Şimdi Ara

Siemens WM12S765TR - HANGI AEG VEYA ELECTROLUX ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Öncelikle seçenekleri 2 makineye kadar düşürmek için yalaşık 1 aydir forumda ilgilendigim ilgilenmedigim, ilgilendiklerime karsilik tavsiye edilenlerle ilgili hemen tum konulari okudum, hatmettim. Değerli goruslerini paylaşan tum dostlara teşekkur ederim.
    Aslinda siemens-bosch grubunun karsisina LG yi cikartmayi cok istemesem de hemen hemen esit fiyata daha iyi ozellikler sunmasi insani biraz cezbediyor, kisaca farklikiklardan bahsetmek gerekirse

    Siemens WM12S765 :http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi/WM12S765TR.html?source=browse

    LG F1479FDS :http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-F1479FDS-front-loading-drum

    -Lg 1400 devir ve sıkma performansı A, lg turkiye ile yaptigim gorusmede %44 nem orani ile cikarttigini ogrendim siemens de bu deger 1200 devir ve %57 nem orani ile B sinifi. (Su anki makinem arcelik 5800E 1400 devir. Balkonumuz var ama 365 gun ruzgarli bir bolgedeyim, balkonlar acik oldugu icin icerde kurutma mecburiyetimiz var, ileride siemens kurutma planliyoruz ama ne kadar ileri atarsak o kadar iyi, o yuzden sıkma performansi en cok aklimi celen konu)

    -Lg de buharli yikama mevcut siemens in hicbir makinesinde bu ozellik yok henuz (bu cok da onemli degil benim kararim icin)

    -Gurultu seviyeleri her iki makinede de esit gibi, Lg nin degerleri aklimda degil ama yakin diye aklimda kaldi.

    -Kazan hacimleri birbirine yakin gorunuyor kagit uzerinde ama bana siemens daha buyuk izlenimi veriyor.

    -Iki makinenin de kullanimi kolay geldi bana arayuz ve tuş yerleşimleri hoş, anlasılîr ve kullanimi basit diyebilirim.

    -Siemens te durulama sensoru var ve kazan dokusu daha guven veriyor bana, Lg ne yapacagini bilememis sanki, her markanin deseninden koymus gibi.

    -Lg yi komsum kullaniyor 9-6 kurutmali modelini onlwr memnun simdilik simens i de bayide calistirip 1200 devirde sıkma yaptirdim, her iki cihaz dda bizim evdeki 10 yillik pancar motordan sessiz.:))

    -Siemensin deterjan cekmece yikama ozelligi var LG de goremedim boyle bir ozellik, yine siemens de otomatik leke programlari, kirlilik sensorleri mevcut, Lg de bunlar yok.

    -Siemens in servis agi, TR deki yayginligi, uzun omurlulugu, sade,şık tasarimi ve kendini ispatlamis bir marka olmasi tercih etmek istememdeki en buyuk etmen, LG ozellikle buzdolabinda ve tv de iyi, camasir makineleri ulkemizde yeni yeni yayiliyor, servis ve parca sıkıntılsrı ile gundemde.

    Biraz uzattim farkindayim, toparlamak gerekirse;
    Aslinda gonlumde yatan aslan siemens 14s840, ama su an 2200 tl seviyesinde fiyati vsr 2000 tl nin altinda bir rakam olur ise onu alacagim. Ama bu iki makine arasinda sizin gorusleriniz ne olur,direkt olarak bu iki makine pek karsilastirilmamiş forumlarda.
    macera aramaya gerek yok siemens 12s765 i al keyfine mi bak dersiniz yoksa Lg nin bu makinesi degerlendirilip uzerinde kafa yorulmasi gereken bir makinemidir.

    Uzun yazima gosterdiginiz sabir ve vereceginiz fikirler icin simdiden tesekkur ederim, umarim bu ikilemde kalan arkadaslar icin de faydali olur.

