Şimdi Ara

Citroen c3'e fazladan mp3 player taktırmak mümkün mü_?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yakınlarda 2007 model 1,6 HDİ c3 aldım. Bu model direksiyondan kumandalı CD çalar ile birlikte geliyor. Bu CD çalar hem kaliteli , hem de bütün yol bilgisayarı menüleri bunun üzerinden erişilebiliyor. Dolayısı ile değiştirmek istemiyorum.

    Bunun yerine, bu CD çalar'a ek olarak bir tane de mp3 player takmak istiyorum. Arabanın konsolu şu şekilde ;

     Citroen c3'e fazladan mp3 player taktırmak mümkün mü_?


    Görüldüğü gibi CD Çalar'ın hemen altında "gel bana mp3 player tak" diyen bir boşluk war. Normalde buraya bir kutu ya da 6'lı CD çalar takılabiliyor. Şimdi Ankara'daki serwis bu işlem için 80 lira alacağını, we takılabileceğini söylemişti lakin eşim yok takılmaz dediler diye hatırlıyor, bugün bir daha arayacağım.

    Mersin'deki serwis (ki iyi olduklarını söylüyorlardı) ikisinin birden takılamayacağını, CD çaların çıkartılıp yerine takılabileceğini söyledi, bu işlemi de 20 liraya yapacaklarmış. (Tabi "yol bilgisayarı yalan olur, sadece direksiyondan kumanda edebilirsiniz bir miktar" uyarısını yapmadıkları için de pek güwenemedim) İşi mp3 player takmak olan bir esnaf da alt alta takılabileceğini , gene 20 liraya bu işi yapacağını söyledi.

    Aranızda bu şekilde ekstra mp3 player taktıran, ya da taktıran birini bilen war mı _? Mümkün müdür, fiyatı nasıl olur _?

    İnternette yaptığım araştırmada birisinin taktığını gördüm , şu şekilde de bir resmini koymuş ;

     Citroen c3'e fazladan mp3 player taktırmak mümkün mü_?


    Çok güzel bir resim olmamış , (ayrıca Serdar Ortaç dinliyormuş) ama turkmod.com diye bir modifiye sitesinden ( tam adresi şu şekilde ) aldığım için direk takılabilmiş mi , ekstra uğraşılar mı yapılmış bilmiyorum. (Sonuçta aynı adamlar televizyon felan da takıyor)

    Cewaplar için şimdiden teşekkürler







  • bence aracının orjinalliği ile hiç oynamayıp,fm transmitter alıp bu problemini çözebilirsin
    üstelik maliyet olarak çok düşük ve cd kalabalığından da kurtulmuş olursun

    fm transmitter i ise bilmiyorsan,arama motorundan ulaşarak inceleyebilirsin
  • orijinal radyosunda illaki cd changer çıkışı için bir aux çıkışı vardır. oradan uygun bir kablo yardımıyla mp3 playeri bağlayabilirsin.
  • FM transmitter'lar Türkiye'de yokken amerikadan getirtmiş we daha sonra da satmıştım, konu hakkında bilgim war. Lakin çok performanslı olmuyorlar. Öncelikle cihazların sinyal gücü geometrik olarak düşüyor. Yani aracın anteni arkada bir yerdeyse iletim yapmak çok zor. Dahası büyük şehirlerde tüm radyo frekansları dolu oluyor, santim boşluk bırakmıyorlar. Dahası pilleri bitmeye doğru güçleri çok düşüyor. Ayrıca ortada deli bir kablo karmaşası oluyor. Açıkçası işe yaramadığını görünce çok üzülmüştüm. (Haklısınız, ortadaki CD kalabalığı beni de geriyor)

    Aux çıkışı hakikaten çok güzel bir çözüm. Serwis o işi yapmayı mp3 player takma ile aynı işlem olarak görüyor we aynı parayı istiyor. Mp3 player taktırırken aux çıkışını da hallettirmeyi düşünüyorum açıkçası. Gene de arabada bir mp3 player olması çeşitli sebeplerden iyi olur gibi geliyor.

