Şimdi Ara

Cep telefonları; Fotoğraf makinesi, MP3 çalar, PSP, Medya oynatıcılarla yarışıyor mu sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelişen teknolojiyle zaman içinde teknolojiden en çok nasibini alan cihazlar tartışmasız cep telefonları.. İlk çıktıklarında neredeyse bir tuğla büyüklüğünde, parmak büyüklüğünde çekim antenli ve konuşmak&mesajlaşmak harici hiçbir teknoloji sunmayan cep telefonları günümüzde Wi-Fi üzerinden internete girmekten tutun, GPS'le yer bulmaya, müzik dinlemekten video çekmeye kadar, DivX oynatmaktan büyük 3D oyunlara kadar pek çok teknolojiyi barındırıyorlar.

    Kamera olarak çok geliştiler. İlk çıkan kameralı telefonlardan olan Nokia 7250 sadece telefonun ekranından bakmaya müsaitken, günümüzdeki K850i, N82, K810i gibi telefonlar PC'den TV'den izlemeye baskı çıktısı almaya çok müsaitler. Megapixel değeri arttı, Lens kalitesi ve sensör boyutu arttı, gelişmiş kamera arayüzllere yer verildi, her durum için farklı çekim modları Autofocus, Manuelfocus, Xenon flaş gibi bir kompakt fotoğraf makinesinin sunduğu çoğu özellkleri hatta hemen hemen hepsini sunmaya başladılar.

    Video kaydı da çok ilerledi. İlk çıkan video kayıt özellikli telefonlarda ne çektiğiniz belli olmazken, karelenmeden hiçbir şey görülmezken günümüzde Nokia yeni N serisi, LG Wiewty gibi telefonlar DVD kalitesinde video kaydedebiliyor. Çözünürlük olarak da akıcılık olarak da PC'de TV izlemek için son derece el verişli. Hatta piyasada 25 FPS video kaydeden video kameraların çoğunlukta olduğunu hesaba katarsak telefonlardaki 30 FPS değeri video kayıt konusunda ne denli geliştiğinin de kanıtı.

    Müzik performansı olarak da çok geliştiler. Kimi modellerde özel ses çipleri, Bluetooth A2DP desteği, MP3 player, MPEG4 player gibi cihazlarda gördüğümüz standart 3,5 mm jack var. Albüm bilgisi ve resmi özelliklerinden tutun ekolyzır ayarına kadar çok özellik bulunduruyorlar. N81, N91, İPhone, İ450 gibi telefonlar müzik performansı olarak piyasadaki bir çok mp3 çaları geçtiler

    Yükselen işlemci ve RAM miktarı, geliştirilen grafik çipleriyle VGA-30 FPS DivX filmleri hiçbir sorun teşkil etmeden rahatça oynatabilen bir çok telefon var. Bu demek oluyor ki yeni cep telefonlarında büyük filmler izlemek için elverişli. Yani medya oynatıcı görevi de görüyorlar
    :
    :
    :
    işletim sisteminden tutunda bağlantı altyapılarına kadar gelişen telefonlar bazı multimedya cihazlarıyla rahat yarışır seviyeye geldiler mi sizce?

    Kamera olarak: yeni nesil cep telefonları çok başarılı ama kaliteli kompakt makinelerle yarışabilmeleri için bir iki sene daha var
    Video kayıt olarak: VGA-30 FPS çekebilen telefonlar haricinde video kameraları aratmayan telefonlar yok.
    MP3 çalar olarak: Evet bazı modeller İPod, Phılıps, Creative gibi MP3 çalarları geçtiler (Bkz: N81, N91, İ450, İPhone...)
    Video/film/DivX oynatıcı: bu alanda hiç şüphesiz kesinlikle medya oynatıcı cihazlarla yarışabilirler rahatlıkla. VGA-30 FPS filmleri PC'den ve TV'den izlendiği gibi aynı kalitede oynatabiliyorlar sorunsuz.

    sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeni_Surprizi -- 24 Şubat 2008; 14:16:16 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.