Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesaj yazanlara teşekkür , öneriye devam arkadaşlar
  • Tüm forumlar » Mobil Cihazlar » Apple - iPhone - iPad

    iPhone Oyunları Forumu
    Modern Combat 4: Zero Hour'dan ilk görüntüler sızdı
    M.Combat 3 ve Plants vs Zombies kodu veriyorum(FIFA 13 karşılığı)
    FİFA 13 İOS' ta Çıktı !!!
    God of Blades için yeni bir tanıtım videosu yayınlandı
    IHS iSuppli: iPhone 5'in 16 GB'lık modelinin üretim maliyeti 207$


    Yukarıda verdiğim konu kendi kategorisinde alt başlıklara ayrılmış, başka topic açmadan konu içinde bunun gibi alt konular yaratırsak çözüm daha verimli hale gelir diye düşünüyorum...
  • Ben hala belirli bir oranda mesaj sınırı koyma taraftarıyım. Bunun sayısı 20 olur 50 olur 100 olur bu forumun bileceği iş. Fakat en temiz yoldan forumu sadece 1 mesaj yazıp kirletenlerden arınmış oluruz
  • Öncelikle mesaj ya da katılım tarihi sınırlamasının bize yardımcı olmayacağı kanısındayım. Nasıl ki (tamamen örnek veriyorum) konuya yazanlardan 5 kişi faal okuyucu ve paylaşımcı, 2 kişi bilgili ve önder, 3 kişi de rahatsız olduğumuz türden davranışlara sahip arkadaşlarsa, aramıza katılacaklar içerisinde de -bu oran negatif yönde artacak olmasına rağmen- yine nitelikli arkadaşlarımız olacak.

    Ben ana konuya fikirlerimi sıralamıştım, bosphorus74 arkadaşım ise bu doğrultuda çok güzel özetlemiş olayı. Kesinlikle bu sistemden yanayım.

    Aynı zamanda bir kez daha üstüne basıyorum, bu konunun gediklilerinden en az 2 kişinin (başta Sabri Bey olmak üzere) bu bölümlerde yaptırım uygulayabiliyor olması gerektiğini düşünüyorum.

    Dün akşam tartışmamız (bizde tartışma bile negatif değil yapıcı oluyor, ortamı gerçekten seviyorum.) daha çok yeniydi ve kendi gördüğüm problemler üzerine yoğunlaşmıştım. Bir arkadaşımız ana konuya güzel bir yorumda bulunmuş. Bu konudakilerin genel olarak kredi kartı kullananan ve belli bir seviye üstü olduğundan bahsetmiş. (lütfen yanlış yerlere çekmeyin, ekonomik durum bir sosyo-kültürel gösterge kesinlikle olamaz.) Demek istediğim şudur ki nasıl bir karar vereceksek verelim, birbirimize güvenelim. Çünkü şu internet ortamındaki en düzeyli topluluklardan biriyiz. Eminim ki hepimiz denk getirebilecek olsak tanışmadığımız halde adios ile aynı turda aynı heyecanı yaşayabiliriz. Hepimiz birbirimizden farklı ekonomik seviyeye, eğitime, ahlaka, zevklere, hatta inançlara mensup olmamıza rağmen.

    Son bir noktaya değinmek istiyorum. Diğer konular sıkça vurgulandığı için ben dikkati bu yöne toplamak istiyorum. Forumdaki tek kirlilik olumsuz davranışlarda bulunan ya da birçok kez aynı soruyu soranlar değildir. Bu örneği ana konuda da verdim; 15-20 sayfa gerideki önemli bilgilere ulaşmak da kolay olmuyor. (Keşke DH daha iyi bir arama sistemine sahip olsaydı) Benim alt kategorilere ayırma fikrindeki ısrarım buradan kaynaklanıyor.

