Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.326
Cevap
704
Favori
4.442.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24952496249724982499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muslubrk M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hoşbuldum hocam,teşekkür ediyorum. Sizlerle tekrar buluşmak çok güzel.

    AR35 ile AR5000H arasındaki tek fark tasarımdır. İkisi de Midea üretimi olan eşdeğer cihazlardır. Bu nedenle görsel olarak beğendiğinizi tercih edebilirsiniz.

    Altenatif olarak bulunduğunuz bölgede servis ağı var ve hizmet almada sorun yaşamayacağınıza eminseniz (bu markaya karar verirseniz yakınınızdaki servis ile görüşüp olası bir arızada ne kadar sürede gelebileceklerini sormanızı tavsiye ederim)

    LG Dual Cool serisini tavsiye edebilirim. Ağırlıklı olarak soğutma amaçlı kullanımlarınızda memnun edecek bir cihazdır. Diğer Dual serileri ile verim vb. açılardan aynıdır. Sadece sensörlü,karanlıkta görüş sağlayan otomatik aydınlatmalı kumandaya ve ön panelinde gümüş şerit detaya sahiptir. Yani diğer Dual serileri de bu tavsiyeye dahil edilebilirler.

    Dual Cool 2021 yılında çıkan en yeni versiyonudur. Buna paralel olarak Arçelik de UltraHijyen modelini çıkartıp,Prosmart modelini geri çekmistir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Güneş alımının fazla olması,çatı katta olmanız sebebiyle artan ısı kazancı sonucunda seçmeniz gereken kapasite 18k olmalıdır ve mümkün ise hiç kapatmadan kullanmanız gerekir. Ancak bu şekilde verimli sonuç alabilirsiniz.

    Ionizer özelliğinin çok faydalı olmadığını söylemem gerekir. Faydası var ancak iyi kullanılmalıdır. Ionizer,yapay bir şekilde negatif iyon üretir. Ancak bu aynı zamanda ozon üretimine sebep olur. Ozonun solunması sağlıklı değildir. Bunu engellemej için ortamı havalandırmanız gerekir. Yani klimayı acayim,ıonizer de açık kalsın. Gerisini hiç düşünmeyeyim diyebileceğiniz bir özellik değildir.

    R32 gazlı ve sessiz olarak Midea Prime serisini tavsiye edebilirim.

    Servis yaygınlığı açısından avantajlı olması adına Opsiyonel Wi-Fi(HomeWhiz) özelliği ile Arçelik UltraHijyen 18465 veya standart wi-fi özelliği ile Arçelik 18560 Mirror Prosmart serisini tavsiye edebilirim.

    Bu iki seri Ionizer,Wi-Fi ve R32 gaz kriterlerinize uymaktadır. Buna ek olarak çalışma sesi de rahatsız etmeyecek seviyededir.

    Saygılarımla...

    Açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz modelleri inceleyeceğim.


    Saygılar.





  • Merhaba. Her gün zamlanan fiyatlara bakarsak abartı bir fiyatı yok.

    Bu fiyata tercih edilebilir bir üründür,tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sayın hocam,

    Çok teşekkür ediyorum güzel duygularınız için,hoşbuldum. Ben de sizlerle tekrar buluşmuş olmaktan mutluluk duymaktayım.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uurtrkn kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Hoşbuldum,teşekkür ederim.

