Şimdi Ara

SIFIRDAN WEBSİTESİ TASARIMI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Aklımda gerçekleştirmek istediğim bir websitesi projesi var. Fakat teknik altyapım hiç yok. Bu projeyi de kendim başlatıp yürütmek istiyorum. Bir yandan kafamdakini oluşturmak bir yandan da teknik altyapımı geliştirmek istiyorum. Fakat kurslara ayıracak zamanım yok. Yavaş Yavaş kendim ilerleyeceğim. Biraz araştırma yaptım fakat tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    Projem gereği siteye kullanıcılar bazı bilgiler, makaleler vs... girecek ve diğer kullanıcılar yorum yapacak ya da like dislike yapacak.

    Domain aldıktan sonrası için;

    Hosting paketi için nasıl bir paket seçmemi tavsiye edersiniz?

    Tasarımı nasıl bir sistem üzerine kurayım? Wordpress? Joomla? Ya da başka bir öneriniz var mı? Adım adım neler yapmam gerekir?

    Tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?

    Şimdiden herkese teşekkürler...



  • Hocam kurslar için yeterli zamanınız yok demişsiniz sence nakit sıkıntısıda yoksa kesin kursa gidin derim evde öğrenmek zor fakat imkansız diye birşey yok tabiki
  • Hocam evde öğrenmek hiçte zor değil ama size iki önerim var birincisi eğer hızlı bir pc ve internetiniz varsa internette çok iyi turkce kaynaklar var bi arastirmaniza bağlı mesela bir örnek vereyim tayfun erbilen yazın bu adam da çok iyi bir kaynak .ikincisi ise tanıdığınız bir web tasarım şirketi var ise onların yanında işi öğrenmek için kalın. Yine de siz bilirsiniz ben 2 yöntemide uyguladım ayrıca liseden de bilg. Bölümü olduğum için rahat öğrendim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wordpress üzerine kurmanı tavsiye ederim çünkü rahat ve basit kullanımı,üye sistemi var buddypress Türkçe kodu veya dosyası var bu şekilde buddypressi Türkçe yaparsın.Hosting işini araştır,hosting satan sitelere sor ama siteye kullanıcılar bazı bilgiler, makaleler vs... girecek ve diğer kullanıcılar yorum yapacak ya da like dislike yapacak böyle dediğine göre senin kuracağın site sosyal paylaşım sitesi gibi bunun için yüksek özellikli host almalısın buda parası pahalı olur yani 50 TL den yukarıdır düşük alırsan site çöker amacsizca.com(Amacı Olmayan Grup) vardı siteye 5.000'den fazla kişi üye oldu sitede arasıra kasmalar,donmalar olmuştu onun için yüksek özellikli host al.Tabii ilk baştan çok da yüksek özellikli host alma çünkü siteni hemen tanıtıp 2.000'den fazla üye olur diyorsan yüksek özellikli host al,para yönden sponsor,reklam,yardım vs, bulursan rahatlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furenya55 -- 2 Mayıs 2015; 19:16:33 >




  • Siteyi Wordpress üstüne kurmanız isabetli bir seçim olacaktır. Kullanımı basittir. Tam sizin istediğiniz gibi; kullanıcılar üye olduktan sonra makale ekleyebilir, var olan makaleleri beğenip yorum yazabilir, sosyal medyada da paylaşabilirler. Ve daha isteyebileceğiniz özellikleri Wordpress eklentileriyle yapabilirsiniz.

    Hosting seçimine gelince; sitenizin kaplayacağı alanı, ziyaretçi sayısını vs. bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer projen oysa tutmaz gibi.
  • fatihler123, reto, furenya55 ve YACHIRU

    bilgiler için teşekkür ederim.

    Kursa gitmeye vaktim yok çünkü yaşım pek de genç değil, iş güç çoluk çocuk derken haftada minimum üç akşam ya da hafta sonu full cumartesi pazar üstelik 2-3 ay boyunca zamanımı kitleme şansım yok. Amacım iyi ve mümkünse online olarak ya da dijital kitap olarak kullanabileceğim, mümkün değilse basılı kitap olarak alabileceğim ve mümkün olduğunca giriş aşamasından, en basitten itibaren web tasarımını öğrenebileceğim bir kaynak... zaten hemen 1-2 ayda öğrenmeliyim gibi bi zaman kısıtım da yok. Gerekirse 1 sene sürsün belirli bir aşamaya gelmem, sorun değil.

    reto'nun önerdiği "tayfun erbilen" gibi başka önerebileceğiniz bir web sitesi, uzman, kitap, pdf vs... var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.