Şimdi Ara

Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen var gerçek bir şey, servisler yüksek tutuyor malzeme ve işçilik rakamlarını..

    Birde şöyle bir şey var misal a marka arabanın 2019 da sadece kaputu , çamurluğu ve jantı değişti diyelim 10.000tl hasar kaydı yansımış olsun, birebir aynı araç ile aynı kaza bugün olsa ve değişecekler ayni olsa rahat 20.000tl yazarlar..

    Enflasyon ve kurların o an ki durumu da önemli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde 3 kağıt işi ama bazen de gerçekten şişirilebiliyor. Örneklerini çok gördüm eksper çatlak olan sol ayna kapağına parça listesinde komple sol ayna diye gösteriyor Komple elektrikli ayna 4 bin tl halbuki sadece bir plastik parça değişecek o da 30 TL :)

  • BMW Mercedes Audi gibi lüks arabalarda bu işler biraz farklı işliyor , ama alt ve orta sınıf arabada ağır hasar kaydı varsa ben direk ilanı kapatıyorum


    https://www.youtube.com/watch?v=e3fynznckeY&feature=youtu.be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın aracında 12bin liralık bir kayıt oluştu yakın zamanda. Sanayide 3 gibi hallolurdu ama serviste yapıldı, gereksiz işlemler de var (soketi kopan sağlam sisin değişmesi bile neredeyse +bin lira, tırnağı kırılan farı da ekleyince 3-4) fakat ben buna şişirme ya da değil demem satarken. Koyarım fotoğrafı ve faturayı, kullanıcı olan umursamaz bile.
  • Servis 2016 Corolla için jant kapağına 200₺, kara janta 600₺ yazdı faturaya . Sigorta şişirmesi diye bi şey yok ama servis pahalılığı diye bi şey var. Hem işçilik hem parça fiyatları çok yüksek servisin ama ben yine de serviste yaptırırım dışarıda güvenilir usta bulmak baya zor çünkü. Hem elinde fatura kayıt mevcut oluyor.
  • Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi?


    Sigorta demeyelimde servis şişirmesi var insan başına gelince anlıyor bu resimdeki araç bana aitti geçen sene ışıklarda beklerken arkadan vurdu bi avel ve servis bu hasarı 15 BİN TL ye tamir etti. Sadece şunu söyleyeyim siz anlayın gerisini, aracın arka tarafı hasarlı ve başka bi kazası vs de olmadı ancak adamlar ön farkları bile değiştirmişler utanmasalar kapılarıda değiştireceklerdi.

    Sonradan öğrendim ki servis ile exper anlaşmalı imiş aralarında pay alıyormuş exper kulak misafiri olunca öğrendim tabi olan bana oldu satarken değer kaybı olarak.

    Tabi bu her şişirme doğrudur demek değil yetkili servis işlemli ise değişim parça listesine bakın ortaya çıkar zaten. Aracın alıcısı benden istedi ilettim adam baktı birşek dedi aldı





  • Eski arabada kapılara biri vurmuştu. 300 liralık işi 900e yaptılar

  • ben de 2 sene önce kaza yaptım kaskodan serviste tamir ettirdim aracımı. sol çamurluk, sol far ve kaput değişti. o kadar ısrar etmeme rağmen bir türlü sağ farıda değitirtemedim kaskodan değişmediler.


    not:sağ farı değişmek istememdeki sebep aracım 2011 model ve o kazaya kadar herşeyi orijinaldi. ister istemez farlarda sararma vardı. sağ ve sol farlar arasında renk farkı olmaması için değiştirelim dedim ama olmadı değiştirmediler.

  • reddii R kullanıcısına yanıt

    far gibi şeylerde tek hak veriyor kasko sonraki kasko yenilendiği zaman alın elinize bi çekiç kırın farınızı hasarsızlık bozulmadan seve seve değiştirirler. Tabi sonradan farınıza birşey olursa bu sefer hasarsızlık gider. Ama kimse bu haklarını kullanmıyor.

  • Ağır hasarlı ise araç asla sigorta şişirmesi olmaz bilginiz olsun. Diğer ufak kazalar da ise değişen parçaya ve yapılan işe göre değişebilir. Mesela ufak boya düzeltme y.serviste 10k tutarken özel serviste 3k tutabilir. Bu tarz bir kazadaki rakamlar da bence önemsenmemesi gereken rakamlardır. Bahsettiğim araçlar sıfıra yakın ve lüks segmentler.

