Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.290
Cevap
705
Favori
4.438.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24932494249524962497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • major24 M kullanıcısına yanıt

    Bir sorum olacak, tek dış ünite ile 2 iç ünite alabiliyor muyum acaba? Hem salona hem de yatak odasına almak istesem hesap nasıl yapılıyor?

    Bir de giderlerin yeriyle ilgili problemler var, keşif için sanıyorum gelebiliyorlar değil mi eve?

  • Daikin


    Mitsubishi


    Teknoliji şans işidir ama bu 2 marka üzmez.

  • Merhaba arkadaşlar,
    3 sene önce LG Dual Plus 9.000BTU klima almıştım. O günden beridir birkaç ayda bir filitre temizliği yapıyorum. En son geçen sene filitre temizliği yapmıştım. Bu aralar klima soğutmamaya başladı. Eşim filitreleri dün yıkadı ama tertemiz bunlar dedi.
    Benim klimamın yeri çok kötü. O zaman montajı yapanlara söyledim sorun çıkar mı diye. Abi birşey olmaz dediler. Benim odam L şeklinde. L şeklinin kısa olan tarafa taktılar (balkona yakın olan taraf). Ama klimanın 2 metre karşısında duvar var. Ben 24 dereceye ayarladığımda en fazla 27 dereceye kadar düşürüyor. Ben aldığımdan beridir hiç bakım yaptırmadım. Geçen servis çağırdım 21 Ağustos'ta gelecek.
    Sorum şu; Temizlik yapılsa bile konumdan dolayı inverter motorun faydasını çok yaşayamıyorum. Yerini değiştirmek, klimanın performansına zarar verir mi acaba?
    İlginize teşekkürler...

    Edit: Normalde odamız gayet güzel serinliyor. Acaba derece ölçümünde mi bir hata var diye düşünüyorum. Kumandadan mı ölçülüyor normalde derece yoksa klimanın üzerinden mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSİBAY -- 6 Ağustos 2021; 12:1:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.r.r.

    dış ünite çalışma sıcaklığı en yüksek klima markası hangisi tavsiye verebilecek olan var mı?


    binada klima dış ünitelerini her katta kapalı klima odasına koymuşlar. evimde halihazırda 12btu luk arçelik klima var ama sürekli kendini kapatıyor. yeni en az 24 btu luk klima taktırmak istiyorum. klima keşif çağırıyorum, hepsi bu odada çalışmaz, kendini kapatır diyorlar. oda sıcaklığı tahminen 55-60 derecelere ulaşıyor.

    Gree U-Crown 18000 BTU var, katalog verilerinde 54 derecede çalıştığı iddia ediliyor.


    TLC Klima
    Gree U-Crown Inverter Duvar Tipi Klima - 18000 BTU
    https://tlcklima.com/urun/u-crown-inverter-duvar-tipi-split-klima-18000-btu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytuytu88 -- 6 Ağustos 2021; 11:43:36 >




  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ilk kurulumda ki gibi Vakum yaptıktan sonra hiç zararı olmaz zaten klimalar bir yerden başka bir yere nakledilebiliyor ki. ilk montajda vakum yaptılar mı acaba biliyor musunuz ? takip etmişmiydiniz ilk montajı.

  • yarikan Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Evet takip etmiştim. Kendilerini vakum konusunda uyardım. Vakum yaptırmadan göndermem diye. Defalarca vakum gereksiz bunlar zaten fabrikadan vakumlu dediler. Ben servis kağıdına imza atmam deyince sanırsam 5-6 dk vakum yaptılar. Ben görme engelliyim. Eşim de yanımızdaydı. Onun anlattığına göre yapıldı. Zaten boru yaklaşık 2-2,5m filan. Çok uzun değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt

    Anladım, ilk montajda vakum yapılıp yapılmadığını şunun için sordum ; vakum yapılmadığında yıllar sonra performans düşer derler bu işi bilenler. işin diğer tarafı yer değiştirme işi şöyle oluyor bildiğim araştırdığım kadarıyla : klimanın mevcut gazı dış üniteye toplanıyor sonrasında klima sökülüp yeni yer neresiyse mevcut boru yeterli ve yeniden kullanılabilir durumdaysa o boruyla değilse ilave veya sıfırdan yeni boru ile yeni yerde montaj yapılır ardından ilk kurulum gibi vakum yapılır ve gaz verilip çalıştırılır bu işlem bu kadar. ilk kurulumda vakum yapılmadıysa mevcut gaz işgörmez durumdadır daha ilk günden işte bu yüzden temiz kurulum için gaz salınıp klima yeni yerine alındığında gazsız klimaya vakum yapılıp yeniden gaz sarjı yapılması gerekiyor. ilk kurulumdaki vakumu bu yüzden sordum. ama sizin hat kısaymış muhtemelen yapılmıştır 5 - 6 dakika da yeter o hatta.