    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zer.yasir -- 3 Kasım 2013; 0:10:49 >







  • Ben siemens makinenin muadili olan bosch was 24765 modelini kullanıyorum bir süredir. Makine olarak LG ile bu klasmanda pek karşılaştırılabilir olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bu işteki tecrübesi, kalitesi, servis ağı ve yıkama performansı olarak LG'den çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ve aldığım günden bugüne kullanımımda çok memnun kaldığımı söylemeliyim.
  • ekorender E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, teşekkür ederim cevabiniz için, aslinda benim de aklim ve kalbim siemens diyor ama yine de insanin akli karismiyor degil.

    Bakalim farkli yorum gelecek mi...
    tekrar tesekkurler, iyi forumlar @ekorender
  • Siemens WM12S765TR
  • Bugun iki makineye tekrar goz attim ve LG yi eledim. Hernekadar bazi avantajlari gibi gorunse de yine de eksik hala... AEG - ELECTROLUX leri gorunce forumda okudugum olumlu yorumlar, tavsiyeler aklima geldi... bir de suan siemens buzdolabim ile ilgili bi servis sıkıntım olacak gibi bakalim olmaz insallah... Candogan bey in bi forumda yazdigi bir yazi vardi "önemli olan servisin bollugu degil, bizi servise muhtac etmeyecek makine almaktir" diye.... o geldi aklima...

    Markanin urunlerine hep gozucu ile bakmistim bir tek 88489 modeline son sıkma yaptırmıstim...

    Her iki markaya da yabanci sayilirim, 12S765 e alternatif hangi serisi olabilir? Neden?

    Beklentilerim : buyuk kazan ve kazan girisi, agirlik sensoru ve ona bagli tasarruf, mumkunse deterjan onerisi, maxx. Kiloda hizli program, ses seviyesi de onemli suan pancar motor cakisiyor evde, 1400-1600 devir olabilir ne kadar kuru o kadar iyi benim icin, buhara onem vermiyordum ama faydali ise neden olmasin....1500-1700 civari butce

    Yardimlariniz ve cevaplariniz icin simdid2n tesekkurler




  • Siz AEG L88489FL'yi özetlemişsiniz bu arayışlarla. Süreyi kısabilmek haricinde benim de arayışım sizinkiyle paraleldi. Zaten AEG de süre de oldukça esnek bir şekilde kısılabiliyor, sadece süreyi kısınca sıkma verimi A sınıfı olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt


    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.. Böyle bir cevap alacagimi biliyordum..[:D
    L88489FL yi incelediğimde birkaç noktasını beğenmedim sadece. bunlar kişisel tercihtir makinenin sağlam ve iyi olmasını etkilemez ama bukadarını yapmışken onlar da olsa fena olmazmış.

    1- program seçme düğmesi çabucak kırılıp yerinden çıkacak emaneten duruyor gibi geldi, belki teşhirdeki üründe bir sıkıntı vardı onu bilmiyorum, electroluxun ki daha sağlam geldi gözüme. bir de AEG nedense simge tercih etmiş makine üzerinde yazı olsa daha iyi olurmuş alışmak zaman alabilir..

    2- bir de ekranda daha detay bilgi olabilirmiş en azından üzerine geldiğiniz simgenin ne anlama geldiği ekranda yazsa imiş o açığı kapamış olabilirdi... gerçi bunlar detay konular makine tercihinde belki listenin dışında bırakılabilir ama bu kadar iyi olan makinede bunlar da olsa fena olmazmış. bu yünleri düşününce siemens daha kullanıcı dostu görünüyor.

