Şimdi Ara

Sistemime gpu tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sa iyi akşamlar arkadaşlar. Aşağıda yazacağım sistemime gpu tavsiyesi isteteceğim ağırlıklı oynayacağım oyunlarım bf1 gta5 gibi oyunlar. Titanfall tarzında olabilir.


    İ7 4770k
    G skill 8 gb ram.
    128 gb Samsung ssd
    G65 msı anakart mevcut

    Mevcut ekran kartım 6950 xfx dir.



  • İşlemciniz iyi, 6950'de kullanıyorsanız hali hazırda güç kaynağı da iyi. Çok ucu açık bir sistem, bütçe belirtirseniz iyi olacaktır.
  • BF1 de 8 gb ram direk yetmiyor. Düşük fps alırsınız. GTA V de duruma bağlı 8 gb sorun çıkartabiliyor. İleride de 8 gb çoğu oyunda problem çıkartmaya başlayacaktır. Rami 16 yapıp bütçeye bağlı bir rx 480 8gb ya da gtx 1070 mis gibi olur.
  • gta 5 te 8 gb ram sorun çıkarıyo he
  • 16 gb ram takip ram kullanimina bakin. Bir de 8 gb ramle kullanima bakin. Arada 2 gb a varan fark oluyor. 8 gb ram var diye tikaninca hepsini zart diye kullanmasini beklemiyorsunuz umarim. Tabii bu fpse de yansiyor. Bir de uzerine arkada chrome veya bazi uygulamalar acik olsa 8 gb gta v için evet limitte bir oyun. Mesela arkadaslarla beraber para hilesi kullaniyorduk gta da. 8 gb rami olanlarin oyunlari patir patir oyun cokuyordu max 30 dk da bir. Hile rame yuk yaptigi icin. Sanirim anlatabilmisimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Ocak 2017; 21:50:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    16 gb ram takip ram kullanimina bakin. Bir de 8 gb ramle kullanima bakin. Arada 2 gb a varan fark oluyor. 8 gb ram var diye tikaninca hepsini zart diye kullanmasini beklemiyorsunuz umarim. Tabii bu fpse de yansiyor. Bir de uzerine arkada chrome veya bazi uygulamalar acik olsa 8 gb gta v için evet limitte bir oyun. Mesela arkadaslarla beraber para hilesi kullaniyorduk gta da. 8 gb rami olanlarin oyunlari patir patir oyun cokuyordu max 30 dk da bir. Hile rame yuk yaptigi icin. Sanirim anlatabilmisimdir.

    16 GB ram var sistemimde 6.5 GB'ı geçtiğini görmedim.

    Hile işi şahsi bir şey. Şahsen hilecilere söyleyecek çok şeyim var ama ban yemeye değmez.




  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Gta 5 onlinei biraz oynayan para hilesi olmadan oyunun tadinin cikmayacaini anlar hocam. Tabi zengin deilse.. Ya prensipleriniz var ya da cok oynamamissinizdir. Bu arada ben ve baska bir arkadasim 8 bucuk gb a varam ram goruyoruz oyunda. Siz pc ye artik okunmuş cd key ile mi kurdunuz bilmem ama bizde durum bu. Bir arkadasim rami yukseltti bazi problemleri duzeldi oyunda. Oyunun cokmeleri azaldi en basitinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Gta 5 onlinei biraz oynayan para hilesi olmadan oyunun tadinin cikmayacaini anlar hocam. Tabi zengin deilse.. Ya prensipleriniz var ya da cok oynamamissinizdir. Bu arada ben ve baska bir arkadasim 8 bucuk gb a varam ram goruyoruz oyunda. Siz pc ye artik okunmuş cd key ile mi kurdunuz bilmem ama bizde durum bu. Bir arkadasim rami yukseltti bazi problemleri duzeldi oyunda. Oyunun cokmeleri azaldi en basitinden.

    Yaklaşık 450-500 saat GTA V oynama sürem var. 2 kez story bitirdim. Rockstar - Social Club CD-Key satın aldım. Dediğim gibi 8GB aşma olayı tamamen kişisel.

    Arkaplanda çok şey çalışıyorsa ram ondan şişiyordur. Çökme sorunu yok oyunda. Hile kullanmayın.
  • Ayarlari fullemiyor veya islemciden oturu performans kaybediyor olabilir misiniz? Gta v islemci gucunden etkilenen bir oyun sonucta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Ocak 2017; 22:19:17 >
  • GTA 5 için 8 GB yeterli, BF1 için ise tamamen oynadığınız ayarlar ile ilgili. 1080 yüksek ayarlarda ve yeni nesil GTX 1000 serisinde özellikle 8 GB yetmeyebiliyor. Ayrıca sisteme eklediğiniz ram miktarınca kullanılan ramin de artması doğal bir durum. H1z1 Battle royale 8 GB ram ile 1080p Yüksek ayarlarda oynarken 7.3 leri görüyordu ve hiçbir sıkıntı yoktu, rami 16 ya yükseltince 10 Gb leri görmeye başladı.

    Windows'da ''SuperFetch'' teknolojisi kullanılır. Nedir bu; sık kullandığınız programları fiziksel belleğe atar ve siz programı çağırdığınızda hızlıca gelmesini sağlar o programın. Eğer sisteminiz 8 GB ram ise ve Ram kullanımı yüksek bir oyun ya da programa girerseniz bu bekleyen programlar kapatılır, ramden atılır ve size alan yaratılır. Eğer aynı durumda 16 GB ram kullanıyosanız haliyle rami boşaltma gereği duymaz ve bu sizin toplam ram kullanımınızı yükseltir.

    İyi forumlar.
  • Gta 5 de 8 gb yetiyor ama rami arttırınca 8 i geçmeye başlıyor demek ki ufakta olsa bir darboğaz var. Battlefield 1 ve Cod İnfinite Warfare de kesinlikle yetmiyor zaten. Ramin 2016 da çıkan ve gelecekte çıkacak oyunlar için 16 olması şart.Ekran kartı içinse rx 480 gtx 1060 gtx 1070 alınabilir bütçeye göre veya vega kartlar beklenebilir.
  • 8 GB ram + RX 480 8 GB veya GTX 1060 6 GB.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.