Şimdi Ara

Sıfır vw polo çamurlukta boya kalkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, henüz 2 aylık (500km) vw polo ascot gri araç sahibiyim. Bugün benzinlikte arabayı yıkarken sağ çamurlukta boya kalkması gördüm. Belki tazyikli su yaptı belki de başka bişey, bilemiyorum. Ama tahminim tazyikli suyun yapmış olduğu.
    Süngerle araç yıkıyorum ve köpüklerken o bölgede bişey görmemiştim. Durulama suyundan sonra gördüm.

    Konuya hakim arkadaşlara sorum şu:
    Bu durum Garanti kapsamına girer mi?
    Bu bölgeye ne yapmak lazım, bişey yapılmazsa bölge daha da büyür mü?
    Sıfır vw polo çamurlukta boya kalkması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurgencx -- 30 Ağustos 2022; 21:53:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Sürtme yada taş vurması gibi değil hocam bu bencede basınçlı su yüzünden olmuş rötuş yaptırın basit çözümü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Basınçlı su ile bu kadar derin kalkıyor mu boya hocam? Biraz eski konulara baktım, genelde basınçtan kalkan boyalar üstten kavlamış gibi görünüyor. Öyle olunca taş izine daha yoğunlaşmıştım.
    Araç henüz 500 kmde, Garanti kapsamına alırlar mi acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rötuş yapılır geç, garantiye sokulacak bi şey old. sanmıyorum sokulsa ne olacak. orayı avuç içi kadar boya yaptırsan bile boyalı olarak kalır. beyaz göstermez hata rötuş ile boya değdirsin yetkili servis. ücretsiz iki dakkada hallederler

  • Rötüş yapılır ama servis sallamaz onu, bir kere sulu boya fırçasıyla boyar geçer sadece. Bir kere boyanarakta orası boya seviyesine gelmez. Kurutup kurutup tekrar oranın doldurulması lazım. Meşaketli bir iş aslında.


    Tavsiyem rötüş yaptırdıktan sonra kaputa ve çamurluklara ppf yaptırmanız. Uzun yolda çok taş gelir kaputa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 30 Ağustos 2022; 22:53:0 >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Beyaz değil hocam renk. Ascot gri. Rengin tutup tutmayacağında tereddüt ettim. Garantiyle ugraşmadan aldıgım bayinin servisine götürüp rötüş yapmalarını mı rica edeyim, yoksa dışarıda mu yaptırayım? Doğuş otonun servis formu açmadan rica ile işlem yapacağını pek sanmıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    Hocam kaputta ppf film var. Aracı alırken zorunlu tutmuşlardı. Seramik kaplama da mevcut. Maalesef çamurluklara yapmadılar. Başa gelmeden de önemi anlaşılmıyor. Can sıkan nokta aracın sıfır olması, yoksa basit bir taş izi der geçerim.

    Rötüş işini dışarıda mı yaptırmak mantıklı yoksa doğuş oto ya götürüp servisten rica mi etmek mantıklı bilemedim... Çamurluk boyandı diye kayıt açarlar, sonra satarken uğraş dur...

    Bir de yaptırmazsak bu alan büyür mü?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onurgencx kullanıcısına yanıt

    pardon ben gri diye okumama rağmen beyaz diye cevap yazdım. @Deniz in dediği gibi servis sulu boya gibi fırça ile geçer bi kere bırakır. ince işçilikle uğraşmaz. onun içinde servis formu vs açılmaz. doğuşta hızlı servis miydi ne diye geçiyordu hızlı bi şeydi, ıvır zıvır basit işler için bi masa var girdiğinde görürsün. küçük bi rötuşluk yer vardı dersen yardımcı olurlar. kayıt vs de açmaz. kendim de yaptırdım, beyaz poloda tampon ucunda 2-3 cm sürtmüştüm. arabayı alır iki dakka rötuş atar teslim eder. ama ince işçilik bekleme orası yakından belli edebilir. beyazda belli etmiyor ama gride nasıl olur bilmiyorum.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam doğuşa bir uğrayayım o halde. Servis kaydı açmadan hallediyorlarsa güzel.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onurgencx kullanıcısına yanıt

    2 poloda da uğradım. yapıp yolluyolar. tabi yine de ilgilenecek arkadaş yanına geldiğinde sor garanti olsun.

  • onurgencx kullanıcısına yanıt

    Kayıt açmazlar hocam, bende 2020 model opel corsa aracımı götürdüm rütüş için kayıt filan açmadılar. Usta da 2 fırça sallayıp gitmişti, boya kuruyunca da orası dolmadığı boya seviyesinde olmadığı belli oluyordu. Vw de farklı olacağını sanmıyorum. Ya bu işi iyi yapan bir yere götüreceksiniz ya da boyasını alıp kendiniz yapacaksınız.

  • Renkli araba almanın kötülüğü...
    Doğuş oto ya götürüp rötuş rica ettim, sizin de dediğiniz gibi suluboya fırçası ile bir kez dokundurup çekti ama hiçbişeye benzemedi.
    Doğru rengin bu olduguna emin misiniz diyorum, şaseden sorgulayarak çıkan rengi yaptık dediler. Sanırım bu kez de bunu düzelttirmek için ugraşacağız... Yetkili servis başa bela
    Sıfır vw polo çamurlukta boya kalkması

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onurgencx kullanıcısına yanıt

    servisin yapacağı iş bu kadar olur. bi süre sonra gözünüz alışır görmez belki. bende de ufak bi göçük var kasko mini onarım vs güvenemiyorum. araştırdım düzgün bi yer buldum, müsait olunca sabahtan başında bekleyim diye anlaşıp yaptıracam.

  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Bir süre böyle kullanıp eğer hala gözüme batarsa profesyonel bir yerde düzelltirmeyi düşünüyorum. üstünden pasta cila ile geçilirse belki fazlalık gider, renk tonu açılır.
    Yani gerçekten kendim rötüş seti alsam on kat güzelini yapardım eminim. Sadece dokundurup çekti. bu renk koyu kaldı, emin misiniz bu olduğuna diyorum, abi şaseden sorgulayıp yaptık diyor. Fazlalıkları napacaz diyorum, abi boya soyulmaya devam etmesin diye fazla bırakmak gerekir diyo. Tam sinir harbi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onurgencx kullanıcısına yanıt

    bende araçta kamera var. arkadaş gidip gelirken çalışıyordu. merak ettim servis içini nasıl, arabayı nasıl kullandı vs. baktım kayıtlara. aşağıda serviste rötuş yapan orta yaşlı arkadaş elinde fırçayla arabanın kaputuna değdiririm şakası yapıyordu benim arabaya. fazla bi şey beklememek lazım. adamlar rahat

  • onurgencx kullanıcısına yanıt
    Metalik renklerde rötuş mat olur, yapabilecekleri fazla birşey yok. Opak beyaz bile olsa araç, bir süre sonra rötuş koyulaşıyor, yeniletmek gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Metalik değil hocam rengim. Opak ascot gri. Kullandığı boya tenekesinde kodu LA7A yazıyordu. bariz bir şekilde renk tutmadı. Ne yapacağım bilmiyorum şuanda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam, çarptığımı hatırlamıyorum ama yıkama alanı dardı. Tazyiği kesip arabanın o tarafına dolanmıştım. Dolanırken hortuma bakarken tabancanın ucunu çarpmış olabilirim hatırlamıyorum.
    Zira bugün kim görse taş değmiş veya yandaki aracın kapısı çarpmış olabilir demişti. Tazyikten olmadığına ben de kanaat getirmiştim.
    Nazarlık olsun diyeceğiz artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.