Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (515. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.420.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 513514515516517
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda İstanbul Anadolu yakasındaki sigara bırakma polikliniklerine giden oldu mu?
    ilaç alabildiniz mi?
  • Bugun ilacı aldım ve hemen başladım

    Ama ben zAten sigarayi bıraktım 40 gün oldu bununla iyice tiksinmek istiyorum tavsiyeniz varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Bugun ilacı aldım ve hemen başladım

    Ama ben zAten sigarayi bıraktım 40 gün oldu bununla iyice tiksinmek istiyorum tavsiyeniz varmı ?
    Merhaba bu sizin işinizi görecektir. Ayrıca karabas otu çayıda tavsiye edebilirim. https://www.youtube.com/watch?v=DcKpA9d4jtw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtarik34

    Merhaba bu sizin işinizi görecektir. Ayrıca karabas otu çayıda tavsiye edebilirim. https://www.youtube.com/watch?v=DcKpA9d4jtw

    Alıntıları Göster
    Bende 9. günündeyim ilacın 6. gün bıraktım içmiyorum lanet sigarayı..171 aradım Silivri devlet hast. randevı verdiler 1 hafta sonrasına kan verdim ciğer film çektirdim nefes efor testine girdim ve doktorum champix ilacı yazdı 1 ay sonra sigarayı biraksamda bırakamasamda muhakkak gelin dedi. Ve ilacı Toplum saglık merkezlerşnden ücretsiz alacağımı söyledi. ve hangi toplum sağlık merkezlerinde stok göründügüne bakıp beni Büyüykçekmece T.saglık merkezine yonlendirdi.

    İÇİNİZDE AZ BİLE OLSA BIRAKMA İSTEGİ VARSA AMA NASIL BIRAKICAM DİYORSANIZ MUHAKKKAK 171 ARAYIN

    Bu ilaç çok yardımcı oluyor

    Allaha şükürler olsun




  • Champix sigarayı bıraktırıyormu diye merak eden varsa, evet bıraktırıyor.



    38 yaşındayım, günde 1,5 paket sigara içen ben, 5 gündür sigara içmiyorum. Gayette iyiyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba randevuyu aldik gittik doktora ekonomik kriz nedeni ile artik ilac gelmedigini soyledi kendin almak istersen yazabilirim alirsin dedi yaz dedim solunum testi akciger grafisi istedi birde psikiyatriye yonlendiricem dedi saatlerce kuyruk vardi tepem atti ciktim bende eczaneden para ile aldiktan sonra butun gunu harcamaya ne gerek var ilac verilmiyormu artik tekrar aramaya gerek varmi 171 i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veriyor ben aldım 15 gün önce bence başka hastaneye randevu alin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende buraya birşeyler karalamak istedim.

    Bundan tam 5 sene öncesine kadar 8-9 senedir günde 1 paket hatta askerde 15 ay boyunca genelde 2 pakete yakın içen tam bir bağımlı olarak yazıyorum.Bu süreçte yaşadıklarımdan ve tekrar aynı hataya düşüp direkten dönmek üzere olduğumdan bahsedeceğim.

    2013 Aralık ayında eşimin hamile olduğu haberini alınca artık sigarayı bırakmam gerektiğini yeni doğacak çocuğuma bu işkenceyi çektirmeyip o pis kokuya dumana maruz kalmadan ve bu işin sonunun olmadığını da düşünerek biraz araştırmadan sonra champixe başladım.

    İlk günler biraz zorlu geçti sigara içmeye devam ettim kendime 12.günü hedef koymuştum ama ilacın 7.gününde artık sigara içemez oldum ve çok şükür o gün sigarayı bıraktım.

    İlaç içerken Ultra HD rüyalar görüyordum bir yandan da mide bulantısı çekiyordum oyüzden paketi bitirmeden galiba 20.günü de içip ilacı da bıraktım.Sonra anladımki biz sigara içerken gerçekten yaşamıyormuşuz.
    Yemeklerin tadı , çayın tadı , herşeyin kokusu değişmeye başladı.İlginçtir sigara içerken gece top atsalar duymazdım bıraktıktan sonra kızım kendi odasın da yatağında sağa sola döndüğün de o sese uyanıyordum vücudun bütün uyuşukluğunu da atmış oluyor insan bıraktıktan sonra.

    Amaaa geçen bu 5 senede içime çekmeden belki 3-4 tane sigara içmişimdir.Bu bende biraz özgüven yarattı heralde artık 5 sene geçmiş bir daha başlamam diye taki geçen ay ara ara kahve içerken hafta da 1 tane sigarayı içime çekmeye başlayana kadar.

    Ve malum acı son arkadaşlar birkaç sigara içtim sonra bi baktım ben buna yine alışıyorum moralim çok bozuldu ama bi yandan da içmeyi bırakamadım ve paket almaya başladım.

