Şimdi Ara

Sıcaktan Genleşen ve Yamulan HTC One M8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 buçuk yıldır Vodafone'dan satın aldığım HTC One M8 model cihazı kullanıyorum. Geçen günlerde ilginç bir olay oldu ve başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedim.

    Herşey, telefonumu, güneşli bir günde, yine güneşin altına park ettiğim aracımda unutmamla başladı. Yaklaşık 3 saat sonra arabama geri dönüp telefonu elime aldığımda gördüğüm manzara beni baya şaşkına çevirdi. Telefonun sağ tarafındaki ses kısma tuşunun hemen üst tarafı dışarı doğru bir çıkıntı oluşturmuştu. Eklediğim fotoğraflarda bahsettiğim kısmı görebilirsiniz. İlk önce ne olduğunu kavrayamadım ancak aklıma gelen tek sebep, araç içindeki yükselen sıcaklığın telefonun metal kasasında genleşmeye yol açtığı ve bu kısım ince olduğundan genleşme sonucu dışarı doğru bir çıkıntı oluşturduğu şeklindeydi. Sonuçta bir darbeye maruz kalması imkansızdı ve hiçbir darbe dışarı doğru bir çıkıntıya neden olmazdı.

    Cihazın garantisi devam ettiğinden bu sorun için Teleservice'e gönderdim. Hazır servise gitmişken açma kapama tuşunda bir sorun vardı bir de dokunmaları bazen geç algılıyordu bunları da belirttim. Cihaz bugün servisten geri geldi ama sonuç tam bir hüsran. Ekteki formda anakartının ve açma kapama tuşunun değiştiği yazıyor. Peki ya genleşme sonucu şişen kasa? Tahmin edeceğiniz üzere hiçbir işlem yapılmamış. Telefonla da hiçbir bilgi verilmedi. Yazılan açıklama şu şekilde: "Yan ses tuşları kısmında darbe var", "Kullanıcı hatası kaynaklı darbe"

    Teleservice ve HTC yetkililerine soruyorum, hangi darbe telefon gövdesinde dışarı doğru çıkıntıya sebep olabilir? Genleşme sonucu yaşanan bu sorun nasıl kullanıcı hatası olabiliyor? Araç içinde max 45 derece oldu diyelim sıcaklık. Bu sıcaklığa telefonun dayanmaması kullanıcı hatası mıdır?

    Daha önce bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu bilemiyorum ama bu cihazı bu şekilde kullanmayıp tekrar kendilerine göndermeyi düşünüyorum. Kasasını değiştirsinle veya olmuyorsa değişim yapsınlar, bu durum benim hatam değil. Eğer olumlu cevap alamazsam son çare tüketici hakem heyeti.

    Daha önce iphone kullanıyordum. Aynı şekilde iphone u da arabada bırakmıştım ve döndüğümde telefonun ekranında sarı bir ünlem işareti ve cihaz çok sıcak diye bir ibare belirip açılmamıştı. Soğuyunca tekrar açıp kullanabilmiştim. Kasasında hiçbir deformasyon oluşmamıştı. HTC ile olan bu durum nasıl sonuçlanacak merak ediyorum.
     Sıcaktan Genleşen ve Yamulan HTC One M8 Sıcaktan Genleşen ve Yamulan HTC One M8