    Saygılar




  • Daha önce forumculuk yaptığımdan alt forum açmanın külfetini biliyorum genelde yöneticiler buna pek yanaşmak istemiyorlar ancak tabi yük ve y azılımla alaklaı birz da bu durum. ben forumun bu halinden şikayetçi değilim sonuçta ayrı gezi konumuz da var en mantıklısı mesaj sınırının tanımlanması veya alakasız tek mesajların sürekli yöneticiler tarafından temizlenmesi
  • Arkadaşlar yorum yazmak için post sayısına sınırlama geirirseniz forumun mantığına aykırı olur. Adı üstünde "FORUM" burda bilenler bilgi paylaşacak bilmeyen öğrenecek, bu okuyarakta yapabilir sorarakta, aramızda ben hiç soru sormadım diyeniniz varmı ? Evet bazıları çok basit veya 2-3 sayfa önce cevaplanan soruları soruyor ama buda kapasite ve karakter meselesi.

    Mesaj sayısı az olan konuya yazamasın diyen arkadaşlardan biride @Colin Kazim-Richards bu arkadaşımızın mesaj sayısı "4". Eğer kota uygulansaydı şimdi bu arkadaş bizim topicte yazamıyacaktı ! Bence forum için büyük kayıp olurdu, yorum ve paylaşımlarından mahrum kalacaktık. Aynı şekilde bir çok kullanıcı var post sayısı az olupta faydalı bilgiler paylaşan.

    Alt başlık şu an için en mantıklı çözüm gibi gözüküyor ama onda da sıkıntı uygulama zorluğu. böyle bir uygulamaya yönetim izin verse bile konunun sağlıklı yürümesi için en az 4-5 tane admin lazım ki ana konuya gelen yorumu ilgili başlık altına kaydırsın. yeni gelen bilgilere göre eski bilgilerde düzenleme yapsın.




  • Adios başlığı, bana göre, konusunun son derece dışına çıktı ve çıkmaya da devam ediyor.

    Başlığın bu halini savunanların gördüğüm iki dayanak noktası var, "bunu sevmeleri" ve "hit sayısı"!

    Başlık gittikçe "kahve muhabbetine" dönüyor benim izlediğim. Otel sohbetleri, vize sohbetleri aldı başını gidiyor. Cidden siz bunu sağlıklı buluyor musunuz? Yarın birgün burada "çadır nasıl olmalı", "en iyi gezi pantalonu", "en iyi gece klupleri" ... sohbetleri olunca, başlık şiştikce şişince de anlayışla karşılayabilecek misiniz?

    Belki, sohbetlerden keyif alıyorsunuz, eywallah ama, buranın bir forum olduğunu ve konu başlığının sınırlayıcı olması gerektiğini unutmamalıyız. Başlığa "Gezi ipuçları" eklemek bir şeyi değiştirmez, dediğim gibi buraya bir çok şey "gezi ile ilintili" diyerek eklenebilir.

    "Hit" olayı da apayrı yanlış bir yaklaşım! Yukarıda yazdım, amacınız hitse, çok kolay arttırılabilir bu ;)



    Bir çok forumdaşlarım, bu başlıktan ne kadar çok şey öğrendiklerini gururla ifade ediyorlar, ne güzel, ama "yeni" arkadaşların "yeni" olmalarından dolayı sordukları "cahilce" sorular gereksiz tepki alıyor (bazen alaya varan!). Herkes kendi kendine sorsun, forumlarda, ya da bu balıkta sizler de benzer hatalar yapmadınız mı? Bilgi sahibi olmanız (olmamız) başkalarını hakir görmeyi haklı kılar mı? Kaldıki burayı hersene sınıf atlanan bir okul olarak görmeyiniz, burası hep bir "karma" ilk okul, eski öğrenciler üst sınıflara geçtiler belki ama hala birinci sınıflarla ders yapıyoruz ;) Zaten başlığın gittikçe konu dışına çıkmasının ana nedeni de bu, eski "öğrenciler" aynı konulardan sıkıldılar ve farklı konulara yöneldiler. Bunun için burayı kullanmak yerine neden başka "okulllara" yani başlıklara yönelmiyorsunuz? Sadece "puan nasıl toplanır" , "adios kart nedir" sorusuna cevap arayanlara boşu boşuna otel tavsiyesinde bulunuyorsunuz :)

