Şimdi Ara

davalı taraf vw olduğu için burada paylaşıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.ekotrent.com/ozel-haber/haber/926024-sifir-aractaki-hatayi-fabrikaya-kabul-ettirdi

    Samsunlu işadamı, 'sıfır kilometre' otomobildeki hatayı kabul etmeyen firmaya karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

    İlkadım ilçesinde elektronik büro malzemelerinin distribütörlüğünü yapan İhsan Kaptanoğlu, 4 yıl önce 57 bin liraya Wolkwagen'den 'sıfır kilometre' Passat araba aldı.

    Arabaya binmeye başladıktan bir süre sonra boyasının döküldüğünü fark eden İhsan Kaptanoğlu, aracı servise götürdüğünde, boyanın dökülmesinin yollardaki çakıl taşlarından kaynaklandığı yanıtını aldı.

    Problemin aracın değişik bölgelerinde devam etmesi üzerine başka servislere de aracı götürerek bilgi alan Kaptanoğlu, sorunu çözülmeyip 'kullanıcı hatası' diye geçiştirilince mahkeme yolunu tercih etti.

    ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE DAVA AÇTI

    Aracın bedelinin yüksek olması nedeniyle tüketici mahkemesi yerine Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açan İhsan Kaptanoğlu, 4 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından hem aracın bedelini hemde mahkeme giderlerini firmaya ödetmeyi başardı.

    Parayı tahsil eden Kaptanoğlu, "Bana Wolkwagen servisinden problemin kullanıcı hatasından kaynaklandığı söylendi. Halbuki diğer servisler ve bilirkişi, aracımdaki boya dökülmesinin astar ile boya arasındaki uyumsuzluktan kaynaklandığını ortaya koydu.

    'Her şey net' olmasına rağmen firma, niyeyse sürekli problem çıkardı. Dava bu nedenle 4 yıl sürdü. Ne işimde, ne de evimde bu yüzden 'huzur' kalmadı. Aracı o halde her gördüğümde kahroldum. Bütün işimi gücümü bıraktım, bu işle uğraştım.

    Aracın bedelini ve mahkeme masraflarını sonunda firma ödedi. Ama özel avukatlar tuttuğum için 7 bin lira bana ekstra avukatlık masrafı çıktı. Sonuç her ne kadar lehime olsa da, çektiğim sıkıntı nedeniyle sevinemiyorum." dedi.







  • Opel inde buna benzer bi halt yediğine şahsen şahit oldum. Bizim olay 2 senede çözülmüştü. Sizinki baya sürmüş.
    Allah belalarını versin, ne diyelim.
  • Geçmiş olsun hocam böyle durumlar malesef hiç suçu yokken insanı markaya karşı soğutuyor halbuki bu olay almanyada olsaydı muhtemelen özürleri ile beraber daha üst bir versiyon sıfırı ile değiştiriverirlerdi hemen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.