  • Çok Şaşırtıcı Gerçekten.Bir Telefonun Genleştiğini İlk Defa Görüyorum. Aliminyumun Dezavantajlarını Olsa Gerek. Geçmiş Olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet benim de ilk defa başıma geldi ama olabiliyor demekki. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için cihazı aşırı sıcak ortamlardan olabildiğince uzak tutmak lazım. Bu sefer cihazı KVK teknik servis e gönderip tek arıza olarak bu durumu yazdım. Bakalım sonuç ne olacak. Umarım değişim yaparlar.
  • Bende çok şaşırdım one m8 alüminyumdan donatıldığı için bu tür şeyler görmek çokta mucize değil ama kullanımda bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanımda sorun yaratmıyor ancak görüntü ve dokunduğunuzda rahatsız eden bir durum. KVK teknik servis bu duruma garanti dışı kullanım diyerek 259 TL ücret talep etti. Tabiki bu ücreti ödemeyeceğim. Garanti dışı kullanımdan kasıtları nedir açıklama yok. Telefonla ulaşamıyorsunuz. 118 20 diye saçma sapan bir hat açmışlar. Adı teknoloji danışma hattı. Her arama 2,90 TL. 0850 ile başlayan bir çağrı merkezi numaraları var. Hiçbir şekilde bir insan ile görüşemiyorsunuz. SMS ile bildirim yapıyorlar. Tüketici hakem heyetine de sms atarlar artık. Samsung Galaxy Note 5 aldım. Acelem yok bu cihaz bedelini tazmin edene kadar ya da cihazı yenisiyle değiştirene kadar peşini bırakmayacağım :)
  • Telefona darbe aldırıp genleşme payını yok etme kısmı baya eğlenceli geldi kulağa :) Cihaz öyle ocağın üstünde falan kalmadı arkadaşlar. Bildiğiniz arabanın içinde durdu. Araba da güneşin altındaydı. Arabam da beyaz. Youtube da güneşin altında arabanın içinde elinde bir termometre ile oturup sıcaklık ölçen bir kaç rahatsız arkadaş bulabilirsiniz. Max ulaşılabilen ısı 47-50 derece olmuş. Ayrıca telefonun hiçbir yerinde "genleşme payı" olabilecek bir açıklık v.s. yok, olması da beklenemez zaten. Bu çıkıntının başka bir sebebi olmuş olabilir mi bilmiyorum ama başka bir ihtimal de aklıma gelmiyor. Belirtmekte fayda var telefon her daim Spigen marka dayanıklı bir kılıfla kullanıldı ve herhangi bir darbe almadı. Alüminyum ısı iletmede kullanılabilecek en iyi malzemelerden biri evet ama bu durum alüminyumun da genleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Belki de malzeme saf alüminyum değil de alaşım v.b. birşeydir bilemiyorum ama sonuç ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufdincer -- 15 Ekim 2015; 12:29:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufdincer

    Telefona darbe aldırıp genleşme payını yok etme kısmı baya eğlenceli geldi kulağa :) Cihaz öyle ocağın üstünde falan kalmadı arkadaşlar. Bildiğiniz arabanın içinde durdu. Araba da güneşin altındaydı. Arabam da beyaz. Youtube da güneşin altında arabanın içinde elinde bir termometre ile oturup sıcaklık ölçen bir kaç rahatsız arkadaş bulabilirsiniz. Max ulaşılabilen ısı 47-50 derece olmuş. Ayrıca telefonun hiçbir yerinde "genleşme payı" olabilecek bir açıklık v.s. yok, olması da beklenemez zaten. Bu çıkıntının başka bir sebebi olmuş olabilir mi bilmiyorum ama başka bir ihtimal de aklıma gelmiyor. Belirtmekte fayda var telefon her daim Spigen marka dayanıklı bir kılıfla kullanıldı ve herhangi bir darbe almadı. Alüminyum ısı iletmede kullanılabilecek en iyi malzemelerden biri evet ama bu durum alüminyumun da genleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Belki de malzeme saf alüminyum değil de alaşım v.b. birşeydir bilemiyorum ama sonuç ortada.

    Kullanılan materyal saf alüminyum değil, farklı malzemelerle beraber kullanılarak güçlendiriliyor. Servis telefon darbe almış diyor ama darbe almamış, zaten burada bir sorun var. Siz tüketici hakem heyeti ile gerekli işlemleri yapın, olayın sizin lehinize sonuçlanacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazı KVK ücretsiz yapmayı reddetti ve ücret talep etti. Kabul etmeyip cihazı geri istedim ve teleservice tekrar gönderdim. KVK nın kullanıcı hatası dediği arızayı teleservice garanti kapsamında değerlendirip onarımını gerçekleştirdi. Cihazın tüm arka kasasını değiştirdiler. Servis kalitesi açısından KVK nın ne düzeyde olduğu da böylece ortaya çıkmış oldu. KVK nın firma politikası tamamen tüketiciyi yolmak üzerine kurulu. Öyle ki, servisteki cihazınızın durumunu telefonda sormak için bile 11820 numarasıyla kurdukları tezgahın içine girip arama başına 3 TL ücret ödemeniz gerekiyor. 0850 ile başlayan bir numaraları daha var ancak o numara üzerinden ne cihaz durumu sorgulayabiliyorsunuz ne de bir insanla görüşme şansınız var. Teleservice ise telefonda ücretsiz hizmet veriyor.

    Kıssadan hisse, eğer cihazınızın servislik bir durumu olursa ilk tercihiniz teleservice olsun. KVK mı? Uzak durun.




  • yusufdincer Y kullanıcısına yanıt
    Sorununuzun fazla uzamadan çözülmesine sevindim hocam, güle güle kullanın. KVK'nın arama başına 3TL alması çok saygısız bir hareket olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.