Şimdi Ara

Sigarayı bırakanlarda nasıl bir irade var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 gündür sigara içmiyorum artık çatlayacağım. Çevremden görüyorum bir anda çat diye bırakıp daha sigara içmeyen insanları bunlar nasıl başarıyorlar ?


    Benim mi iradem zayıf nedir anlayamadım titriyorum şu an sigarasızlıktan. Aklıma getirmemek için yatıyorum sürekli




  • İyi bir örnek olmayacak ama kendimden bahsedeyim.

    Kansere yakalandım (lösemi) yine de sigarayı bırakamadım.
    37 yaşındayım 25 yıldır içiyorum.
    En uzun bırakma denenem 3 saat sürmedi.
    Denemediğim yöntem kalmadı.

    -Terapiler
    -Nikotin sakızı/bandı
    -Champix tedavisi
    -Biorezonans yöntemi
    -Allen carr yöntemi

    -Bunların içinde en etkili olanı champix ilacı oldu... bırakmaya çok yaklaşmıştım. Ama birden lösemi girdi işin içine ve şu anda ömür boyu kullanmam gereken lösemi ilacından dolayı champix kullanmam yasak. İki ilaç arasında etkileşim söz konusu.

    En etkisiz olanı ise biorezonans denen dolandırıcılık yöntemi. (Bana göre tamamen para tuzağı, hiç bir halta yaradığı yok)

    Kendi kendine sigarayı bırakan kişilerde başarı yüzdesi çok düşüktür. Genelde geri dönüşle sonuçlanır.

    Bir de şu durum var:
    Sigarayı bırakan kişi, hayatının geri kalanında "hiç sigara içmemiş" kişiyle asla aynı olamayacak. Çünkü onun tadını artık biliyor ve bu arzu zaman zaman tekrarlayacak. Yani bu iş ömür boyu sürecek bir mücadele.

    O yüzden ben artık denemeyi bile bıraktım. Nasılsa bırakamayacağımı biliyorum çünkü. Lösemiyi de şimdilik yendim sayılır, değerlerim sıfır ama ömür boyu ilaca devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam. Yani çevremden görüyorum 50 yıldır sigara içen birisi bile bir anda sigara içmeyi kesmiş hastalıktan dolayı.


    Bende şu şekilde düşündüm; "Yani illa hasta mı olmam gerekiyor sigarayı bırakmak için, şimdiden bırakayım ki geri dönüşü olmayan bir yola girmeyeyim". Bu şekilde düşündüğüm için de bir anda sigarayı kesmek istedim. Şu an 3.güne giriyorum. Bana eğer 1 hafta dayanabilirsen daha sigaranın yüzüne bile bakmazsın dediler. Sigara isteği sadece ayda 1-2 kere gelir 10 dakika sonra unutur gidersin gene dediler.


    En çok zorlandığım kısım yemekten sonra çok fena sigara içme isteği geliyor. Kahve veya çay içerken sigara içemediğim için neredeyse sinirden patlayacakmışım gibi hissediyorum. Sigarayı bırakmadan önce Alkolde içiyordum Alkolü sigarasız içemediğim için ikisini birden bırakmak zorunda kaldım yoksa Alkol içerken illa o sigarayı da içerim o zaman da bırakmanın bir anlamı kalmaz.


    Bakalım hocam 3.güne giriyorum şimdi 1 tane sigara içersem sigara içmediğim 2 güne ihanet etmiş olurum. Dedikleri gibi 1 2 hafta sigara içmeden dayanacağım hiç bir ilaç, takviye, nikotin sakızı gibi şeyler olmadan. Eğer bu sürede de gene ararsam sigarayı başlayacağım. Böyle olmaz çünkü kuduz köpek gibi geziyorum evde





  • Tabi ki ilk zamanlar zor olur. Sonuçta bağımlılık. Zamanla iyiye gider diye düşünüyorum. Ama tabi ben hiç içmedim. İçenlerin de neden içtiğini anlamadım. :) Bırakan birisi yaşadığı süreci anlatırsa daha iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sigarayı bırakmanın faydalarını düşün bir de:

    1. Her gün 20 ₺ civarında para cebinde kalacak. Bu da ayda 600 ₺ demek.
    2. Üstün başın sigara kokmayacak, yani eskisi kadar itici bir insan olmayacaksın.
    3. Kanser olma ihtimalin azalacak.
    4. Yemek yerken daha çok zevk alacaksın. Çünkü sigara, hem iştahı azaltır hem de tat almayı zorlaştırır.
    5. Daha rahat bir şekilde nefes alıp vereceksin.

