Şimdi Ara

X7 g800v vs Logitech g103 sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumlardaki yorumlardan anladığım kadarıyla artı ve eksileri şu şekilde her iki modelin de:

    Logitech g103'ün artıları:
    - Daha kaliteli malzeme kullanıldığı söyleniyor
    - bileklik kısmı büyük

    Eksileri:
    - kulaklık girişi yok
    - ışıklandırma yok
    - multimedia tuşları yok
    - hızlandırma tuşları yok
    - su geçirmezlik yok
    - tuşları ses çıkartıyor

    A4 Tech x7 artıları:
    - kulaklık girişi var
    - multimedia kısayol tuşları var
    - hızlandırma tuşları var
    - sıvıya dayanıklı tuşlar
    - büyük bileklik kısmı

    Eksileri:
    - tuş takımı ışıklandırması yok
    - malzeme kalitesi logitech'e göre daha kötü
    - tuşlar sessiz değiller

    Her iki ürünün de fiyatları aşağı yukarı aynı (50 liranın 5tl altına veya üstüne satılıyorlar)

    Bu klavyelerden herhangi birine sahip veya görüp inceleme şansı olmuş arkadaşlara sormak istiyorum sizce hangisi daha mantıklı satın almak için?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • X7'nin malzeme kalitesi Logitech'e göre kötü değil çok kötü. Tuşlar bir müddet sonra keşkül kıvamına geliyor sürekli olduğu yerde sallanmaya başlıyor bunu da aklınızda bulundurun alacaksanız. Ayrıca ses giriş çıkışları belki kolaylık olabilir fakat G510 gibi kendi ses kartını kullanmadığı için aslında sadece uzatma görevi görüyor. G103 gibi bir alternatifi varken göz ucuyla bakmak bile yanlış olur. Bir süre kadar kullanmak gibi bir hatada bulundum kesinlikle tavsiye etmiyorum X7 klavyelerini. Farede bir nebze daha Fiyat/Performans açısından daha iyi konumdalar fakat X7 klavyeleri Logitech'in bırakın G103'ü ile kıyaslanmayı, ortalama klavyeleri ile bile kıyaslanacak bir ürün değil.
    Multimedya tuşları konusunda da G tuşlarına makro yazılabiliyor mutimedya için eğer bu kadar önemliyse LGS ile halledebilirsiniz. Hızlandırmadan kastınız da X7'deki o saçma tuşsa o sadece tuş yenileme hızını arttırıyor raporlama hızını değil. Yani A tuşuna basılı tuttuktan kaç saniye sonra AAAAAAAAAAAAAAAA şeklinde yazmaya başlayacağıyla alakalı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silence34 -- 5 Temmuz 2013; 2:01:57 >




  • Silence34 sevgili dostum, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bugün öğle arasında çıkıp ikisinden birini alacaktım ve özellikleri bakımından x7 daha ağır basıyordu ama şu tuşların bir süre sonra sallanması durumundan sonra kararımı değiştirdim. Benim gibi klavyesinde saatlerce yazı yazan ve hor kullanan birine göre değil anladığım kadarıyla. Logitech ile alakalı kafamdaki tek negatif yön kulaklık girişi ama onu da uzatma kablosu ile kasadan idare edeceğim artık. Peki sana sormak istediğim birşey daha var, fiyatı 50 lira civarı mouse tavsiyen ne olur? Kablosuz mouse'lar için geç tepki veriyor kablolular gibi hızlı değiller diyorlar. Ama bu devirde de kablolu mouse gibi bir rahatlık varken kablolu da saçma değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spectecular

    Silence34 sevgili dostum, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bugün öğle arasında çıkıp ikisinden birini alacaktım ve özellikleri bakımından x7 daha ağır basıyordu ama şu tuşların bir süre sonra sallanması durumundan sonra kararımı değiştirdim. Benim gibi klavyesinde saatlerce yazı yazan ve hor kullanan birine göre değil anladığım kadarıyla. Logitech ile alakalı kafamdaki tek negatif yön kulaklık girişi ama onu da uzatma kablosu ile kasadan idare edeceğim artık. Peki sana sormak istediğim birşey daha var, fiyatı 50 lira civarı mouse tavsiyen ne olur? Kablosuz mouse'lar için geç tepki veriyor kablolular gibi hızlı değiller diyorlar. Ama bu devirde de kablolu mouse gibi bir rahatlık varken kablolu da saçma değil mi?

