Şimdi Ara

Sinema Öğrencisine Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Sinema bölümü öğrencisiyim ve artık gecikmişte olsam bir DSLR almam gerekiyor ve bildiğiniz gibi benim için en önemli etken video performansı.
    Maksimum 2300 TL gibi bir bütçeyle içinde kit lensi de bulunan en iyi makine önerileriniz alabilir miyim?
    Pentax aklımı çok çeliyor bu konuda ne dersiniz? Canon-Nikon-Pentax çıkmazında hangi markanın hangi modelini bu bütçeye tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt.1907 -- 18 Aralık 2015; 1:18:11 >



  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    öncelikle marka değil makine özelliklerine dikkat etmen gerek öncelikle harici mikrofon girişi olan makine almalısın, ikincisi döner ekran olursa iyi olr, üçüncüsü video da otomak AF yapabilen makine olmalı,dördüncüsü sarjı uzun gitmeli. beşincisi mbps oranı yüksek makine olmalı. mbps ne derseniz buhttps://www.youtube.com/watch?v=h7_FU8WtSCc linkte anlatmışlar. aslında en önemli şey bu bit ratio olayı,ama hangi makinen ne kadar bit ratiosu olsuğu pek yazmıyor açıklamalarda. ama ben şunu söyleyim benim sony a6000 vardı güncelleme sonrasında 28mbps olan değeri şimdi xavc-s kodeğiyle beraber 50mbps oldu,ama onun içinde çok çok hızlı kart almak gerekli. canon un magic lantern yazılımıyla çok yüksek bitraiti değerlerine ulaşılabiliyormuş. ama makineye magic lantern korsan yazılımını yükleyince bozulur mu orasını bilemem. Türkiye de bu işi yapanda pek yok.
    ama bu konuda çok iyi olanlar yazmışlar değerlerini mesela panasonic GH4 100mbps bitrate kayıt yapabiliyormuş ki bu harika bir şey.




  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
    Harici mikrofon girişi, döner ekran, AF ve şarj konusunda sizinle mutabık görüşteyim. mbps videosunu izledim her ne kadar işin detaylı teknik özelliklerini bilmesem de haklısınız arada büyük farklar vardı görüntü açısından ve bu çok önemli tabi ki.
    GH4 ü inceledim ama sadece body fiyatı 5000 TL üzerinde.

    Benim marka üzerinden gitmemin tek sebebi bütçemin kısıtlı olması, 2300 TL maksimum bütçem var body ve kit lens dahil ki bunları bile taksitle alcam. Bu şartlar altında bu paraya alabileceğim piyasada ki en iyi görüntü kalitesine sahip, kasası sağlam, lensleri ucuz ve kolay ulaşılır, yeni nesil seri makine hangisidir?

    Hatta marka model ismi olarakta sorayım:
    Pentax K-s2 mi
    Canon 760D mi
    Nikon D5500 mü
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    şimdi pentax ks2 ve nikon d5500 fotoğraf kısmında çok iyiler,sağlamlık konusunda da çok çok iyiler. tipa özüllü makineler sonuçta.
    ama video kalitesi konusunda yeterlimidir orası tartışılır.
    canon konusuna gelirsek video için canon 760d almaya gerek yok, canon 650d bile yeterli, çünkü video konusunda 650d ile 760d arasında hiç bir iyileştirme yok.

    şuan için en ucuz ve aynı zamanda en iyi video kalitesini sony a6000 sunuyor. yeni güncellemeyle XAVC-S formatıyla 4k ve 50mb/s görüntü çekebiliyor. bu da mevcut dslr kameralara göre daha çok veri kaydedebiliyor demek. ama Sony a6000 in kötü tarafı mikrofon giriş yeri yok,ama kablosuz mikrofon bağlanabiliyor. ayrıca sony a6000 in bataryası da çok erken bitiyor,ekranı dönmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 18 Aralık 2015; 19:41:52 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, açıkçası gönlüm penraxtan yana o hoşuma gidiyor ama battery grip desteği olmaması beni uzak tutuyor. ayrıca sony ler hakkında pek bilgi sahibi değilim modellerini inceleyip tekrara takıldığım yer olursa size burdan sorcam. Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    pentax k-s2 in battary gribinin olmaması ilginç. benim 2 sene önce pentax k-5 makinem vardı,onun gribi vardı,griple kullanıyordum,ama çok ağır oluyordu o da bir gerçek.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Evet açıkçası benim için cihazın tek eksisi de bu, k-5, k-5 2, k-3 modelleri battery grip desteklerken bu modelde bunu göz ardı etmişler. Biraz daha bütçemi yükseltebilsem Pentax K-3 te çok hoşuma gidiyor ama gövdesi bile benim bütçemi aşıyor. Pentaxlar dayanıklılık, tasarım, özgün tonları açısından çok ayrı birer makine gibi geliyor bana ama onların da lenslerine ulaşmak çok kolay değil.
    Nasıl bir çıkmazdayım şuan anlatamam, ürünü taksitle alacağım için pişmanlık yaşamamam lazım. Fakirliğin gözü kör olsun
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    biz hiç pentax lensin satılmadığı dönemlerde pentax kullandık, gene şuan iyi, klasfoto da, fotografiumda,potopazarda,hepsiburada da,hızlıal.com da falan pentax makine ve lensleri mevcut yani artık pentax lensler bulunabiliyor.
    pentax ı fotoğraf çekmek isteyenlere şiddetle önerebilirim,ama işi video olacaklar için hayır. video konusunda iki marka tanırım sony ve panasonic ta 1990 lı yıllardan beri video kamera ve sistemleri konunda bu iki firma birbiriyle yarışır. ben sinema falan okuyor olsaydım sony veya panasonic alırdım.
    panasonic gh3 lerin sıfırı pahalı 4000tl falan,ama sahibinden de 2.el olarak 2100tl ye satan vatandaşlar mevcut.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifirdan-farksiz-kutusunda-eksiksiz-254192501/detay