    Yukarıda yazdıklarım bu faydaların sadece birkaçı.

    Sağlığını düşünmüyorsan bile, şu anki ekonomik şartlarda her ay cebinde ekstradan 600 ₺ iyi olmaz mıydı?

    Bu süreçte kesinlikle ama kesinlikle kendini meşgul tutacak bir şeyler bulman lazım.

    Kahvehane gibi sana sigarayı hatırlatacak yerlerden uzak dur. Sigara içen arkadaşlarınla bir süre görüşme.

    Kısacası sigarayı ne kadar az düşünürsen, bu süreci o kadar rahat atlatırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 2 Şubat 2022; 7:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt

    Rahmetli dedem, Kurtuluş Savaşı sonrası ağabeyi uzun süre askere gidince anasıyla bir başına kalmış. Fakirlik diz boyu, yerlerde yatarmış. Sürekli hastalandığı için koydekiler anasına sigara ver toparlanır fikrini verince 7 yaşında sigaraya başlamış! O yüzden 50 yıl kullanıp bırakanlara güzel bir örnek. Bu süreçte çeşitli denemeleri ve verem gibi hastalıkları da olmuş. Ne yazık ki ancak 57 yaşında günde iki paket içerken, çakmağını paketin üzerine koyarak bu sefer bırakıyorum dediğini çocuk olarak hayal metal hatırlıyorum. Kendisi son 5 senesinde maalesef KOAH hastası olarak hayatını sürdürdü ve nefes almakta zorlanarak vefat etti. Ölümünden yaklaşık 5 yıl önce canın hiç çekmedi mi diye sormuştum. O da bana canının çok çektiğini ama bir tane içerse bıraktığı gün gibi 2 paket içmeye başlayacağını söylemişti.


    Mutlaka zor bir deneyim. Dedem bile bırakabiliyorsa umut vardır. O yüzden alışkanlık kazanana kadar 20-30 gün mutlaka zorlanacaksınız. Ama pes etmeyin. Ve dedemin cevabını hatırlayıp tekrar bir nefes bile almayın


    Bol şans ve sağlıklı günler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun inşallah bırakabilirsiniz.


    Sigarayı bırakmanın iradeyle alakası var ama düşük çünkü içindeki bağımlılık yapıcı madde sizi bunu içmeye zorluyor ve bu maddenin herkese etkisi aynı değildir muhtemelen. O nikotini atabilmek için 1 hafta beklemeniz gerek sonrasında tabi alışkanlık safhası ve anılarla kurulmuş bağlar kopuyor. Vücudun kimyasallarının oturması zaman alabiliyor.

    Bırakma isteği varsa bırakmanız kolaylaşıp hızlanır. Önemli olan sigaradan nefret edebilmek. Ben kendim için en büyük düşman yapmıştım. Tüm suçu sigaraya ve onu yapanlara atarak unutmayı kolaylaştırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

    Değerli arkadaşım. Size de çok geçmiş olsun diyorum. Siz de erken yaşta başlamışsınız. Yaşadıklarınızı tahmin etmem imkansız. Yine de sigara sizi bırakmadan, siz onu bırakmaktan vazgeçmeyin lütfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise zamanında başlamıştım. arkadaşlardan tek tük alarak. üniversitede paket taşımaya başladım.


    mentollü tercih ediyordum. mentollüye alıştıktan sonra normal sigaraları içemiyordum. çok öksürtüyor ve boğazımı tıkıyordu sert geliyordu.


    mentollüler yasaklandı. pandemi başlangıcına denk geliyordu. yaklaşık 2 senedir içmiyorum.


    ortamına göre tek tük içtiğim oldu düğündü, arkadaş ortamı alkol vs. ama en son ne zaman içtiğimi de hatırlamıyorum. öyle aklıma da gelmiyor artık.


    mentollüler yasaklanmasaydı hala devam eder miydim? bilmiyorum.

    mentollüler tekrar satışa çıksa tekrar kullanmaya başlar mıyım? kesinlikle hayır.