    Keza, keyifle yazdığınız gezi yazılarınız (oldukça keyifle okuduklarım da mevcut!) bir sürü yazışma arasında kaynayıp gidiyor! Belki 2 yıl sonra gideceğim bir Orlando gezi yazısının ne faydası olabilir şu an bana? Keza arayın bakalım forum arama motoruyla o yazınızı ne kadar kolay bulabiliyorsunuz, ya da bulabiliyor musunuz! Anlık keyfinizi aldınız, benim de nispeten dahil olduğum bir grup "arkadaş" keyifle okuduk, sonrası? İşte forum mantığı burada anlam kazanıyor. Ne kadar organıze olursa o kadar erişimi kolay, doğru yerinde olsa yazı, ararken girer orda bakarım! Yazınızı yazınız, gerekli yere koyunuz, Adios başlığına da linkini veriniz! Bu kadar basit!

    Şimdilik bu kadar diyelim :)

    Sevgiler :)




  • mesaj yazanlara teşekkür , öneriye devam arkadaşlar
  • Benim de alt başlıklar konusunda önerim güncel kampanyaların alt başlıklarda (Hepsiburada 100 TL, Kipa 15 TL, OKUL 30 TL gibi) tartışılması. Asıl konunun adios-gezi-tur-otel-kiralama-tecrübe vs gibi karışık halini koruması. Sadece gezi ile ilgili birşeyler paylaşıldığında hem ana konuda hem de bir kopyasının gezi başlığında yer almasında fayda var.

    Eylül başından beri Adios kullanıyor ve bu forumu takip ediyorum. İlk dikkatimi çeken, o anki güncel kampanyalarla ilgili çok sayıda mesaj geliyor ve konunun takibi zorlaşıyor. Üstelik belli bir kampanya ile ilgili daha önce tartışılan bir mesajı aramak için forumu sayfalarca geriye dönük olarak okumak zorunda kalınıyor. Üstelik süresi geçen kampanyalarda eski mesajlar hacimsel kirlilik yaratmış oluyor.

    Tabii kampanya alt başlıkları için bir seferlik kampanya isimlerinden ziyade eski, yeni ve gelecek kampanyaların aynı başlıkta kalabileceği temel isimler kullanılmalı. Örneğin E-Ticaret (Hepsiburada, Gezisitesi, Darty, vs) , Alışveriş (Kipa, Real, LW, bayram seyran vs gibi genel alışveriş kampanyaları) ve Akaryakıt.




  • her konuda para çıkıyor. makbuz 50kuruş. tamam faizinden memnunum, 1500 nakit çektim bir tek %3 + 5 tl para verdim ama bu ay 2000tl altın aldım hiç puan vermedi. maximum 1.5tl puan veriyordu. adios çok zarara sokuyor. yıllık aidat 80tl. kapatmayı düşünüyorum. gecikme bildirisinden 5tl alıyor.
    borcumu kapatıp kapatıcam bu kartı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wellwet
    Sadece "puan nasıl toplanır" , "adios kart nedir" sorusuna cevap arayanlara boşu boşuna otel tavsiyesinde bulunuyorsunuz :)

    Ustad puanın nasıl toplanacağı ve adios kartın ne olduğu YKB kendi sayfalarında var,merak edenler oraları incelesin. Dediğiniz gibi konuyu sadece kampanya olarak kısıtlarsak worldonline.com dan ne farkı kalır konunun ? Bazen onlardan erken kampanya haberini forumdaş veriyor ama forum aslın tekrarından başka bir şey olmaz.

    Bu teziniz konunun yaşamasını engeller, anca geçen ay yaşadığımız kampanyalar olursa "okul", "sanal alışveriş", "D&R" 2-3 farklı "real" ve "kafe,sinema,resturant" kampanyası olursa anca o zaman ordan 100 TL yapıp burdan 50 TL. daha yapsam 2 kampanya birleşirmi, yada bu harcamam bu kampanyaya dahilmi diye 2 - 3 ayda birkaç yorum gelir konuya, yoksa alışıla gelmiş GG veya HB kampanyalarında sadece 1 kişi kampanya başlamış yazar öyle kalır konu.

