Şimdi Ara

Şişmiş Peroksit Kapağı Nasıl Açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PCB devre yapmak için 1 lite yüzde 50 peroksit ve HCl aldım. Ancak peroksit şişesi aşırı şişkin duruyor. Kapağın etrafındaki bandı açtım. Kapak bastırarak açılan kapaklardan. Eldiven taktığım halde kapağın etrafındaki 1 damla peroksit sızıntısı baş parmağıma sızmış ve o 1 damla ile başparmağım mahvoldu bembeyaz oldu parmak izi bulunan kısmı. Şimdi bu kapağı nasıl güvenli şekilde açabilirim bilen var mı? Eldivenle bile bu kadar mahvediyorken korkuyorum açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • eldiven takmamışsınız anlaşılan. İş eldivenleri pamuk üstü lastiksi-nitril kaplama olduğundan geçirebilir. Kaplamasında çatlak da olabilir özellikle de kullanılmışsa.


    Muayene tipi eldivenler daha uygundur bu tip temaslara.


    Kapağı yıkayıp eldivensiz de açarsınız. Perhidrol-peroksit temasında ykıarsınız çok sorun olmuyor temas edenlerde. Hiç yıkamayanlar da var. Cilt sorunu ya da tedigrinliğiniz varsa pek tabi daha dikkatli olun.


    Çoook tedirin olduysanız penseyle çevirin?

    Yalnız şişmiş şişe patlayabilir uyun yerde çalışın, kendiinizi koruyun.

  • Teşekkürler hocam, eldiven kullanılmış değil de çok ince lateks eldiven uzun süredir duruyor çatlamış olabilir yüzeyi. Peroksit durduğu yerde gaz salınımı yapıyor mu bilmediğim için çok basınç yapmıştır diye korktum ama bulamadım peroksidin gaz salınımı yapıp yapmadığını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q7ahg kullanıcısına yanıt

    piyasada oksijenli su diye de anıldığından bahsedilir suyla seyreltilmiş olarak. Ama sonraki zamanlarda yaralara sürülmesine karşı çıkılmış, zararı var gibisinden.


    Ben de şişesinin patlayacak gibi şiştiğini biliyorum. Durduğu yerde suya dönüşmesi mevzu ki, oksijen gazı çıkıyor ortaya; bu da basınç yapıyor olsa gerek. yalnız su ve oksijen diye düşünülmesin patlama anında patlamaya sebep olan kadar oksijen olur gerisi peroksittir.

  • Şişeyi poşetin içine koyun. Eldivenle açmaya çalışın
    Patlama olmaz. Ancak gaz sıkışması olabilir.
    Kapağı yavaş yavaş açarsanız tısss lama ile gaz çıkışını sağlarsınız. Bir kaç damla peroksit çıksa da şişe poşetin içinde olduğunda size ve etrafa zarar vermez.
    Peroksit bulaşan yerleri bol su ile yıkayın.
    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.