Şimdi Ara

Sistemin Yavaş Açılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba. Windows 7 64 Bit sistem kullanmaktayım. Geçen yıl sistemi topladım fakat şöyle bir sorun var. Sistem boş olmasına rağmen açılırken yavaş açılıyor. Normalden uzun sürüyor. Msconfig ayarlarını yaptım. 8 GB ddr3 Ram ve 3.50 ghz işlemci var. Bu sorunu bir türlü çözemedim.

    Daha detaylı isterseniz Windows 7 Logosu doluyor ondan sonra biraz bekliyor, hoşgeldiniz yazısı bitiyor ekran kararıyor. o ara bekliyor. SSD almayı düşündüm bir katkısı olabilir mi ?



  • Eğer Windows orjinal değilse crack yaptıysan bu şekilde açılıyormuş zamanın da başıma geldi ve nedeninin bu olduğunu öğrenmiştim araştırınca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Crypto

    Dostlar merhaba. Windows 7 64 Bit sistem kullanmaktayım. Geçen yıl sistemi topladım fakat şöyle bir sorun var. Sistem boş olmasına rağmen açılırken yavaş açılıyor. Normalden uzun sürüyor. Msconfig ayarlarını yaptım. 8 GB ddr3 Ram ve 3.50 ghz işlemci var. Bu sorunu bir türlü çözemedim.

    Daha detaylı isterseniz Windows 7 Logosu doluyor ondan sonra biraz bekliyor, hoşgeldiniz yazısı bitiyor ekran kararıyor. o ara bekliyor. SSD almayı düşündüm bir katkısı olabilir mi ?



    Sistem geç açılıyor ise tek bir nedeni var hddsk ömrünü yavaş yavaş tamamlıyor tek care SSD almanız ki bana göre SSD bir devrim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alper2013kaya kullanıcısına yanıt
    Düşük bir ihtimal aslında. SSD nin yanında %35 gibi duruyor.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    %60 ihtimalle çözüm ssd almak olacak. 5 yıldır kullanıyorum. HDD Tune ile test ettim Reallocated Sector count hatası aldım sadece. topladığım sisteme hakaret oluyor onu kullanmak :)
  • .Crypto kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım her bilgisayarda olmasa da windows 7'li bilgisayarların bazılarında görülen bir durum anlattığın olay. Benim de sistemin windows 7 64 bit. Format attıktan sonra pek bir sıkıntı yok ama ne zaman ki 20-30 tane program yükledin mi ve aradan şöyle 1-2 ay gibi süre geçtikten sonra ki o sırada da yine ufak tefek programlar kuruyorsun, ondan sonra hoşgeldiniz yazısında çok bekleme yada dediğin gibi siyah ekran çıkıyor ve biraz bekledikten sonra yükleniyor tarzı sorunlar meydana gelebiliyor.

    Windows 7'nin bütün güncellemelerini almış hali bir süre sonra bazı bilgisayarlarda bu sorunlara neden olabiliyor. Ben hem kendimde hemde başka bilgisayarlarda gördüm bu sorunu.

    Ssd belki o süreyi biraz daha kısaltabilir. Tahminen yavaşlamaya neden olan siyah ekran sırasında alttan çalışan programların açılışı geçiktirmesi. O yüzden ssd bu yükleme süresini kısaltabilir. Lakin bir format atıp, format sonrası eski hızına kavuştuğunu görebilirsin kanımca. Tabi programlar yükledikçe yine yavaşlama olacaktır.

    Aslında ilk cümlemde belirttim ama biraz daha açayım. Windows güncelleme aldıkça şişiyor. Gelen güncellemeler adam gibi ayarlanmadığı için bu da bilgisayarda performans düşüklüğüne neden oluyor. Bu gibi durumlarda varsa yeni windows sürümüne geçme daha mantıklı. İşte windows 10 senin gibi sorunlar yaşayan için birebir. Yapabiliyorsan windows 10'a geçmeni tavsiye ederim. Ki windows 10 açılış süresi daha hızlı bir işletim sistemi. Aradaki farkı kurarsan göreceksin. Ha tabi güncelleme aldıkça oda şişmeye başlayacaktır ama windows 7'ye nazaran açılışı daha hızlı olacaktır.

    Kolay gelsin.




  • Windows 10 pro kullanıyorum en güncel haliyle pc bazen anında açılıyor bazen de arkadaşın durumu gibi siyah ekran da bekleme yapıyor. Daha 2 hafta oldu formatla temizleyeli açılış programlarının hepsi kapalı. Legal olmayan windows sürümlerin de bu çok oluyor diye biliyorum. Şu güncelleme konusun da arkadaşın dediği mantıklı windows 10 ilk çıktığın da yüklediğim de intel e6400 işlemci vardı çift çekirdek ama neredeyse bios ekranın dan masaüstüne zıplıyordu o devir sonradan kendi kendine güncellemelerle kaybol şimdi x5460 ile bile öyle şipşak masaüstü gelmiyor.
  • bende böyle bir sıkıntı var AMD PHENOM II X4 3.5ghz ocli 6gb 1600mhz ddr3 ocli windows 10 x64 kullanıyorum.İlk kurduğumda ben monitörü açana kadar pc açılırdı şuan baya yavaş.Birde mesela GTA V kısa sürede açılırdı şuan ise baya naya geç açılıyor.bugün bad sector taraması yaptım hiçbir sorun yok.diak birleştirme falanda yaptım yine aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD çözüm olabilir. HDD yi bi 3. parti yazılımlar ile denetlemenizi öneririrm.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Windows 10'a geçmeyi aslında düşündüm. Ama win 7 daha sıcak duruyor gibi. Win 10 daha geliştirilen bir sistem bana kalırsa. Tam oturmadı gibi. Şüpheli gibi
  • Disk birleştirme bende yaptım fakat çok az bir getirisi oldu. Alakası yok ama driver güncelledim. Değişen bir şey yok gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.