Şimdi Ara

SOĞUK MOTORDA HARARET IŞIĞI YANIYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
125.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2001 72000 km de vw bora aracım var.sabahları ilk çalıştırmadan sonra hararet ikazı veriyor ve ışık yanıp sönmeye başlıyor.biraz ilerleyip aracın harareti yükselmeye başlayınca aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda ikaz ve ışık yanmıyor.acaba neden olabilir bu sorun?



  • AKL motor olduğunu düşünüyorum.

    1. Radyatör suyu tükenmiştir (yani "bitmiştir")
    2. Hararet müşürü arızalanmıştır (Lüksemburg malı, pirinçten yapılma, ucunda 2 adet kontak var)
    3. Su pompası (piyasada adı "devirdaim" ya da "devridaim") çalışmıyordur
    4. Motor soğutma sistemindeki sıvı donmuş, termostat arızalanmıştır.

    Motoru daha fazla çalıştırmadan servise/tamirhaneye götürmeniz veya ustayı çağırmanız gerekmektedir. Geçmş olsun.

     SOĞUK MOTORDA HARARET IŞIĞI YANIYOR




  • daha önceden termostat müşürü ve su pompası değişmişti sanırım yine aynı arıza
  • ayrıca tşk ederim taner bey
  • aynı olay bende de var. 1997 passat 1.8.. servise göstermek lazım bence. ama komşularımda 2000 passat ve 2001 bora var. her sabah onlarda da aynı ikaz oluyormuş. özellikle '0' dereceye yakın sıcaklıklarda... diyorumki acaba havanın soğuk olduğu konusunda normal bir uyarı ikazı olabilirmi?? çünkü 3 aracında aynı uyarıyı yapması ve hepsininde aynı anda arızalanması pek mümkün gibi görünmedi bana ?? siz ne dersiniz?
  • benim motor suyu eksik olduğu için uyarı verdi sanırım yaklaşık 0.5 lt kadar su ekledim 2 gün oldu ikaz vermiyor artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: huso_

    benim motor suyu eksik olduğu için uyarı verdi sanırım yaklaşık 0.5 lt kadar su ekledim 2 gün oldu ikaz vermiyor artık


    Su eksildiğinde yanar hararet lambası. ( Fren hidroliği eksildiğinde de el freni lambası yanar ) Benim eski golfümde de olmuştu.
    Normalde suyun eksilmemesi lazım. Şu anlık su ( keşke antifriz koysaydın) koyarak çözüm bulmuş gibi görebilirsin ama bir servise götürmende fayda olacağı kanısındayım. Hiç olmadık bir yerde o lamba yanar ve sönmez adamı çıldırtır. ( Şekil 1-a ben , Fatih sultan mehmet köprüsünün üstünde yandı ışık ve sönmedi. Trafik sıkışıktı...Kavacığa uğrayıp en yakın benzinciden antfriz koymuştum. Ama benzinciye gidene kadarki halimi hiç sorma istersen. Kışın soğuğunda ter damladı korkudan...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 16 Aralık 2008; 0:04:37 >




  • sonradan benim de aklıma geldi antifiriz koymak ama geç oldu olmazsa biraz alıp eklerim.ayrıca bugüne kadar hiç eksiltme yapmamıştı suyunda evet haklısın sanırım servise göstermem uygun olur.
  • Aynısını 2013 b7 de başıma geldi bu gece ışık hep yanıp söndünilsayRda 105 derece manuel göstergede 90 i geçmedi. Amaarabada bir sıkıntı var gibiydi gaz almıyor titreme yapıyor gibiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buaksam is cikisi bendede oldu bu Olay trafikte hararetle stop lambası yandı hararet 70 deyken daha fan acmamis araba ama yinede sistemi kontrol ettirmek şarttır
    bu ikazı yağ eksikliğinden de yapar wv ler ki benimki sanırım bundan oldu
    Yarım lt yağ ilave ettim en az tapa daki kaçağı biliyodum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 model ww bora motor temizliği yapıldı yağ çözücü ile akabinde temizlik ardından soğuk motor hararet sonda 130 gösteriyor ve suyu tamam olduğu halde ikaz lambası yanıyor 2 gün geçti şimdi ise hareret sıfır ikaz lambası uyarı vermiyor sorun nedir arkadaşlar bilgisi olan varmı ?
  • huso_ H kullanıcısına yanıt

    Bir yürü git kardeş bieşey bilmiyormuş gibi konuşuyorsun insanları yanlış yönlendiyorsun.


    Beyler keyfinize bakın aracın motor ısısı düşük olduğundan o işıği yakıyordur araç motor ısınınca söner bu ışık panikle bir durum yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk. Motor hiç çalıştırlmamış kontağı açınca.hareret ışığı yanıyor dıt dıt ses veriyor motorda çalışınca devam ediyor.o derece 90.derece fark etmiyor acaba sorunu nedir bu arabanın.2003 tdi polo .bilgisyarda bağlandı. Beyinede bakıldı bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.