Şimdi Ara

Sistem Uyumlu Mu ? (Muhtemelen Yarın Alıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce pc upgrade fikrim vardı fakat zamansızlıktan bir türlü bu işle ilgilenememiştim. Bugünlerde biraz vaktim var ve yarın Eksen Bilgisayara gidip işlemci - anakart - ram - ssd almayı planlıyorum.

    Oyun oynamam, genelde office işleri ve internette gezinme gibi standart işlemler yapıyorum
    Eksende fiyatlar biraz daha uygun geldi ancak yazacağım anakart olmadığı için sanırım onu hepsiburada'dan sipariş edeceğim.

    INTEL Core i3-6100
    MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
    Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz (yada 2400 Mhz olacak bazen 2133 stokta görünmüyor. Sanırım farketmez)
    Samsung 850 EVO 120 yada 250 GB ssd (Yarın karar vereceğim, windows ve gerekli programları kursam yeter, 500 gb sata 2 hdd var zaten)

    Tabi en büyük sorunum, montajdan anlamıyorum Ya Bakırköy tarafında bir bilgisayarcıya gidip ücreti karşılığında yaptıracağım ya da bu işten anlayan arkadaşlarımın uygun zamanını bekleyeceğim.

    Sistem sizce uygun mu ?







  • Eğer sadece internette gezinecekseniz apu sistem çok daha ucuza mal olur, bu pc daha çok ileride ekran kartı eklenip oyun oynanacak bir pc olmuş. Düşünürseniz yazın yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem uygun, sorun yok. Inventus'dan almanızı tavsiye ederim, kurulum da yapıyorlar.

    Ekleme: APU almayın, Intel'in onboard ekran kartı gayet yeterli sizin ihtiyaçlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanjui -- 13 Mayıs 2016; 17:38:27 >
  • Kasa, dvd rom vs. bende var zaten o yüzden onları satın almayacağım.

    APU'nun açılımı ne, farkı ne acaba ? Baya geri kaldım yeniliklerden.

    Ekran kartı alıp oyun oynamayı düşünmüyorum ama çok güçsüz bir bilgisayar da istemiyorum. Tabiki önerilerinizi de dinlemek isterim. Sonuçta boşuna fazladan para da ödemek istemem :)
  • APU kısaca ekran kartının işlemciyle tümleşik olduğu bir sistem çeşidi, sizin de APU sistemde 2 seçeneğiniz var(aslında daha fazla ama basitçe 2), ya çok daha ucuza A4 6300 gibi bir işlemci ile sistemi kuracaksınız(i3 fiyatına bütün sistemi sığdırırsınız), basit bir bilgisayar olur, internette dolaşır excel vs. kullanırsınız. Ya da i3'lü sistem fiyatına 7870K'lı bir sistem kurar oyun bile oynayabilirsiniz(GTA 5 1080p medium-low 30 fps).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu aldığım sistemde sanırım onboard ekran kartı var ki zaten ben yıllardır hep bu şekilde olan anakartları tercih ediyorum.

    İlk seçeneği eliyorum, o kadar ucuz olmasına gerek yok.
    İkinci seçenek için bana bir sistem önerebilir misiniz ? Ancak oyun oynamak gibi bir amacım olmadığından dolayı 7870K'lı sistem mi daha iyidir yoksa i3 mü ?
  • i3 yanına bir ekran kartı takılıp oyun oynamak için yapılan bir işlemci, yani onboard'ı bayağı zayıf, üstüne ofis işlemlerinde(yani bütün çekirdeği kullanan işlemlerde) verdiğim işlemcinin %5 kadar önünde, e o zaman niye bu kadar pahalı diye sorarsanız tek çekirdek performansı muazzam(ki oyunlarda daha önemli olan şey bu). Ayrıca ileride kullandığınız uygulamalar değişebilir, ekran kartı performansının ön plana çıktığı uygulamalarda işinize yarar yine 7870K. Veya bir oyunu oynamak istersiniz, işinizi görür. Kesinlikle fanboyluk olarak algılamayın, benim postlarıma bakarsanız %90 İntel önerdiğimi görürsünüz zaten ama şu durumda AMD daha mantıklı. Şu anda mobilim ve %3 şarj var o yüzden toplayamam ama bilgisayara geçince örnek bir sistem atarım. Yanlış anlamayın o kadar i3 ekran kartıyla iyi dedim diye bu sisteme ekran kartı takılmıyor, ileride lazım olursa diye, aksine taktığınız kart ile birlikte çalışıyor işlemci üzerindeki kart ve daha iyi bir performans elde ediyorsunuz. İleride ekran kartı ekleyebilecekseniz i3 de olabilir ancak masrafa gerek yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önerini bekliyorum, teşekkürler...

    Başka öneri varsa onları da duymak isterim tabi...
  • A10 7870k öneririm oyunda oynarsınız her işide yaparsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan Bilgisayar'dan topladım ancak siz istediğiniz yerden bulabilirsiniz parçaları, ancak 7870k'nın iki modeli var, yeni soğutucu olmasına dikkat edin(Wraith diye geçer), aralarında ciddi fark var eski ile yeni soğutucunun. Sistem Uyumlu Mu ? (Muhtemelen Yarın Alıyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerding_Gamers -- 13 Mayıs 2016; 20:32:09 >
  • Az önce baktım da 7890k da alınabilirmiş az çok aynı paraya, siz yapın tercihi. Çok bir fark yok ama fiyatta da çok bir fark yok, ama yine Wraith soğutucu olan modeli alın.
  • Teşekkür ederim, inceliyorum hemen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.