    Edit: Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Sigarayı bıraktıktan sonra çok daha net farkına varıyorsunuz; koku. Gerçekten böyle kötü bir koku yok arkadaşlar. Sigara içip biri yanımdan geçtiğinde inanılmaz fark ediliyor. Ben bu derece rahatsız edici olduğunu düşünmüyordum. Bunu anca bırakınca anladım. Evet bana da söylüyorlardı kokunun çok rahatsız ettiğini ama yaşamadan açık bir şekilde anlayamıyor insan. Sırf bu koku için bile bırakılır. Etrafınızdaki insanlar resmen iğreniyor. Hadi sizi tanıyanlar için belki çok problem olmaz ama yeni birisiyle tanıştığınızda çok kötü bir izlenim bırakıyorsunuz doğal olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 2 Şubat 2022; 10:12:42 >




  • Hocam konunun iradeyle onla bunla hiç alakası yok. En büyük irade bunca zararı bilindiği halde sigara içmeye devam etmektir.


    Aç internetten aşağıdaki videoları. Ama önce gerçekten iste. Ben bu sigarayı, benim sürekli paramı emen, yediğim yemeklerin tadını kokusunu almaya engel olan, beni sürekli sinirli ve gergin biri yapan, derin nefes almamı engelleyen, 2 adım attığımda beni nefes nefese bırakan, üzerimi pis pis kokutan, uykumu alamadan uyanmamı sağlayan sigarayı BI-RA-KA-CA-ĞIM!!


    Allen Carr - Sigarayı bırakmanın kolay yolu - Videosu yeterli ama okumayı seviyorsan .pdf daha ayrıntılı.

    Emre Üstünuçar - Bırakmak İstiyorum - Bu film vizyonlardaydı, zorlarsanız bulursunuz. Arkadaş zaten Allen Carr Türkiye şubesi.


    Ayrıca ekşisözlük'te "Sigarayı Bırakmak" diye bir başlık var. Çok da aktiftir. Oraya insanlar başından geçen sigara bırakma tecrübelerini yazıyorlar. Ben hala sıkıldıkça açar bakarım. Tavsiye ederim.


    Bu videoları izlediğin zaman sigara içmek için hiç bir nedenin olmadığını, tamamen nikotin bağımlısı olduğundan dolayı ve ona ulaşabilmek için sürekli beyninin bahaneler ürettiğini tamamen anlayacaksın ve içmediğin için üzülmeyip, iyi ki içmiyorum, ne de güzel bırakmışım, bana kattığı hiç bir şey yokmuş kafasında kolaylaştıracaksın sigarayı bırakmayı.


    3 gün geçirmişsiniz mesela, hala aklınızda olması normal ama bu içmek istediğiniz anlamına gelmesin. Çünkü sürekli tekrarladığınız bir ritüel belki de yıllardır, yemekten sonra, spordan sonra, sınavdan sonra, seviştikten sonra.. Bu eylemlerden sonra içilen sigaranın da bir farkı olmadığını, nikotin eksikliğinin o güzel anlara denk gelmesiyle sigaranın özel sigara olarak adlandığını anlayacaksınız. Bu istek zaten azalarak gidecek. 7-14-21. günler.. Bu günler atlatıldığında kalmayacak çünkü yeni alışkanlıklarınız oluşmuş olacak.


