Şimdi Ara

sistem takviye yapmama rağmen 8.1'e göre 10 halen düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam sorun şu ssd ram takviyesi yaptım fakat eskiden de yeni windowslarda ynai 10,11 de düşük fps verirdi kötüydü o zmana daha ama şuan 10 çalıştırabilcek derecede çalıştırıyoda hayet stabil donma yok 10 da ama oyuna gelince hopp fps düşüyo ama drop yok şuan 8.1de fps iyi drop var ben neden şu 10 kullanamıyorum 6 yıl 7 kullandım 1 yıl 8.1 sıkıldım artık takviyede yaptım bu fps nasıl çözülür şuan takviyeli hali ile ltsc 2019 ve ltsb 2016 test ettim .


    İntel Pentium B960 2.20GHZ

    Nvidia Geforce 610M , İntel HD Graphics

    HDD 5400 rpm 465 gb, SSD Pny cs900 240 gb

    Ram tirx 8 gb ram 1600 mhz





  • fazla bi beklentin olmasın o kasadan.

  • Neden ya o kadar güçlendirme yaptım nesi kötü halen neden 10 kurulmaz ? şuan atlas os 22h2 kurdum süper hızı var yine fps düşük ama bi tık iyi gibi ama yine 8.1 7 gibi değil ben boşunamı güçlendirme yaptım drop azalsın diye yaptım azaldı ama yine var böyle bi iş yok.

  • TheHubs kullanıcısına yanıt

    Sistemin baya eski. En az 12-13 senelik bir sistem. Windows 10 kurup, bu sistemden iyi bir performans almanız çok zor. Bu sisteme windows vista yada windows 8 bile bana göre kurulmaz en iyi seçenek yine windows 7.


    Windows 10 her güncellemeyle beraber yeni özellikler kazandı. Bunların içerisinde görsel olarak, güvenlik olarak, hataları kapatan güncellemeler de mevcut. Yeni özellikler sistemi daha fazla yoruyor. Her ne kadar stabil bir hale gelse de yine yavaşlama oluyor. Ki bu yeni bilgisayarlarda bile hissedilir düzeyde iken senin sisteminde hayli hayli anlarsın yavaşlamayı. Zaten ssd'si olmayan windows 10 kurulu bir sistem aşırı yavaş çalışıyor. Senin durumunda ssd kurulu olsa bile işlemcin ve ekran kartın baya eski.


    Velhasıl oyun için kullanılacaksa daha fazla bu sistem için harcama yapmayın. Performans olarak çok bir katkısı olmayacaktır. Hatta hiç de anlamayabilirsiniz. Linux tabanlı bir işletim sistemi yada windows'un içerisinden bir çok özelliği çıkarılmış versiyonlarından birini kullanırsanız belki az bir performans alabilirsiniz ama yine de çok olmaz.


    Kolay gelsin.





  • Biraz boş bi harcama yaptım yani yani hız artışı var o 5400 rpm den sonra bi gözüm kendine geldi . bildiğin pc kasıyodu yani işlemci o kadar kötümü hiçmi iş yapmaz oynadığım oyunlart craftrise minecraft ets 2 l4d2 cs s cod oyunları belki yaz tatilinde asetto alırım öyle oyunlar oynuyorum ya bunları almamın sebebi artık hdd çok kötü duruma geldi bad sector göstermiyo ama hız olarak çöktü bi win kuruyorum 7 bile 2 3 gün sonra yavaşlıyodu bunda 22h2 bile hızlı şuan ssd li 8 gb ram yani ben işlemci güçlendirmeden 10 kullanazmıyım

  • yani edge de 3 sekme açık spotify açık böyle değerler iyi bence yineden düşük bunu yidiremiyorum işte saçmalık bana göre

    sistem takviye yapmama rağmen 8.1'e göre 10 halen düşük fps sorunu
  • TheHubs kullanıcısına yanıt

    Sisteminize daha fazla parça satın almayın. Anakartı değiştirmeden ona uygun bir işlemci ve ekran kartı alacaksanız ki yeni işlemciyle birlikte En fazla %10-15 arası bir performans alabilirsiniz. Onu da hissedemezsiniz yani.


    Bu sisteme harcama yapacağınıza yeni sistem toplayın daha iyi. Biliyorum fiyatlar baya yüksek ama şu anki sisteminize oyun için yatırım yapacaksanız yapmayın. Boşa gider. Günlük işler, ofis işleri, nette gezme film müzik dinleme için kullanılacaksa sıkıntı yok. Bu haliyle yeterli.


    Oyun için yeni sistem almanız lazım. Şu anki haliyle de oyun açabilirsiniz ama bahsettiğiniz sorunlar meydana geliyor işte.


    Kolay gelsin.

  • yok hocam en fazla anakartın desteklediği ile perf farkı yok özellikva rbnede sanallaştırma yok onda var mesela yani ben biraz boşunamı harcama yaptım ama 7 de kurmak istemiyorum hocam eski görünüm artık hoşuma gitmiyo 10 u performanslı hayatta kurulmaz yani o zaman tercihiniz nedir bari

  • TheHubs kullanıcısına yanıt

    Oyun için bir şey beklemeyeceksen, Windows 10 home yada internette windows 10 özelleştirilmiş sürümlerden bulacaksın. Arka planda çalışan adını bile duymadığın bir dünya sistem programlarını kaldırıp sistemin performansını biraz daha arttırıbiliyorsun. Windows defenderın bile devre dışı bırakıldığı (Tamamen devre dışı bırakmak, hiç kurulmamış gibi ) windows 10 sürümleri var. Fps'ni biraz daha arttırabilirsin bu şekilde. Windows ortamında sistemi aşırı yormazsın. Windows açılma hızı, windows içinde iken pencerelerin açılması veya işlem yapma hızın artabilir özelleştirilmiş windows ile ama oyun oynama işi işlemci ve ekran kartında bitiyor daha çok. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok.


