Şimdi Ara

SİLİNSİN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İçi nefretle dolmuş adamlara bir şey anlatilmazmis onu anladim kendileri çok düzgünmüş bütün ülkedeki kötülükler taksicilerden dolayiymis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonViraj23 -- 11 Mart 2018; 12:11:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • ben taksiye bindiğim zaman rahat rahat camdan dışarıyı izlemeyip bir gözümle taksimetreyi bir gözümle beni dolaştırıp dolaştırmadığını takip etme ihtiyacı duyuyorsam,
    yağmurlu havada saatlerce taksi bekliyorsam,
    trafik saatlerinde hiç bir taksi durmuyorsa,
    kısa mesafe için yine oflayıp puflayacak diye taksiye binmeye çekiniyorsam.
    kız arkadaşımı tek başına taksiye bindirmeye korkuyor ve telefonla araç plakasını alma ihtiyacı hissesiyorsam,
    ortada her meslekte kötüler vardır diye geçiştirilemeyecek bir durum var demektir.
    taksiciler için durum ''her meslekte kötüler vardır'' durumu değil. '' taksiciler içinde de mutlaka iyiler vardır'' durumu. aynı şey halk otobüsü, servis ve minibüs şöförleri için de geçerli.

    açıyorum über uygulamasını, giriyorum gideceğim yeri. fiyat belli. sabit.(taksiyle hemen hemen aynı fiyat) dolaştırma dolandırma yok. sahte para verme yok. tırnakçılık yok. şoförün adı ve fotoğrafı var. aracın plakası yazılı. uygulama üzerinden ödüyorum parayı. geliyor önüme mercedes vito. açıyor arka kapıyı. önde takım elbiseli bir şoför. araba sigara kokmuyor. şoför hoşgeldiniz diyor. biniyorum arabaya . kuruluyorum arkaya. bazı araçlarda ufak tefek ikramlar var arkada. araç trafikte makas ata ata değil doğru düzgün yolunda gidiyor. sağa sola küfürler savurmuyor. arabanın içinde sigara yakmıyor. radyoda arabesk çalmıyor. rahat rahat yolu izleye izleye sağ salim gidiyorum gideceğim yere.

    yani sözün özü. artık devir değişti. über gibi bir hizmet varken taksi diye bir müessesenin ayakta kalması mümkün değil. aradaki kalite farkı inanılmaz.
    Bu konunun en basindan basligi sakat. Kimse kampanya yapmiyor ve gordugunuz uzere herkes deneyimlerini paylasiyor. Daha gecen gun Beyazit’tan taksi ile Taksim’e gideyim dedim, birtanesi durmadigi gibi kirmizi isiktan faydalanip binmeye calisinca arabayi teslim edicem diyen adam az otedeki Arap aileyi aldi devam etti. Hicbir mesleki etik degere sahip olmayan ve %90’i kultursuz ve ahlaksiz olan bu soforler simdi de kalkmis medeni bir hizmet olan Uber’e teroristce saldiriyor. Ya kendilerine ceki duzen verirler ya da insanlar secimlerini ozgurce yapar ve piyasadan silinirler. Simdi motor seferleri var diye vapurlar olmasin mi? Yada Ozel Halk Otobusleri para kazansin diye IETT sefer yapmasin mi? Sen isini duzgun yap ve Uber ile rekabet et. Silahla, bicakla saldirarak, teror estirerek engelleyemezsin!
    İstanbul da ki 18 bin taksinin yüzde biri sıkıntılı dolandırma potansiyeli olan araç olsa

    180 taksi yapar.

    180 taksi her gün 20 yolcu taşısa

    3600 yolcu yapar. En ölü zamanda bile 20 den kat ve kat fazla taşıyordur.

    Bunların yine sadece yüzde biri turist olsa

    Her gün 35 turist dolandırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Gittiği ülkede de Türk insanı beni dolandırdı diyor.

