Şimdi Ara

Kürtaj Yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar

    Kürtaj konusunda sizlerin düşüncelerini almak istiyorum. İnternetten yaptığım araştırmalara göre kürtaj 10 haftaya kadar yasal bir operasyon olarak anlatılıyor. Ancak şu sitede http://www.kurtajfiyat.net/kurtaj-yasal-mi/ kürtajın yasal olarak özel durumlarda 10 haftayı geçse de yapılabileceğini anlatmışlar. Bu konuda sizin düşünceniz nedir? 10 haftayı geçen gebeliklerde kürtaj yapılmalı mı yapılmamalı mı? Görüşlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



     Kürtaj Yasal mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CerenBacaksiz -- 9 Nisan 2014; 16:03:08 >







  • 10 haftayı geçtikten sonrada yasal diye biliyorum ama riski çok olduğu için doktorlar anlatıyor riskleri ve birşey olursa olayın kendi üzerine kalmaması için kağıt imzalatıyor önceden, böyle duymuştum birinden..
  • Yasallik degil bak sana söyle diyeyin trde lisansi iptal edilen bir de bazi doktorlar belli yerlerde bu isin piyasasini kurmuslar.benim görüsum isteyen yaptirmali kimisi korunmayi bilmiyor tr de boyle seylerden cinayetler cikiyor millet 2 dk zevkine bakiyor kimse sonra coxuga nasil bakilir hangi parayla - cevre tepkisi bence serbest olmali cunku sagliksiz kosullarda yaptiran yaptiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleykum

    mk nun ilgili hükümleri gereğince cenin sağ doğmak koşulu ile hak sahibi olmaya başlar. bu nedenle ceninin hak sahibi olduğu düşünülmektedir.

    kürtaj yasal bir hak olarak kullanılması sağlık gerekçelerine bağlanabilir. doğacak çocuğun sakat doğacak olması, sendromlu doğacak olması gibi hallerde çocuk alınabilir.

    ancak sırf istenmeyen bir gebelik neticesi yapılan iş olarak kürtaj kasıtla adam öldürmek fiilidir.

    zira anne ve baba vasfına sahip olmayan iki kişi istemedikleri bir çocuğun hukuk tarafından sağlanan haklarını göz ardı etmektedirler ve suç işlerler. bu işi yapan kişiler için anne baba tanımı kullanılmıyor.

    kürtaj 3. 4. çocuk gibi bakmakla yükümlü olunan çocuk sayısı arttığı gerekçe gösterilerek yapılması halinde ise hukukun koruduğu değerler değişmektedir denebilir.

    zira aileler bakmakla yükümlü oldukları çocuk sayısı hakkında içerisinde bulundukları ülke ve şartlarını öğrenmişlerdir ve avantajlı olan durumlarını gerekçe göstererek kürtajı isteyebilirler.

    bu kimseler anne ve babalık yapmış kimselerdir ve bu fiil artık kasten adam öldürmek olarak nitelendirilemez. taksirle yapılmış bir fiil olarak taksirle adam öldürmek sınırlarında değerlendirilebilir.

    her şeye rağmen ileride bir insan olacak bir varlığın yaşam hakkına karşı yapılmış olan fiiller cinayet fiilinin dereceleri ile değerlendirilir.

    ırza tecavüz sonucu istenmeyen gebeliklerde anne adayının kürtaj talebi ise bu fiilden mağdur olmuş kişinin durumuna göre değerlendirilebilir ve kürtaj yasal hak olarak tanınabilir.

    bu hal bir takım sebeplerden ötürü bazı çevrelerce kabul edilmediğinden bu kürtaj talebi de mefruz talep olarak adlandırılmaktadır. yani hiç bir halde kürtaj cana kast fiilini aşamaz denebilir.




  • yasal diye biliyorum ama genelde 6-8 haftalarda kalp atışı duyuluyor yani sonrası cinayet
  • Şu site dediğin zaten senin siten.Bıkmadın mı reklamını yapmaktan?Bu forum senin gibilerin bedava reklam yapma platformu değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88922581/f_//tm.htm#88922581
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

    Şu site dediğin zaten senin siten.Bıkmadın mı reklamını yapmaktan?Bu forum senin gibilerin bedava reklam yapma platformu değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88922581/f_//tm.htm#88922581

    Ben de bir sağlıkçı olarak işin yasal prosedürünü koyacaktım buraya . Meğer amaç bilgi edinmek değilmiş. Yapmayın konuyu açan benden daha iyi biliyordur zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.