Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak internette ikinci el malzeme alım satımının yapıldığı bazı sitelerde, benim adım, email adresim hatta cep telefonum verilerek bir takım malzeme ve cd satışı yapıldığını farkettim. Uzun zamandır email adresime gelen saçma sapan emaillerden oldukça sıkılmıştım. Gelen bu ıvır zıvır mailleri gönderen tanıkdık değilse daha hiç bakmadan siliyordum, taki bugüne kadar. Bugün gelen bir mailin içeriğinde bir sitede vermiş olduğum cd ilanı için bilgi isteniyordu. Ben bu siteye böyle bir ilan vermediğim için siteye girip bakma gereği duydum ve gerçekten benim adım ve email adresim kullanılarak verilmiş bir ilan gördüm. Bu siteye abone olup olmadığımı hatırlamama rağmen, netteki tüm diğer sitelerde olduğu gibi "fkamanli" nicki ve herzaman kullandığım sabit şifrem ile giriş yapmayı denedim ve girdim. Verilmiş ilanı siteden sildim ve aklıma başka sitelerde de böyle birşey olabileceğim aklıma geldi. Google da ufak bir arama yapınca birçok sitede söz konusu cdleri sattığıma dair ilanlar buldum. Bu sitelerin çoğuna yine aynı nick ve şifre ile girip ilanları sildim. Ama bu işi kim ve niye ve nasıl yapmış olabilir bir türlü anlayamadım. Bu ilanları veren kişi şifremi bir şekilde bulmuş olması lazım. Kullandığım tüm şifreleri değiştirdim. Ayrıca email şifremi de bulmuş olması lazım ama ben daha benim adresime gelen bu mailleri bugün farkedebildim. Bir program vasıtası ile falan belirli konu başlıklı veya içinde belirli bir kelime içeren emailleri engelleme gibi bir şey yapılabilir mi. Hadi bunu yaptılar diyelim bazı sitelerde cep telefonu numaram da verilmiş. Peki şimdiye kadar neden hiç kimse bana bu konuda telefonla ulaşmadı. Cep telefonuma da birşey yapmış olabilirler mi. Bu konuda bilgisi olan herkesden yardım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkamanli -- 31 Mayıs 2005, 10:22:02 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: fkamanli

    İlk olarak internette ikinci el malzeme alım satımının yapıldığı bazı sitelerde, benim adım, email adresim hatta cep telefonum verilerek bir takım malzeme ve cd satışı yapıldığını farkettim. Uzun zamandır email adresime gelen saçma sapan emaillerden oldukça sıkılmıştım. Gelen bu ıvır zıvır mailleri gönderen tanıkdık değilse daha hiç bakmadan siliyordum, taki bugüne kadar. Bugün gelen bir mailin içeriğinde bir sitede vermiş olduğum cd ilanı için bilgi isteniyordu. Ben bu siteye böyle bir ilan vermediğim için siteye girip bakma gereği duydum ve gerçekten benim adım ve email adresim kullanılarak verilmiş bir ilan gördüm. Bu siteye abone olup olmadığımı hatırlamama rağmen, netteki tüm diğer sitelerde olduğu gibi "fkamanli" nicki ve herzaman kullandığım sabit şifrem ile giriş yapmayı denedim ve girdim. Verilmiş ilanı siteden sildim ve aklıma başka sitelerde de böyle birşey olabileceğim aklıma geldi. Google da ufak bir arama yapınca birçok sitede söz konusu cdleri sattığıma dair ilanlar buldum. Bu sitelerin çoğuna yine aynı nick ve şifre ile girip ilanları sildim. Ama bu işi kim ve niye ve nasıl yapmış olabilir bir türlü anlayamadım. Bu ilanları veren kişi şifremi bir şekilde bulmuş olması lazım. Kullandığım tüm şifreleri değiştirdim. Ayrıca email şifremi de bulmuş olması lazım ama ben daha benim adresime gelen bu mailleri bugün farkedebildim. Bir program vasıtası ile falan belirli konu başlıklı veya içinde belirli bir kelime içeren emailleri engelleme gibi bir şey yapılabilir mi. Hadi bunu yaptılar diyelim bazı sitelerde cep telefonu numaram da verilmiş. Peki şimdiye kadar neden hiç kimse bana bu konuda telefonla ulaşmadı. Cep telefonuma da birşey yapmış olabilirler mi. Bu konuda bilgisi olan herkesden yardım bekliyorum.