  • EVET Şehir Efsanesi.
    Sigorta Hakkıyla Yetkili Serviste tamir ettirir.

    Siz aracınızın bakımını Yetkili Serviste Güvence ile Yaptirirsiniz.

    Kaza Onarımını Yetkili Serviste Usulüne uygun, Servis standartlarında yapılır. Avrupa'daki Onarim nasıl ise o parçalar değişir.

    Ama sanayide Parçaların yarısını değişir yarısını düzeltirsin, sigortanın yükünü hafifletici. Sonucta sigorfa Senden 2.000TL prim aldı 18.000TL hasar ödemek istemez.

    Kafanızı çalıştırın, sigorta Neden Şişirip fazla para ödesin.?

    Hatta bazı sigortalar her firmada geçmez neden? Bunlari da bir düşünün. Sigorta işçilik saatine 300TL KDV dahil ödüyor mesela ya da Orijinal kaputa 3000TL ödüyor diyelim. Servis daha fazla istiyorsa O Servis ile sigorta anlaşamaz.

    Şu olabilir, araba perde çıkarsa alıp satarsa kar edeceğini düşünebilir ve araci perde çıkartabilir, yoksa 15 20 liralık hasarı Şişirip kendini mi kazıkların sigorta ?

    Arabaya arkadan çarpılarak diyelim ki, ufak 2 göçük ve tampon çatlağı var, görünen bu eksper yapılıyor stop ayarları kırık çıkıyor, sonra celeste sase kontrol veriliyor bir bakıyorsun kayma düzeltme yapılması gerekli. Bunlar hep masraf Sanayide buna bakmaz ise usta ucuz olur ama araba yengeç gibi gider...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 15 Şubat 2021; 13:14:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biri sokakta para dağıtıyor dediklerinde nekadar inanıyorsan okadar inan.


    Kaza yaptığında sigorta şirketini temsilen bir yam yam geliyor çıkma parçadan tut yan sanayiye kadar senden ne koparırsam kar pazarlığı yapıyor macunla halledilir diye 2 parmak macun atmayı teklif ediyor yarım akıllı bu adamlar şişirme dedkleri paraları ödermi?

  • berkay_53 kullanıcısına yanıt

    Hemen suistimal ihbar girişi yapmalısınız. Madem bu işlemi gördünüz.


    https://sbm.org.tr/tr/uygulama/suistimal-ihbar-girisi-33



    Suistimal ciddi bir suçtur. Bedelini hepimizin primleri ile ödüyoruz. Ayrica sigorta o çıkan parçayı hasarlı bile olsa geri ister.

    Eksperi şikayet ederseniz aşağıdaki suçu araştırılır

    Alıntı

    metni:
    Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçu ile kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, “görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle” (TCK m. 257/1) ve “görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek” (TCK m.257/1) kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi cezalandırılmaktadır. Suç tipinde yer alan “kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olma ya da kişilere haksız bir menfaat sağlama”nın hukuki niteliği tartışmalı olup, maddenin gerekçesinde bunların suçun oluşabilmesi için objektif cezalandırılabilme şartı olarak öngörüldüğü belirtilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 15 Şubat 2021; 13:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Bu bir tabir iki anlamda kullanılıyor;


    1- Araç sanayide tamir edilse idi 5 bin TL anca tutardı fakat parça değişimi yapıldığı için 20 bin TL tuttu. Doğru mu derseniz çoğu zaman değil mutlaka araçların tamirinden anlayan birisine aracı ve kaza fotoğraflarını göstermek gerekli durumda.


    Doğru olduğu durumlara örnek, sadece kapı sacının değişmesi lazım ama stoklarda yok fakat servisin elinde komple kapı stoklarda var, sigorta firması ikame araç fiyatını hesapladığından kapının fiyatını geçiyorsa direk kapının değiştirilmesini onaylar.


    Diğer bir örnekte diyelim ki aracın elektrik tesisatı hasar aldı kazada. Tesisat normalde onarılabilir ama çoğu servis bu konuda risk almak istemez. Çünkü tesisatta ileride meydana gelebilecek ufakta olsa bir risk var mı var. En ucuz tesisat onarım fiyatı 1000 TL iken sıfırı 6-7 bin TL'dir.


    2- Genelde bu tabir parça fiyatlarının pahalılığından kullanılır ayrıca. Örneğin LED ön farlara sahip bir araç önden alacağı basit bir kazada bile 30-40 bin TL hasar çıkar.


