , buna görede kodlamada karşılacağınız zorlukları aşmak için tasarımınızı değiştiriyorsunuz.
    Ama şimdi bunun hiç mi hiç tasarımcı anlayışına uymadığının farkındayım.




  • ileri seviyede kod bilmediğim için birkaç yardımcı program kullanarak yaptım. FP ve webpage maker kullandım. kodlardan anladığım kadarıyla eksik yerleri düzeltmeye çalıştım. kendimi geliştirmek için açtım ve fikirlerinizi denemeye çalışacağım. yandaki 2 cizgi yerine arka plan renkleriyle ve kenar kısımları değiştireyim. sanırım beni baya oyalayacak ama bir çok da şey öğretecek. Çok teşekkür ederim
  • Hocam çok göz yoruyor. Renkler uyumsuz.. Kodlama da iyiyseniz tasarımda yardımcı olayım. İletişim PM.
  • dosyalarin "character encoding"ini UTF-8 yaparsaniz benim gibi yurtdisinda yasayanlar ya da ingilizce bilgisayar kullananlar da dogru okuyabilir yazilari :) harflerin yarisi kayik bu durumda.

    Ayrica yukaridaki yorumlarin hepsine katiliyorum. arka plan rengini ayni tutup daha pastel yapabilirsiniz, bir de yeni donem sitelere bakin bir, tasarim olarak bana 1990lari hatirlatiyor.
  • Firefox ve Safari'ye ek olarak, Chrome'da da altüst oluyor site. Character Encoding'i UTF-8 yapmanız gerekiyor.

    Frontpage ya da Webpage Maker kullanmak yerine XHTML ve CSS bilginizi ileriletip tamamen el ile kodlayın sitenizi. Hem kendinizi çok geliştirmiş olacaksınız hem de içinize sinerek yayınlayacaksınız. (bir yandan da ufak ufak photoshop öğrenmenizi tavsiye ederim. Tabi ben bütün bunları web tasarım konusunda kendinizi geliştirmek istediğinzi varsayarak yazıyorum.)
  • Sitenin Background'u çok parlak renklerden seçildiği için göz yoruyor.. Sitedeki renk uyumuyla biraz ilgilenirseniz iyi olur..
  • tasarımı tamamen değiştirmeye çalışıyorum. eskisiyle alakası olamayan bisey deniyorum. ama merak ettiğim bisi daha var. bir site neden diger web tarayıcılarında pert olur ? bunun nedeni kod hatalari mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TolgaNGR

    tasarımı tamamen değiştirmeye çalışıyorum. eskisiyle alakası olamayan bisey deniyorum. ama merak ettiğim bisi daha var. bir site neden diger web tarayıcılarında pert olur ? bunun nedeni kod hatalari mi?

    hem kodlama hataları hem de tarayıcı farklılıkları buna neden oluyor. ama daha çok kodlama hatası ve tasarımcının kolaya kaçma çabası.


    siteye gelince olmuyor kardeşim yine olmuyor. önce bilgisayarına "notepadd++" programını indir. sayfalarını teker teker aç ve yukarıdaki kodlama bölümünden utf8 olarak kodla seçeneğiyle yeinden dönüştür. font boyutlarını düşür. braz daha adam olacaktır. mesela menü bölümünü eburhanın sarkan menüler örneğine göre yapabilirsin. bunun için çok örnek var.
    http://www.eburhan.com/css-ile-sarkan-menuler-hazirlamak/

    edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbuzik -- 14 Aralık 2010; 12:45:58 >




  • Oo güzel olmuş siten yani eskisine göre daha güzel olmuş ama biraz renk ve butonlarda oynasan süper olacak.
  • ya delirecem utf 8 gorunuyordu hepsi. tekrar kodladım hepsini acaba bi hata mı var diye yine olmadı. en sonunda o satırı komple sildim simdi bende açılıyor google chrome falan indirdim simdi bende karakter sorunu yok acaba sizde de normal mi ? eğer normalse charset satırı olmadan devam etsem bi sıkıntı yaşar mıyım. evet menüleri falan biraz daha hareketlendirmem gerekiyo. şu charset işini bi halletsem görünüme biraz daha önem vercem. bu arada kaç gündür benle uğraşıyorsunuz hepnizi meşgul ettim kusura bakmayın
  • Sitenizde pek tasarımdan bahsedilemez ama manuel kodlama kullanıp giriş seviyesindeki yazılımlarla kendinize özgü bir yapı çıkardığınız için sizi tebrik ederim. Template parçalayan arkadaşlar ders alsın bundan. Tasarım öğrenmeden tasarım yapmaya çalışmak genelde boşa kürek çekmek olur. Ama bu şekilde çalışırsanız kodlama/geliştirme yönlerinden ilerleyebileceğinize eminim. Kolay gelsin.

    Not: Dreamweaver, en kapsamlı web sitesi oluşturma/düzenleme yazılımıdır. Daha iyisi vardı da biz mi bilmiyoruz?
  • Est. öyle şey olur mu sen yap biz yorumumuzuda yardımlarımızıda esirgemeyiz.
    Önemli olan gelişmeniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: TolgaNGR

    ya delirecem utf 8 gorunuyordu hepsi. tekrar kodladım hepsini acaba bi hata mı var diye yine olmadı. en sonunda o satırı komple sildim simdi bende açılıyor google chrome falan indirdim simdi bende karakter sorunu yok acaba sizde de normal mi ? eğer normalse charset satırı olmadan devam etsem bi sıkıntı yaşar mıyım. evet menüleri falan biraz daha hareketlendirmem gerekiyo. şu charset işini bi halletsem görünüme biraz daha önem vercem. bu arada kaç gündür benle uğraşıyorsunuz hepnizi meşgul ettim kusura bakmayın




  • sanırım bu kez karakter sorununu çözdüm ama
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-4" /> şeklinde bi kodla 2 gundur utf8 le ugrastım olmadı :)
  • şimdi karakter kodlaması sorunu aşmışsın. gelelim tasarıma dediğim gibi font boyutlarını düşürmen lazım. ayrıca soldaki dikey menünün seçicilerini rakam değilde ok filan yapsan çok daha güzel olur.

    Evcil Hayvan Beslenmesi ve Bakımı
    bu bölümün altındaki çerçeveye de biraz daha iç boşluk(padding) ver. yine buradaki yazıları Times New Roman yerine farklı bir font kullan, bence güzel olur
  • Hevesini kırmak gibi olmasın ama tasarım konusunda fazla çalışmalısın. Kodlamayı incelemedim. Pek zamanım yok.
  • şu an itibariyle dreamweaver kullanarak cevirdim siteyi.
  • Sadelikten yola çıkarsan hem yorulmazsın hemde kaliteden ödün vermezsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.