    BENDE GECENDE Bİ SİTEDE GÖRDÜM..AMA SİTEYİ HATIRLAMIYORUM..DUR Bİ GOOGLA BAKALIM BULURSAM YAZACAM....

    MAKİNENE Bİ KEY LOGER YÜKLENMİŞ OLABİLİR...BU SAYEDE TÜM YAZDIKLARIN FARKLI ELLERE ULAŞABİLİR..BUNA MAİL ŞİFREN
    DONANIM HABER ŞİFREN..
    KREDİ KARTI BİLGİLERİN(SANAL KLAVYE KULLANMIYOSAN)VSVSVS




  • Şimdi gördüm, bu sitede bile bir cd aranıyor ilanım var. Nasıl oluyor bu iş aklım ermiyor. Şifremi değiştirdim. Bakalım şimdi ne olacak. Allahtan ki hiç kredi kartım yok. Ama banka hesaplarımı bir kontrol edeyim.
  • Arkadaşlar bu iş çok ciddi, sadece e-mail'in gözüküyorsa problem yok.. Hemen o e-mail account'unu kapattır. Ama adın soyadın adresin falan da milyonlara açık açık gösterilmişse bence hemen sitenin kapatılması için SAVCILIK'a başvur.

    Bu SPAM ve SPY'dan B I K T I M
  • Beyler bu iş çok büyük sanırım, İş Bankasındaki hesabıma girilmiş. Bir sürü değişik hesaplardan para yatırılmış ve çekilmiş.
  • İş Bankası parolamı ve şifremi değiştirdim fakat eğer şifremi daha önce buldularsa yine bulabilirler. İşin ilginci ben bu hesabı ayda belki 1-2 defa kullanıyorum. Hesaptaki parayı biliyorum, öyle yüksek bir meblag değil ama herzaman hesaba yatırılan kadar para çekilmiş benim kendi parama hiç dokunulmamış. Belki de bu yüzden hiç dikkatimi çekmedi. En iyisi gidip banka hesaplarımdaki tüm parayı çekmek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fkamanli

    Beyler bu iş çok büyük sanırım, İş Bankasındaki hesabıma girilmiş. Bir sürü değişik hesaplardan para yatırılmış ve çekilmiş.


    Gerçekten mi??? Bi iyi düşün belki hesabından çeknişsinir para hatırlamıyosundur???
  • valla enteresan bir durum
  • Hadi para çekdiğimi hatırlamıyorum da bu para yatıranlar ne oluyor peki 10-15 farklı kişi tarafından değişik meblaglarda para yatırılmış hesabıma ve 1-2 gün içinde bu toplanan para hesabımdan başka bir hesaba aktarılmış.
  • Yaklaşık 1 aydır paravan olarak kullanılmışım da haberim yokmuş, bu nasıl bir zihniyettir anlamadım. Kim niye böyle birşey yapsın ki. Dertleri para ise benim bankadaki kendi paramı niye çekmemişler. Garanti bankasında da hesabım var ama orda herhangi bir terslik yok.
  • Email adresime aşağıdaki gibi halen saçma sapan mailler geliyor. Bunların bir anlamı olabilir mi.