    Kısacası evet satıcı dilinde sigorta şişirmesi tabiri yanlışta olsa var ( kimsenin birşey şişirdiği yok aslında) fakat bu tabir ne anlama geliyor, satıcı neyi kastediyor ve doğru mu konusunda otomobil tamirinden anlamıyorsanız sizin için pek birşey ifade etmez.

    sence galeriler bunu pert aracın pertliği ortaya çıkmasın diye kullanmıyor mu?





  • Benim başıma geldi 3 sene önce 2006 model Subaru aracımın ön tamponunu park etmeye çalışırken kaldırıma çok az sürttüm fakat araç eski ve tampon defalarca kez tamir görmüş o yüzden resimdeki çatlaklar çizikler oluştu, çarpmadım sadece azıcık temas oldu, tamponun değişmesi gerekiyordu kendim alsam sıfır tampon 1400 tl idi, kaskosu var servise bıraktım aracı teslim alırken faturaya hiç bakmadan imzaladım ne olabilirdi ki sonuçta, 1-2 ay sonra faturaya gözüm ilişti 8500 tl yazıyordu, aracın değeri 40000 tl, gözlerime inanamadım. Bir dünya tartışma şikayet etmediğim yer kalmadı sonuç sıfır klima radyatörünü değiştirmişler hesapta hiç bir şikayetim ya da hasarı yoktu zaten gelmişken affetmemişler. Aracı bir sonraki sene kasko yaptıramadım şişti çünkü ve hasar kaydı çıktı 8000 tl. Satarken olayın resimlerini faturasını gösterip anlatıp öyle satabildim zor oldu bir sürü dert iyiki resimleri silmemişim. Umarım başınıza gelmez

    Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonist74 -- 15 Şubat 2021; 13:48:29 >




  • Sigorta mal mı daha fazla para ödesin. Cahil uydurması bişi bu adamların experleri neden var madem bu kadar para ödemeye meraklılar? Şişiren her zaman servislerdir
  • Genel itibariyle öyle. Ufak bir sürtme sonucu aracımda ufak bir göçük oluştu. Boyasız göçük düzeltme işlemi için ustaya gittim. Sigortadan alınacağını duyunca 400 TL dedi. Bir o kadar da Exper ücreti çıkar 800 lira olur dedi. Kendin cebinden yaptırsan en fazla 150 200 liralık bir iş. Fotoğrafda göremezsiniz bile. Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tm7119 -- 15 Şubat 2021; 13:59:59 >




  • Gvzgvz kullanıcısına yanıt

    ''Cahil uydurması bişi bu adamların experleri neden var ''


    Çok güzel cahil kandırabiliyorlar.


    Eksperler sütten çıkmış ak kaşık değil. İyi olanlar tabi var yok değil.


    yani illa bu işi gayet iyi yapan tanıdıklarım var mı diyeyim size kanıtlayabilmek için anlamıyorum.



    bi sorgusuz sualsiz reddetmek yerine bi araştıralım ki cahillikten kurtulalım dimi.

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    o neymiş öyle ya Sigorta şişirmesi şehir efsanesi mi?  benim arabanın sağ tarafına arka tampondan ön tampona kadar sürtmüşler. serviste kaskodan yapıldı. 2 kapı, 2 çamurluk(lokal) ve tamponlar(lokal) boyandı, tramere 4000 küsür bir şey yazıldı. Ford yetkili serviste yapıldı.


    çamurluk değişmediyse 8000tl çok fazla olmuş gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lınc

    ''Cahil uydurması bişi bu adamların experleri neden var ''


    Çok güzel cahil kandırabiliyorlar.


    Eksperler sütten çıkmış ak kaşık değil. İyi olanlar tabi var yok değil.


    yani illa bu işi gayet iyi yapan tanıdıklarım var mı diyeyim size kanıtlayabilmek için anlamıyorum.



    bi sorgusuz sualsiz reddetmek yerine bi araştıralım ki cahillikten kurtulalım dimi.

    Experi adam daha az para ödesin diye görevlendirir daha çok diye diil. Sigorta firması neden daha çok para ödemenin derdinde olsun? Ha exper sahtekarlık yapıyorsa orda da tüketici olarak sen hakkını arayacaksın. Hala aynı şeyi söylüyorum hiçbir sigorta firması masrafı şişirmenin derdinde olmaz




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.