Yılbaşı gecesi sigarayı bıraktım 10 yıllık içiciyim günde 1 paket içiyordum.Bugün 3.gündü,ilk gün çok sorun yoktu ama 2.gün krizden çıldırıyordum.Bugün işten sonra bakkala uğradım bir şeyler almak için,sigarillo denilen küçük ince dandik purolardan satıyormuş bakkal 1 tek ondan aldım kahvenin yanında içerim diye.Neyse ben yaktım bunu,sözde dudak ve el tiryakiliğimi gidersin diye ağzımda döndürecektim dumanı.Uzun süren sigarasızlıktan dolayı irademe yenik düştüm ve hemen normal sigara gibi içime çekmeye başladım.İlk andan itibaren pişman oldum ama iş işten geçmişti artık orucu bozmuştum nikotini tekrar vücuda alarak.Dedim bari mundar olmasın kahve bitene kadar içeyim.Öyle de yaptım ama büyük bir pişmanlıkla.Kahve bitince bastım kül tablasına attım çöpe.Birkaç saattir bunun pişmanlığı var üzerimde.Ne iradesiz adamım 4 gün bile dayanamadın diye kızıyorum kendime.Şimdiye kadar sigaraya harcadığım paraların 10 katını beynimden,nefsimden sigarayı tamamen çıkarmak için verirdim.Ne kadar bırakırsanız bırakın, o gerçekten de bırakma olmuyor.Oruç gibi bir şey oluyor.En fazla,yeni başlamış birinin bağımlılık seviyesine iniyorsunuz,asla hiç başlamamış birisi seviyesine gelemiyorsunuz.Dünyanın en lanet uyuşturucusu bu sigara ve tütün mamülleri.Hiç başlamamışlara da 1 trilyon defa söylenmiştir ama bir de ben söyleyeyim.Sakın bir bok sanıp da başlamayın,gerçekten boktan beter bu illet.Ne var ya istersem bırakırım diyip içmeye başlamayın,hemen hemen herkes öyle der ama kolay kolay kimse başaramaz.
Bir ay gibi bir süre bırakmıştım, ardından bende senin gibi pro alayım ne olacak derken zevk yapıyorum aga yaaa nasıl olsa 1 ay içmemişim birşey olmaz diyip captain black aldım ve ardından günde 1 paket içtiğim sigarayı şimdi 2 paket içiyorum , kesinlikle ne nargile ne puro tütün içeren hiçbirşey kullanmayın sigarayı bıraktıktan sonra...
Aynı pişmanlığı çok kere yaşadım, şimdi elektronik sigara içiyorum. Son bir haftadır nikotinsiz içiyorum nikotin yokluğunu hissettim fakat dayanıyorum.
Ben bırakamayacağımı bildiğim için sürekli ara veriyorum tekrar başlıyorum. Keşke bırakabilsem ama olmuyor. Kaç defa denedim. Bıraktım bırakacağım hoop 1 hafta sonra yeniden başa alıyorsun.
Şaka maka ama bunun verdiği zevki de hiç bi b*k vermiyor. Bilmiyorum benim bünyemden kaynaklımıdır ama acayip zevk alıyorum. Rahatlıyorum, sakinliyorum abi. Eğer içmeyim barut gibi geziyorum durduk yerden hır çıkıyor/çıkarıyorum.
Ben bırakamayacağımı bildiğim için sürekli ara veriyorum tekrar başlıyorum. Keşke bırakabilsem ama olmuyor. Kaç defa denedim. Bıraktım bırakacağım hoop 1 hafta sonra yeniden başa alıyorsun.
Şaka maka ama bunun verdiği zevki de hiç bi b*k vermiyor. Bilmiyorum benim bünyemden kaynaklımıdır ama acayip zevk alıyorum. Rahatlıyorum, sakinliyorum abi. Eğer içmeyim barut gibi geziyorum durduk yerden hır çıkıyor/çıkarıyorum.
Aynı durum herkeste mevcut.Allen Carr videosunda bu sanrının sebeplerini mantıklı bir şekilde açıklıyor izlemediysen izle hocam
İzledim hocam, izlerken sıkıldım bi sigara daha yaktım
Ama ben işte öyle yardım, destek ile bırakamam kendi kafamda öldürmem lazım. Bunu da kendi mantığımla yoğurup en uyun yoldan bitirmem lazım. Klasikleşmiş yollar bende etki etmiyor maalesef.