    bir de sizce bu 88489 neden TR den çekildi, makine tutmadı mı yoksa bu fiyata bu kadar iyi özelliği yanlışlıkla koyduklarını mı farkettiler de geri çektiler...:) ya da daha iyi ve yeni bir seri mi gelecek bu makineye muadil olarak... (markayı benden daha iyi tanıdığınızı düşünerek soruyorum bunları)


    son olarak bu makine birazcık da olsa bütçemi aşıyor, şartları zorlamam gerek. istanbulda 2000 tl nin altında yok gibi. 1500-1700 aralığında beklentimi karşılayacak, siemens e alternatif olacak bir ürün yok mu ve siemensin 12S765 i ni nasıl bilirsiniz...:)

    iyi pazarlar, teşekkürler




  • Bugün AEG ve Electrolux lere göz attım, aeg de çok çeşit göremedim ama electrolux un bayağı çeşidi vardı,
    1408 e bayıldım taş gibi duruyor makine...:)
    1687-1487 veya 1497... 1687 aklıma yatıyor A sınıfı sıkma performansı ve bütçe dahilinde olması ile...

    Forumda sizin yorumlarınızdan ve int. araştırmalarımdan anladığım kadarı ile elc. 1408 ve aeg 88489 ve 98699 un dışında kalan makinelerde makinenin içindeki yük miktarını ve ona bağlı deterjan önermesi diğerlerinde yok. ama makine az çamaşırı algılayıp su, elk. ve programları ayarlıyor sadece deterjan önermiyor ve ağırlığı bize göstermiyor doğru anlamışım değil mi??? bu kısmı karar için önemli...

    88489 pek bulunamıyor ve fiyatı benim için biraz yüksek, 98699 zaten daha yüksek. (ama bugün gittiğim bir mağaza teşhir ürününü 2,000 tl den kredi kartlarına taksitli olarak veririm dedi. makine temiz görünüyordu, almayı düşünen olursa belki faydası olur...)

    1687 nin muadili aeg olarak göremedim ve elc. u daha kullanışlı ve sağlam buldum... son olarak 1687 ve 12S765 arasında tercih yapacak olsanız sizin tercihiniz hangi yönde olurdu? Neden? ya da 1687 ye alternatif öneriniz varmıdır... AEG-ELC. sizin ve diğer forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine almaya niyetleneceğim bir marka kötü demem diyemem kesinlikle ama gerçekten makineleri hoş.

    şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zer.yasir -- 3 Kasım 2013; 23:22:35 >




  • takip ediyorum bu konuyu
    aynı özelliklerde bişiler bizede lazım ama hiç anlamıyorum bu çamaşır işlerinden
  • mesajım bulunsun.. dostum bende baharda düğün yapıcam. bu çamaşır makinası durumu çok kafamı karıştırdı.
    öyle 2500 - 3000 tl de veremeyeceğim bir makineye. f/p ürünü almak istiyorum.
    2-3 yıl sonra şark için tayinimiz çıkacak, gideceğim yerde servis sıkıntısı yaşarmıyım acaba diye de düşünüyorum.
    üzün süre 2 kişi olacağız. 1000-2000 arası bi bütçe düşündüm ama 1500 ü de aşmak istemiyorum.
    1000 ve 2000 tl arasındaki makinelerin farklı özelliklerini karşılaştırıyorum ama değer mi bu özellikler için karar veremiyorum bir türlü.
    yeni makina alınırken olmazsa olmaz dediğiniz özellikler nelerdir mesela? inverter fırçasız motor mu, yük sensörü mü? köpük sensörü mü? su jeti mi? buhar özelliği mi?
    durumlar bir hayli karışık yani




  • Merhabalar,
    Bende yaklasık 2 aydir arastirma icindeyim, benim kendime göre onceliklerim vardi ama arastirmalarimdan edindigim bilgileri toparlamak gerekirse;