  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Panasoniclere kanım ısınmıyor hocam bir türlü, o zaman şöyle 2300-2400 TL ile hangi Sony bana uzun süre kısa film çekimlerimde yeter sizce? Bir de ürünü sıfır almak istiyorum, ikinci el fobim var biraz.
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    o fiyata önerebileceğim sony dslr yok. sony a68 çıkmış olsaydı onu önerebilirdim,şuan mevcut olan sony a77 m2 var,ama çok pahalı sony a7 ile aynı fiyata.
    xavc-s formatında kayıt yapabilen o fiyat aralığınındaki tek makine sony a6000 ne yazıkki.
    şimdi diyeceksinki bu XAVC-S formatına çok takılmışsın, bu videoyu seyret aradaki farkı anlayacaksın.







  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam arada gerçekten yarı yarıya kalite farkı var. Ben de siz söyledikten sonra Sony makineleri inceledim ancak Sony hiç ara model yapmamış ya 1500 lerde yada 5000 lerde fiyat olarak cihazlar. A60000 konusunu ciddi ciddi düşncem.
  • A6000 iyi güzel fakat, mikrofon giriÅŸi yok. Panasonic leri biraz daha araÅŸtırabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vendetta0

    A6000 iyi güzel fakat, mikrofon girişi yok. Panasonic leri biraz daha araştırabilirsiniz.

    mikrofon girişi tamamen yok deil aslında. flaş takılan yere kablosuz mikrofonlar takılabiliyor.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Zaten benim açımdan da bu işi profesyonel yapan birine kameradaki mikrofon girişi yetmez. Harici bir ses kayıt cihazı ile kayıt yapmak gerekir. burda da sizim dediğiniz gibi hot shoe ye mikrofon takılabilir. Bende A6000 kullanıyorum ama mikrofon takmaya pek ihtiyaç duymadım şimdilik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Sony A6000 almaya ve yanına da profesyonel ses kayıt cihazı olan Zoom H1 almaya karar kıldım. Peki Sony A6000 için lens bulmak zor mudur? Almamı önerdiğiniz lensler var mıdır video için?
  • Sevgili hocalarım an itibari ile fotopazardan Sony a6000 makinemi 16-50 kit ile almış bulunmaktayım, önerileriniz için teşekkür ederim. Umarım makine beni mahçup etmez, kısa filmlerimde yarı yolda bırakmaz. Uzun bir süre eğer bir aksilik olmazsa makine değişemem çünkü.
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    şarjın erken bitmesi dışında yarı yolda bırakmaz, onuda böyle bir yöntemle çözülebiliyor,ama sorun şuki bu tür adaptörleri Türkiyede satan yok. ben de almak istiyorum bundan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    şarjın erken bitmesi dışında yarı yolda bırakmaz, onuda böyle bir yöntemle çözülebiliyor,ama sorun şuki bu tür adaptörleri Türkiyede satan yok. ben de almak istiyorum bundan



    Yedek batarya da aldım hocam ben cihazın yanına ve bir de UV filtre alıp kutudan çıkarır çıkarmaz lense UV filtre taktım. Ancak USB ile şarj olduğunu bilmiyordum, bilseydim adaptör alırdım ikili böyle iki pili birden şarj etmek zor olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt.1907 -- 2 Ocak 2016; 14:43:43 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bu arada videodaki a6000 değili de mi bi an şok oldum yanlış makine mi aldım diye :D
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    videodaki makine sony a7, zaten sony fotoğraf makinelerinin çpğu aynı bataryayı kullanıyor np-fw50
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.