Şimdi Ara

Sıradışı üç tekerlekli elektrikli bisiklet Dolas Defender 250 ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Üç tekerlekli bisikletlere alışkınız ancak üç tekerleği arka arkaya olan bisiklet alışık olunmadık bir tasarım. Alman üretici Dolas, ilginç bir bisiklet tasarımıyla karşımıza çıkıyor.



    Dolas Defender 250 isimli bisiklet arka arkaya üç tekerleğiyle ilginç ve bir o kadar da yaratıcı bir bisiklet. Bu sayede iki kişiyle beraber bir miktar yük de taşınabiliyor. Üstelik her tekerlekte 250 Watt gücünde bir hub motoru bulunuyor. Bu seçim aslında zorunluluktan kaynaklanıyor. Avrupa Birliği yasaları maksimum 250 Watt güçte bisikletlere izin veriyor. Tabi her tekerlekte bir motorun yasalara nasıl takılmadığını bilmiyoruz.





    Dediğimiz gibi bisikletin en büyük avantajı iki kişiyi aynı anda taşıyabilirken ekstra olarak yük de taşıyabilmesi. Klasik bisikletlerde bunu yapmak mümkün değil. Kalın tekerlekleriyle bisiklet 250 kg'a kadar ağırlık taşıyabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Fütüristik ulaşım şirketi Hyperloop One kapanıyor



    Bisiklet aynı zamanda batarya kapasitesiyle de iddialı. 2544 Wh gibi elektrikli bisikletlerde görmeye alışık olmadığımız kapasitede pil ile 180 km'ye kadar sürüş yapmak münkün. Bisikletin fiyatı ise biraz pahalı. 4650 euro fiyat etiketine sahip bisiklet, yüksek taşıma kapasitesi, uzun menzili ve sıradışı tasarımıyla mutlaka kendine hitap edecek bir kitle bulacaktır.




    Kaynak:https://electrek.co/2023/12/22/this-strange-electric-bike-has-three-wheels-in-a-row/







  • 2. oturanın pozisyonu biraz rahatsız gözüküyor sanki. Hollanda'da bile tutma bu, çünkü çalınır.

  • Gereksiz ürün yapmayı çok seviyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hoş Bir tasarım ama ben asıl virajlarda nasıl döndüğünü yani arka tekeri nasıl adapte ettiklerini merak ettim. Ucuz olsa iyi. Ama değil.

  • Gordugum kadariyla anadoluda jel bataryali çöp cin mopedleri asiri tutulmus durumda. Kadin erkek her yastan insan kullaniyor. Benimsenmiş yani, her yerde goruyorum. Bunlar bile tutuyorsa bu neden tutulmasin. Yolcu ve yuk, her 2 senaryoda da arka tasarimi iyileştirmeleri yeter, tutması için...

  • 250W sınırının AB'de ve ülkemizde yokuş çıkabilecek güçte gerekli motor şeklinde değiştirilmesi lazım. Burası Hollanda gibi dümdüz ülke değil,

    örneğin İstanbul'un yüksek eğimli yokuşlarını çıkamadıktan sonra elektrikli bisikletin normal bisiklete göre bir anlamı kalmıyor. Düz yolda ve yokuş aşağı zaten ben kendim de giderim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.