    Şimdi yer değiştirme için boru ücreti metre başına 150 tl çıkar (yetkili servis fiyatı budur dışarıda bireysel klimacılarda bu fiyat 100 tl civarlarındadır diye tahmin ediyorum çünkü klima malzemecilerinde 50 -60 tl ), birde montaj ücreti alırlar (vakum dahil anlaşırsınız) 250 - 500 arası alırlar hiç yaptırmadım ama duyduğum kadarıyla ve tahmini bir fiyat söylüyorum.


    Eklemek düzeltmek isteyen arkadaşlar olursa ekleyebilirler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Bütçe nedir ?

    6-7 bin tl hocam max .

  • Mq8 F9Brute kullanıcısına yanıt
    O fiyata 24 lükte pek seçenek yok zaten servisi yaygın r32 gazlı bişey alıp koyun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yarikan Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,
    Değerli bilginiz için teşekkürler. Ben hep klimanın yeri değişirse performansı da düşer diye düşünüyordum. Bunu iyi bir servis elemanına yaptırmak gerek o zaman.
    Ben eski performansın olmamasını temizliğe yoruyorum. Çünkü alalı 3 yıl oldu ve sadece üst kapağın altındaki filtre temizliği yapıldı. İllaki onun altında daha farklı filtreler ve temizlenmesi gereken fan, kompresör vs. vardır.
    İlginiz için çok teşekkürler.
    Hayırlı günler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ytuytu88 Y kullanıcısına yanıt
    54 derecede her cihaz sensörünü kandırırsanız çalışır :) verimi performansı ne oluyor onu öğrenmek lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turk_cocugu31

    Arkadaşlar iyi forumlar. Ortalama aylık 140 150 kwh olan tüketimim bu ay icin günlük 8-12 saatlik kullanımımla 350 kwh çıktı 😃biraz daha tüketimi düşürmek adına ne gibi bir yol izlesem olur sizce tavsiyelerinize açığım 😃klimayı kullanmamak dışında 😃klima yeni bu arada sigma plus 18btu.

    il neresi oda kaç m2 kaç dereceye çalışıyor klima


    aşırı fazla tüketim olmuş

  • ytuytu88 Y kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim. araştırıcam bakalım ne olacak.

  • Baymak ve Airfel klima arasında kararsız kaldım. 12.000 BTU olarak düşünüyorum. Bu iki marka arasında hangisini neden tercih etmeliyim. Bilgisi olanların değerli yorumlarını bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByZeK -- 6 Ağustos 2021; 13:53:9 >
  • Mr.Muhendis M kullanıcısına yanıt

    Evet tek dış ünite 2 iç ünite yapılabiliyor vrf sistemlerde. Detaylı bilgiye sahip değilim. Ben sadece kendi deneyimlerim üzerine konuşabiliyorum :)

  • ByZeK kullanıcısına yanıt

    Hocam sigma almayında ne alırsanız alın. Hepsi aynı üç aşağı beş yukarı. Fakat sigma ve iklimsaya bulaşmayın. Ağzı yanan birisi olarak söylüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8156ACF80

    Hocam sigma almayında ne alırsanız alın. Hepsi aynı üç aşağı beş yukarı. Fakat sigma ve iklimsaya bulaşmayın. Ağzı yanan birisi olarak söylüyorum

    Sigma da ne tür sorunlar yaşadınız ki? Ben 1 senedir yaz kış her gün kullanıyorum. Gayet memnunum.

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ediyorum kaç para bu tür iyi klimalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mq8 F9Brute kullanıcısına yanıt
    20-30 civarı ama kafede ona gerek yok bence. Ortalama bişey alında yeter

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar. 1 ay forumdan uzak kalacağımı belirtmiştim. Kontrolüm dışında ne yazık ki 1 aydan fazla bir süre ayrı kalmış bulundum. Ara verdiğim süreden önceki performansın aynısı,hatta daha iyisu ile elimden geldiğince siz forumdaşlarıma yardımcı olmaya devam edeceğim. Ummadık bir aksilik olmadığı sürece tekrar sizlerle beraberim. Bundan mutluluk duymaktayım. Ola ki yine forumdan uzak kalmam icap ederse mutlaka ve mutlaka imkanlarım ve isteklerim ötesinde bir sebepten kaynaklandığını bilmenizi sizlerden rica ediyorum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24932494249524962497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.