Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ teslimatında karşılaştığım sorun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
7.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altı üstü ufacık nokta. Arabayı kapının önüne koyunca daha ne noktalar olacak, pehh... Takılmayın böyle küçük şeylere, alın arabanızı keyfini sürün
  • Aracı kesinlikle teslim almayın. Neden teslim alasınız ki? Boya kusuru olmadan arabasını teslim alanlardan dahamı az para ödüyorsunuz? Noterden bir ihtarname çekin, bu konuda bir avukattan yardım alabilirsiniz. İhtarname'de karşı tarafın durumu düzeltmesi için süre verin (örneğin; 7 gün). Birçok tüketici mahkemesine dava açtım, hiç birini kaybetmedim. Sizinde kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Araç sizin üzerinize ise bireysel tüketici olmak büyük avantaj. Şirket ve tüzel kişilerde ise bu tür davalarda iş çok daha zor, ticaret mahkemeleri olaylara daha farklı bakıyor. Süre dolduğunda mutlaka size cevap vereceklerdir. Ayrıca boya konusunda sanki aracın bir özelliği değilmiş, yürüyen aksamını ilgilendirmiyormuş gibi bahsedenler olmuş onlara tavsiyem bula bilirlerse boyasız araba alsınlar hem fiyat ehven olur hem marjinal olacaklardır. Saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerinal

    quote:

    Orijinalden alıntı: wind06

    boyada herhangi bir sorun yoksa, nakliyede aracı düşürüp, boyatmamışlarsa kafaya takılacak şeyler değil.
    bu arada maalesef bu ülkede depolar boş veriliyor. yarım depo mazot hediyesi (artı bissürü bişey daha) alana kadar canım çıktı. en çok bu mazot hediyesinde zorlandılar. bu birazda bu mazot parasının kurum içinde nasıl ödeneceğinden kaynaklanıyor sanırım. çünkü alışmışlar herkesi iki damla benzin/mazot ile göndermeye benim gibi birisi böyle tutturunca mazotta mazot diye apışıp kalıyorlar.

    Kırsal motorin falan koymasınlar sonra...

    yok eurodizel koymuşlardı eminim ama tam yarım depo değildi. çeyrekle yarım arası birşey doldurtmuş hıyarlar ama uğraşmadım bende. en güzeli full depo almak. bi daha ki sefere kesinlikle full depo diye bastırcam




  • Gelen yorumlar daha abartılı. Yola çıktığınız gün daha büyük bir iz, çizik olmayacağı ne malum. Hiç takılmayın, boya ölçümü yaptırmaya da gerek yok ama içiniz rahat etsin, boyaya baksınlar. Sizi beklettiklerinden ve o lekelerden dolayı da boya koruma isteyin.
    Halk otomobillerinde depo dolu olmuyor. Gerçi Doğuş'un sattığı Porsche'lerin de deposu boş. Daha çok firmayla ilgili bir durum galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araç hatasız olmalıdır.
    İkinci el araba alacak olsanız, satıcının dediği dışında bu nokta kadar kusuru gördüğünüzde üzerinde durmayıp geçebilirdiniz.

    Ama bu araba sıfır km ve hatasız olmalı.

    Binlerce lira veriyorsunuz ve hatalı/kusurlu ürün almayın. Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi, size hatasız bir araç teslim edilene kadar kiralık araba isteyin.
    Eğer gönlünüz bu hataya razı ise hediye isteyerek değilde aracı almayacağınız yönünde konuşun. Onlar size zaten hediye teklif edeceklerdir.
  • Arkadas saka midir nedir bu yahu? İsaretlemeseniz bulamayacagiz zaten. Bir yigin para verdiginiz aracta onu gordukten sonra boya mi var diye suphe duymaniz ve de ona bakmalarini istemeniz hakkiniz sonucta cok pis bir piyasa soz konusu. Ama gene de servis size boyada sorun var mi diye baktirabilirsiniz deyip de hala buna takiyorsaniz, pes diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Yola çıktığınız gün daha büyük bir iz, çizik olmayacağı ne malum.

    laf mı bu şimdi? arabayı aldıktan sonra sorumluluk tabiki alıcıya ait.. ama almadan önce satıcının bir hatası var ise neden bunu sineye çekelim ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Gelen yorumlar daha abartılı. Yola çıktığınız gün daha büyük bir iz, çizik olmayacağı ne malum. Hiç takılmayın, boya ölçümü yaptırmaya da gerek yok ama içiniz rahat etsin, boyaya baksınlar. Sizi beklettiklerinden ve o lekelerden dolayı da boya koruma isteyin.
    Halk otomobillerinde depo dolu olmuyor. Gerçi Doğuş'un sattığı Porsche'lerin de deposu boş. Daha çok firmayla ilgili bir durum galiba.