    İkisi arasında Arçelik'i tavsiye ederim. R32 gazlı olması sebebiyle daha güncel bir cihazdır. Soğutma ağırlık kullanımlarınızda da memnun edecektir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arka Destroyer kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Soğutma kesilince (fan modunda çalıştığında da aynı kokuyu duyarsınız) koku meydana gelmesinin sebebi klima iç ünite serpantinlerinin ve fanının temizlenme zamanının gelmiş olmasıdır. Yani klimanızın bakım zamanı gelmiş. Çoğu klimada bulunan "Self Cleaning" (Kendi kendini temizleme) diye tanıtılan özellik (ki temizleme işlevi yoktur) her ne kadar soğutma sonrası klima kapatıldığında iç ünite fanını bir süre çalıştırarak kurutsa da bu ancak koku oluşumunu geciktirecek etkiye sahip olur. Kokuyu engelleyemez. Klimanın emiş kısmında filtre olsa da bu filtre ancak belirli mikron boyutundaki tozları tutabilir. Filtrenin seçici olamadığı kadar küçük toz zerrecikleri filtreye takılmadan geçer ve iç ünite serpantinine ulaşır. Islak olan serpantin üzerine bu kirler yapışır ve kalır. Zamanla birikerek kokuya sebep olur. Bundan ötürü sadece ısıtmada çalışan klimalarda bu kokuyu duyma ihtimaliniz çok daha düşüktür.

    Kaliteli bir işçilik ile bakım yapılması halinde bu koku ortadan kalkacaktır. Kokuya sebep olan birikmiş kirler aynı zamanda solunum yoluyla zararlı maddeleri de vücudunuza aktarmanıza sebep olur. Yani sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle periyodik bakım önemlidir. Bebek,astın hastalığı olan çocuk ve yetişkinler gibi hava kalitesine karşı hassas olan bireylerin bulunduğu alanlarda çalışan klimaların bakımlarına bilhassa daha çok dikkat edilmelidir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Bu linkteki klimayı işbankası sanal kart ile direk firmayı arayarak 4000 TL ( 7 + 2 ) taksitle aldım

    yarın kargoya verecekler.

    N11 fiyatı 4150 TL

    Direk firmanın yetkilisini aradım indirim istedim hiç ikiletmedi.

    yarın kargoya veriyorlar


    Airfel LTXN35UB A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima


    Arçelik / beko ekolojik alacaktım diyatlar yukselmiş bunu aldım. Anne ve babam için aldım

    Kendim ve kardeşim de airfel AS912 eski bir modeli kullanıyoruz.


    AKSİYON İKLİMLENDİRME DAIKIN bayisi - yeni mahalle ankara

    +903124761066

    www.n11.com
    Airfel LTXN35UB A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/airfel-ltxn35ub-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-1646625?magaza=iklimo
    Merhaba. Hayırlı olsun. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @klima5505 tekrar katılmanıza sevindim. Daikin Shira Plus 22000 BTU/h FTXM60R ve FTXM60N (R ve N) arasındaki fark nedir?

  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Yarım saatte kaç dereceden 27'ye indirdi acaba?

    Bakımın,performansa etkisi ister istemez olmaktadır. Zamanla iç ünite serpantinlerinde biriken kirler hava geçiş yollarını bloke ederek ısı transferini azaltır. (Ön-Üst taraf temiz görünse de tozlar serpantinin tam fanın hava emdiği kısımlarında birikmektedir)

    3 yıllık süre boyunca yoğun bir kullanım olduysa bakım zamanı çoktan gelmiş,hatta geçmiştir. Ortalama kullanımda yılda bir kez,nadiren kullanılan bir klima ise 2 yılda bir bakım gerekli olacağı genel olarak kabul edilen bir periyoddur.

    Buna ek olarak servis geldiğinde cihazı sökmeden önce yine soğutma konumunda çalıştırıp soğutucu akışkan kaçağı var mı ona bakarsa iyi olur. Servise gerek duymadan,dış ünite ulaşılabilir bir yerde ise kontrol ettirebilirsiniz. Kaçak olması halinde ince boruda karlanma meydana gelecektir ve dış ünitenin bağlantı vanalarının olduğu yerden kontrol edilebilir. Soğutucu akışkan kaçağını klima tespit edip hata kodu verme imkanına sahip olsa da klimanın bunu algılaması,yani yeteri kadar basınç düşümü oluşması zaman alabilir. Bu nedenle manüel kontrol iyi olur.

