Şimdi Ara

sinüzit (papatya tedavisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
29.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar ;
    bende 3-4 yıldan beri sinüzit rahatsızlığı var.doktora gidiyorum film cekiyor sende sinüzit var diyor(yıllardan beri biliyorum zaten) ılaç veriyor 3-4 tane (ağrı kesici,burun fısfısı , antibiyotik, diğeri aklımda değil)kullanıyorum.geçer gibi oluyor tekrar devam ediyor.


    Birinden duydum papatyayı kaynatıp buharını soluyunca etkisi oluyormuş.bugun gittim baharatcıya papatya alayım dedim.bir bayan müşteri vardı ben papatyayı sorunca oda ilgilendi.kendiside kullanmıs papatyayı.gözlerime vurmustu ağrısı diye bahsetti.3 hafta kullanmıs suan cok iyiyim dedi.bende kullandım 1 lt suya 1 yemek kasıgı papatya kurusunu koydum ve kaynnatım buharını soludum.(bir değişiklik yok gibiydi)

    papatyayı kullanan yada tanıdığı kullanan varmı acaba etkisi gerçekten varmıdır ? boş yere 2-3 hafta yapmayayım.



  • güncel
  • Ben kullanmadım şahsen bir fikrimde yok, Ancak yaklaşık 2-3 yıl sinüzitten çok çektim, 3 ay önce sağ maksiler sinüslerim tıkandığından sinüzit ameliyatı oldum şu an iyiyim, anladım ki insan kendinin doktoru olacak, artık kendime dikkat ediyorum, başım ıslak veya jöleli dışarı çıkmıyorum, sana da geçmiş olsun
  • sizede geçmiş olsun.bu ameliyat dediğiniz damaktan mı oldunuz yoksa burundan bir alet sokuyorlar onunla alıyorlar ondanmı acaba ?

    lise yıllarında arkadaşın biri olmustu damaktan rahatlamıstı fakat cocugun sesi değişti ve düzelmedi bir daha.
  • Ben burundan oldum, tıkalı olan sinüsten girdiler sağ taraftan, balon gibi bişeyle almışlardı iltihabı..
  • Dostum bilmiyorum etkisi bundan mı ama, ben geçen sene geçirdiğim ağır bir grip sonucu sinüzit hastalığına yakalandım, ağrısı sağ gözümün üstüne vuruyordu.
    Çeşitli antibiyotikler denedim bir faydası olmadı, en son başka bir doktor tarafından verilen bir antibiyotik bitirme noktasına getirdi ama sonra ufak ufak ağrı tekrarı yapmaya başladı yine.
    Daha sonra sedef hastalığım ve diyete yardımcı olması açısından her gün ballı elma sirkesi içmeye başladım, yanında da 500mg bioflavonoid ilaveli c vitamini takviyesi ve alkaline içeren goldenseal/oregon grape
    bitkisi takviyesi alıyordum, ve bu 15-20 gün içinde sinüzit hastalığım yok oldu. Yani aylardır geçmeyen sinüzit hastalığım sanırım sedef hastalığı tedavisi için kullandığım besin destekleri ile geçti.
    Bu destekleri halen kullanıyorum, daha önce sağ göz tarafında sinüslerimde bir kitle varmış gibi hissediyordum nefes alırken, şimdi o kitle hissi yok oldu. Ağrı falan kalmadı.
    Sedef hastalığımdan ziyade sinüzite etki etti, bence siz de en azından papatyanın yanında bir deneyin belki faydasını görürsünüz. Elma sirkesi vs. doğal ürünler zaten.




  • papatyanın yanınıda okaliptüs yagınıda kullan at suyun içine cek buharını dayanabilirsen direkt buruna damlat 1 damla ama
  • Kullanımı rastgele yaptığın için herhangi bir sonuç elde edemezsin.Tam olarak aşağıda yazdığım şekilde kullanman gerekiyor.
    Not: Aktardan papatya değil Alman papatyası alırsan (çoğunda bulunmaz) daha iyi sonuç elde edersin.

    Sinüzit için papatya kullanımı:
    Tencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynama noktasına getiriniz. İki tatlı kaşığı kurutulmuş papatyayı veya dört poşet papatyayı hafif hafif kaynamakta olan suyun içine atınız. Başınızı havluyla örterek, yüzünüzü buharına tutunuz ve burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı beş dakika tatbik ediniz. Beş dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havluyla örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde beş dakika uygulayıp yarım saat ara veriniz ve tekrar beş dakika uygulayınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, üç gün ara veriniz. Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlardaysa ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman uygulama tekrar edilebilir.
    -----------------------------------
    Bu tedavi onun bunun uydurması değildir, bitki uzmanı olan kimya profesörü İ.Adnan Saraçoğlu'nun kürüdür.Kendisinin önerdiği kürlerin söylediği şekilde ve söylediği malzemeyle yapıldığında sonuç elde edildiği tarafımdan ve yönlendirdiğim çevrem tarafından sabittir.
    http://www.saracoglu.at/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 1 Nisan 2011; 18:08:15 >




  • Arkadaşlar
    Arkadaşalar bu konuda kronik sinüzit skıntsı çektim. Tedavi oldum şuan sıkıntım yok. her hastalğın tedavisi doğada var .papatya gibi ama iyi bir doktor bulursanız sıkıntı kalmıyor. Arzu edenlere beni tedavi eden doktorun iletişim bilgilerini verebilirim ve tavsiye ederim özellikle kronik vakalarda başarılı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.