    Sabah hemen bayiyi arayıp araca boya ölçümü yaptıracağım için boya korumasını ve kaput filmini iptal etmek istediğimi söyledim; ancak dün bizimle ilgilenen görevlinin verdiği cevap "artık çok geç yapıldı..." oldu. "Nasıl yani anlayamadım bu işlemin uzun süreceğini ve yarına sarkacağını söyleyen siz değil miydiniz " dedim. Sonra görevli kaput filminin çekildiğini boya korumada ise ilk katın uygulandığını söyledi. O aşamada işlemi durdurmalarını rica ettim ki akşam da bayiden ayrılırken boya için usta götürebilceğimi söylemiştim. Bu arada akşam aracımız olmadığı için bizi personel servisiyle evimize yakın bir yerde bıraktılar; çalışanlar dağılıyordu; nasıl ne ara yapıldı bu işlemler anlayamadım.




  • Aracı kontrol ettirdikten sonra eğer araç yeniden boyanmadıysa gerisi size kalmış bir durum.

    Ancak bu durumun telafisi için ücrette bir indirim yapılması gerekiyor.

    Yakıt, boya koruma vs. hediyeleri talep etmeyin.

    Sonuçta bu aracı siz almazsanız başkası almaz ise eninde sonunda bu aracın böyle bir kusuru var fiyatını indirip satıyoruz demek zorunda kalırlar.

    Ancak yukarıda yazılan yorumları ve dertsiz tasasız komiklik abidesi arkadaşların yorumlarını görünce fikrim değişti. Bu yüzden bu araçlar bu ülkede satılabiliyor.
  • Bu arada aracın ücreti nedir? Manuel mi yoksa easytronic mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: war3021

    Bu arada aracın ücreti nedir? Manuel mi yoksa easytronic mi?

    Araç manuel; 39.250 TL ye aldım ve paranın tamamını ödedim.
  • Bu ne öyle yangından mal kaçırır gibi. Uzun sürecek işlemi neden aceleyle yapmışlar acaba? Boya korumayla boya kalınlığı çok değişmez ancak filmin kalınlığına göre yeniden bakmak gerekebilir, eğer film çekilen yerdeyse sorun. Çamurluk demiştiniz. Eğer çamurluk değişmiş ise vidalarına, iç tarafına, davlumbazına falan iyice bakın. Tanıdık usta varsa aracı birlikte incelemeye gidin. Bir iki noktadan bir şey olmaz ama araç yükleme veya indirme sırasında hasar görüp onarılmş olabilir.
  • Ufak, nokta kadar bir cizik belki dert edilmeyebilir ama boyada kabarma varsa teslim almayin, mutlaka ilerleyecektir o kabartma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d_hamen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gopluumit

    Siz bi Hata yapsanız ya ha ? Kabul edicekler mi bir düşünün ? Direkt arabayı geri çevirin Sıfır araç alıyorsunuz Sıfır Hata olacak O arabada O kadar !!!

    Napıcaklar Beyfendi 5 ölü nokta cıkmadığı sürece arabayı değiştiremeyiz mi diyecekler :) Bal gibi değiştirmeleri Gerek

    (Bkz.Led Panelde Ölü pixel :) )

    led paneldeki ölü pixel le bu bir mi hocam, yapma gözünü seveyim. Motor pistonlarında bir sorun olsa, şanzuman dişlilerinde yada, ancak o zaman böyle bir örnek olabilir. Fonksiyonu ve işlevi etkileyen bir olay değil bu araçtaki.

    O noktayı nasıl görmüş araç sahibi o bile garibime gitti. Ben bile zoomlanmış fotoda daire içine almasaydı burda ne varki derdim. Pimpiriklenme olayını abartmayın. Ama araç sahibi yine de hediye için zorlayabilir şartları

    Dostum göreceli bi kavram :) Şahsen ben sıfır araba alırken boyada böyle bir hata varken almam tabi Boya korumada yıkamada gidicekse ayrı fakat cidden boyada hata varsa kuruş saymazdım :)




