Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (514. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.420.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 yıldır sigara bağımlısıydım. Yaşım 30. Hiç bırakma girişimim olmadı bugüne kadar. Hergün ortalama 1.5 paket sigara içen birisiyim. Bir gün champix i duydum. Sonra 171 i aradım. Ancak randevu alamadım yoğunluktan. Bulunduğum bölgedeki Toplum Sağlığı merkezinden tam 2 ay sonrası için randevu oluşturdum. Bir ihtimal sıra gelirse sigarayı bırakırım o zaman düşüncesiyle:) Randevuyu bile oluşturduğumu unuttuğum bir gün telefonum çaldı ve sıra bana gelmişti.Hiç düşünmeden gittim sonuç ilaçla tedavi ve nikotin bandı takviyesiydi. İlacı biliyordum fakat nikotin bandı uygulamasına da sanırım yeni geçilmiş. 3 saatlik terapi ardından 1 kutu champix ve 5 kutu nikotin bandı ile eve geldim. İlk 10 gün hiçbir gelişme yaşamadım. Tam gaz devam ettim. 14. gün bırakma günümdü. O gün geldiğinde bırakamayacağımı anladım. Fakat ilaç işe yarıyor mu diye denemek istedim. 14.gün sadece 3 sigara ile geçti. İnanılır gibi değildi. Bir günde 1.5 paket sigara içen biri olarak yalnızca 3 dal sigara ile günü bitirmek benim için mucizeydi. O gece kendime ve eşime söz verdim yarın bırakıyorum dedim. Doktorum bıraktığın gün nikotin bandını takmalısın dedi. Nikotin bandını da koluma yapıştırınca işler daha da kolaylaştı.
    5 gündür temizim. Henüz daha yolun başı tabi ki. Günde 3 4 kere aklıma geliyor. Ancak tam istenilen şey sigara da değil. Pisliği ve kokusu dışında sadece yaşattığı hazzı tatmak istiyor vücut. Ancak diğer olumsuz etkilerini hatırlayınca uzak duruyorum. 2.randevum 2 kasımda. Devam paketini o gün verecek doktor. Şimdilik herşey yolunda. Asla başlamam artık.




  • Devlet artık dağıtımı bırakmış. Bu doğru mu peki? Devam paketi için doktora gittiğimde öyle söyledi. İlk paketi ücretsiz almıştım halbuki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sancı

    Devlet artık dağıtımı bırakmış. Bu doğru mu peki? Devam paketi için doktora gittiğimde öyle söyledi. İlk paketi ücretsiz almıştım halbuki.
    haberim yok açıkçası. 15 gün önce devletten aldım.
  • sancı S kullanıcısına yanıt
    merhaba.devam paketini daha dün aldım devletten
  • benimde ilaçla 23 sigarasız 9.günüm. allah bu illetten kurtulmayı herkese nasip etsin inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novers1126 -- 24 Ekim 2018; 10:37:28 >
  • Beyler bende şu saniye itibariyle ilk gün dozunu almış bulunuyorum.
    Umarım hayırlısıyla şu illetten kurtulurum,ne kadar kafada hala keyif olarak görsemde bırakmam lazım.

    Solunum testi-egk-kan tahlili vs sonucunda Doktor Champix yazdı,bugun sağlık merkezinden ücretsiz olarak ilacı aldım.Yani devlet dağtıma devam ediyor.Aklınızda olsun.

    Bekleyip görücez sonuçlarını..
  • 20 Yıldır sigara kullanıyorum günlük ortalamam 30 adet. Daha önce birkaç kez denemiştim bırakmayı, 171 sigara bırakma hattının yönlendirmesiyle Haseki hastanesinden 6 kasıma randevu aldım. Doktorun champix vermeme durumu oluyormu?
  • 16 nisanda bırakmıstım champix ile. Vay be 6 ayı gecmisim.
  • higungor kullanıcısına yanıt
    Doktor sigara kullanım tarzinla ilgili sorular soruyor, günde kaç adet.ilk sigarayı saat kaçta içiyorsun vs. Bu sorulara abartılı cevaplar verin.boylece mutlaka yazar champix.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • higungor kullanıcısına yanıt
    Ben ilacı yazıp gönderirler diye beklerken bir sürü test tutuşturdu elime.
    Onları yaptırmadan kesinlikle yazmadı doktor.
    Diğer yandan 2 sayfa kağıt veriyor doldurmanızı istiyor sorduğu sorular dışında.
    Benim doktorun önünde Champix kutusu vardı,devlet karşılıyor diye muhtemelen,Zyban paralı olduğu için Zyban vermiyorum dedi.
    Yani eğer istediği testlerde bir sorun görmez ise 30 adet içtiğiniz için hertürlü verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiNiK

    haberim yok açıkçası. 15 gün önce devletten aldım.