    Kisacasi güvensiz ülke olarak tanımlanıyoruz. O çok ufacık bir yüzde Türkiye de taksicilerin hepsini sıkıntılı tanımlamaya yetiyor. Ve dünyada Türkiye yi güvensiz olarak tanımlamaya neden olabiliyor.



    Google a ingilizce İstanbul taksi sürücüleri yazın neler çıkıyor bakın. Sonra aynı şekilde ingilizce Tokyo taksi sürücüleri yazın anlayacaksınız nedemek istediğimi.



    Ibb ciddi bir denetleme mekanizması getirmedikten sonra taksiler her zaman dolandırmaya açık müsait. Şoförün insafına kalmış ve taksi şoförü olmak için sabıka kaydı bile gerekmiyor.



    Uber de adam seni dolaştirsa bile kabak gibi çıkıyor ortaya.

    O yüzden Uber yasal zemine oturtulmali. Uber taşımacılık sektörünün MC donalds idir. Dünyanın her yerinde kullanılır.

    Uber, grap, didi, lyft gittiğiniz ülkelerde taksi güveni sorunu varsa bu platformlati kullanın.
  • Son Zamanlarda Bu Tarz Konular Çoğaldı Hocam!



    Bu Durum Dikkatlerden Kaçmıyordur Zaten.



    Korsan Uber ve Taksicilerle ilgili Bi Yerlerden Düğmeye Basılmış Belli!! Amaç Ne Tam Çözemedim ama Çıkarılacak Kaos 'un Küçük bir Parçası Heralde!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K23

    Son Zamanlarda Bu Tarz Konular Çoğaldı Hocam!



    Bu Durum Dikkatlerden Kaçmıyordur Zaten.



    Korsan Uber ve Taksicilerle ilgili Bi Yerlerden Düğmeye Basılmış Belli!! Amaç Ne Tam Çözemedim ama Çıkarılacak Kaos 'un Küçük bir Parçası Heralde!


    Aynen öyle kardeşim böyle bir kampanya zaten yürütülüyor bazı insanlar da malesef yaşadığı kötü olayları genelleyerek koca bir mesleği günah keçisi haline getiriyor.İçlerinde her meslekte olduğu gibi kötüler de vardır.Ama bunu bütün taksicilere yıkmak bir mesleği bu kadar kötülemek günahtır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz da taksicilerin suçu.
    Uber-taksici anlaşmazlığını devletin bir an önce düzenlemesi lazım. Ya yasaklasın yada yasal statüye kavuştursun.
    Eğer bu uber şöförlerine saldıran taksiciler, anlaşmalı eleman çıkarsa da şaşırmam. Böylece dünya çapında hem reklam yapıp hemde taraftar topluyorlar.
    Görünüşe göre de uber işi mantıklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İktidar yalakasi muhbir taksiciler oldukca bir halt olmayacak bu taksicilerden hepsi kaba saygisiz trafik kurallarini hice sayan yayaalari gormeyen daha sinyal bils vermekten acizler kafa gelince soforuz derler hikaye anlatirlar arabayi 1 3 5 vites olarak kullanirlar koltuklarinin altinda cephane ile gezerler sopa tornavida doner bicagi bicak bazilarinda evet sillah. . Ulan savasa ki gidiyorsun yoksa tasimacilik mi yapiyorsun belli degil . Butun gun ahber dinler yolcuya fa dayatirlar yolcu radyoyu degis deyince ters ters bakar surat yaparlar .yani pis sigara kokan agzi nefesi kokan taksicilrden baska taksi tipi yok istanbulda kimse kusura bakmsin . Yayayin da ustune surenini gordum camini acip hakaret edeninide . Tam bir belalar tarfikte olmayan bilmez .kazaya sebebiyet bile verebilirler takip mesafesini arabanin dibine tampon tampona gitmek sanarlar bunun lada ovunurler . Kimse kusura bakmsin saymakla bitmez turist dolandirir hava alaninda patlmada 10 kati fiyat ceker fis isteyince surat yapar dididn didisi birde yolcu secer yakin mesafeye gitmez . Koltuklari les gibi bakimsiz daha sayabilirim .isteyen olursa devam et diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    İktidar yalakasi muhbir taksiciler oldukca bir halt olmayacak bu taksicilerden hepsi kaba saygisiz trafik kurallarini hice sayan yayaalari gormeyen daha sinyal bils vermekten acizler kafa gelince soforuz derler hikaye anlatirlar arabayi 1 3 5 vites olarak kullanirlar koltuklarinin altinda cephane ile gezerler sopa tornavida doner bicagi bicak bazilarinda evet sillah. . Ulan savasa ki gidiyorsun yoksa tasimacilik mi yapiyorsun belli degil . Butun gun ahber dinler yolcuya fa dayatirlar yolcu radyoyu degis deyince ters ters bakar surat yaparlar .yani pis sigara kokan agzi nefesi kokan taksicilrden baska taksi tipi yok istanbulda kimse kusura bakmsin . Yayayin da ustune surenini gordum camini acip hakaret edeninide . Tam bir belalar tarfikte olmayan bilmez .kazaya sebebiyet bile verebilirler takip mesafesini arabanin dibine tampon tampona gitmek sanarlar bunun lada ovunurler . Kimse kusura bakmsin saymakla bitmez turist dolandirir hava alaninda patlmada 10 kati fiyat ceker fis isteyince surat yapar dididn didisi birde yolcu secer yakin mesafeye gitmez . Koltuklari les gibi bakimsiz daha sayabilirim .isteyen olursa devam et diye

