Şimdi Ara

Sistem başlamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir kaç gün önce bilgisayarım donmaya başladı. Baktığımda disk kullanımı %100 gözüküyordu. Bi yerden sonra işletim sistemi hiç çalışmamaya başladı. Ben de mecbur format attım. Fakat sorun değişmedi disk kullanımı %100 gözüküyordu hala. Bir kaç program yükledikten sonra formattan sonra yine sistem gitti.

    Muhtemelen donanımsal olduğunu düşünüyorum. Laptop 5 yıllık. Merak ettiğim şey; harddiskten başka yerde olabilir mi sorun? Yani ben yeni harddisk alsam, sorunun düzelmeme şansı var mı? Ram veya anakart sorunu disk kullanımını %100 gösterebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardeş öncelikle tüm kullanımlara bakmak gerekir. Hangi program diskini %100 kullandırtıyor. Belkide bad sactor var ve sectorleri yeniden oluşturman gerekiyor. İncelemek gerekiyor.
  • Tertemiz kurulumdan sonra bile %100 göründüğüne göre. En ufak bir hizmet bile %100 kullandırtıyor diye düşünüyorum. Bilgisayar yine açılmadığı için tahminden öteye gidemeyeceğim. Disk onarma tarzı şeyleri denemiştim bilgisayar çalışıyorken. Fakat çözüm olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd bölümler halindeyse tüm bölümleri formatla. Win çalıştıramıyorsan ubuntu ile açmayı dene. Biraz kullanıp aynı sorunu yaşarsan direk donanım sorunu. Ama kesin hdd demesi zor. Deneme yanılma yapıcan artık. En kötü aldığın hdd yi harici kutu alıp harici hdd ye çevirirsin. Sorun düzelirse sorunluyu hariciye çevirirsin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neurotoxin1 -- 12 Nisan 2018; 0:12:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün bölümleri sildim, dediğim gibi temiz kurulumdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hard disk sentinel programını bilgisayarınıza indirip kurun. Program açıldıktan sonra diskinizi veya disklerinizi sol taraftan tek tek seçerek sağ taraftaki ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Her disk için ilk sekmenin görüntüsünü çekip yükleyin.

    Disklerinizde bir sıkıntı var ise program bunu gösterecektir .

    Kolay gelsin.
  • Sistem başlamıyor


    tekrardan sistem kurmayı denedim bu sefer başardım. fakat sorun hala devam ediyor. şöyle ki; herhangi bir program kurmaya veya silmeye çalıştığımda bilgisayar donuyor. bazen 2-3dk sonra geliyor, bazen temelli donuyor. bu yüzden chrome u bile korkarak yükledim. bu haliyle kullanıyorum şuan.

    bilgisayara kurma veya silme işlemi yapamıyorum. hirens boot'la bad sector taraması yaptım, gösterdiğine göre 32 tane bulup düzeltti. tabi hiçbir katkısı olmadı, sorun olduğu gibi devam ediyor.

    ayrıca bilgisayarda ram'ler biraz fazla ısınıyor gibi geliyor bana. video izlerken bile. işlemci APU olduğu için normal olduğunu düşünüyorum ama yine de bahsetmek istedim.




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    bu kadar geç dönüş yapmamın nedeni bad sector taraması 2 gün kadar sürdü. hdd düzgün çalışmadığı için pc kapalı halde cd üzerinden yaptım.
  • Güncel, denemediğim şey kalmadı teorilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redikone kullanıcısına yanıt
    Hdd'nizde bir sıkıntı olduğu ortada. Sıkıntı hdd'nin ufak bir kısmını etkilese de demek ki genel olarak sistem performansını etkiliyor. Eğer imkanınız var ise başka bir hdd bulup sisteminizi onun üzerine kurun. Ondan sonra bilgisayarınızı test edin.

    Eğer mevcut sıkıntılarınız devam ediyorsa demek ki hdd dışında arızalı başka bir parçanız daha vardır demektir.

    Ramlerinizin ısınma nedeni hdd'den kaynaklı olabilir. Neticesinde windows hdd'nizin bir bölümünü ram gibi kullanır. Eğer bunu yapamıyorsa ram'lerinizdaki yük daha da artabilir.

    Kolay gelsin.
  • Hdd regenerator ile diski onarmayı deneyin. Sistemi malbyrebytes ile taratın. Ayrıca sisteme windows 7 kurun. Windows 7 sonrası sürümler diski çok yoruyor. Sorun devam ederse hdd değişmesi gerekebilir.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    hdd regeneratoru denemiştim, donduruyordu pc yi o da. win7 sabah geldi aklıma. kurdum şimdi. sistem 5dk da falan başlıyor ama şuan kullanılabilir gibi duruyor. bir sıkıntı var belli ama en azından kullanabiliyorum win7 ile.

    şimdilik elimden pek bir şey gelmiyor. teşekkürler hepinizin ilgisine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.