    - Çamaşirlari iyi yikamali, asli gorevini tam yapmali
    - Inverter yani firçasiz, yeni tip motor olmali,
    - tambur hacmi 60 lt nin uzerinde ve celik olmali, (aslinda kazan da celik olmali ama celik yapan 1-2 firma kaldi, onlar da orta gelirli bir aikeyi zorlayacak butçelerde)
    - Camasirlarin agirligni hesaplayip az camasirda su, elk. den tasarruf yapabilmeli mumkunse deterjan dozajini da onermeli,
    - Min 1000 devir olmali 1200-1400 daha saglikli,
    - Deterjan gozunu yikayabilmeli,
    - Devir, sicaklik, programlamada esnek ve bagimsiz olmali,
    - Kopuk onleme de onemli, fazla deterjan kaynakli kopugu algilayip ek durulama yapabilmeli
    - Yikamada 49-52 db, sıkmada 71-75 db arasindaki makineler sessiz kabul ediliyor
    - Buhar ozelligini faydali bulanlar var olsa iyi olur
    - Sağlam dayanikli olmali, servisle ugrastirmamali
    - Bu saydiklarimi yapabilen makineler min. 1400 tl den basliyo
    - Ve malesef yerli olmamali... bunu uzulerek soyluyorum ama yerli makineler malesef şişirme... evet yaygin satis servis aglari var ama kalite yerlerde... 500 tl lik makine ile 2000 tl lik makinenin altyapisi ayni... [:-.
    - Servise az ihtiyac duyacak makine bakmak lazim ama ihtiyac duyuldugunda da hizli cozum bulabilmeli servis... gerek parca temini gerek cozum sureci hizli&hizliya yakin olmali

    Benim toparlayabildiklerim bunlar, bu bilgilere ulaşmami saglayan basta donanimhaber.com a ve bilgi ve deneyimlwrini aktaran tum forum uyelerine ayrica tesekkur ederim.

    Bu bilgiler isiginda alinacak markalari soyle tesbit ettim,
    Miele tartismasiz lider....
    2. Sirada bosh-siemens grubu, aeg electrolux
    3. Sirada sanirim Lg olur..




  • öncelikle çok teşekkür ederim yazınız için.. bende bu makineyi ve sizin önerdiğiniz makineleri inceliyorum. sıkma enerji sınıf B ve ses seviyesi yıkama:56, sıkma:73.
    tambur hacmini yazmamışlar. fiyatı biraz daha uygun.

    http://www.beyazesyam.com/EWF1286LEW-ELECTROLUX-8KG-1400-DEViR-cAMAsIR-MAKiNESi_20584.html#0

    http://www.electrolux.com.tr/Products/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r_Y%C4%B1kama/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r_Makineleri/%C3%96nden_y%C3%BCklemeli/EWF1286LEW




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brabus_y

    Merhabalar,
    Bende yaklasık 2 aydir arastirma icindeyim, benim kendime göre onceliklerim vardi ama arastirmalarimdan edindigim bilgileri toparlamak gerekirse;

    - Çamaşirlari iyi yikamali, asli gorevini tam yapmali
    - Inverter yani firçasiz, yeni tip motor olmali,
    - tambur hacmi 60 lt nin uzerinde ve celik olmali, (aslinda kazan da celik olmali ama celik yapan 1-2 firma kaldi, onlar da orta gelirli bir aikeyi zorlayacak butçelerde)
    - Camasirlarin agirligni hesaplayip az camasirda su, elk. den tasarruf yapabilmeli mumkunse deterjan dozajini da onermeli,
    - Min 1000 devir olmali 1200-1400 daha saglikli,
    - Deterjan gozunu yikayabilmeli,
    - Devir, sicaklik, programlamada esnek ve bagimsiz olmali,
    - Kopuk onleme de onemli, fazla deterjan kaynakli kopugu algilayip ek durulama yapabilmeli
    - Yikamada 49-52 db, sıkmada 71-75 db arasindaki makineler sessiz kabul ediliyor
    - Buhar ozelligini faydali bulanlar var olsa iyi olur
    - Sağlam dayanikli olmali, servisle ugrastirmamali
    - Bu saydiklarimi yapabilen makineler min. 1400 tl den basliyo
    - Ve malesef yerli olmamali... bunu uzulerek soyluyorum ama yerli makineler malesef şişirme... evet yaygin satis servis aglari var ama kalite yerlerde... 500 tl lik makine ile 2000 tl lik makinenin altyapisi ayni... [:-.
    - Servise az ihtiyac duyacak makine bakmak lazim ama ihtiyac duyuldugunda da hizli cozum bulabilmeli servis... gerek parca temini gerek cozum sureci hizli&hizliya yakin olmali

    Benim toparlayabildiklerim bunlar, bu bilgilere ulaşmami saglayan basta donanimhaber.com a ve bilgi ve deneyimlwrini aktaran tum forum uyelerine ayrica tesekkur ederim.