    Kişisel sorunların var belli ki senin taksicilerle.Atatürk gibi büyük bir insanın fotoğrafını koyup bir mesleği bu kadar kötülemene bir mesleğin çalışanlarına bu kadar hakaret etmene ayrı üzüldüm.Hakkıyla alın teriyle çalışan gecesini gündüzüne katıp İstanbul trafiğinde evine ekmek götürmeye çalışan bir sürü taksicinin günahını alıyorsun.Her meslekte olduğu gibi içlerinde kötüler de vardır.Ama iyilerine yazık ediyorsun onların günahını alıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • hocam ben nereden nereye kaç tl yazacağını biliyorum. bazen adam taksimetreyi açmamış oluyor ve diyelim gittiğim yol 17-18 tl tuttu ve taksici 20tl alıyor. serbest modda takılıyor fazladan para alıyor. ya da kısa mesafe diye götürmüyor. trafiği beğenmiyor beni o trafiğe sokma diyor. yok ben karşının taksisiyim yok şu yok bu. kendi aracını kullanırken de sürekli tedirgin olarak kullanıyorsun. rica ediyorum dikkat et artık şöyle aklına gelince, gördüğün taksilerin kaçı hasarsız kazasız? bir ben mi görüyorum taksinin her yerini başka araçlara sürtüp devam edip gidiyorlar. sürekli araçlara dokunmalar sürtmeler. kendi araçları olmadığı için rahat rahat trafikte takılıyorlar önüne kırıyorlar trafik canavarları. laf ettiğin zaman da delikanlı abilerimiz direkt taksiden sopayla iniyorlar. iyi taksiciler yok mu var tabi beni kaç defa param yok diye 5-10 tl eksik alarak götürdüler. ama genel olarak ne karakterleri iyi ne şoförlükleri iyi ne de iş ahlakları iyi. yedikleri her küfrü hakareti dibine kadar hak ediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Meslekte meslek olsa. İpini koparan taksici olmuş. Çakal çukal takımı hep taksici. Kötülemeyelim de ne yapalım? Herkesin kötü anıları var kimse memnun değil.
    Ayrıca millet tercih etmezse plaka sahiplerinin derdi bu. Plaka sahibi kodamanların geliri azalsın bakalım sanki bize dert.
    Milyonu plakaya bastırır alır araba ise en adisinden. Bunlar arabayı yenilesin devlet vergi almaz gider dacia alırlar. İzin versen masrafı ucuz diye şahin, doğan kullanırlar. 3-5 sene öncesi şahin, toros kullanıyorlardı. Bunların işine, müşterisine saygısı yok. Yatırım yap deyince gariban edebiyatı yaparlar.
    Gel de bunları karalama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umarim havalimaninda arkadasin geldiginde ya sana 200 lira fiyat cekerler ya da yol kisaymis diyip almazlar