    2 yıl sonra gideceğiniz bir gezi için şimdiden bir şey öğrenmenin ne faydası olur demişsiniz de ne zararı olur ?
    Mesala son sayfalarda konusu olan amerika grand kanyonu gidip gören arkaşlar bile orda kar yağdığından haberleri yokken bu forum ve konu sayesinde öğrendi. Bende öğrenmiş oldum bu bilgi bana yük olmaz
    Önemli konuların arada kaynadığı veya daha önce okuduğunuz ama şu anda bulmanız gereken bir şeyi bulmanın ne kadar zor olduğuda doğru ama "herşeyi devletten beklemiyecez" sözüne uyup önemli konuları işaretliyecez yada not edecez ki, lazım olduğunda bulalım.

    Konu düzene girerse yani konuşulan alt başlıklar açılıp ana konuya yazılan ilgili bölüme aynalanırsa anlaşılan herkez memnun olacak, otel tavsiyesi isteyen otel bölümünü, kampanya takip eden kampanya bölümünü, gezi anısı okumak isteyende ilgili bölümü okur. Bilgiden zarar gelmez diyenlerde ana konuda her yazılanı okumaya devam eder.




  • Sevgili Dangerous, mesajımda dediğim noktadasın (noktadayız!) Adios'un genel ipuçlarına hakim oldunuz (olduk!), sonrası bize kolay geliyor. Ama başlığa yeni giren biri için herşey son derece karışık! Hele başlık başlı başına karışık :D İlk mesaj bir çok şeye cevap veriyor ama daha önce de dediğm gibi ilk başlık sonraki sayfalarda üretilen verilerin bir derlemesi. Eğer dediğin gibi YKB'nin sayfaları yeterliyse neden ilk sayfayı yapma ihtiyacı duydu Sabri arkadaş? Soru sorana "git YKB sitesine bak" niye demiyor, diyemiyoruz?

    Elbette 2 yıl sonra gideceğimiz şeyler ilgili birşeyi önceden öğrenmenin zararı yoktur Peki, anlamı var mıdır? Doğru yerlerde olsalar ihtiyacım olunca rahatça bulabileceğim şeyleri niye ihtiyacım olmadan öğreneyim? Siz, eminim çoğumuz gibi Wikipedia vb. yerleri ihtiyacınız olduğunda kullanıyorsunuz, gidip nasıl olsa birgün lazım olur diye baştan sona okumaya kalkar mısınız? Ya da bu ne kadar anlamlı?

    Çocukken ansiklopedi okumayı çok severdim, binlerce sayfa okudum diyebilirim :) Hiçbirini hatırlamadığıma eminim, hele internet gibi bir rahatlıkta niye hatırlayayım ki? kaldıki sizin yaptığı otel yorumlarının emin olun alası konuyla direk bağlantılı başka yerlerde var.

    Yine, şimdilik, bu kadar

    EDIT: Aynalama da bir çözüm değil, dediğim gibi, herkes doğru alt başlığa yazar, bu başlığa da yazının linkini atar gerek duyarsa, isteyen doğru başlığın altında sohbetinidevam ettirir ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 27 Eylül 2012; 16:52:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berry1925

    her konuda para çıkıyor. makbuz 50kuruş. tamam faizinden memnunum, 1500 nakit çektim bir tek %3 + 5 tl para verdim ama bu ay 2000tl altın aldım hiç puan vermedi. maximum 1.5tl puan veriyordu. adios çok zarara sokuyor. yıllık aidat 80tl. kapatmayı düşünüyorum. gecikme bildirisinden 5tl alıyor.
    borcumu kapatıp kapatıcam bu kartı.