    Kaçak yoksa,performans sonradan düşmeye başladıysa bunun sebebi bakım olabilir. Çünkü performansın 3 yılda durduk yere azalması mümkün olmaz. Aradan cihazın kullanım ömrü (10 yıl) ve civarı bir zaman geçtikçe kompresör ve diğer elemanlar çalışarak aşındıkça performanslarını kaybederler ki artık bu ürünün değişim vakti de gelmiş olur. Ancak kaçak vb. sıkıntı yoksa 3 yıllık bir cihazın verim düşümü bakım ihtiyacına bağlanabilir. Bununla beraber klimadan gelen kötü bir koku var mı?

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Terracide kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Tüketim konusunda net yorum yapmamız maalesef çok zor olur.

    Çünkü tüketim değeri birçok kritere göre değişir.

    Mekânın soğutma için ısı kazancı,ısıtma için ısı kaybı ne kadar?

    Yalıtım durumu nedir?

    Bu vb. kriterlere göre tüketim değerleri değişir. Örneğin eş m² cinsinden alana sahip güney cepheye bakan ve cam giydirme olan bir mekân ile kuzey cepheye bakan içten - dıştan mantolamalı bir mekânda çalışan aynı kapasiteli klimanın tüketimi çok farklı olur.

    Ama şunu söyleyebilirim ;

    Klimanız inverter. Inverter klimalar sürekli olarak aynı gücü tüketmezler.

    Set ettiğiniz sıcaklık değeri ile ortam sıcaklığı arasındaki fark fazla ise klima max. tüketimle ve buna bağlı max performans ile çalışacaktır. Ancak ortamın sıcaklığı klima çalıştıkça,klimadan ayarlanan değere yaklaşınca klima tüketimini azaltmaya başlar.

    Nominal ve maximum tüketim değerlerinin yanında minimum tüketim değeri de vardır. Örneğin 400W olsun. Bu klima çalıştığı süre boyunca 400W tüketim değerine de inebilir.

    Yani klima açık kaldığı süre boyunca sürekli 1500W çeker diyemeyiz.

    Ayrıca inverter klimalar mümkün mertebe kapatılmadan uzun süre çalıştırılırsa daha tasarruflu olacaktır.

    Tüketimi nasıl öğreneceğim derseniz ,

    Tüketimi merak eden kullanıcılar Dijital "Wattmetreli Priz" edinip klimanın hattını bu prizden besleyerek sadece klimanın yaptığı tüketimi takip ve kayıt etmektedirler.

    Dediğim gibi aynı klima aynı m² cinsinden alana sahip ama farklı şartlarda bulunan mekânda çalıştığında tüketimi farklı olacaktır. Bu nedenle me yorum yapsak tahmini olur. En gerçekçi ve net veri ancak sizin kişisel olarak bizzat kendi mekânınızın şartlarına maruz kalan (güneşin oluşturduğu ek ısı,yalıtım durumu vs) klimanızın tüketimini takip ederek elde edilebilir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BoxGolls kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İzlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına teşekkür ederim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.
    Yaklaşık 20-25 m2 giriş kat oda için klima arıyorum . Kaç btu iş görür ? Direk şunu al diyebileceğiniz bir marka/model var mı? Özellikle fiyatı ucuz performansı yüksek bir ürün arıyorum
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goday kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Teşekkür ediyorum.

    R ; tasarımı güncellenmiş,daha yeni olan bir seridir.

    Otomotivde kullanılan "makyajlı kasa" gibi düşünebilirsiniz.

    Yani R ile biten koda sahip cihaz kasası yeniden tasarlanmış,daha güncel olan bir cihazdır. Geriye kalan özellikleri aynıdır.

    Saygılarımla...