    Sonra baktım bu gidiş hiç iyi değil geçen hafta bir daha champix aldım ve ilaca başladım şu an ilacın 7.günündeyim yaklaşık 2 gündür sigara içmiyorum çok şükür.Biraz daha dayanıp bu sefer ilacı kesin bitireceğim.

    Aman arkadaşlar bakın bıraktıktan sonra 5 sene içmedim bu laneti bir iki tane içsem bana dokunmaz 5 sene içmemişim dedim ama öyle olmadı tekrar başladım.

    Yaşım 31 e geldi şimdi bırakmak daha zor geliyor o zamanlara göre bir sürü sıkıntı çekiyorum.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın hepimizin Allah yardımcısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_scorer -- 5 Aralık 2018; 11:20:1 >




  • Merhaba arkadaşlar ben şahsen manik depresifim.

    Bana champix hapı verdi doktor. Gidip kamu sağlık kurumlarından ücretsiz edindim. Sigarayı azalttım olabildiğince ama bırakamadım manik depresif olan arkadaşlarınız varsa tanıdığınız vs. Duyguları düzenli yaşarken bir anda bunalım dönemine giren bir mutlu bir mutsuz günü gününü tutmayan bir hastalıkla mücadele vermekteyim. Sigarayı bırakmayı çok istiyorum ama aldığım diğer haplar yüzünden olsa gerek bu ilaç bahsettiğiniz ölçülerde w sigara içmez hale sokmuyor beni. Heralde örnek olarak uç örnek oldum ben

    Şu anda efoxor trileptal ve abizol kullanıyorum en düşük dozajlarda ve champix. Bilgi sahibi olan var ise sizce nasıl yapsam haplarımı bıraksam ( trileptal heralde etkisini azaltıyor) olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kendi champix yaşanmışlıklarımdan bahsedeyim , 25 yaşındayım ve benim kadar sigarayı seven , içerken mutlu olan , birbirine bu kadar yakışan iki şey daha önce görmemişsinizdir. Ama bana hep ayak bağı olduğunu düşündüğüm için bırakmak isterdim içten içe. 2 yıl önce devletin hediye ettiği champix ile ilacı kullanmamın 4. günü bırakmıştım ve 3 ay içmedim sonradan 1 tane kahvenin yanında içe içe yeniden başıma bela oldu ve içmeye başladım. Daha sonra mezun oldum ve iş hayatında daha çok bela olmaya başladı bu illet kendimi yürüyen baca gibi hissediyordum kokusu evimin ve bedenimin heryerine işlemiş gibiydi ve patronumun bana ansızın champix hediye etmesiyle yeniden kendimi fantastik rüyaların içinde buldum. İlacın en iyi yani muhteşem rüyalar görüyorsunuz hepsi birbirinden heycanlı oluyor. Onun dışında sigara içme isteğini ortadan kaldırdığı doğru ama beyninizi uyuşturuyo sakin relax oluyorsunuz antidepresan gibi birşey sanki büyüklerimizin allah sihin açıklığı versin dualarını ispatlar nitelikte. Neyse ilacın 13. günü sigarayı bırakışımın 4. günü ve sürekli stresden büyük boy olanlardan günde 4-5 paket çubuk kraker yiyorum herkez şikayetli çatır çutur bıktık diye. Sigara içme isteğim yok ama hep bir sinirlerim tepemde ruh hali var bununda sebebi sanırım kimsenin sigaradan vazgeçmeme inancı olmaması. İlaçsızda bu inadımdan bırakırdım sanırım. Kısacası ben bırakamam edemem demeyin ben bile bırakıyosam güle oynaya rahatça herkes bırakır ilacı alın ve rüyaların keyfini çıkarın.

    Edit : Sigara içmeyeli kaç gün oldu sayamadım ama 5-6 hafta oldu kesin. Geçen hafta ilacım bitmişti bende devam paketi almayım dedim 3 gün ilaçsız durdum ama hep bi huzursuz mutsuzdum kendimi güvende hissedemiyordum gittim devam paketi aldım 4 günün ardından 1 mg içince birden ağır geldi ama keyfim yerine geldi neyseki tek yan etkisi bütün günü rüya gibi hayal meal yaşadım ofisde çalışma masamda otururken kendimi bir anda mutfakda kahve yaparken falan bulup nasıl geldiğimi hatırlayamadım gecede bayağı blueray rüyalar gördüm mütişdi. Onun dışında alıştım devam paketinede sorunum yok. Sigara içmiyorum canımda istemiyor iyi güzel ama devam paketi bittiğinde ne olucak o düşündürüyor umarım yine huzursuz mutsuz hissetmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 11 Ocak 2019; 14:22:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güncelleme yapayım en son 19. günde mi ne yazmıştım. Şimdi 94. gündeyim. Ara ara sigara istekleri geldi. En sert dönem 3. ayın son bir haftasıydı. Ama bu sigara isteği gelen bir kaç günden sonraki zamanda sigaradan daha da çok uzaklaşıyorsunuz. Bir zamanlar sigara içtiğiniz daha az aklınıza geliyor. Ama istek geldiği zaman ise sanki daha sabah içmişsin de 2.yi ister gibi. 19 sene günde 1 paket içiyordum. Ama son zamanlar sigaraları çok hızlı yarım ve keyifsiz içiyordum.