    Başka bir serwisi aradım, serwisteki elektrikle alakalı usta bu işi daha önce yaptıklarını, işi röle (yani düğme) ile çözdüklerini söyledi. Anladığım kadarı ile sistem bir düğme wasıtası ile cd çalar/mp3 çalar arasında geçiş yapma yöntemine göre çalışıyor. 80-100 YTL arası gibi de bir masraf söyledi. Fiyat yüksek, ama garantiyi de bozmak istemiyorum, dahası aracın bilgisayarı ile (ama öyle ama böyle) ilgili bir kısım, bilmeyen adama dürttürtmek iyi olmayabilir.

    ( Aldığım mp3 player kaliteli, lakin renk uyuşmazlığından çekiniyorum. İki katı fiyatına Blaupunkt (bluetooth'Lu we 4096 renk) bir alternatif wardı, ona geçip geçmemek konusunda kararsızım. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kHanTW -- 22 Kasım 2007; 16:08:24 >




  • Pek ilgilenen olmadı ama yazayım, arabaya söylediğim yere mp3 player taktırdım. Öncelikle ses kalitesinin inanılmaz derece artığını söylemem lazım. Özel bir sistemle kurdular, mp3 player'ı açınca CD çaların sesi we çalma özellikleri kesiliyor, kapatınca açılıyor. Yol bilgisayarında ya da direksiyondan kumandada da bir problem olmadı.
  • Arada sırada konu hakkında kişisel mesajlar geliyor, buradan cewaplayayım dedim...

    Mp3 player'ı orta konsola, CD çaların altındaki boşluğa taktırttım... Aynı ses sistemine (arabanın stok hoparlörlerine) bağlattım. Arabama ait, çektiğim resim ise şöyle;

     Citroen c3'e fazladan mp3 player taktırmak mümkün mü_?


    Direksiyondan kumanda yahut yol bilgisayarı bozulmadı, etkilenmedi. Direksiyondan kumanda CD çaları kumanda ediyor ama mp3 çalar ile alakası yok. Zaten olması da çok gerekli değildi, mp3 çalarda klasör ileri, klasör geri, dosya ismi göster, klasör ismi göster gibi fazladan özellikler olduğu için kumanda işe yaramayacaktı.

    Aldığım mp3 player'ın o sırada fiyatı 350 YTL ciwarındaydı, mediamarkt kampanyasından daha ucuza almıştım. Taktırtmak ise pazarlıkla 50 YTL ciwarı tuttu. Yalnız konu hakkında çok az kimsenin bilgisi war gördüğüm kadarı ile, burdan da bilen birisi çıkmamıştı, yapabilecek birisinini bulmak zor bir iş. Şu anki sistemde CD çalar/Radyo açık bile olsa mp3 çalar açıldığında sesi kesiliyor, mp3 çalar kapanırsa geri açılıyor. Neticeden oldukça memnunum...

    Dediğim gibi ses kalitesi çok farketti, ayrıca mp3 çalabilmek süper farklı bir şey, taktırttıkta sonra bir daha CD çaları kullanmadım herhalde.

    Aux çıkışı için Hong Kong'tan bir kablo getirttim, ama ses kalitesi istediğim düzeyde değil, ses bir kere analoglaştıktan sonra iflah olmuyor. Arabanın direksiyondan kumandasını mp3 çalarla kullanmayı sağlayacak bir kablo da getirtebilirdim ama benim karışık sisteme onu takabilecek usta anasından doğmamıştır diye hiç zorlamadım, eksikliğini de hissetmiyorum.




  • Bilgiler için teşekkürler.
  • aux için nasıl bir kablo gerekli acaba arkadaşlar?
    ipod 60gb var kasetli vectrada oldukça verimliydi.
    Şu anda 2006 c3 hdi furio var ama ipod kullanamıyorum.
    Yardımlarınız için tşkkrler
  • Aux için aldığım kablo sizin işinize yaramayacaktır, Alpine markası için özel bir kablo getirttim. Bildiğim kadarı ile serwiste Aux özelliğini açıp (modelini bilmediğim) bir kablo ile ses werebiliyorsunuz ama kendi çözümümden sonra o detayı kurcalamaktan wazgeçtim...
  • Merhaba;

