Şimdi Ara

MSI P67A-GD80 - I7 2600 Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bir arkadaşıma yeni bir sistem topladık.

    Sistem;
    MSI P67A-GD80
    I7-2600 (OC yapmayacağı için K değil)
    Default soğutucu
    8 GB Kingston 1600 CL9 RAM
    550W Gigabyte PSU
    MSI Cyclone 256 BIT GTX460

    İşlemci sıcaklığı BIOS ekranında 70-75 derecelerde görünüyor. Everest ile masaüstünde yaptığım ölçümlerde is 44 derece görünüyor. Sistem kararlılık testi yaptırdığımda işlemci sıcaklığı 70-75 derece civarında sabitleniyor. Böyle bir sorunla karşılaşan ve tecrübe eden arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

    Not: Soğutucunun tam oturmaması veya termal macun ile ilgili bir sorun yoktur.



  • control center 2 ne gösteriyorsa sıcaklık odur
  • Cevap için teşekkürederim dostum. Windows ortamında sıcaklıklar normal görünüyor.
    BIOS'ta neden yüksek acaba. Ayrıca elimle dokunduğumda Soğutucu BIOS'ta daha sıcak. Windows ortamında daha serin.
    Çok ilginç ve karşılaşmadığım bir durum;
    "BIOS'ta sıcak Windows'ta serin"
  • sb lerin stok soğutucuları yetersiz geliyor aynı sorunu forumda yaşayan birkaç arkadaş var sana tavsiyem bütçene göre 12 cm fanlı kule tipi soğutucu alman
  • Keşke çok az fiyat farkına çarpan kilidi açık işlemciyi alsaydınız. Anakrtın üzerindeki tek tuşla overclock yapabilirdiniz. Ayrıca overclock yapmayacaksanız p67 chipsetli anakart almanız da yanlış olmuş. Keşke h67'li alsaydınız. Hem de işlemcide mevcut olan grafik çipinden faydalanırdınız.
  • arkadaşlar bu konuda haklı gd80 ve düz model i7 2600 olmamış 30tl farkla en azından k almanız sizin yararınıza olurdu ilerde

    şu an d-14 ile biosda 50c görüyorum windowsda 40 lı c lerde
  • Sistemi topladığımız arkadaş biraz çokbilmiş olduğu için kendi seçimlerine yakın ürünleri tercih etmek zorunda kaldık. Bende anakart olarak daha ucuz bişeyler almasını önermiştim ama nedense anakart iyi bişeyler olsun, işlemcide çarpan kildinin açık olmasına gerek olmadığını söyledi.
    Çokta ısrarcı olmak istemedim. Kendi tercihi sonuçta.

    @Mckhan
    BIOS u en güncel olan versiyona flashladım. Sonuç yine aynı. Sanırım bu seride BIOS'un gösterdiği sıcaklık değerleri çokta sağlıklı değil.
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...
  • Bu işlemcilerde (sistemlerde) biosta sıcaklıklar masaüstünden 8-10 c farklı görünüyor ama sizde 30c gibi bir fark var. 8-10c olsa normal diyeceğimde 30c fark olması ilginç.

    Bendede biosta 44-45c olan sistem masaüstünde bütün proğramlarla bakıyorum 33-35c civarında. Bios ve win ortamındaki sıcaklık farkını gözardı edersek söylediğiniz değerler stok soğutucu ile gayet normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Keşke çok az fiyat farkına çarpan kilidi açık işlemciyi alsaydınız. Anakrtın üzerindeki tek tuşla overclock yapabilirdiniz. Ayrıca overclock yapmayacaksanız p67 chipsetli anakart almanız da yanlış olmuş. Keşke h67'li alsaydınız. Hem de işlemcide mevcut olan grafik çipinden faydalanırdınız.

    Sence 70-75 derece olan bir işlemciye o.c yapılırmı.Muhtemelen k serisi işlemciside olsa derece yine aynı olurdu.Ben şahsen bu durumu hem stok fanın yetersisliğine hemde havanın sıcak olmasına bağlıyorum.Peki işlemciye yüklendiğin zaman reset yada donma oluyormu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Bu işlemcilerde (sistemlerde) biosta sıcaklıklar masaüstünden 8-10 c farklı görünüyor ama sizde 30c gibi bir fark var. 8-10c olsa normal diyeceğimde 30c fark olması ilginç.

    Bendede biosta 44-45c olan sistem masaüstünde bütün proğramlarla bakıyorum 33-35c civarında. Bios ve win ortamındaki sıcaklık farkını gözardı edersek söylediğiniz değerler stok soğutucu ile gayet normal.

    Yorumun için teşekkürederim Yalçın abi. Masaüstündeki değerler normal görünüyor. Sanırım artık kafaya takıcak birşey yok...

    @peters
    Sistemde sorun yok. Sadece BIOS ta iken sıcaklık yüksek görünüyor. Sistemde herhangi bir stabilite sorunu yok. Teşekkürler...
  • Şimdi sen sistemde sorun yok sadece biosta yüksek görünüyor diyince aklıma en yakın arkadaşımın aldığı ilk araba geldi.Şimdi aldı arabayı güzel gidiyor hiçbir sorunu yok,daha sonra bu arabayı bayıra vurdu baya yük bindi sonra araba kullanılamaz hale geldi tamirciye götürdü öğrendikki tüm şanzıman kül olmuş.Yani senin bilgisayarında şuanda sorun olmayabilir ama ağır yük bindirirsen şanzımanı yakabilirsin bence gözardı edilmeyecek bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.