    Maaşşallah, bir ilk mesajı ve sohbetin hakkında olduğunu okuyun isterseniz ;)
  • Bu arada, "mesaj sınırlaması olsun" diyen arkadaşlara yukarıdaki Berry1925 arkadaşın mesajı çok somut bir örnek! Arkadaşın 400 küsur mesajı var ama sohbetleri okuma zahmetine hiç girmeden yazmış, gitmiş :D Sayfalarca yazıdan bahsetmiyoruz, eni körü 30-35 mesaj!!!

  • Sayın @wellwet
    Konunun derli toplu olması tabiki de güzel olur, her aradığın farklı yerde olursa index yada fihrist yapılıp ilk sayfaya konsa üzerine tıkladığında konuya ulaşsan kötümü olur bence de çok iyi olur.

    Bunu bizim forumda yapma şansımız varmı önemli olan bu. Eğer yapamıyorsak konuyu sadece kampanya yada puan kazanımıyla sınırlandırmayılım.

    Kart tanıtımı ve özellikleri adios.com.tr de. Kampanya haberleri YKB siteleride ve amacı kampanyaları duyurmak olan bir çok internet sitesinde var oralardan kampanyalara ulaşılabilir. Kimseye ordan öğren burdan öğren diye akıl vermek haddime ve haddimize değil ama bizim forum sadece adiosun ne olduğunu ve kampanyaları anlatan bir "makale" değil.

    Konunun karmaşıklığı konuyu çekici kılan bir özellik aynı istanbul gibi çok kalabalık, karmaşık sıkıcı ve o kadarda eğlenceli ve çekici. Sizin "kahvehane" muhabbeti benzetmesi yaptığınız muhabbetlerden okuduklarıyla hiç aklında olmadağı yerlere gidenleri çok gördük, mesala japon, adam puanların son kullanma tarihi 2 gün sonra diye "vizesiz ilk aklıma gelen yer japonya oldu bileti aldım çantamı topluyorum sabah uçuşum var" diyip gitti. Konunun düzenlenmesi gereğinin konuşulduğu son 4-5 sayfada "bu konuyu keşfedince anladım ki eskiden boşa kart kullanmışım önceleri gezmek için Bostancı sahiline giderken şimdi planlı 2-3 yurtdışı 1 yurtiçi tatilim var" diyen var. Bunun gibi bir çok kişi aynı yorumları yaptı eğer sadece kampanyalar yazılsa bu geri dönüşler olmazdı.

    Konuda biz sadece en az harcamayla en çok puan kazanmayı değil, kazanılan puanıda en efektif ve yararlı şekilde kullanmayıda tartışıyoruz. Adam X yere gidecekken açsın interneti tüm bilgiler elinde, tüm otelleri görür yada bloglarda binlerce gezi yazısı var açsın okusun ama forumdaki gibi aklına takılan bir konuda anında ve gerçek bilgilere ulaşamaz.

    Mesala son sayfada 1 arkadaş Hollanda'ya gidip ordan Avusturya'ya gececek hangi konsolosluğu arasa vizeyi bizden alın demişler oda ne yapacağını şaşırmış bizde ona "kardeş konunun adiosla ve adios kampanyalarıyla alakası yok, başının çaresine bak" mı diyelim ?

    Bana göre burası X okulun yyyy mezunları derneği gibi forumdan yüz yüze görüşen arkadaşlar aynı sınıfın öğrencileri ( izmir grubu bu konuda çok başarılı ) diğer kullanıcılarda aynı dönem mezunları, birinin bir ihtiyacı olduğunda herkez, tıpkı x okulun aynı dönem mezunlarının yaptığı dayanışma gibi aklının yettiği dilinin döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyor.

    Yeni gelenler buna ne kadar ayak uydurur dersen buda gelenin kapasitesine kalmış, bir çok kullanıcı çok değerli katkılar yaptılar yeni olmalarına rağmen nede o klasik 100 sefer cevaplanmış sorulardan sordular.

    Siz bir çok ansiklopedi okumuşsunuz okuma alışkanlığınız var ama hani yeni bir ürün alındığında kullanma kitapcığının kapağını açmadan " ya bunu kullanmakta ne var, çocuk oyuncağı" mantığıyla hareket eden yurdum insanı yolda yürürken eline tutuşturulan adios kartın ne olduğunu ne işe yaradığını gelipte burda sorarsa "uslubuna göre" ya cevabını yada havasını alır.