    Alıntıları Göster
    Nasıl aldın hocam nereye gittin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ilacı alabilmek icin once ne yapmak gerekiyor nereden randevu alınıyor ? Bilgisi olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Arkadaslar ilacı alabilmek icin once ne yapmak gerekiyor nereden randevu alınıyor ? Bilgisi olan varmı?
    182'yi arayarak veya internetten mhrs sisteminden "sigara bıraktırma polikliniğinden" randevu alabilirsin.
  • Doktorun ilacı yazmasıyla birlikte ilacı TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZ'lerinden alıyorsunuz..
    Doktor size listeyi verecektir.Stok durumuna göre orada var burada var şurada kalmamış vs diye diye size uygun bir yer seçin ve gidin ilacı alın.
    Tc kimlik yeterli.
    Sisteme düşüyor doktorun yazdığı ilaç....
  • Arkadaşlar kesinlikle ilacı tavsiye etmiyorum, champix bir süre sonra dayanılmaz baş ağrısı yapıyor, çok halisilasyon ve kötü rüyalara neden oluyor, bence bu işi doğal yöntemler ile halletmeliyiz, aşağıdaki siteden yardım alarak sigarayı bıraktım.

    https://sizdeduyun.com/sigara-birakmak-icin-en-etkili-10-dogal-yardim-yollari/
  • Selamlar
    Günde 4 paket sigarayı yaklaşık 37 yıldır içen biri olarak 1 kasım itibarı ile tedavime başladım. Şimdilik tam gaz devam ediyorum ama günde 3 paket içen ve 3 aydır içmeyen yeğenimden aldığım moral ile bırakacağımı düşünüyorum. Herkesin bu işi başarabilmesi dileklerimle...
    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: untayk

    Selamlar
    Günde 4 paket sigarayı yaklaşık 37 yıldır içen biri olarak 1 kasım itibarı ile tedavime başladım. Şimdilik tam gaz devam ediyorum ama günde 3 paket içen ve 3 aydır içmeyen yeğenimden aldığım moral ile bırakacağımı düşünüyorum. Herkesin bu işi başarabilmesi dileklerimle...
    Saygılar
    Öncelikle tebrik ediyorum sizi.İsteğiniz olduğu sürece hap çok fazla destek sağlıyor zaten.Bırakırsınız umarım,ben bırakalı 3 ayı geçti,güzel günler için bir an önce herkes bırakmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Randevum dündü doktor birkaç soru sordu alışkalığımla ilgili sonrasında akciğer grafisi ve solunum fonksiyon testi istedi sonuçları götürdüm champix başlangıç yazdı, toplum sağlığı merkezinden ilacı aldım ve bugün itibariyle kullanmaya başladım.

    Doktor 1 sabah 1 akşam dedi ama kutuda ilk 3 gün için 1 doz var kullanan arkadaşlar nasıl kullandı?

    Bu arada hastanede tüm işlemler yaklaşık 1 saat sürdü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higungor -- 7 Kasım 2018; 11:13:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: higungor

    Randevum dündü doktor birkaç soru sordu alışkalığımla ilgili sonrasında akciğer grafisi ve solunum fonksiyon testi istedi sonuçları götürdüm champix başlangıç yazdı, toplum sağlığı merkezinden ilacı aldım ve bugün itibariyle kullanmaya başladım.

    Doktor 1 sabah 1 akşam dedi ama kutuda ilk 3 gün için 1 doz var kullanan arkadaşlar nasıl kullandı?

    Bu arada hastanede tüm işlemler yaklaşık 1 saat sürdü
    merhaba.ilk 3 gün 0,5mg 1 doz kullanacaksınız.
  • Herkese merhabalar. Ramazan ayında oruç tutmanında etkisinin olacağı düşüncesiyle sigarayı bırakmaya karar verdim. 15-20 gün süren günde sadece 1-2 dal içilen sigaradan sonra, tamamen bırakmak için sigarayı bırakmak için doktora başvurdum. Bana champix ilacını tavsiye ettiler. Doktor ilk 10 gün sigara içebileceğimi 11. Gün bırakacağımı söyledi. İlacı kullanmaya başladım ve sonrasında günde 1-2 dal içtğim aigara miktarı ortalama 7-8 dala çıktı. Bazende 10 dal üzerine çıktığı oldu. 11. Gün geldiğinde çok zorladım. Ve sonuç hüsranlıkla kapandı. Sigara içmeye devam ettim. Sonrasında geçen 4 aydan sonra kafamdaki sigarayı bırakma arzusu ve sağlık problemi nedeniyle 8 ekimde sigarayı komple bıraktım, bugün 1 aylık süre doldu ve artık sigara kullanmıyorum. Kesinlikle kafada biten birşey. İçmek istemiyordum ve içmedim. İnşallah böyle devam eder. Bırakmak isteyenlere nacizane tavsiyem sigarayı bırakmak istedğiniz zamanı iyi seçin. Kararlı olun. Telefondan yazdım devrik cümlelerden ötürü özür dilerim.
    Düzelleme: 2006 yılından beri sigara kullanıyordum. Günde 1-1.5 paket içiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 7 Kasım 2018; 20:35:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.