    Kablosuz farede önemli olan raporlama hızı. Bazı kablolu farelerin bile raporlama hızı 500 Hz. Bu da zaten 2 milisaniye demek oluyor yani monitörünüzün bile tepki süresinden daha kısa. Genellikle firmaların reklamlarına ve pazarlama stratejilerine kurban giden, inananlar oluyor oyuncu adam mekanik klavyeyle oynar, oyuncu adam kablolu fareyle oynar gibi laflar edenler. Bu tamamen kişiye göre değişen bir şey. Fare en önemli ekipman bana sorarsan oyun için hem ergonomisi hem de özellikleri açısından. O fiyat aralığında Logitech G300'e bakabilirsin. A4 Tech X7 özellikle farelerde fiyat/performans anlamında baya ileride fakat malzeme kalitesi yine rahatsız edici dayanıklı olsa da. Fareyi mutlaka bir teknoloji mağazasında teşhirde görerek, deneyerek elinize göre en uygun boyutlu olanı ve tutuş şeklinize uygun olanı alın. 50 TL civarlarında çok alternatif var. Bütçeyi biraz daha arttırarak veya taksitli alışveriş yaparak daha iyi farelere göz atın derim ben. Burada öneri yapılsa da sadece fikir verme konusunda işinize yarayabilir en çok özelliği olan fareyi alsanız bile elinize küçük geldikten sonra veya rahat olmadıktan sonra hiçbir anlamı olmaz.




  • Sana tavsiyem aşağıdaki klavye önerdiğin 2 ürün arasında bana göre en iyisi özellik olarak;

    38 TL - A4 TECH X7-G800V GAMER KLAVYE / SIYAH / USB
  • quote:

    Orijinalden alıntı: humerusweb

    Sana tavsiyem aşağıdaki klavye önerdiğin 2 ürün arasında bana göre en iyisi özellik olarak;

    38 TL - A4 TECH X7-G800V GAMER KLAVYE / SIYAH / USB


    Yeterince kullanmış birisi olarak birine tavsiye edeceğim son klavye.
  • Az evvel vatandaydım işlemci fanı vs baktım. Malum gidiş amaçlarımdan bir diğeri de klavyelere bakmaktı. G103 ü inceledim ve sonuç hayalkırıklığı. 10 liralık frisby klavyeden hiçbir farkı yok, 8 tane tuşunun turuncu olmasından başka. Sonuç olarak şu klavye mouse setini almaya karar verdim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/klavye/microsoft-2lf-00011-wireless-desktop-800-nano/productdetails.aspx?I_ID=48857

    Zaten oynadığım oyunlar pes, gta vs tarzı oyunlar. Onun için de şu kablosuz gamepad'i almaya karar verdim:
    http://www.vatanbilgisayar.com/oyun-kollari-ve-direksiyonlar/jwin-2903-2903-usbps2ps3-titresimli-kablosuz-gamepad/productdetails.aspx?I_ID=65784

    Neticede 100 tl harcayıp kablosuz klavye mouse ve gamepad almış olacağım. Silence34 yinede tavsiyelerin için teşekkür ederim arkadaşım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Silence34 S kullanıcısına yanıt
    banada yardım lazım

    Bak abicim ben bayramda 200 tl toplayan birisiyim :D 1.5 ay aç kalıp kendime minecraft premium alcam eyer taktir alırsamda g230 kulaklıkta cepte farzetki takdir sayesinde g230 aldım minecraft ta aldım 200 tl bayramda aldım hiç tereddüt etmeden g300 ve g103 alabilirmiyim ha bu arada bu klavye bileğimi ağrıtıyo çünkü tahtaya gelio bilek kısmı sence g103 bunun için iyimi bide farede o kadar hassas istemiom böle biraz sağa çevirdimmi 2 defa 360 çekmesin çünkü ben bir minecraft oyuncusuyum lütfen cevaplarmısın cevaplarsan sevinirim





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.