    Son olarak her ne kadar maddi olarak örneklendirmemek gerekse de; (çünkü şimdi biz eğer sigarayı maddiyattan dolayı bırakırsak, ileride zengin olunca, çok paramız olunca direk tekrar başlarız demektir) günde 25.5 TL, ayda 765 TL ki hiç bir zaman tek paket olarak kalmaz günde, 1-1,5 paketi bulur içkisiydi, ortamıydı, muhabbetiydi.. Ayda 1000TL arkadaşım. Kendine bir şey al, bir hobi edin, yatırım yap, Lösev gibi kurumlara bağışla bir kısmını çocuklar sevinsin, sen de övün. Sadece o pisliği içmeyerek birilerini mutlu ettin, sevaba girdin ya. Daha ötesi var mı??


    Anneni babanı düşün. Onların karşısına geçip "Anne ben artık sigara içmiyorum" dediğinde onların gözündeki mutluluğu düşün. Hadi sevindir onları.


    Aklına takılan bir şey olursa özelden-buradan istediğin gibi yazabilirsin. Benim bu illetle geç yaşta başlamama rağmen 18 senem geçti. Nasrettin Hoca misali "bana doktor değil, eşekten düşmüş birini getirin" dersen her zaman yardıma hazırım. İsterseniz burada aktif bir kulüp kurarız ya da vardı gibi hatırlıyorum, orayı canlandırırız. El ele verip kurtarabildiğimizi kurtarırız.


    Sağlıklı günler dilerim..





  • Aynı anda; sigara, alkol ve lyrica (raporlu) denen lanet ilacı bırakmıştım.

    İlacı bir anda kesmek çok zorladı ve onun için psikiyatri polikliniğine gitmiş ve farklı bir ilaç verip rahatlamamı sağlamıştı ama onu da 10 kullanıp bırakmıştım.

    Bir ilacı bırakıp başka bir ilaca başlamanın ne anlamı var demiştim. Olay tamamen beyninizde bitiyor.

  • Korona oldum ve 48 gün boyunca yoğun bakımda kaldım ,bu sırada sol ciğerim necorz(ölü) doku oluşumu olmuş ve su anda sigra içilen ortama bile girmem yasak ,kişisel bakım için parfüm bile sıkamıyorum işiçin ,bir bayan ile konuşmadan önce bile uyarıyorum lütfen parfüm ile yanıma gelmeyin yada remote yapalım toplantıyı diyerek.

  • Çok zor bir sey degil, sadece elinize hakim olacaksiniz o kadar. Neticede sigarayi alıp ağzınıza götürüp yakan kendi iki eliniz. Elinize hakim olmayı öğrendiğinizde içmiyorsunuz, içmeyince de bırakıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atla deve değil... Gerçekten istemek gerekiyor bırakmak için. 20 sene içtim günde 2-3 paket malesef :) 5 sene oldu bırakalı. Valla bir anda bıraktım gitti ama kafamda bırakmayı 6 aydır en az kurguluyordum. Gece yatağa girdiğimde yarın içmemeliyim diye kendimi hazırladım. Zor oldu ilk 1 ay ama çabucak alışıyor vücut... Öyle hayatınızın geri kalanında isteyecek vücut diye birşeyde yok. Kendiniz böyle motive ederseniz tabiki bırakamazsınız. Günde en az 5-6 bardak kahve içiyorum sigara istemiyor canım. Yemekten tatlıdan sonrada istemiyor. Hiçbirşeyin yanında istemiyor. Vücut 1 ay sonra nikotin falan sitemiyor artık. Gerisi tamamen psikolojik. Oda 1 sene falan sürüyor.

    Annem kardeşim ilaç ile bıraktı. Annem 45 sene kardeşimde 15 sene sağlam içicilerdi. Gerçekten bırakmak istedikleri için bıraktılar. İlaçta motivasyon sağladı. Bu kadar basit.

    Şimdi 5 sene sonra ayda bir aklıma gelirse pipo tüttürüyorum o kadar.