  • Yorumlara bakıyorumda herkes kendisine göre haklı tabi ama alan kişinin psikolojisinden düşünmek lazım.Madem böyle rotuşluk işler var servisteki kişiler satmadan önce niye kontrol edip onarmıyorlar?illaki ufak tefek şeyler olur ama bu durum satıcının ve servisin ilgisizliğinden kaynaklı bir durum.ha siz gitseniz böyle bir kusuru verseniz "kullanıcı hatası" olur.fazla büyültülecek bişey yok fotolarda.ama konuyu açan kişi diyorki kendi kendine "niye durduk yere 0 arabada olacak işmi?" .şimdi sizler aracınızın yanına inip aynısını yapın aracınıza durduk yere.yapabilirmisiniz keyfi yere?anlaşılmayan kısım bu yoksa pimpiriklik falan değil mevzu bence.çözüm şu hediye falan hikaye benzini hayatta karşılamazlar öyle mahkeme ıvız zıvır işlerde boşuna keyfinizi kaçıracak.bence servisten aynı kodda hediye rotuş boyası isteyin (araçla normalde veriliyormu bilmiyorum şuan) alın rotuşlayın aracınızın keyfini çıkarın.hayırlı olsun aracınız kazasız belasız inş.




  • Ustanızın dediği gibi; sıfır araç böyle olmaz, 2. el alsaydınız tamam, sorun olmazdı ama sıfır almışsınız, adı üstünde sıfır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kibritucu

    Arkadaşlar 2012 model Astra classic 1.3 CDTi HB gümüş gri aracımı bugün teslim almak üzere Ankara Eskişehir yolu üstündeki OPAN a gittim. Aracımın telefonda saat 2 de teslim edilmek üzere hazır olduğunu bildirmelerine rağmen 3 te gittiğimde daha karter korumasının bile takılmamış olduğunu ve bagajda öylece durduğunu gördüm. 5 gibi görevli bizle ilgilenmeye başladı. Eşimle beraber aracımızı incelerken sağ ön çamurluğun bombe yaptığı yerde ve yakıt kapağının 4-5 cm üzerinde (kaportada) siyah nokta gibi bir kusur olduğunu fark ettik (bir tanesi siyah çizik; diğeri siyah ve 2 mm çapında bir benek) . Bunu ordaki görevlilere de sorduğumuzda onlar da farklılığı onayladılar; ancak bunun boyanma sırasındaki işlemlerden olabileceğini eğer istersek ordaki opel ustalarına danışabileceğimizi hatta mikron bazında boya ölçümü yapılabileceğini söylediler. Biz de tanıdığımız başka bir kaporta ustasına telefonda durumu anlattığımızda bunun sıfır bir araç için kabul edilebilecek bir durum olmadığını ve mutlaka hakkımızı aramamız gerektiğini söyledi. Ben de bu nedenle aceleye getirip aracı henüz teslim almadım ve Opanda bıraktım. Yarın sabah neler yapabilirim? Sizce bu kadar ufak bir şeyi kafama takmamalı mıyım yoksa bu kadar para saydım aldım deyip bu kusurları kabul etmemeli miyim? Cep telefonumla çektiğim resimleri de ekliyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.



    Yahu bu kadar küçük birşeyi kafaya taktığınıza değer mi? Harcadığınız zamana, kendinizi stres yapmanıza değer mi?

    Küçük insanlar böyle ufak şeylerle uğraşır... Küçük insan olmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenFlame

    quote:

    Orijinalden alıntı: kibritucu

    Arkadaşlar 2012 model Astra classic 1.3 CDTi HB gümüş gri aracımı bugün teslim almak üzere Ankara Eskişehir yolu üstündeki OPAN a gittim. Aracımın telefonda saat 2 de teslim edilmek üzere hazır olduğunu bildirmelerine rağmen 3 te gittiğimde daha karter korumasının bile takılmamış olduğunu ve bagajda öylece durduğunu gördüm. 5 gibi görevli bizle ilgilenmeye başladı. Eşimle beraber aracımızı incelerken sağ ön çamurluğun bombe yaptığı yerde ve yakıt kapağının 4-5 cm üzerinde (kaportada) siyah nokta gibi bir kusur olduğunu fark ettik (bir tanesi siyah çizik; diğeri siyah ve 2 mm çapında bir benek) . Bunu ordaki görevlilere de sorduğumuzda onlar da farklılığı onayladılar; ancak bunun boyanma sırasındaki işlemlerden olabileceğini eğer istersek ordaki opel ustalarına danışabileceğimizi hatta mikron bazında boya ölçümü yapılabileceğini söylediler. Biz de tanıdığımız başka bir kaporta ustasına telefonda durumu anlattığımızda bunun sıfır bir araç için kabul edilebilecek bir durum olmadığını ve mutlaka hakkımızı aramamız gerektiğini söyledi. Ben de bu nedenle aceleye getirip aracı henüz teslim almadım ve Opanda bıraktım. Yarın sabah neler yapabilirim? Sizce bu kadar ufak bir şeyi kafama takmamalı mıyım yoksa bu kadar para saydım aldım deyip bu kusurları kabul etmemeli miyim? Cep telefonumla çektiğim resimleri de ekliyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.



