Şimdi Ara

sıralı sistem lpg ile ilgili tüm sorularınız cevap bulacak (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.390
Cevap
17
Favori
323.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar birde ben bu 200 metre sonra yaptığı hırpalamaları, daha sonra acaba gaza geçmeye çalıştı geçemedimi diyede dşündüm geçişte bi sıkıntı olup araç beynini yakmış olabilirmi?
  • iyi günler diler yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. benim sorunum lpg taktırdıktan sonra landa sondası tam yakıt yakılmadığı uyarısını veriyor buda motor arıza lambasının yanmasına neden oluyor. buna nasıl çözüm bulabiliriz. ayrıca lpg ile birlikte benzin yakma olayı olurmu? aracım 2005 1.6 motor passat. şimdiden teşekkür ederim.
  • LPG ile benzin aynı anda yakılamaz çünkü motor boğulur ve stop eder. lpg servisinde OBD cihazı bağlayıp LFT değerine baksınlar karışım zengin mi fakir mi diye, ona göre ayar yapılsın sorun çözülür...
  • Merhaba, 2008 megane 2 sedan 1.4i 16v atiker
    Şehir içi 290 kuruş yakıyor.

    enjektörler değişti(valtek) takıldı, filtre değişti. arac bujileri yag vs hep yeni değişti.
    90 km sabit hızda giderken yol bilgisayarı anlık yakıt tüketimini benzinde 5,4L-100km/s olarak gösterirken Lpgye geçince 9L-100Km/s olarak ölçüyor. Bunun sebbei ne olabailir?
    Bilgisayara bağlandığında enjeksiyon süreleri bezin ve lpg birbirinden tamamen uyumsuz çalışıyor, genellikle Benzim enjeksiyon süreleri(ms): 3,1-3,1-3,1-3,1 civarı iken
    Lpg enjeksiyon süreleri(ms): hep 6,3,6,3-6,3-6,3 şeklinde oluyor.
    BU Normal mi? Değerlerin eşit olması gerekmiyor mu.

    Araç motor suyundaki antifiriz oranı yüksek olması lpg yakıtını artırır mı?
    Teşekkürler....
  • öncel usta selamlar. 98 model 2.2 16v opel frontera sport aldım. üzerinde baykan marka lpg var. performansı çok kötü, sürekli rolanti ve stop etme problemi var. benzindeyken bir problem yok. lpg sistemini değiştirmek istiyorum. opel servisi omegas taktırırsam en yüksek verimi alacağımı söylüyor. siz ne marka lpg kitini ankarada nerede taktırmamı tavsiye edersiniz?
  • merhaba
    2006 model suzuki grand vitara 5K aracımda landi renzo cihaz var. aracımda devir 5000 çıktığında araç benzine geçiyor ve aracı stop ettirinceye kadar lpg geçmiyor. cihaza bağlandığında basıç alçak diyor. regülötörden basıncı elle yüksettiğimizdede 1.45 üzerine çıkmıyor usta regülötör arızalı diyor. bu arada aracımda çekiş zayıf,km de 450 yakıyor.
    şimdiden tşk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barrettm82a2

    öncel usta selamlar. 98 model 2.2 16v opel frontera sport aldım. üzerinde baykan marka lpg var. performansı çok kötü, sürekli rolanti ve stop etme problemi var. benzindeyken bir problem yok. lpg sistemini değiştirmek istiyorum. opel servisi omegas taktırırsam en yüksek verimi alacağımı söylüyor. siz ne marka lpg kitini ankarada nerede taktırmamı tavsiye edersiniz?


    brc baska marka tanımam
    inernetten yetkili servislerini bulabilirsin
  • trafikte patlayan araçlar hakında TOMDER yönetim kurul baskanının
    acıklaması

    http://www.lpghaber.com/html/TOMDER-Yonetim-Kurulu-Baskani-Faruk-Yilmaz-Ile-Soylesi-haber-310.html
  • O lpg tankı arabadan daha sağlam kolay kolay patlamaz. Bugüne kadar lpgden dolayı yanan araba yok benim bildiğim.
  • Usulüne Uygun montajı yapılan LPG li arabaların nasıl güvenli olduğunu kanıtlayan bir Test. Testi ingilizler yapmış

    http://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lc&feature=related

    1. Kırmızı araba Benzinli - 3.5 dakikada patlıyor

    2. Araba Usulüne Uygun LPG montajı yapılmış (muayeneden geçen ülkemizdeki araçlar gibi) Araç - 12 dakikada sonra emniyet valfi gazı boşaltıyor patlama YAŞANMIYOR

    3. Merdivenaltı tabir edilen usulüne uygun montajı yapılmamış araç (Hangi kritere göre anlamamakla beraber Sanırım emniyet valfi olmayan montajdan bahsediyor ) - Araç 14 dakikada patlıyor.


    Sonuç : Muayeneden geçmiş LPG li araçları kapalı otoparklara almamak saçmalıktan başka bişey değil araç patlamıyor bile




  • TEKRAR MERHABA

    AYLAR SÜREN AYRILIKTAN SONRA TEKRAR SİZLERİN SORU VE SORUNLARINA CEVAP VEREBİLMEK İÇİN ARANIZDAYIM.