    Delivery Agent - Translation failed

    ------------- failed message -------------
    6ä3Q1k2TMOAä&GI+~?wYN<BT(PvT#feüGXi-VO4M%b%r
    UU0$;E8'<ü6crh!knM~6E(4n&sObtsfeo.~SSPVR-+w
    tZ|'~XucmnUtbE_$k!Bnz#DpIüaE%n#fE-e7j+YOä$|gc
    $hs(26kVfRM<bbpkxiO&I$(dFA<!NBQj(5

    Received message has been sent as an encoded attachment.
  • Aman arkadaşlar ya dikkat ya her yerde aynı mail adresini kullanmayın en az 2 tane mail adresi kullanın ya internetten bişeyler alıp satma olayları karışık. Sitelere girerken şifreyi kaydediğimi diye soruyo oralara falan dikkat aramızda birçok net kullanıcısı var cafelerde msn icq vb şeylere şifrenizi kaydetmeyin görüyorum çoğu kullanıcı açık unutuyor. Ben yabancı bi yerde web icq kullanıyorum pcye kurulan icqda icq nonuzu silsenizde numara bilgileriniz duruyo ve sonrası malum!!!
  • Arkadaşların dediği gibi Keylogger olabilir makinanda mesela ben internet cafe de ayarlamıştım. Girilen siteleri ve girilen account şifrelerini düzenli olarak gönderiyordu sanada böyle bir şey yapmış olabilirler
    Anti keylooger ile bir tarat makinanı bakalım

    Keylogger killer
    http://www.tooto.com/kk_install.exe

    Kusura bakma ama bunları okuyunca aklıma Fight Club (Dövüş Kulübü) filmi geldi
  • Ben internet kafelere giden biri değilim ama bir şekilde bir keyloger yüklenmiş olabilir. Bu akşam evdeki bilgisayarıma format atıp herşeyi tekrar yükleyeceğim ve tüm şifrelerimi tekrar değiştireceğim. Bundan 1 ay kadar önce İş bankasının internet sitesi değişti, acaba bununla ilgili birşey olabilir mi. Tırsmadım desem yalan olur, bunlar benim farkına vardıklarım başka birşeylerde yapmış olabilirler mi acaba. Bu arada gelen saçma sapan maillerin önüne geçebilmiş değilim. Bunların ne olabileceği konusunda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
  • bu spam olayı artık gerçekten sıktı, arkadaşlar SPAM illegal bir şey değil mi???
  • Kötü bir durum..

    Aklıma değişik senaryolar geliyor. Bunların biri kimlik bilgilerin ile çalıntı mal satılıyor olması. Benzeri bir olayı duymuştum. Tüm şifrelerini değiştirmen tabi en mantıklısı..

    Umarım başın ağrımaz..
  • hepimiz çok dikkatli olmalıyız.
  • evet bu başka kimlikle pis işler yapma olayı çok sakat.. Yıllar sonra dayanıyo polisler kapına, hırsızlıktan falan... KÖTÜ !!
  • aman abi dikkat et ya. makinende herşeye okey deme öyle gelen formlara falan. bu bir...

    bir de eğer olay banka nona kadar uzandıysa ve senin parana dokunmadan paralar aktarıldıysa adamlar olayı aşmış demektir. bence bu olayı resmiyete dök ve gerekli mecralar başvur.. daha sonra başına kötü bişey gelmeden . bu iki

    arkadaşın dediği gibi anti key logger gibi bi programla tarat %99 böyle bi programla çalınmıştır bilgi ve şifrelerin.. bu üç

    en sonuncusu sen işini sağlama al formatı bas makineye ve daha dikkatli ol. kendini de üzme bizi de üzme ...

    bu şer*fsiz hırs*zlara...




  • fake yemis olabilirmisin bununla mail sifreni ele gecirmis olabilirler oradan diger bilgileri icq bilgileri msn bilgileri vs demekki buradaki bilgileri dogru vermememiz gerekiyor kimse üstüne alınmasın forumlarda dahil ipi bir yerden yakaladılarmı gerisi geliyor zaten diger bir ihtimal trojan yemis olabilirsin yada keylogger buda demek oluyorki pc deki verileri sifrelemeliyiz mesela 4gb lık imaj dosyasına hic bir allahın kulu netten ulasamaz portları kontroş altına almak lazım firewall larla okadar cok port scaner varki hic bir koruması olmayan pc ye ve c paylasımı acıksa sadece ip adresiyle giriliyor bu cok önemli
    arkadasım gercekte gecmis olsun bencede savcılıga haber ver en kısa sürede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.