    Şahsen ne gerçek hayatta ne konumuzda nede forumun diğer konularında "usuluyle" soru sorana yardım etmemezlik yapmadım, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum, ama "heyyy milletttt şunu nasıl yapıyozzzzzz acil cevap" yazana kılımı bile kıpırdatmam israrcı olursada tam tersi şekilde yönlendiririm

    3-5 kendini bilmez konuyu anlamıyacak diye çoğunluğu kısıtlamak yada "cezalandırmak" yersiz. İnşallah düşüncelerimi anlatabilmişimdir, konunun düzene girmesine karşı değilim ama kısıtlanmasına karşıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 27 Eylül 2012; 19:58:09 >




  • Konunun düzene girmesi nasıl olacak peki? Forumda fihrist işleyişi yok bildiğim kadarıyla? Var olan olanaklarla ne öneriyorsunuz?

    EDIT: "kahve muhabbeti" lafımı yanlış anlamadığınızı umarım, "forum", belirli bir konu etrafında yapılan sohbetlerdir, gündem ya da tema bellidir. "kahve muhabbeti" kelimesini, konunun bir bütünselliği olmadığı sohbet ortamı anlamında kullandım.

    Şimdi mesela keyifli bir duty free sohbeti yapılıyor, ama bana kalsa, alırdım o yazıları "Duty free" diye ayrı bir başlığa taşırdım, bildiğimiz duty free indirimlerini, hangi duty free de daha avantajlı alışveriş yapılabilir bilgilerini, sınırlamalarını vb. derli toplu tutardım. Bu forum mantığına, kültürüne en uygun biçim olurdu.

    Bu arada ben 43 yaşındayım, 95 yılında HiTNET ile başlayan bir forum alışkanlığım vardır ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 27 Eylül 2012; 19:58:18 >
  • Bana göre bir çok arkadaşın olur dediği alt başlık uygulanabilir. Ana konu olduğu gibi kalır A kişi otel yazar B kişi vize sorar C kişi gezisini anlatır D kişisi tatile ne götüreceğini sorar E kişiside kampanya hakkında yorum yapar. "Adminler" tüm yazılanları okuyup önemli olanları ilgili konunun altına kopyalayıp yapıştırır. Böylece önemli konular 15-20 sayfada kalır ki bu okumayı ve bilgiye ulaşmayı kolaylaştırır.

    Kampanyaları görmek isteyen o alt konuyu okur, otel tavsiyesi isteyen o alt kunuyu okur, isteyende yazılan herşeyi bir arada ana konudan okur ki kampanya bölümünden vize bölümüne ordan otel incelemesine geçipte yeni neler yazılmış diye araştırmaz

    Ama siz aynalamaya karşı olduğunuzu önceki yorumda belirtmiştiniz, siz ne tavsiye ediyorsunuz ?

    Edit: mesajı değiştirmişsiniz ekleme olmuş, bende şunu ekleyim; "Kahvehane muhabbeti"ni yanlış anlamadım çünkü, sizin konudaki yorumlarınızı bildiğimden kelimeyi farklı manalara çekmedim.

    Konuda bana göre bütünsellik var, adios'un sloganı ne "yiyiyos içiyos bedavaya geziyos" bizde forum olarak bu işlemi yaperken kart ile aldığımız gezileri minimum bütçe ve maximum fayda ile tamamlamayı planlıyoruz

    Yaş olarakta benden büyükmüşsünüz, saygıda kusur olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 27 Eylül 2012; 20:48:57 >




  • konunun farklı olduğunu biliyorum. kameraları görünce tepkimi dile getireyim dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berry1925

    konunun farklı olduğunu biliyorum. kameraları görünce tepkimi dile getireyim dedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berry1925

    konunun farklı olduğunu biliyorum. kameraları görünce tepkimi dile getireyim dedim.

    Kameraları görünce gülümseseydiniz bari...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.