    Yahu bu kadar küçük birşeyi kafaya taktığınıza değer mi? Harcadığınız zamana, kendinizi stres yapmanıza değer mi?

    Küçük insanlar böyle ufak şeylerle uğraşır... Küçük insan olmayın.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenFlame

    quote:

    Orijinalden alıntı: kibritucu

    Arkadaşlar 2012 model Astra classic 1.3 CDTi HB gümüş gri aracımı bugün teslim almak üzere Ankara Eskişehir yolu üstündeki OPAN a gittim. Aracımın telefonda saat 2 de teslim edilmek üzere hazır olduğunu bildirmelerine rağmen 3 te gittiğimde daha karter korumasının bile takılmamış olduğunu ve bagajda öylece durduğunu gördüm. 5 gibi görevli bizle ilgilenmeye başladı. Eşimle beraber aracımızı incelerken sağ ön çamurluğun bombe yaptığı yerde ve yakıt kapağının 4-5 cm üzerinde (kaportada) siyah nokta gibi bir kusur olduğunu fark ettik (bir tanesi siyah çizik; diğeri siyah ve 2 mm çapında bir benek) . Bunu ordaki görevlilere de sorduğumuzda onlar da farklılığı onayladılar; ancak bunun boyanma sırasındaki işlemlerden olabileceğini eğer istersek ordaki opel ustalarına danışabileceğimizi hatta mikron bazında boya ölçümü yapılabileceğini söylediler. Biz de tanıdığımız başka bir kaporta ustasına telefonda durumu anlattığımızda bunun sıfır bir araç için kabul edilebilecek bir durum olmadığını ve mutlaka hakkımızı aramamız gerektiğini söyledi. Ben de bu nedenle aceleye getirip aracı henüz teslim almadım ve Opanda bıraktım. Yarın sabah neler yapabilirim? Sizce bu kadar ufak bir şeyi kafama takmamalı mıyım yoksa bu kadar para saydım aldım deyip bu kusurları kabul etmemeli miyim? Cep telefonumla çektiğim resimleri de ekliyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.



    Yahu bu kadar küçük birşeyi kafaya taktığınıza değer mi? Harcadığınız zamana, kendinizi stres yapmanıza değer mi?

    Küçük insanlar böyle ufak şeylerle uğraşır... Küçük insan olmayın.


    Lafa bak küçük insan olmayınmış. Sana domatesin çürüğünü, karpuzun keleğini verseler küçük insan olmamak adına sesini çıkarmayacaksın demekki. 40 bin lira para verip sıfır araba alırken nokta kadar bile olsa hatayı neden kabul edesin? Bayi alıcıya 50 liralık karteri bile vermemek için diretirken boyası hasarlı araba kakalayacak ve buna ses çıkarılmayacak. Oldu peki.




  • Kesinlikle uzman bir kişiye inceletmeden teslim almayın. Teslim aldıktan sonra bu kusurları sizin yapıp yapmadığınızı ispat edemeyeceğiniz için işiniz çok zorlaşacaktır.

    Maalesef burda bazı arkadaşlar küçük bişe için uğraşmaya değmez gibi yorumlar yapıyolar. Öncelikle fotoğraf üzerinden kusurun küçük mü büyükmü olduğunu anlayabilenleri tebrik ederim nasıl anladılarsa gerçek kusuru. Bu gördüğünüz benekler evvelden oluşmuş ciddi bir kusurun örtbas edilmesi sonrası kalan izlerde olabilir. Gerçekten küçük kusurlarda olabilir.

    Aracı tanıdığınız bir uzman veya ustaya inceletin. Eğer uzman şüphe duyarsa gerekirse yasal yollara başvurarak aracı teslim almadan önce resmi olarak belgeleyin. Eğer uzmanınız da kusurun küçük bişe olduğuna karar verirse o zaman küçük hediye vs pazarlığına girin derim...

    Sonuçta onbinlerce tl para ödüyorsunuz hassas davranın. Parayı ödedim teslim alayım gözüyle bakmayın. Teslim aldıktan sonra birşeyler iddia etmeniz çok zor.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.