    uber>taksi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada yurtdisinda taksicinin 40euroya goturdugu yeri uberle 16 euroyla gitmistim bunu da ekliyeyim. sadece turkiye icin gecerli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlara su veren hortumlar fetocudur. Beter olsunlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Bu olay en sevmediğim. Tonla vergi indirimi yapılıyor. Hâlâ eski kalitesiz arabalarda ısrar ediyorlar. Yav alsana D,E sınıfı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Bu olay en sevmediğim. Tonla vergi indirimi yapılıyor. Hâlâ eski kalitesiz arabalarda ısrar ediyorlar. Yav alsana D,E sınıfı.

    Akıllarınca en ucuz, bakımı en az masraflı araba istiyorlar ondan o. Senin benim konforum önemli değil. Bunlara az yakan tenekeden araba yap hepsi alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonViraj23


    quote:

    Orijinalden alıntı: 2K23

    Son Zamanlarda Bu Tarz Konular Çoğaldı Hocam!



    Bu Durum Dikkatlerden Kaçmıyordur Zaten.



    Korsan Uber ve Taksicilerle ilgili Bi Yerlerden Düğmeye Basılmış Belli!! Amaç Ne Tam Çözemedim ama Çıkarılacak Kaos 'un Küçük bir Parçası Heralde!


    Aynen öyle kardeşim böyle bir kampanya zaten yürütülüyor bazı insanlar da malesef yaşadığı kötü olayları genelleyerek koca bir mesleği günah keçisi haline getiriyor.İçlerinde her meslekte olduğu gibi kötüler de vardır.Ama bunu bütün taksicilere yıkmak bir mesleği bu kadar kötülemek günahtır.

    ben taksiye bindiğim zaman rahat rahat camdan dışarıyı izlemeyip bir gözümle taksimetreyi bir gözümle beni dolaştırıp dolaştırmadığını takip etme ihtiyacı duyuyorsam,
    yağmurlu havada saatlerce taksi bekliyorsam,
    trafik saatlerinde hiç bir taksi durmuyorsa,
    kısa mesafe için yine oflayıp puflayacak diye taksiye binmeye çekiniyorsam.
    kız arkadaşımı tek başına taksiye bindirmeye korkuyor ve telefonla araç plakasını alma ihtiyacı hissesiyorsam,
    ortada her meslekte kötüler vardır diye geçiştirilemeyecek bir durum var demektir.
    taksiciler için durum ''her meslekte kötüler vardır'' durumu değil. '' taksiciler içinde de mutlaka iyiler vardır'' durumu. aynı şey halk otobüsü, servis ve minibüs şöförleri için de geçerli.

    açıyorum über uygulamasını, giriyorum gideceğim yeri. fiyat belli. sabit.(taksiyle hemen hemen aynı fiyat) dolaştırma dolandırma yok. sahte para verme yok. tırnakçılık yok. şoförün adı ve fotoğrafı var. aracın plakası yazılı. uygulama üzerinden ödüyorum parayı. geliyor önüme mercedes vito. açıyor arka kapıyı. önde takım elbiseli bir şoför. araba sigara kokmuyor. şoför hoşgeldiniz diyor. biniyorum arabaya . kuruluyorum arkaya. bazı araçlarda ufak tefek ikramlar var arkada. araç trafikte makas ata ata değil doğru düzgün yolunda gidiyor. sağa sola küfürler savurmuyor. arabanın içinde sigara yakmıyor. radyoda arabesk çalmıyor. rahat rahat yolu izleye izleye sağ salim gidiyorum gideceğim yere.