  • Valla ben 4 ay boyunca hiç içmedim ama o 4 ay boyunca hergün aklımdaydı ve sonunda dayanamayıp tekrar başladım 4 - 5 kez daha denedim bırakmayı olmuyor bugün tekrar deniyorum bakalım başarılı olabilecekmiyiz.

  • 5 Sene önce Acemilik bittikten 1 hafta sonra usta birliğine girerken nizami kapısının önünde market vardı havada sıcaktı.

    Neyse gittim 1 Parlament aldım 1 kutu kutu cola aldım. Ama nasıl gitti biliyor musun sonra içeri girerken Kapıda asteğmen vardı ona verdim paketi tabi rütbeleri bilmediğimiz için çömez dönemi abi dedim ben bıraktım sigarayı sen kullanıyorsan buyur dedim. Sonra işte şaka ile karışık içerde gene başlarsın senin için saklayacağım gelip alırsın dedi o saatten sonra ağzıma sürmedim. Askerlik biterken uğrayıp yanına 1 paket daha alıp vermiştim o gün bugün 6 sene geçti daha da içmedim.

  • 2 yıldır içiyordum. Bağımlı denebilecek kadar değildim belki ama günde 8-10 tane içiyordum. Sonrasına bir gece göğüs ağrısıyla hastaneye gittim. Kalp kasında ve zarında iltihap var dediler başka bir hastahaneye naklettiler falan 2 haftalık b*ktan bir süreçti. Bir ton ilaç içiyorum her gün. Ben o ölüm korkusundan o gün bıraktım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortaokul yıllarında başladığım sigara içmeyi 29 yaşında bıraktım, çok seviyordum sigara içmeyi, ama bir taraftan da hep bırakmam gerektiğini düşünürdüm, birkaç denemem oldu ama sonra bir tane içince hep geri başladım,

    Bırakmadan önce günde 1.5 paket içiyordum, artık nişanlanacaktim ve tekrar denemeye karar verdim, sigara içmeyen nişanlımın desteği ile yine bıraktığım sigarayı 16 yıldır bir defa bile tekrar elime almadım.

    Size tavsiyem üzerinden 1 yıl geçse bile bir sigaradan bir şey olmaz diyip asla o bir sigarayı içmeyin, emin olun o sigara yeniden başlamanıza sebep olacaktır hemde eskisinden daha fazla içersiniz.

    İlk birkaç gün koma halinde idim, ilk yıl önümde yürüyen biri sigara yaktığı zaman dumanını koklar mutlu olurdum, 5 yıl bu duygular devam etti, şimdi sigara içilen ortamda duramıyorum, açık havada bile sigara kokusu rahatsız ediyor.

    Size tavsiyem asla 1 tane olsa bile sigara içmeyin, sigara yerine sizi avutacak tespih vs. bir şey elinizde bulundurun, siz de sigara içme arzusu oluşturacak alışkanlıklarınızı terk edin, bu süreçte kilo alacağınız için spor yapmaya çalışın, özellikle yürüyüş öneririm.

    Umarım başarı olur ve bir daha sigara içmezsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bir arkadaş cips bağımlısıydı,ben de çok cips yiyordum ama bir anda bıraktım. Bana nasıl bıraktığımı sordu ve şaşırdı. Hiçbir şekilde bırakamadığını söyledi. Sigara da aynı hesap,herkeste etkisi farklı. Ben kesinlikle bırakamam. Bırakmayı geçtim sigara içme isteği geldigi zaman 1 saat bile erteleyemiyorum. Nikotin bandı ve elektronik sigara da denedim. Nikotin bandı zırva bir şey,elektronik sigarayı da yüksek nikotinli kullanmama rağmen yine kesmiyor. Sigarayı bırakmayı deneyenlerin farkedeceği şey sadece nikotine değil tütüne de bağımlısınız. İstediğin kadar nikotin al,sabah içilen sigaranın verdiği hissi vermeyeceği için bir şey farketmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mezuna kaldığım dönem bırakıcam dedim ve bıraktım artık kokusu bile rahatsız ediyor. 2 yıl kadar oldu hiç içmedim , kendime saygım var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.