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 8 Temmuz 2023; 21:18:38 >
  • Oyun oynarım hocam ya zaten belirttim oynadığım oyunları onları oynarım bi tek zaten sistem gereği başka oynanmıyor zaten ama ben hem oyun oynarım hem internette gezeceğim belki birkaç proje olur yaparım o gibi şeyler ne olur daha çok artık internette geziyorum ama oyunda oynuyorum bu şartlarda ne önerirsiniz?

  • @Maxpayne53 Hocam başka ne önerirsiniz ?

  • SSD/Ram takviyesi ile FPS artışı zor, SSD ile oyundaki bekleme sürelerini kısaltırsın, RAM ile bir kaç FPS. Önemli olan CPU/GPU arttırabilmek.


    Windows 10'a geçmene rağmen FPS artmıyorsa özel Windows 10 sürümleri kullanabilirsin. Benim de forumdan öğrendiğim Ghost Spectre'yi önerebilirim: https://ghostspectre.the-ninja.jp/20H2.X64.html


    Yalnız dikkat! Daha önceki yazdığım mesajımı buraya kopyalıyorum:


    Alıntı

    metni:
    Tavsiye edilen Ghost Spectre'ı denedim. Gerçekten fark ettirdi FPS değerleri arttı. Vaktim olursa bu karşılaştırmalarla ilgili forumda konu açacağım. Şu sıralar müsait değilim.
    Şöyle söyleyeyim adamlar "iyi niyetle" tek tek uğraşmışlar, kurulum ekranında çok özelleştirilebilir bir sistem var, bu kadar emek harcayan da kötü bir topluluk olamaz diye düşünüyor, ayrıca çok ciddi bir fan kitlesi var. Ama bir gün zombi bilgisayara dönüşmeyeceği malum.
    Aşağıdaki şartları sağlayacak performans takıntılı varsa kullansın:
    1 - Hiçbir şekilde gerçek kredi kartı, bankacılık işlemi yapmayacaksanız, illa ödeme yapılacaksa limitli sanal kart kullanacaksanız;
    2 - Bütün hesaplarınıza girerken 2 aşamalı doğrulama olacaksa (yani parolanız çalınsa dahil girilemeyecek bir sistem) en yüksek güvenlik ayarlarında kullanacaksanız;
    3 - Kişisel hiçbir şeyiniz yoksa (fotoğraflarınız, önemli dosyalarınız, Webcam vs) ve yayıldığında (sanal zorbalık tehditi) zarar görmeyecekseniz;
    4 - Yine kişisel çok önemli dosyalarınız, hiçbir yerde kopyası olmayan dosyalarınızın kilitlenme ihtimali (cryptolocker tehditi) olsa da zarar görmeyecekseniz;
    5 - Eğer grafik kartınızın performansını takip edecek, olumsuz bir gerilemede mining'i anlayacaksanız;
    Buyrun alın tepe tepe kullanın.
    Bütün bu şartlar tabii ki orijinal MS ISO kurulumlarında da başınıza gelebilir. Sadece biraz daha az olası.




  • Hocam malesefki zatne özel sürümdeyim atlas os 22h2 deyim şuan çok ama çok stabil ama halen fps artmadı benim sorunum şu ssd ram alma sebebim oyunda çok drop vardı ki tabikide fps düşüktü windows 10 kurmayı boşver 8.1 7 kasıyodu hdd den dolayı 5400rpm di ama 8.1 7 nin fpsleri süperdi ama ssd ram alınca tabikide dahada stabil oldular artık 10 da kasmıyo 3 gündür atlas os kullanıyorum ilk kurduğumdna dahada hızlandı bu windows ama fps e gelince fps yerlerde 8.1 de mesela craftrise denen oyunda 8.1 de 170 230 arası oynarken droplu windows 10 herhangi sürümünde dropsuz veya çok çok az drop vardı ama fps 70 120 arası bu değerler iyi değil o oyun için benim bu konuyu açma sebebim neden güçlendirme yapmama rağmen windows 10 ne kadarda kasmıyorda ram 8 yaptım istediği kadar kullanıyo ama fps halen düşük tamam kabul ettim işlemci çok kötü ama windows 10 da kuramayacak kadarda kötü değildir bence stabil olup fps düşük olurmu ya





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Sen ne kralsın fps uçtu drop yok nerdeyse fps düşmüyo 180 lerde bi 7 8.1 değil gene ama bu yeter bana sen ne taş lı adamsın.

  • TheHubs kullanıcısına yanıt

    Kral sevindim ben de buradan duydum. Japonların eline sağlık. Bi süre götürecek inşallah seni. İyi oyunlar selametle.

  • ama bişey sorucam oyun okey stabilliği pek iyi değil iyi ama o kadar oynamışlarki stabillik kalmamış nasıl stabilleştiririm?

  • TheHubs kullanıcısına yanıt
    vsync açın hocam oyunlarda. monitör 60hz ise 60'tan sonraki fpsler boşa enerji harcar, sistem parçalarını tüketir ve görüntüde kırılmalara sebep olur. en iyisi 150 fps almak yerine stabil bir şekilde 60'a sabitlemektir. tabi monitör 144hz ise bilemem, önerebileceğim pek bir şey olmaz o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.