    Bu bilgiler isiginda alinacak markalari soyle tesbit ettim,
    Miele tartismasiz lider....
    2. Sirada bosh-siemens grubu, aeg electrolux
    3. Sirada sanirim Lg olur..





    yerli malı zaten bende önermiyorum size gerçekten en uygun AEG L88489FL olur diye düşünüyorum hem sessizlik ,yıkama performansının iyi olması,buhar özelliği olması gibi artıları bulunmakta yada Bosch WAY24760TR buda iyi bir cihazdır ama aeg daha kıdemli




  • Dediğiniz dogru sn. Cankırıkları. Aeg kafami ciddi ciddi karistiriyor, ozellik ve kalite olarak beklentimi karsilayan bir makine, zaten Lg yi degayli inceledigimde direkt eledim. Aeg electrolux grubu ile ilgili tek endisem uzun vadede ne olur? Marka kaçar gider mi, parça ile ilgioi mağduriyet yaşatir mi, tamam garanti uzatilacak ama garanti kapsaminda bile olsa uzun sure bekletirse o da ayri bir sıkıntı... tamam makine sağlam, sık arıza vermeyecek cinsten ama... allah servisin eline düşürmesin ama dusurecekse de hizli cozenine dusursun...:))
    Yoksa 98699 bile dusunuyorum butceyi cok zorlayip...

    Yukarida electrolux ile ilgili sorularim vardi, markayi pek bilmedigimden altyapisini ve detayini bilmiyorum, ama şu an alacagim makineler belli son adaylar :
    Siemens 12s765,
    Aeg 98699 88489
    Elec. 1687 1408...

    bir de aeg elec. Grubunun parca fiyatlari siemense gore nasildir, esdeger parcakar arasinda fiyat farki varmidir, yuksek midir dusuk mu




  • Aeg siemens kiyaslamasinda kagit uzeti degerlerde Aeg onde, benim sectigim cihazlar arasinda. Peki bizim goremedigimiz altyapi kisminda durum nasil, rulmanlar, amortisorler, motor, kayis kasnak, hortumlar, koruk lastigi... v.s v.s... bunlarda durum nedir ustunluk kimdedir ya d a esitmidirler..?
    Mesela bu makinelerin katildigi testler var omur testleri mielenin 20 yil dayandigi,orada durum nedir? Kac yilda stop ediyor bsh ve ael (ael = aeg electrolux) korukler ne zaman yirtiliyor, amortisorler ne zaman hangi sartlarda patliyor... tamam miele number one da number two kim...

    Sorularim yanlis anlasilmasin, marka fanatikligim yoktur, uyumlu ve makulumdur... sadece siemensi daha kullanici dostu buluyorum ve siemens almak icin yola cikmistim, arastirirken Lg ve ael katildi... siemens vazgecilmez degil ama hangi markaya neden degistirecegimi bilmek istiyorum... onu arastiriyorum... makinelerde kozmetik guzellik takintim yok, saglam kullanisli olsun ariza mumkunse yapmasin, yapacaksa da insafli olsun diye dusunurum...

    Uzun yaziyorum yanlis anlasilmamak icin kusura bakmayin,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brabus_y


    Forumda sizin yorumlarınızdan ve int. araştırmalarımdan anladığım kadarı ile elc. 1408 ve aeg 88489 ve 98699 un dışında kalan makinelerde makinenin içindeki yük miktarını ve ona bağlı deterjan önermesi diğerlerinde yok. ama makine az çamaşırı algılayıp su, elk. ve programları ayarlıyor sadece deterjan önermiyor ve ağırlığı bize göstermiyor doğru anlamışım değil mi??? bu kısmı karar için önemli...


