Şimdi Ara

Xiaomi 12T Pro, 2x sensör içi zoom ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi 12T Pro, 2x sensör içi zoom ile geliyor



    Xiaomi 12T Pro da Motorola Edge 30 Ultra gibi 200 megapiksel fotoğraflar çekmek için Samsung’un ISOCELL HP1 sensörünü kullanıyor. Telefona f/1.69 diyafram açıklığına sahip 1/1.22 inç sensör yerleştirilmiş. Piksel birleştirme varsayılan olarak etkinleştirilmiş. Yazılım, 16 pikseli tek bir pikselde birleştiriyor ve 12.5 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar sunuyor. Yüksek çözünürlük, Xiaomi’nin sensör içi yakınlaştırma (in-sensor zoom) sunmasını sağlıyor. Xiaomi’ye göre bu dijital yakınlaştırma optik yakınlaştırma kadar iyi. Buna bağlı olarak telefonda telefoto lens bulunmuyor. Peki, sensör içi yakınlaştırma teknolojisi ne sağlıyor?



    Ayrıca Bkz.Xiaomi TV Q2 serisi tanıtıldı: Fiyatıyla iddialı QLED TV



    Ultra net portre fotoğraflar



    Xiaomi’ye göre, sensör içi yakınlaştırma sayesinde portre fotoğraflar hiç olmadığı kadar net olacak. 12T Pro’daki 2x sensör içi yakınlaştırma kullanılarak çekilmiş örnek bir fotoğraf da paylaşıldı. Sensör içi yakınlaştırma kapalı iken çekilen fotoğrafa kıyasla yakınlaştıkça yüzdeki dokuların daha belirgin olduğu göze çarpıyor; fotoğraf daha net, detaylar daha belirgin.



    Xiaomi 12T Pro, 2x sensör içi zoom ile geliyor



    Xiaomi, dijital yakınlaştırma tekniklerinin bulanık fotoğraflar sağladığını, sensör içi yakınlaştırmanın fotoğrafı sensör düzeyinde kırparak çalıştığını belirtti. 200 megapiksel görüntüleme sisteminden güç alan tek özellik sensör içi zoom değil. Yapay zeka ve makine öğrenimi destekli fotoğraf kırpma Xiaomi ProCut, hareket halindeki objeye odaklanma ProFocus ve karanlıkta detayları kaçırmamanızı sağlayan Mega Nights, 12T Pro’nun 200MP kamerasının yetenekleri arasında.











  • Geçsinler o işleri gördük incelemesini çöp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    İnceleme nerede yapılmış?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım Ois vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=lmEIpZBWHtk&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GSMArena incelemesine göre muhteşem 50 MP fotoğraflara imza atıyor. 12.5 MP modu neredeyse kusursuz zaten, 50 MP modunda da çok iyi iş çıkarıyor, detay inanılmaz derecede yükseliyor, 200 MP modu gereksiz, sadece fazla alan kaplıyor, 50 MP'in üzerine bir şey koyamıyor.

    Örnek 12.5 MP, 50 MP ve 200 MP modunda çekilmiş fotoğraflar:

    12.5 MP:https://www.gsmarena.com/xiaomi_12t_pro-review-2484p5.php#image10

    50 MP:https://www.gsmarena.com/xiaomi_12t_pro-review-2484p5.php#image22

    200 MP:https://www.gsmarena.com/xiaomi_12t_pro-review-2484p5.php#image30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ekim 2022; 16:37:15 >




  • batuhan2257 kullanıcısına yanıt

    Evet OIS var ana kamerada ve ana kamera muhteşem ama ultra geniş açı, özellikle de makro sırf olsun diye konulmuş çöpler. Detaylı inceleme için:

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Techtablets'i 15K kullanıcıdan beri takip ederim, gördüğüm nadir tarafsız incelemecilerden biri. Bahsettiğiniz incelemede 12T Pro için çöp demişsiniz fakat orada 12T Pro kendisinden çok daha pahalı amiral gemisi telefonlar ile karşılaştırılıyor. Buna rağmen düşük ışık fotoğraflarında onlardan daha başarılı işlere imza atıyor. Özellikle gariptir ki onlardan daha dandik 8 MP ultra geniş açı kamerası ile düşük ışıkta bariz daha iyi çekiyor. Portre fotoğraflarda da arka plan ayrımını çok daha iyi yapıyor. Gündüz fotoğraflarına çalışması gerek sadece ki aradaki fiyat farkına rağmen çok da geride sayılmaz.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Diğer cihazlardan daha ucuz olsa bile Xiaomi'nin elinden ancak bu kadar geliyor denilebilir, iki katı istese bile daha iyisini veremeyecek ve bence verdiği memnun edicilikten uzak.
    Son nesil işlemci son nesil kamera sensörü var fakat performans konusunda aklımda kaldığı kadarıyla şu konularda kötü.
    Sizin de yazdığınız gibi makro saçmalık, mi 11 lite 5g ne'de 5 mpx sabit fokuslu olmayan iş gören bir kamera koymalarına rağmen yeni çıkan 12 lite'da da şu çöp 2 mpx sabit odağı koymuşlar ve bence Xiaomi'yi aptallar yönetiyor yıllardır iki ileri bir geri yapıyor böyle bir strateji olamaz.
    Elimde belki gece azıcık daha iyi çeken bir kamera olacak fakat örneğin gündüz çektiği o çiçek fotoğrafının kullanılabilir tarafı yok, çeksem paylaşmak istemem o renk nedir. Selfie'leri sulu boya kıvamında yine çok kötü. Videodaki ses kaydı o kadar rüzgarlıydı ki o videoyu da kullanamazsınız adeta çekmek için çekiyor. Videoyu pür dikkat izlemedim ama ben gördüğüm sonuçları hiç beğenmedim kendi telefonum 11 lite 5g ne de bence gcam olmadan aşırı kötü çekiyor fotoğraf algoritmasının çöp olduğunu düşünüyorum. 14 pro iyi mi bence o da olması gerektiği yerden uzak Samsung ezici liderliği eline alacak gibi videoda da üstüne koyarsa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.