    BU SÜRE İÇERSİNDE CEVAPLANDIRAMADIĞIM HER SORU İÇİN KATILIMCI ARKADAŞLARIN HER BİRİRİNDEN AYRI AYRI ÖZÜR DİLİYOR, BUNDAN SONRASI İÇİN İSE TALEPLERE CEVAP VEREBİLMEYİ UMUYORUM.
    SAYGILARIMLA.
  • slmlar aracıma 2010 ağustos ayında atiker sıralı sistem lpg taktırdım (bu arada aracım renault clio 2001 model) lpg yi taktırdıktan takriben 1 ay sonra aracım akü boşaltmaya başladı. yeni akü aldım 10 gün sonra tekrar tamamen boşaldı. şrj ettirdim yine aynı sorun aractamı aküdemi anlayamadık götürdüğüm ustalar arabada problem olmadığını söylediler akü servise gitti ondada sorun olmadığı söylendi.bir kaç gün önce sebaşka yeni bir akü aldım bir iki gün sonunda onunda yeşil olan göstergesinde zayıflama gördüm sanırım aynı problem devam ediyor. düşündüğüm zaman aracıma lpg taktırmadan böyle bir problemim yoktu acaba lpg montajıyla benim bu elektrik sorunum arasında bağlantı olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum bilgi sahibi abilerimden. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    _____________________________

    beythi
  • arkadaşlar bende 1.2 16v fiat albea var atiker ve aldesa arasında kaldım.ikiside bu araca uygunmu.sizce hangisi ayrıca pendik-kartal -tuzla civarında önereceğiniz montaj yaptırabileceğim bir yer varmı TEŞEKKÜRLER.
  • Mehabalar 2007 model clio symbol aracımda mimgas lpg kiti var aracım sabah ilk çalıştığında benzinde rahat bir şekilde çalışıyor fakat lpg ye geçeceği anda stop ediyor. bir kaç denemeden sonra anca lpgye geçiyor. (motor sıcak olduğunda bu problem olmuyor) bunun sebebi ne olabilir?
  • Merhabalar,2006 otomotik polo sahibiyim. Yaklaşık 1 yıl önce LPG dönüşümü yaptırdım ve Ankara Olgun Otoda Landi taktırdırm. İlk günlerde neden bu zamana kadar bekledim dedim doğrusu fakat halen aynı noktada değilim. Arıza serüvenüm şöyle gelişti. İlk 1-2 hafta araç mükemmel di 10 lt civarı bir kayıt arıza vs performans sorunu yok. takip eden zamanda motor ışığı yandı ve halen gözümün içine giriyor bu giderilemedi. devamında yakıt %30 civarında arttı son olcumum 15 lt. bir kaç önce yaptırdığım rutin bakımda yağ , filtreler ve buji değiştirdim son süprizde burdan geldi ve araç rolantide iken hafif tekler gibi titremeye başladı bunu benzinde yaşamıyorum. Olgun otoya götürdüm bir sürü laf fakat çözüm yok ve süreçte hep temkinli yaklaştım şöyleki eğer araçta LPG dışı bir aksamda bir sıkıntı varsa söyleyin gidereyim onuda söyleyemediler. her müdahale bir masraf kapısı. bugünlerde yapmayı planladığım şeyleri sizinle paylaşmak ve fikrinizi istiyorum. Oksijen lamda sensörü gibi konulara ilişkin bir usta arayacağım. ayrıca düzgün bir lpg ayarı yapabilecek bir landi servisi.




  • merhabalar. opel insignia marka araçlara istanbulda motor garantili lpg dönüşümü yapan herhangi bir bayi ile anlaşmanız var mı?
  • Slm arkadaşlar marea kullanan ve arabasında ATİKER sıralı sistem LPG kullanan arkadaşlar varsa veya bu konuyla ilgili bilgiye sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum.

    97 model marea 1.6 16valf aldım nekadar yakıt tükettiğini tam ölçemedim şu ana kadar (ilk doldurmamda 30 krş biraz geçti) ama arabamda bi sorun var LPG de 1. viteste normal bi şekilde seyir ederken yani 1000 - 2000 devir arası bi tekleme gibi bi sorun var snki yakıtı bitiyomuş gibi bakım yaptırırken özel servisteki ustaya sordum ATİKER lpg lerde böle bi sorun var dedi ne derece doğru bi bilgim yok gaz ayarı da yaptırdım ama düzelmedi bu konuda yardımcı ve bilgi verecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar.
  • teleflex enjektörlerinin emme manifolduna direk gömülen tek marka oldugunu belirtiyor , yani diğer lpg kitleri ( brc-prins-landi renzo) enjektörleri manifolda gömülmüyormu ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon222 -- 8 Nisan 2011; 1:18:39 >
  • :))) k7m motor 1,6 8 valf megane 1.benzinde hiçbir problemi olmayan cıtızen saat gibi çalışan bir araçtı yaklaşık 1 ay öncesine kadar :(( Lovato sıralı sistem takdırdım aracıma.rolanti problemi yaşamaya başladım lpg de .1 ayar 2 ayar.birtürlü olmadı.buji değişti.kablo değişti.boğaz kelebeği temizlendi rolanti motoru değişti.1 gün ayar tutsa 2. gün bozuldu.en son bi ayar yapıldı lpg oldu bu seferde benzin rolanti ayarı bozuldu.serviste benzin rolantisini ayarlattım lpg rolantisi bozuldu.:)) çok titiz bi adamım çıktım gittim bulunduğum ilden başka bir ile ana bayii lovato :)) oda lpg yi tutturdu benzini bozdu.varmı bu işe bi çözüm bulabilen.
  • yaşadığım tecrübeye göre tabiki cihazın önemi var ama en önemli ayrıntı ustalık.işini iyi bilen birine yaptırın derim.
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.