    Benim makinem Bosch WAS 24765 (Muadil Siemens 12S765) modelinde de bu bahsettiğiniz özellik bulunmakta. Sadece AEG ve Electrolux modellerinde bulunmuyor yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brabus_y

    Aeg siemens kiyaslamasinda kagit uzeti degerlerde Aeg onde, benim sectigim cihazlar arasinda. Peki bizim goremedigimiz altyapi kisminda durum nasil, rulmanlar, amortisorler, motor, kayis kasnak, hortumlar, koruk lastigi... v.s v.s... bunlarda durum nedir ustunluk kimdedir ya d a esitmidirler..?
    Mesela bu makinelerin katildigi testler var omur testleri mielenin 20 yil dayandigi,orada durum nedir? Kac yilda stop ediyor bsh ve ael (ael = aeg electrolux) korukler ne zaman yirtiliyor, amortisorler ne zaman hangi sartlarda patliyor... tamam miele number one da number two kim...

    Sorularim yanlis anlasilmasin, marka fanatikligim yoktur, uyumlu ve makulumdur... sadece siemensi daha kullanici dostu buluyorum ve siemens almak icin yola cikmistim, arastirirken Lg ve ael katildi... siemens vazgecilmez degil ama hangi markaya neden degistirecegimi bilmek istiyorum... onu arastiriyorum... makinelerde kozmetik guzellik takintim yok, saglam kullanisli olsun ariza mumkunse yapmasin, yapacaksa da insafli olsun diye dusunurum...

    Uzun yaziyorum yanlis anlasilmamak icin kusura bakmayin,

    aynen bahsettiğiniz parçalar sınırlı süreli ve zamanla değişmesi gereken parçalar ve bir makinanın çalışma kalitesinin, uzun ömürlülüğünün de göstergesi. ne yazık ki makine ömürleri konusunda bir araştırma bulabilmiş değilim.
    şöyle toparlamak gerekirse, teknik özellikleri daha üstün bir makinanın bu parçalarının aşınma ve deformasyon süreleri çok kısa ise bizim gibi orta gelirli insanlar için yanlış bir seçim yapmış oluruz.
    onun yerine uzun ömürlü ama daha düşük teknik özelliği olan bir makine tercih ederim doğrusu. bunu bilemiyor olmamız biraz kötü işte.




  • eğer kafanızda servis endişesi varsa bosch veya siemensi tercih etmekte fayda var aslında kalite olarak pek farkları yok aeg tarafından bakılcak olursa tamamen tercih size kalmış bu durumda hepsi neredeyse eşdeğer özellikte ürünler bunlar uzay mekiği değil abartılcak bir durum yok 10 yıl götürsün yeter zaten 500 tl lik makinada alsan işini görür ama önemli olan ihtiyacını karşılayanı bulmak ve burda devreye siz giriyorsunuz


  • Haklisiniz ama 10 sene "tık" demeden calismasi var, arada oksurmesi var, birde tekmeleyerek kullandigimiz makineler var... eee bir de oksürünce gelen doktor da onemli..ameliyati nerde yapacak, randevu için kaç gun bekleyecegiz falan falan...:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brabus_y



    Haklisiniz ama 10 sene "tık" demeden calismasi var, arada oksurmesi var, birde tekmeleyerek kullandigimiz makineler var... eee bir de oksürünce gelen doktor da onemli..ameliyati nerde yapacak, randevu için kaç gun bekleyecegiz falan falan...:)



    bizim eski giriş seviyesi türkiye montajlı bosch çamaşır makinası 10 senedir çalışıyor sadece biraz hasta

    anneanneme göndermiştik oda lg alınca köye gönderdi dinleniyor ama hala çalışmakta

    ben bosch tan yanayım ama bilemiyeceğim buhar özelliği çok gerekli değilse ben bosch diyorum




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.