    yani sözün özü. artık devir değişti. über gibi bir hizmet varken taksi diye bir müessesenin ayakta kalması mümkün değil. aradaki kalite farkı inanılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 11 Mart 2018; 6:18:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu konunun en basindan basligi sakat. Kimse kampanya yapmiyor ve gordugunuz uzere herkes deneyimlerini paylasiyor. Daha gecen gun Beyazit’tan taksi ile Taksim’e gideyim dedim, birtanesi durmadigi gibi kirmizi isiktan faydalanip binmeye calisinca arabayi teslim edicem diyen adam az otedeki Arap aileyi aldi devam etti. Hicbir mesleki etik degere sahip olmayan ve %90’i kultursuz ve ahlaksiz olan bu soforler simdi de kalkmis medeni bir hizmet olan Uber’e teroristce saldiriyor. Ya kendilerine ceki duzen verirler ya da insanlar secimlerini ozgurce yapar ve piyasadan silinirler. Simdi motor seferleri var diye vapurlar olmasin mi? Yada Ozel Halk Otobusleri para kazansin diye IETT sefer yapmasin mi? Sen isini duzgun yap ve Uber ile rekabet et. Silahla, bicakla saldirarak, teror estirerek engelleyemezsin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk havalimanı patlamasında milleti 100TL'ye taşımaya kalkanları savunacak kadar düşmedik çok şükür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taksi başkasının plaka başkasının durak başkasının şoför başkasının öyle bir meslek işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul da ki 18 bin taksinin yüzde biri sıkıntılı dolandırma potansiyeli olan araç olsa

    180 taksi yapar.

    180 taksi her gün 20 yolcu taşısa

    3600 yolcu yapar. En ölü zamanda bile 20 den kat ve kat fazla taşıyordur.

    Bunların yine sadece yüzde biri turist olsa

    Her gün 35 turist dolandırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Gittiği ülkede de Türk insanı beni dolandırdı diyor.

    Kisacasi güvensiz ülke olarak tanımlanıyoruz. O çok ufacık bir yüzde Türkiye de taksicilerin hepsini sıkıntılı tanımlamaya yetiyor. Ve dünyada Türkiye yi güvensiz olarak tanımlamaya neden olabiliyor.



    Google a ingilizce İstanbul taksi sürücüleri yazın neler çıkıyor bakın. Sonra aynı şekilde ingilizce Tokyo taksi sürücüleri yazın anlayacaksınız nedemek istediğimi.



    Ibb ciddi bir denetleme mekanizması getirmedikten sonra taksiler her zaman dolandırmaya açık müsait. Şoförün insafına kalmış ve taksi şoförü olmak için sabıka kaydı bile gerekmiyor.



    Uber de adam seni dolaştirsa bile kabak gibi çıkıyor ortaya.

    O yüzden Uber yasal zemine oturtulmali. Uber taşımacılık sektörünün MC donalds idir. Dünyanın her yerinde kullanılır.

    Uber, grap, didi, lyft gittiğiniz ülkelerde taksi güveni sorunu varsa bu platformlati kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Taksicilerin kac tanesi arac&plaka sahibi, kac tanesi sadece yevmiyeli, kac tanesi kiraci ...Boyle bir sistem dunyada yok.Birlesmeliler, kurumsal hale gelmeliler, sirketlesmeliler.Sistem yanlis, meslek dernekleri vasifsiz.Taksiciler (yuzde90) vasifsiz,terbiyesiz, saygisiz, cahil, yalanci, dolandirici ve ac gozlu.(yuzde 10 iclerinde iyileri var) Kendi paranla rezil olursun, bir de artistlik yaparlar agresif,suratli vs kullanip.O yuzden sevmem taksicileri ama mecburen kullanirim.Bu sistem duzelmez, boylr devam eder.3.havalimani baslayinca hepimizin canina okuyacaklar.Simdiden herkese gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksicilerin devri kapanacak demedi demeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.