    Süreci kolaylaştıran şeyler :
    1 - Bırakmadan önceki son zamanlarınızda sigaradan keyif almamanız lazım. Champix yardımcı olabilir yada canınız istemediği halde üst üste 2 tane için. Bu his ileride işinize şöyle yarar. İstek geldiğinde bak zaten öyle hissedeceğim dersiniz mücadelede kolaylık sağlar.
    2 - Son 1 ay sigaralarınızı pek de sigarayı bıraktıktan sonra rutininize girmeyecek yerlerde içmeye gayret edin. Mesela şirketin önünde mi içiyordunuz. Gidin sokağın başına daha uzak bir yere. Evde mi içiyordunuz ? Kapının önüne hatta bir kaç blok ötede için. Mekanlar da çağrışım yapabilir.
    3 - Uğraş önemli. Akşam eve geldiğinizde içine düştüğünüz boşluğu ilk zamanlar doldurmanız iyi olur. Ama Spor ama müzik ama oyunlarla.
    4 - Ben Champix'i bırakmadan önce 8 gün bıraktıktan sonra da bir hafta kullandım ve bana 1 tane 1 mg tüm gün yetiyordu ağır geldi. Şişkinlik filan yaptı.

    Bol şans.




  • İstanbul ve ankara'da ilaç kalmamış...

    gideyim ilaç yazdırayım diye düşünüyorsanız gitmeden il ya da ilçe sağlık müdürlüklerinin tütünle mücadele birimiyle görüşebilirler.
  • 15.12.2018 de başladım 2019 a sıgarasız girmek için başvurduğum yolda 3 gün kayıpla :)) 3 ocak 2019 da saat : 18:20 de son sıgaramı içip iğrenç gelen son sıgaramı bıraktım chambixle su an 6. gun hiç içmedim
    1 kutu bitmek üzere 2.kutu var elimde onuda kullanacam ..bu arada 21 senedir sigaraya içiyordum günde 1,5 paket yan etkileri oluyor olmuyo değil kişiden kişiye değişiyo bende kaşıntı yapıyo ara sıra bunla ilgili bilgisi olan varmı veya kullananlarda oldumu?
  • sirserhat kullanıcısına yanıt
    Tebrikler. İki gün önce ben de ilaca başladım. Özellikle burada ve farklı mecralardaki yorumlar benim için motive edici oldu. Normalde tütün (Old Holbron) sarardım ama ilaca başlayınca paket almaya başladım. Çünkü tütünden sonra paket sigaralar daha iğrendirici geliyordu bana. Hem ilaç hem de fabrikasyon sigaranın kötü gelen tadı ile daha kolay bırakabiliceğimi düşünüyorum. Umarım ben de siz ve diğer arkadaşlar gibi kolayca bırakabilirim. Yaş 37 ve 17 yıldır içiyorum.
  • ogunduz06 kullanıcısına yanıt
    İlaç hala yok ve ne zaman geleceği belli değilmiş
  • Sigarasiz 7ci ay ohhh mis tertemiz bir hayat...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitfree H kullanıcısına yanıt
    BRAVO DEVAM ET PES ETME BUGUN TAM 18 GÜN OLDU BIRAKALI HİÇ İÇMEDİM AKLIMA BAZEN GELİYO AMA İLAÇ İÇEREK UNUTUYORUM...
  • 25 senelik tiryakiyim 3.5sene zyban ile sigarayi bırakmıştım bir hata geri başladık. Tabiki meret gene yapisti yakamıza sanki sigarasız herşey boş. 3 senedirde içiyorum yeniden birakma karari aldim ama busefer 1 haftadır nikotin bandi kullanıyorum. Kendi kendime düşünüyorum nikotin bandi işe yarıyormu bir yandanda diyorum bant olmasaydı bukadar dayanamazdim biraz strese giriyorum ama yapacak birşey yok birakacam. şuanda tam 1 hafta oldu sigarayi içmiyorum bakalim insallah tekrar kurtulurum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • champix ile 1 yıl oldu temizim beyler
  • sirserhat kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. Bugün sigarasız 3. Günüm. Bıraktıktan sonra korktuğum oluşacak yoksunluk ve stresten eser yok. En güzel yanı da bu. Güle oynaya sigarayı bırakıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 513514515516517
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.