Şimdi Ara

Numara Değiştirince Eski Numara Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Numara Değiştirince Eski Numara Ne Olur? Günlük hayatta kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulan numara değiştirince eski numara ne olur sorusunun yanıtı merak edilir. Numara değiştirildiğinde eski numaraya ait whatsapp konuşma geçmişinin görünüp görünmeyeceği ya da numaraya ait geçmiş bilgiler görünür mü diye araştırılır. Numara değişikliği işlemlerinde yoğun olarak karşılaşılan bu soruların cevabı operatörlerde genellikle aynıdır. Hat kapandığında çoğunlukla o hat bir yıl boyunca hat sahibi adına saklı olarak bekletilir. Bu süre tamamlandıktan sonra hat tekrar satışa çıkarılır. Eğer eski hatta önemli bilgiler varsa belirlenen zaman dilimi içerisinde geri alma hakkı vardır. Önceden silinmiş olan veriler için kurtarma programları aracılığıyla bilgi geri getirme işlemi yapılabilir.


    Numara Değiştirince Whatsapp Konuşmaları Gider Mi?

    Yapılan yeni güncelleme ile birlikte numara değiştirince whatsapp konuşmaları gider mi sorusunun cevabı kullanıcı lehine olarak yanıtlanır. Kullanıcılar telefon numaralarını değiştirdiklerinde isim, hakkında bilgisi, profil fotoğrafı, grup sohbetleri, bireysel sohbetler ile eski telefondaki ayarlar doğrudan yeni telefon numarasına aktarılır. Eğer kullanıcılar whatsapp numara değiştirme öncesinde mesaj yedekleme işlemi yaparlarsa süreli mesajlar yedeklemeye dahil edilir ve herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Numara değişikliği yapmadan önce yeni telefon numarasının arama ya da sms alabildiğinden ve hücresel bağlantısının aktif durumda olduğundan emin olmak gerekir. Bireysel olarak numara değişikliği işlemleri için başvurular hat sahipleri tarafından yapılacak, tüm süreç gizlilik ilkeleri çerçevesinde yürütülecektir.

    Whatsapp Numara Değiştirme

    Bireysel olarak whatsapp numara değiştirme işlemi yapmak için uygulamanın ayarlar kısmındaki hesap ayarları bölümüne girilir ve numaramı değiştir sekmesine tıklanır. Açılan sayfadaki ilk bölüme eski telefon numarası, ikinci bölüme ise yeni telefon numarası yazılarak yönlendirmeler takip edilir. Numara değiştirme yapıldıktan sonra numaraya ait olan whatsapp verileri yeni numaraya aktarılır. Eğer uygulamada yer alan kişilerime bildir seçeneği açılırsa numara değişikliği yapıldığı özel kişilere, sohbet edilmiş olan kişilere ya da tüm kişilere bildirilir. Bunun için kullanıcının önceden seçim yapması gerekir. Kullanıcı isterse hiç kimseye bildirim göndermeden de numara değişikliği işlemini kendi içinde gerçekleştirebilir.



    Numara Nasıl Değiştirilir?

    Kullanıcıların merak ettiği numara nasıl değiştirilir sorusunun cevabı operatöre göre farklılık gösterebilir. Belli dönemlerde telefon numarasını değiştirme ihtiyacı duyan mobil hat kullanıcıları öncelikle yeni hat alıp almayacaklarına karar vermelidir. Fiziksel şekilde hat değişikliği yapmadan var olan SIM kart üzerine farklı bir numara tanımlatarak yapılan değişiklik oldukça yaygındır. Kısa sürede tamamlanan bu işlem için operatöre ait uygulama, internet sitesi ya da doğrudan fiziksel mağazaya başvuru şeklinde değişiklik talebi iletilir. İsteyenler bu kanallar aracılığıyla yeni hat başvurusu da yapabilirler. Bazı operatörlerde numara değişikliği yılda en fazla üç kere ve 60 günde bir defa olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Değiştirme talepleri iletilmeden önce bu tür detaylara göz atmakta fayda vardır.

    Numara Değiştirince Whatsapp Ne Olur?

    Kullanıcılara bildirim gitmesini sağlamak adına whatsapp telefon numarası değiştirme özelliğini aktif etmiştir. Numara değiştirince whatsapp ne olur diye merak edenler için herhangi bir veri kaybı söz konusu değildir. Uygulamanın numara değiştir özelliği konuşma geçmişinin kayıt altında tutulmasını sağlar. Bu sayede kullanıcılar yeni numara kullanmaya başladıklarında eski konuşmalarını aynı şekilde görmeye devam edebilirler. Eğer sim kart değişikliği yapılırsa bu durumda eski sim kartta bulunan numaralara ait verilerin kaybolma ihtimali vardır. Bu tür olumsuz riskleri en aza indirmek adına numara değiştirme işlemi yapmadan önce numara yedeklemesi ya da aktarımı yapmak işe yarayacaktır.


    Kaynak : https://ufku.org/numara-degistirince-eski-numara-ne-olur/








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.