    FTXM-N
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    FTXM-R

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Merhaba hocam hoşgeldiniz. Yeni bir klima taktırdım r32 gazlı olarak almıştım fakat 410a olarak geldi ve montajı yapıldı. Sonradan farkettim. Satıcı değişim yapacak sadece dış ünite değişmesi yeterli dedi fakat tam bilgim yok bu konularda. İç ünite değişmeli mi acaba bu durumda? Me zen serisi cihaz 12k

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • livufeng L kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 12000 Btu kapasite yeterli olacaktır.

    Max. bütçeniz nedir? Yine de ortalama bir sayı verebilirseniz daha iyi olur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim

  • surco S kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Hoşbuldum,teşekkür ediyorum.

    R410A iç ünite,R32 gazlı dış ünitede kullanılabilir. Zaten birçok marka mevcut modelini değiştirmeden sadece R32 gazlı hale getirip güncelliyorsa veya klima iç ünitesini hem bireysel,hem de VRF sistemlere uygun üretiyorsa iç ünite etiketine soğutucu akışkan bilgisi olarak R32 veya R410A değil, R32 / R410A yazar. Yani iki gaza da uyumlu anlamında.

    Çünkü bireysel olarak R32 gazlı dış ünite ile kullanılacak olan klima,R410A gazlı VRF dış ünite ile de kullanılabilir.

    Yani sizin yaşamış olduğunuz durumda sadece dış ünite değişimi yeterlidir. İç ünitenin değişmesine gerek yoktur.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    4-5bin civarı en fazla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad merhaba tekrar hoşgeldiniz. Evim bursa iznikte, 3 katlı binanın yüksek giriş katında..Salon 32 metre kare ve evin en çok güneş gören yeri ve doğal olarak en sıcak yeri de burası. Diğer odalar ile ev ortama net 150 metre kare. Salon Perdeler kapalı halde 30-32 derece oluyor. Son zamanlardaki sıcaklık artışları sebebiyle de klimasız oturulamayacak hale geldi. Resmini eklediğim salon diye gösterdiğim alandaki p harfi ile işaretli duvar kısmında ; klima tesisatı, kabloları ve gider boruları oraya çekilmiş vaziyette. Dış ünite uzantıları g harfi ile gösterilen odanın sağ tarafında balkona çekilmiş vaziyette ve yaklaşık beş metre uzaklıkta Müteahhit inşaat halinde sistemi oraya kurdurmuş. Klima konusunda hiç bir bilgim ve fikrim yok.Yalıtım fena değil gibi görünüyor. Kışın 24 derece oda sıcaklığı ile ortalama 500 lira civarı doğalgaz ödedim ki, oda termostatı evin en soğuk odasında olmasına rağmen. Wifi üzerinden açılıp kapanıyor olması ve sessiz çalışması tercihimdir. Teknolojiye meraklıyım. Maksimum 8k ödeyebilirim lakin olmuşken şu cihaz olsun deyip 1-2k daha fazla ödeyebilirim. Salonda p harfi ile gösterdiğim yere klima koyarak evi genel olarak soğutmak mümkün olur mu? Bunun için atıyorum 18 btu yerine 24 btu luk klima alsak nasıl olur? Nasıl bir yol izleyelim ve cihaz seçimi yapalım? Bir kaç post yukarıda tavsiye ettiğiniz Midea Prime, UltraHijyen 18465 veya standart wi-fi özelliği ile Arçelik 18560 Mirror Prosmart modelleri işimizi görür mü?



    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 7 Ağustos 2021; 1:29:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam burada bir ek yapmak isterim müsadeniz var ise kullanım ömrü boyunca (klimalarda sanıyorum 7 ya da 10 yıldı) markalar yedek parça bulundurmak ve 1 ay içinde tedarik edip takmak zorundalar. Aksi halde yazılı olarak belgelendirildiğinde thh ne başvurup misliyle değişimine kadar gidebilir. Ama bu anlattığım 3-4 aylık bir süreç mevsim değişmiş oluyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 6 Ağustos 2021; 23:33:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24952496249724982499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.