    2005 1.4 16v hdi aracımın teybimde mp3 player dinlemek istiyorum. yerli ve yabancı sitelerden epey bir araştırdım. Playerın modeli Clarion RD3 (sanırım bu model 2006 lardan sonra değişmiş giriş çıkışlar farklı olabilir.) Kaliteli ses için fm transmitter olayına girmedim.

    aracımda cd changer girişi mevcut, buradaki aux in (18-19-20 nolu pinler) kullanarak 8 pinli mini iso denen jack ile mp3 playerın ses çıkışından (3,5mm lik jack) ses almayı planlıyorum. Bu durumda cd player üzerindeki cd changer butonuna basıldığında cd playerın aux moduna geçmesi gerek. bunu servisten açtırabiliyormuşum sanırım, bu konuda bilgisi olan var mı?

    Uygulama sonrasında da detaylı foto vs koyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdzy -- 15 Aralık 2008; 13:28:03 >




  • mp3 çalar almak yerine torpido gözüne mp3 çalar (ipod v.s.) taktırmak bana daha mantıklı geliyor, hem mp3 için cd taşımak zorunda kalmazsınız hem de aracın orjinal teybinden yönlendirme yapabilirsiniz. bu sayede 2 teybin üstüste kötü görünmesinin önüne geçip, 2. teybin çalınma olasılığını da göz önüne alınca (kapağını sök tak bana çok zahmet) ne kadar mantıklı bir seçim olacağıda ortadadır.
  • mp3 player dan kastım mp3 çalardı, yanlış anlaşıldı ise düzelteyim, aux tan bağlamak istedğim cihaz mp3 çalabilen bir cd player değil bildiğimiz 3,5mm lik stereo çıkışı olan mp3 playerlar...
  • uzun uğraşılardan sonra bu işin ek bir aparat olmadan yapılamayacağı sonucuna vardım. cd changer girişini citröen serviste enable ettik. ancak yine de player üzerindeki cd changer butonuna basıldığında cd changer mode una geçmiyor cihaz. bu nedenle cd changer takılıymış gibi algılaması için ek bir aparata ihtiyaç var...

    son durum cd player (track) ile devam
  • Bir arkadaş bana mail ile soru sormuş da, başka soracak olanlara faydası olsun diye cevabı buradan da yazıyorum...

    Sorusu şu şekildeydi :

    quote:

    Hakan bey merhabalar,

    http://forum.donanimhaber.com/m_19196951/tm.htm sitesinde Citroen C3 marka araca 2. teyp mp3 player taktırmışsınız. Hemde eskisi hiç etkilenmeden. Bende bugün bir tane taktırdım ama elemanlar uyduruktan bir şey yaptı. Orjinal teyp i iptal ettiler ikisi biden olmazmış dediler.Aracın ekranında ki tarih kısmı da gitti.uyuz oldum tam amele işi yaptılar.

    Sitede yazdığınız bu montaj işini nerede yaptırabilrim acaba. İstanbulda yaşıyorum.


    Cevabım da şu şekilde :

    quote:


    Merhabalar,

    Açıkçası ben taktıralı 5 yıl olduğu için şu saatte ne desem yalan, arada iki tane araç değiştirdim :)

    Bana da ilk başta "içerdekini söker yenisini takarız" demişlerdi, "tarih nolacak saat nolacak bilgi ekranı nolacak, saçmalamayın" demiştim. Keşke sen de öyle deseymişsin.

    Bana bir kaç tane yer "yapamayız" demişti, en son bir tanesi (ne demekse) röle ile çözeriz demişti, zamanında iyi paramı almıştı ama problemsiz bir şekilde takılmıştı. Adana'daki bir serviste taktırmıştım ama adamlar ne fatura varmişlerdi ne de herhangi bir belge, muhtemelen servisin kendisinden habersiz yapmışlardı. Aradan 5 yıldan fazla geçmiş, kesin ustaları değişmiştir.

    O yüzden yer bilgisi konusunda yardımcı olmam ne yazık ki mümkün değil. En fazla benim panoya koyduğum resmin çıktısını alıp ustalara göstermeni öneririm, "bak gördüğün gibi yapılabiliyor" dediğinde etkili olacaktır, benim elimde örnek olmadığı için "kesin yapılabiliyordur" diyerek yola çıkmıştım.

    İyi çalışmalar, kolay gelsin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.